Nieuw pressiemiddel: beslaglegging op Hongaars buitenlands vermogen

Screenshot_22

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

In de strijd tussen de EU en Hongarije om de verdeling van “asielzoekers” werd nu een nieuw pressiemiddel in het spel gebracht: de beslaglegging op buitenlands vermogen van de Hongaarse staat.

Contra magazine

Blijkbaar probeert men van de kant van de Brusselse eurocraten werkelijk al het mogelijke te ondernemen om Hongarije uit de Europese Unie weg te pesten. Want de financiële pressiemiddelen, die inmiddels in het spel gebracht worden om de Hongaarse staat tot opname van migranten te verplichten, staan in feite gelijk aan chantage.

In de strijd tussen de Europese Unie en Hongarije over de verdeling van “asielzoekers” beschikt de EU volgens inschatting van de deskundige op het gebied van het volkerenrecht en Europees recht, Stefan Lorenzmeier, over een tot nu toe ongebruikte hefboom: de EU kan na het ignoreren van Hongarije van het Europees Gerechtshof beslag leggen op het buitenlands vermogen van het land. “Grondstukken of gebouwen die van de Hongaarse staat zijn, die zich echter op EU-territorium bevinden, kunnen onteigend en verkocht worden”, zei Lorenzmeier tegenover “Zeit-Online”. En verder: “De EU zou  tot executie kunnen overgaan als Hongarije niet betaalt.”

Volgens de academische raad aan de juridische faculteit in Augsburg staat het EU-recht het toe dat de EU haar eisen invordert. Een executie zou aan de hand van Europa-juridische maatstaven moeten worden uitgevoerd. Zoiets kwam tot nu toe nog niet voor in de EU-geschiedenis. “Juridisch zou zo´n maatregel geoorloogd zijn wanneer Hongarije blijft weigeren om de rechtspraak van het Europees Gerechtshof te erkennen”, zei Lorenzmeier.

De EU zou na het vonnis van het Europees Gerechtshof over de verdeling van “asielzoekers” onmiddellijk een procedure wegens verdragsschending en een schorsingsprocedure kunnen beginnen tegen Hongarije. Ze zou echter niet de optie hebben om subsidies te korten die uit de EU-begroting naar Hongarije stromen, zei de jurist. Dan zou de EU zelf rechtsbreuk plegen. Deze verdragsmatig overeengekomen betalingen zouden niets te maken hebben met de minachting van het vonnis van het Europees Gerechtshof door Hongarije en zouden vastgesteld zijn tot het einde van de financiële periode 2020.

Het is echter wel de vraag of deze chantagemaatregelen daadwerkelijk juridisch en moreel te vertegenwoordigen zijn. Per slot van rekening ressorteren migratiepolitiek en asielwezen (afgezien van het Akkoord van Dublin) onder nationaal recht. In feite vormt de verplichting aan onwillige EU-lidstaten om “asielzoekers” op te nemen een ontoelaatbare ingreep in de nationale soevereiniteitsrechten.

Screenshot_113

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, demoniseren, dictatuur, EUSSR, Hongarije, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, nieuw fascisme, Patriottisme, Rotzakken, soevereiniteit, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

48 reacties op Nieuw pressiemiddel: beslaglegging op Hongaars buitenlands vermogen

 1. Cathja zegt:

  Het zou ongehoord en uitermate schandalig zijn als Brussel deze pressiemaatregelen tegen Hongarije zou nemen! Mijn minachting voor die gore Brusselse kliek groeit met de dag!
  Chanteurs!! Walgelijk!!

  Liked by 4 people

 2. M.A.L. Sion zegt:

  Ik zie het gezicht van Órban al voor me. Ik denk dat hij hartelijk zal lachen.
  malsion@orange.fr

  Like

 3. Perfide Albion zegt:

  Een puur criminele organisatie die EU. Haar functionarissen doen er alles aan om zichzelf te verrijken over de ruggen van de volkeren die de EU bezet houdt. Hoog tijd om die bende vaarwel te zeggen. Maar een stembusgang over die hele EU? Dat durven onze “democraten” niet aan..

  Liked by 2 people

  • Elisah zegt:

   Zo zie ik dat ook, het is net een criminele organisatie.

   Like

   • Henk der Niederlànder zegt:

    Ik ben net bezig het boek van Paul van Buitenen te lezen: In de loopgraven van Brussel.
    Nou geloof me maar echt dat het tuig in Brussel een maffiaorganisatie is.
    Jaarlijks 100den miljarden die ”zo maar” verdwijnen.

    Like

 4. Thom zegt:

  Dit is gewoon een fantasie van de schrijver. Zo gek zal zelfs de EU niet zijn. Hongarije moet wel op alle mogelijke manieren getreiterd worden maar Hongaarse eigendommen afpakken kan de toorn van Orban wel eens tot ongekende hoogte opzwepen. Polen En Tsjechië zullen Orban niet laten zakken en wat ze tot nu toe aan handel met Rusland misliepen krijgen ze dubbel en dwars terug, omdat Poetin om de EU te jennen gunstige exportvoorwaarden aan de Visegradland zal verlenen. Dan is de EU zelf in de aap gelogeerd.

  Liked by 3 people

 5. Sabeltant zegt:

  Werkelijk?

  Frankrijk lapt de 3% norm aan z’n laars en komt er mee weg.
  Hongarije weigert Merkels parasieten op te nemen en wordt tot buiten haar landsgrenzen vervolgt.

  Waarom wordt er in de EU met twee maten gemeten?

  Like

  • BertG. zegt:

   Een slijmbal heeft altijd meer sympathie voor een andere slijmbal.
   Nooit voor iemand die daar tegen in gaat, dan lig je er uit.
   Meelopers houden ze van.

   Like

  • Cathja zegt:

   @ Sabeltant

   Frankrijk en Duitsland worden als de twee ‘toonaangevende’ landen binnen de EU gezien, en we zien wat zij kunnen maken en breken. Frankrijk heeft lak aan de 3%-norm, zoals u al aangaf, en Merkel heeft tegen de Duitse grondwet in de grenzen voor miljoenen vreemdelingen open gezet, en wil nog steeds niets weten van een immigratie-stop. Merkel zou voor een tribunaal moeten verschijnen, omdat ze haar volk in groot gevaar heeft gebracht. Overigens niet alleen haar eigen volk, maar alle Europese landen die binnen het Schengenverdrag zitten.
   De Visegrádlanden steken een denkbeeldige middelvinger op richting Brussel, en dat wordt daar niet getolereerd. Wat Frankrijk en Duitsland flikken, daar gaat men in Brussel coulant mee om, en dat is inderdaad met twee maten meten, oftewel een vorm van discriminatie!

   Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Ons proberen ze al jaren wijs te maken dat de EU oorlog voorkomt.

  Like

 7. Joannes den Hollander zegt:

  Je reinste dictatuur.

  Like

 8. Statler & Waldorf zegt:

  1) ‘Moreel te vertegenwoordigen zijn’.
  2) ‘Onder nationaal recht’.
  3) ‘Ingreep in de nationale soevereiniteitsrechten’.

  Blijkbaar begrijpt Michael Steiner niet dat dit exact de drie laatste stoelpoten zijn die Brussel onder de landen van de EU aan het wegzagen is.

  Like

 9. Rensk. zegt:

  Ze gaan steeds verder. Waar gaat dit in vredesnaam eindigen. Katten in het nauw. Ze laten steeds meer hun afschuwelijke gezicht zien. Doodeng die hele EU. Als de EU naar dat middel grijpt dan breekt de hel los. Hoe zit het dan met buitenlands goed van Europese burgers, die eigendommen hebben in Hongarije? Ik vrees het ergste als ze dit door gaan drukken.

  Like

 10. Bob Fleumer zegt:

  Goed zo EU graaf je eigen graf zo snel mogelijk!

  Liked by 2 people

 11. Rensk. zegt:

  Zit net te denken. Begon de Tweede wereld oorlog ook niet mede door opgelegde betalingen? Zie steeds meer overeenkomsten.

  Like

  • Leo zegt:

   Europa stond aan de basis van twee wereldoorlogen en dat zal ook bij de volgende het geval zijn.De grootste smeerlappen lopen op dit continent rond met Brussel als grote trekpop..

   Liked by 1 persoon

  • fleckie zegt:

   Dat klopt ,( Hitler heeft met dat ‘middel'( oorlogsschuld) van betaling aan div.landen,daar mee zogenaamd geprotesteerd , om de voorbereidingen 2 e)Wereldoorlog te beginnen ‘ (in het vat te gieten,’ ) AL in 1923!……….Frankrijks VREEMDELINGENLEGIOEN was o.a. onderdeel v.h leger dat .het RUHRGEBIET…..( industriegebied) ‘ binnentrok! ………………
   …..later? ‘begeerde’ HITLER, ( + consorten) verovering van OOST-EUROPA,I.v.m.de aldaar ..AANWEZIGE DELF/GRONDSTOFFEN!!!… en …EXPANSIE (logisch) .

   Like

 12. maarten1954 zegt:

  Wat een verschrikkelijk schorem is het toch daar in Brussel/EU. Walgelijk.

  Like

 13. abouneenee zegt:

  Dit staat burgers ook te wachten als ze het niet ‘vrijelijk’ eens zijn met de EU.

  Like

 14. T.Troubadour zegt:

  Gegeven de toespraak van Juncker is dit van de EU te verwachten,dit olv.Duitsland en Frankrijk

  Like

 15. mahoog zegt:

  What is next,invasie van het euroleger?Het begint aardig op het derde rijk te lijken in Europa.

  Liked by 2 people

 16. Thomasson zegt:

  Heeft iemand al gemerkt dat de Gutmenschen beginnen zich wild om zich heen te slaan? Ze gedragen zich als een gewonde slang die sissend in alle bochten probeert te wringen om zijn aanvallers te bijten. Dit gedrag is vooral typerend voor de EU top die kennelijk begint te realiseren dat de zandklok loopt ten einde. Zij zijn daar in de slangenkuilen van Straatsburg en Brussel in paniek. Denk aan de rede van Jean Claude Juncker aan de Unie … Vooral aan zijn bedreigingen!. Denkt dit ‘stuk Niks’ werkelijk dat hij de leiding van de Viségrad landen onder druk kan zetten? DAT HIJ en zijn gabbers kunnen mensen bang maken die vanaf 1944 tot 1990 onder de laars van de Sovjet Unie moesten leven? Mensen die behoorlijk wat jaren onder het schrikbewind van Stalin leefden totdat hij in 1953 eindelijk de pijp uitging? Wie denken de TOP STINKERS VAN DE EU dat ze zijn? Denken zij werkelijk dat landen die zo lang onder dictatoriale regime hadden geleefd, gaan nu hun kostbare vrijheid en soevereiniteit opgeven om zwermen van ongedierte uit moslimlanden en Afrika hun landen binnen te laten? De Duitsers gingen weg, de Russen gingen ook weg, maar het vuil die met dwang in hun land wordt naar binnen geloodst , zal blijven. Het zal de host landen economisch leegzuigen en van binnen in aanvallen.
  De oude EU landen willen al te graag vergeten dat de Oostbloklanden ze niets schuldig zijn. Barosso en Catherine Ashton probeerden ze met een lepeltje honing op te vangen op de wijze dat stront vangt vliegen. Zij vergaten echter dat sommige dingen zoals vrijheid zijn niet te koop .

  Liked by 1 persoon

 17. topsporter zegt:

  Goed, dit is een Duitse professor en als je naar de ontwikkelingen op de diverse Nederlandse faculteiten kijkt, die met de neus naar Brussel gestructureerd zijn/worden. Nu zou ik wel eens de mening van professor Laszlo Maracz als hoogleraar verbonden aan de Universiteit van Amsterdam willen horen.
  Voor meer info over deze m.i. kritische man kan er naar naar Café Weltschmerz worden gekeken, een zeer zinvolle ervaring. Ook is er in dit Café van o.a. Sid Lukassen te genieten, iets voor fijnproevers.

  Like

 18. topsporter zegt:

  De eerste zin is wat krakkemikkig, excuus.

  Like

 19. Motorman zegt:

  Ik dacht dat de EU zelf het verdrag van Dublin niet meer naleeft, zonder dat daarover gestemd is.

  Like

 20. Tistochwat zegt:

  De maffia is een peuterklasje vergeleken bij de dictators van de EU.

  Zomaar een associatie:

  Like

 21. philip vogelaar zegt:

  Gelukkig is er nog geen geurentelevisie uitgevonden,anders klapt de tv uit elkaar door de alcoholdampen als Juncker in beeld is.
  Die man moet zo snel mogelijk afgemaakt worden samen met Merkel om het faillissement
  en de islamisering van Europa te voorkomen.

  Like

 22. ildiko zegt:

  Door de kracht van Hongarije viel de Sovjet regime. Met de EU zal hetzelfde gebeuren.!!!!

  Liked by 1 persoon

 23. Williaan zegt:

  Met deze actie blijken de EU machthebbers zich te ontwikkelen tot pure dictators.
  Geen land is straks, of nu al, niet meer veilig.

  Liked by 1 persoon

 24. Wim Vreeswijk zegt:

  Wij kunnen Macron vanuit Nederland alleen maar veel sterkte en succes toewensen. Wellicht dat Hongarije het 2e land wordt, wat nu met een Hexit uittreedt.

  Like

 25. Cynicus zegt:

  Bij de EU in Brussel zitten er walgelijke psychopatische dictators die niks hebben met de soevereiniteit van Hongarije als land.

  Liked by 2 people

 26. sabrina zegt:

  In Brussel willen ze maar een ding met hun grootheidswaanzin en dat is zoveel mogelijk landen bij de EU. Daarom moeten we ons ook helemaal vol laten lopen met de Islam, uiteindelijk zal het vanzelfsprekend zijn dat Turkye ook tot de EU gaat behoren . Dit is wat Brussel wil uiteindelijk. En dat de pure hardwerkende oorspronkelijke bevolking helemaal verzuipt in de crimminaliteit aanrandingen overvallen steekpartyen en verkrachtingen zal ze een worst zijn.

  Like

 27. christdus zegt:

  Wat doen onzekere mannetjes als ze de controle gaan verliezen ? precies , steeds meer
  zuipen en blaffen ……..

  Like

 28. M. zegt:

  Als hij alles schadeloos zou stellen wat er verloren gaat aan tegoeden is hij nog veel goedkoper uit als dat zijn mensen en land aan puin gaan. Zonder bloed aan zijn handen ook nog eens.
  Het opzettelijk in gevaar brengen van de eigen bevolking zoals men hier doet is in principe een terroristische daad tegen het eigen volk.

  Like

 29. koddebeier zegt:

  De Europese Unie is een fascistische dictatuur, geld verslindend en corrupt tot op het bot.

  Liked by 1 persoon

 30. Rookmelder zegt:

  Waar herken ik dit van, dreigen met pressiemiddelen als je niet in pas loopt met de organisatie of deze tegenspreekt ? Juist ja, de criminele maffia !

  Like

 31. Marian zegt:

  Wat ze al niet moeten bedenken om een ander te dwingen.

  Like

 32. Henk.V zegt:

  Wel, mensen, dan is het nu de hoogste tijd om ons duidelijk aan de kant van de verdrukten te plaatsen. In dit geval een land dat voor haar vrijheid en zelfbeschikking opkomt en door Brusselse dictators de oorlog wordt verklaard Hongarije!

  Hongarije, wij staan aan jullie kant!

  Like

  • Henk.V zegt:

   Even voor alle duidelijkheid: wie haalt NOG STEEDS niet westerse ”vluchtelingen” met vele duizendtallen binnen en heeft ze zelf officieel UITGENODIGD?
   Merkels Duitsland !! En daarna ANDERE EU landen DWINGEN ook vluchtelingen op te nemen??
   Wie is hier gek???
   Geen enkel land dat zichzelf serieus neemt zou zich bij dit dictatoriale gedrag moeten neerleggen.
   Polen, Tsjechië, Slowakije en Hongarije hebben volstrekt gelijk!
   Verzet tegen Merkel, tegen deze EU is volstrekt op zijn plaats.

   Like

  • Cathja zegt:

   @ Henk.V om 11:45

   Ik sta ook volledig achter het volk van Hongarije! Ik heb respect voor de wijze waarop ze Brussel tegemoet treden in deze kwestie. Elke strafmaatregel die wordt bedacht om de Hongaren te straffen is niet gebaseerd op welke (grond)wet dan ook. Hongarije is nog altijd een soeverein land. Brussel dient de mensenrechten te respecteren, maar daar hebben ze het liever niet over.

   Like

 33. Jan zegt:

  Hongaars discussiepanel bespreekt de zwakzinnige politiek van Merkel en haar maffiavrienden

  Like

 34. Cora zegt:

  Alweer een bewijs dat de EU een grote
  Dieven benden is, er uit stappen
  Is de enige manier om nog iets
  Over je eigen land te kunnen zeggen,
  Zakkenvullers

  Like

 35. Jan zegt:

  Hongarije vs schurkenstaat EU

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s