Corrupte agent vaak allochtoon

Screenshot_16

(Door: Mick van Wely)

Nieuwe politie kwetsbaarder voor omkoping door kolossale omvang.

AMSTERDAM – Allochtone opsporingsambtenaren maken zich veel vaker schuldig aan ernstige integriteitsschendingen dan autochtone. Bij tachtig ontdekte ernstige integriteitsschandalen, is in 40% een allochtone beambte betrokken. En dat terwijl nog geen tien procent van alle agenten een migratieachtergrond heeft. De gereorganiseerde Nationale Politie is met de nieuwe grotere basisteams binnen de eenheden aanzienlijk kwetsbaarder voor corruptie.

Dat zijn de belangrijkste conclusies uit het opzienbarende rapport ‘Georganiseerde Criminaliteit en Integriteit van Rechtshandhavingsorganisaties’, dat is geschreven door het onderzoeksinstituut WODC in opdracht van de Tweede Kamer, na een reeks grote corruptieschandalen binnen opsporingsdiensten. Voor het eerst is gekeken naar de relatie tussen ernstige integriteitsschendingen en de georganiseerde misdaad.

Lees verder>>>
(h/t “Tistochwat”)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Allochtonen, corruptie, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Overheid, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

26 reacties op Corrupte agent vaak allochtoon

 1. ReaGluurder zegt:

  Jan L. zei het 20 jaar terug al; D I T L A N D is naar De Kloten geholpen!! Van Agt, Lubbers, Den Uyl, Trutte, Hirsi Ballin etc etc, allemaal hebben ze hier aan meegewerkt!! Ze hebben er voor gezorgd dat NL een provincie van het Midden-Oosten is geworden, met alle gevolgen! Zeg niet dat er niet gewaarschuwd is!

  Like

  • Alex Delarge zegt:

   U bent de schoften van Balkenellende Wim Koksucker vergeten!

   Like

  • Republikein zegt:

   Steve Brown had het al eerder uitgelegd.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Republikein.
    Leuk stel mensen!
    Hij is als geestelijk broer van Jan Cremer de volledig overbespraakte Amsterdammer, zij is ’n messcherpe psychiatrische vrouw.
    Hij heeft natuurlijk ’n overmaat aan gelijk, maar heeft er véél te véél woorden voor nodig. Spreekt bijna uitsluitend in reflecties van beelden van vroeger, en voorbeelden van datgene dat noodwendig alsnòg zou moeten gebeuren.
    Waardoor de realiteit totaal vervaagd.
    De idee, “Maar het is nu eenmaal zo” blijft dan over….
    Wat jammer is.

    Ik vroeg me na afloop toch af waar het “En thema” eigenlijk over ging…?

    Like

 2. Joannes den Hollander zegt:

  En dit bericht verbaast mij totaal niet. Oneerlijkheid zit hen gewoon in de genen. Net als hun voorvaderen die hier in de jaren zestig kwamen als gastarbeider die na een jaar of twee arbeid verricht te hebben zich met allerlei smoezen in de WAO terecht kwamen.
  Hopelijk wordt leidend Nederland eindelijk eens wakker zodat de dubbel bepaspoorten uit alle overheidsfuncties getrapt worden.

  Liked by 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Joannes.
   Moet je toch het geduld willen/kunnen opbrengen om te wachten tot de tijd dat de financiële EU-markten volledig in elkaar zullen storten…
   Weet niet of je dat moment echt aantrekkelijk zult vinden…

   Echter, er is geen ander alternatief.

   Like

 3. Helena zegt:

  Huh?? Nou ja, wie had dat nou gedacht?? En nu het bewijs er is: wat gaan ze er aan doen?? Cursusje integriteit of paspoortje inleveren en een trap onder het poepertje en retour afzender? We wachten gespannen af ….

  Like

 4. Sabeltant zegt:

  Gevalletje robevestiging!

  Hou toch op mensen!
  Het zijn onze vijanden, elke Nederlander weet dat, maar dat lijkt maar niet in die domme harses van onze nep-leiders te willen landen.

  De islam is in ALLES tegen ons, onze vrijheden, onze manier van leven, onze rechten, onze plichten, onze normen en waarden en onze identiteit, benoem dat nou eens en neem korte metten met alles waar wij m.b.t. de islam tegenaan lopen.
  Weg met de vrijheid van godsdienst voor de islam!
  De islam is de nagel aan onze doodskist.

  Liked by 2 people

 5. eindelijk ziet men de catastrofale gevolgen van de foute immigratie keuze

  Like

 6. Stef zegt:

  Je moet bijna een ambtenaar zijn als je dat nog niet wist.

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  OOH god.
  Hoe durft die Nelen die politiek incorrecte onzin toch te schrijven.
  Reken maar dat hij hiervoor flink op zijn sodomieter gaat krijgen.

  Like

 8. Rensk. zegt:

  Ach ze hebben de corruptie in zich. Is toch in al die landen zo. Word van vader op zoon en van moeder op dochter overgebracht.

  Like

  • BertG. zegt:

   Ieder normaal mens weet dat, daar hoef je geen midden oosten deskundige voor te zijn.
   Zo werkt alles daar.
   Probeer maar iets af te spreken met een mossel, dan kom je er meteen achter.
   Het werkt niet, ze zullen er altijd een slaatje proberen uit te slaan in hun voordeel.

   Like

 9. IkBenHet zegt:

  Een typisch “Water is Nat” onderzoek;
  dat ik voor een fractie van de kosten had kunnen leveren!!

  Like

 10. Ron zegt:

  *****Agenten vragen zich af of het beleid om meer allochtonen aan te trekken, het gevolg heeft dat er minder scherp wordt gescreend.*****

  Als ik het even politiek correct moet er wel minder scherp gescreend zijn.
  Het alternatief is namelijk dat een groot percentage van de allochtone agenten van nature al geneigd is tot corruptie, en zo’n bevinding zou natuurlijk als racistisch politiek incorrect gezien worden. Dus is automatisch de eerste mogelijkheid waar.
  In beide gevallen heeft de politie een flink probleem. In het eerste geval is het nog politiek correct op te lossen door de screening alsnog te doen, in het tweede geval moet politiek incorrect het personeelsbeleid inclusief diversiteitsbeleid flink op de schop.

  Like

  • Ron zegt:

   Ik was veel te optimistisch en dacht dat het ministerie van binnenlandse-zaken en politie echt bereid zouden zijn de corruptie binnen de politie aan te pakken. Hoe naief van mij.
   Een veel makkelijkere politiek correcte oplossing is de volgende. Er wordt een commissie ingesteld die eens 3 jaar lang gaat onderzoeken wat er loos is, vervolgens wordt er een jaar lang gewerkt aan een rapport, lang genoeg om het over de volgende verkiezingen heen te tillen, het rapport gaat onder in een la en er gebeurt niets. Glas, plas, was.

   Like

 11. fleckie zegt:

  allochtoon als wijkagent?!

  Like

 12. hendrikush zegt:

  Geen mohammedanen in overheidsfuncties.

  Like

 13. Jan zegt:

  aanvulling

  ….
  Het AD heeft dit rapport gelezen, net als de Telegraaf. We sommen even wat ontluisterende feiten op:

  “De screening van politiemensen laat ernstig te wensen over, het is kinderspel voor agenten om aan gevoelige informatie te komen en politiechefs grijpen nauwelijks in. Zware criminelen maken daarvan gebruik.

  De klacht is dat steeds minder medewerkers worden onderworpen aan de zwaardere vormen van screening’, schrijven de onderzoekers. Ook zijn de zwaardere vormen van screening minder streng geworden en vindt tussentijdse screening te weinig plaats.

  Uit het onderzoek blijkt dat allochtone agenten relatief gezien het vaakst in zee gaan met criminelen. Dat komt doordat de kans dat zij in hun familie- en vriendenkring iemand kennen met een criminele achtergrond groter is dan bij autochtone agenten.
  ….
  http://nieuws.tpo.nl/2017/09/14/schokkend-rapport-politie-corrupt-zo-lek-als-mandje-criminelen-maken-gebruik-politie/

  Like

 14. Jan zegt:

  Nationale Politie voert duizenden procedures tegen eigen agenten
  Juridische kosten rijzen de pan uit – ‘Korpschef Erik Akerboom moet ingrijpen’

  http://nieuws.tpo.nl/2017/09/14/nationale-politie-voert-duizenden-procedures-eigen-agenten/

  Like

 15. Thoth zegt:

  Ach, dat is al jaren zo. Zo’n 15 jaar geleden schreef ik dat 80% van de gedetineerden een allochtoon was. En, dat is nog steeds. Nix veranderd.

  Like

 16. Marian zegt:

  Hoe zou dat nou toch komen?

  Like

 17. Jan zegt:

  Politie weigert maatregelen te nemen tegen corrupte allochtone agenten
  ‘We willen geen maatregelen nemen tegen groepen’

  De Nationale politie, bekend van heel veel problemen maar met het diversiteitsbeleid als prioriteit, gaat geen specifieke maatregelen nemen tegen het relatief grote aantal corrupte allochtone agenten. …..

  “We willen geen maatregelen nemen tegen groepen. Dan is het net alsof de politie bestaat uit agenten met en agenten zonder migratieachtergrond. We richten ons op individuen. Maar dat betekent niet dat we onze ogen sluiten voor die oververtegenwoordiging”, aldus de diversiteitsagent.
  ….
  Er wordt door de politie tegenover de NOS vooral benadrukt hoe er echt absoluut geen onderscheid kan zijn tussen autochtonen en allochtonen ‘want er zijn ook corrupte autochtone agenten’ en het gaat uitsluitend om ‘individuen’.

  Sterker nog, met meer allochtonen binnen de politie gaat het juist alleen maar beter worden:…..
  ….
  Ook ligt het juist aan de politie zélf, dus niet aan de corrupte allochtone agenten in kwestie: ….
  ….
  http://politiek.tpo.nl/2017/09/15/politie-weigert-maatregelen-nemen-corrupte-allochtone-agenten/

  Amsterdams bestuur is laf

  Het Amsterdamse bestuur is te bang om de problemen met de El Tawheed-moskee en Marokkaanse jongeren goed aan te pakken, zegt Hero Brinkman…
  ….
  Maar wat deed de heldhaftige politiechef Slort? Hij liet door de toenmalige wijkteamchef een mail sturen naar alle politiemensen in het district, dat het niet meer geoorloofd was in uniform in die buurt te surveilleren, omdat dit door Marokkaanse jongens als provocatie opgevat kon worden en rellen kon veroorzaken. Een regelrechte no go area dus. Toen dit in de media bekend werd, probeerde Slort zich te verontschuldigen door te zeggen dat er wel politie in burger surveilleerde. Een buitengewoon slap excuus, want de gewone Nederlandse burger in die buurt ziet ineens geen politie in uniform meer rondlopen. De wijkteamchef die de mail had verstuurd, heeft overigens ooit verklaard dat hij het niet eens was met de inhoud van de betreffende mail. Hij moest die van Slort verzenden.
  …..
  Ik kan mij ook nog een sessie herinneren met een groot aantal buurtbewoners in het gebouw van het stadsdeel Oud-West, waarbij Slort, Cohen en Aboutaleb aanwezig waren. Hierbij bleek dat El Tawheed op haar site een aantal buitengewoon anti-Joodse, racistische teksten had staan. Aboutaleb moest toen bijna op zijn knieën om de imams van de moskee te vragen deze teksten van de site af te halen. Dit waren zij echter niet van plan. Ik heb mij op dat moment werkelijk diep geschaamd dat ik in politie-uniform hoorde bij dergelijke laffe bestuurders.

  https://www.volkskrant.nl/archief/amsterdams-bestuur-is-laf~a922148/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s