Helft gemeenten doet nauwelijks iets om radicalisering tegen te gaan

Screenshot_9

‘Probleem speelt niet bij ons’ is volgens Inspectie geen excuus

De helft van de gemeenten doet nauwelijks iets om radicalisering tegen te gaan. De Inspectie Veiligheid en Justitie waarschuwt donderdag in Trouw dat signalen mogelijk niet worden herkend als niemand binnen de gemeente daarvoor is opgeleid.

Post online

Het kabinet heeft de lokale politiek juist een belangrijke rol toebedeeld in de aanpak van radicalisering en jihadisme. Het zijn echter vooral kleine (tot 50.000 inwoners) en middelgrote (tot 100.000 inwoners) gemeenten die geen anti-radicaliseringsbeleid voeren, aldus de inspectie in een evaluatie van het anti-terreurbeleid.

Gemeenten zeggen dat het probleem bij hen niet speelt. Investeren in voorlichtingsprogramma’s of het speciaal opleiden van ambtenaren vinden ze daarom onnodig. Mogelijk worden er daardoor problemen over het hoofd gezien, schrijft de Inspectie Veiligheid en Justitie.

Bron:
http://nieuws.tpo.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Islam, Islamisering, lafheid, Naïviteit, Nederland, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, Rotzakken. Bookmark de permalink .

33 reacties op Helft gemeenten doet nauwelijks iets om radicalisering tegen te gaan

 1. Rensk. zegt:

  Het probleem speelt niet bij ons, aldus de gemeenten. Problemen zijn weg als je ze weg beredeneert. Dat leren de gemeenten van Den Haag en van de EU. Vingers in de oren en je hoort niets. Hand voor de ogen en je ziet niets. En mocht je toevallig toch iets zien? Pak de veger en veeg het snel onder het vloerkleed. Hoppa weer een probleem minder. Burgemeester van der Laan: alle Amsterdammers zijn lief. Wat een heerlijk beeld toch van de wereld. Ik denk wel dat deze man in de hemel komt of hiernamaals of heet dat paradijs? Lijkt net een prachtig sprookje in een heel mooi lief en prachtig Utopisch land. Als alle Amsterdammers lief zijn dan is de hele wereld lief en schattig. Oeps ik verslik me.

  Like

  • Rensk. zegt:

   en dan hoor ik: ooooooooooooooowwwwwwww wat lief. Van der Laan aan het armpje van Willempie. Grrrrrrrrrrrr Vinden ze zoooo lief. Die man moet helemaal niet meer in die functie. Radicaliseringsprogamma vind ie niet nodig hoor ik m zeggen. Alle Amsterdammers zijn lief. Nou ja die ene niet , maar dat is er maar 1. Het utopische werelddbeeld blijft ook na zoveel keer de boel laten belazeren. En veel mensen zien dat het goed is, want van der Laan is ziek en dus maakt ie geen fouten. Want dat is zielig om hem op fouten te wijzen. Want hij is ziek. Vandaar.

   Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  Dit sluit naadloos aan bij de huidige mentaliteit.
  Als er straks wel wat gebeurt dan kan er vrijelijk GEZWARTEPIET worden om elkaar de schuld te geven dat er niets aan gedaan is.
  Ondertussen kan er fijn naar De wereld draait door, Pauw, Goede Tijden Slechte Tijden en nog veel meer van dat onzinnigs gekeken worden in plaats van te denken aan de toekomst van ons, onze kinderen en onze kleinkinderen.
  Nederland, welterusten.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com
  De club die zegt: ISLAM ??? – Weg ermee ~!!!

  Like

 3. Wim Vreeswijk zegt:

  Omdat ons land overbevolkt is met collaborateurs, ontkenners, wegkijkers en gutmenschen !

  Like

 4. Steven zegt:

  Ze zijn liever bezig om mensen op te sporen en daarna publiekelijk te vervolgen voor haatzaaien, discrimineren en het aanzetten tot verdeeldheid..en welke vreemde benaming ze nog meer boven water toveren. En dat allemaal om u bang te maken en te zorgen dat steeds meer mensen hun mond gaan houden.
  Want de ondergang van de westerse cultuur moet gewoon doorgang krijgen…want Juncker heeft zich tenslotte al uitgesproken dat de gehele EU één grote SUPERSTAAT moet worden. (waarvan hij waarschijnlijk de kapitein wilt worden)

  Liked by 1 persoon

 5. Wolf zegt:

  Het resultaat van 66 jaren lang Linkse PvdA,VVD,Dom66 en CDA wegkijk kabinetten.

  Liked by 1 persoon

 6. tjonge zegt:

  de Inspectie Veiligheid en Justitie wil graag meer banen creeren.
  nou snap ik dat de economie zogenaamd booming is en dat de werkeloosheid minder wordt, kwestie van melkert-banen creeren…

  Liked by 1 persoon

 7. Klippie zegt:

  Signalen worden niet herkend, of willen ze niet vanwege angst .

  Like

  • tjonge zegt:

   als de signalen WEL herkend zouden worden dan krijgt wilders gelijk, en DAT zullen ze dus nooit doen !
   ze laten nog liever ons hele land naar de verdommenis lopen….

   Like

 8. Charles Martel zegt:

  Zoals het kind niet bij name genoemd wordt, hebben al die inspanningen geen resultaat. Absurd dat er zoveel tijd, geld en energie moet besteed worden aan het onder controle houden van de uitwassen van die ene ware godsdienst van de wrede, een echte zegen voor de mensheid? Nog absurder is dat er zovelen wegvluchten uit al die paradijselijke landen waar zij zich volledig kunnen uitleven in de weldaden van die godsdienst?

  Like

 9. leefbarbaar zegt:

  Natuurlijk kunnen gemeenten niks doen tegen radicalisering.
  Want men kan formeel niks doen tegen de islam. Je kunt de islam niet verbieden en de mosketen niet sluiten. Men kan het haatonderwijs niet sluiten. Men kan geen asielzoekers weigeren, men kan geen statushouders weigeren.
  Dus zelfs als uw gemeente iets zou willen betekenen tegen de radicalisering, dan voorkomen de NSB-ers in den Haag en Brussel dat wel.
  Maar de kans dat uw gemeente aan de goede kant staat is vrijwel 0, zouden we een PVV-gemeente hebben, dan pas kunnen we zien wat een gemeente kan bereiken door tegen het beleid van den Haag in te gaan.

  Like

 10. Charles Martel zegt:

  Sorry: “Zolang het kind niet bij name genoemd wordt…”

  Like

 11. Johan zegt:

  Het heeft ook helemaal geen nut om overal in het land gemeenteambtenaren te gaan opleiden in de-radicalisering. Hoeveel miljoenen worden hiermee weer in het afvoerputje van de islam gesmeten ?
  Als men nu eens zou beginnen om de oorzaak van dit alles uit te schakelen.
  Dan zou men zich realiseren, dat de moskeeën dicht moeten. Dat is een heel eenvoudige bestuurlijke maatregel, die ook geen geld kost, maar wél zoden aan de dijk zet.

  Like

 12. BigLJohn zegt:

  Dit artikel brengt in feite niets nieuws. We weten immers allang hoe de vork aan de steel zit. En waarom word er dan door de gemeenten geen actie ondernomen ? De Islam mag geen strobreed in de weg worden gelegd wegens de doelstellingen van Brussel (geinspireerd door de Oostenrijkse filosoof Coudenhove – Kallergie) de E.U. verdragen van Straatsburg, Schengen, Lissabon, Nice, Maastricht en Amsterdam, alsmede de motie Halsema. Al deze verdragen, samen met de motie Halsema, zorgen ervoor dat Nederland in no time de Sharia aan zijn broek heeft hangen !

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Verdrag_betreffende_de_Europese_Unie

  Like

 13. Sabeltant zegt:

  Het maakt geen bal uit of gemeenten wat doen. De islam gaat gewoon al 1400 jaar haar gang.
  Geen enkele gemeente, overheid, of samenleving kan wat met de islam.
  Overal op de wereld waar de islam huisvest leeft het op gespannen voet en zie je radicalisering.

  Om radicalisering tegen te gaan moet men afrekenen met de islam.
  Zodra men afrekent met de islam verdwijnt de radicalisering als sneeuw voor de zon.

  Like

 14. Williaan zegt:

  Nee , natuurlijk niet, als ze wat doen zijn ze gelijk racistisch en niet politiek correct.
  Ze kijken wel uit anders vallen ze onder de zelf de groep als de ex PVV’ers die hun nek uitstaken, met als dank stront, vooral door het bedrijfsleven, ook al van de helden op sokken.

  Like

 15. Het begint er steeds meer op te lijken dat de islamisering en alle daaraan gerelateerde issue’s nagestreefd worden door de bestuurlijke elites van de nationale lidstaten. Alleen de Visegrad landen hebben hun zegeningen geteld lijkt het. Niets is zoals het lijkt, elke keer trapt het electoraat in de mooie vergezichten van de verraderlijke volksvertegenwoordigers. Nou drink de gifbeker maar helemaal leeg, er moet en zal een groot totalitair Europa kamen dat geschoeid is op een Marxistisch, islamitisch systeem, zelfs de paus vindt dat de islamisering te traag gaat, enfin het zal mij tijd nog wel duren hoop ik.

  Like

 16. decloese1945 zegt:

  Om het radicaliseringsproces van moslims te signaleren, moet je de straat op en de ontmoetingsplaatsen van moslims bezoeken. Dat zijn meestal moskeeën en dus valt zo’n gortdroge gemeenteambtenaar direct op en wordt getrakteerd op een pak slaag. Daar heeft de gemeenteambtenaar geen trek in maar gaat liever AOW,ers bespionerenof ze niet ongewenst samen wonen. Ook controleert hij liever de bouwverordening waarbij, zonder dat de geemnteambtenaar gezien wordt, een dreigbrief van zijn gemeentebestuur, doorspekt met ambtelijke termen en dreigedmenten met dwangsommen, enz. bij de niets vermoedende burger op de mat valt. Maar ja, autyotochtonen he, dat is gelijk vee, laten zich in de gewenste richting drijven en doen wat er bevolen wordt door de god gezalfde ambtenaren.

  Like

 17. D. G. Neree zegt:

  “Helft gemeenten doet nauwelijks iets om radicalisering tegen te gaan”
  integendeel, ze nemen, zoals in Amsterdam, geradicaliseerd tuig juist aan. Ze belonen dus radicalisering.

  Burgemeester vd Laan zorgde ervoor, dat buiten de regels om (Bilal was immers al eens veroordeeld en had dus een strafblad) dit stuk vuil een baan kreeg bij de gemeente. En dan nu wijt hij het aan een onzorgvuldige bestuur of zoiets, terwijl hij zelf met de wet zijn achterwerk afveegde om zijn multiculturele waandenkbeelden concreet te maken.

  Like

 18. Aegolius cs zegt:

  In kleine gemeenten als Urk en evenzoveel plaatsen tot 50.000 inwoners, bevinden zich geen elementen (islam…) die zouden kunnen radicaliseren. Wellicht is het hun keuze daar niet te willen wonen of wegens gebrek aan een “fatsoenlijke” moskee. Tot 100.000 inwoners begin ik te twijfelen over de mogelijke aanwezige deskundigheid die via scholing, familie, arts of sociale samenhang anderszins dat zouden moeten kunnen “ontdekken”.

  Daarmede geef ik de hoop op over beoogd traject voor gemeenten boven de 100.000.

  Het waarom kunt uzelf invullen.

  Like

 19. ReaGluurder zegt:

  Eerst allerlei TUIG naar binnenhalen en daarna een heel apparaat optuigen om dit volk in de gaten te houden! Geen wonder dat er meer zelfdodingen zijn in NL en tienduizenden het zat zijn hier. Als je positieve verhalen hoort over NL is het meestal uit de mond van een “vluchteling”. Tuurlijk wat wil je ook; höken, nöken en nog geld toe ook!! De belastingbetaler denkt na om niet langer getuige te zijn van de sloop van zijn landje!!

  Like

 20. ildiko zegt:

  De gemeente ambtenaren durven niks te ondernemen. Zelfs in de kleinste dorpen er zijn salafistische moskeen, waar de vrouwen een aparte ingang hebben, waar ze top tot teen onder de doeken moeten, zelfs jonge meiden vanaf 4 jaar ook in de hete zomer. Waar is onze kinderbescherming dan? of dit valt onder andere wetten en regels????

  Like

 21. Mirjam zegt:

  Pim zei het al:

  Like

 22. BertG. zegt:

  Als ze het echt begrepen hadden, dan had er nooit een koran in de 2de kamer gestaan.
  Ze blijven de zoete islam uitleg nastreven en in geloven

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s