“Grove censuur”: Brussel verbiedt de tentoonstelling van karikaturen van de EU-chefs

Screenshot_38

Niet toegelaten!

(Vertaling: E.J. Bron)

Omdat de desbetreffende karikaturen niet met de “Europese waarden” overeenstemmen, werden 12 van hen, die o.a. EU-staats- en regeringschefs uitbeelden, niet toegelaten tot de geplande tentoonstelling ter gelegenheid van de 60e verjaardag van de oprichting van de Europese Economische Gemeenschap in Brussel eind september. De organisatoren van de cultuurmanifestatie noemen de handelwijze een daad van “grove censuur”.

journalistenwatch

Op 25 september zouden naar aanleiding van de 60e verjaardag van de oprichting van de Europese Economische Gemeenschap in Brussel karikaturen van Griekse en Franse kunstenaars tentoongesteld worden. De voor de controle verantwoordelijke Europarlementariër Catherine Bearder heeft echter 12 van de 28 ingediende Griekse karikaturen, die EU-staats- en regeringschefs uitbeelden, afgewezen en niet toegelaten tot de tentoonstelling. Volgens “RT” zou de EU-functionaris hebben aangegeven dat deze karikaturen de EU-politici en hun politiek belachelijk maken en dat ze niet in overeenstemming zouden zijn met de waarden van de Europese Unie.

De organisatoren van de cultuurmanifestatie veroordeelden de handelwijze als een daad van “grove censuur”. De Griekse nieuwssite “tvxs” citeert de Griekse Europarlementariër Stelios Kouloglou met de woorden: “Dit is een unieke poging tot censuur van het Europees Parlement”. Kouloglu benadrukte dat hij deze censuur niet zou accepteren en samen met de Franse Europarlementariër Patrick Le Hyaric, met wie hij de tentoonstelling heeft georganiseerd, tegen dit besluit bezwaar zou aantekenen bij de voorzitter van het Europees Parlement.

Tot de EU-waarden zouden o.a. ook “humor en zin voor mens zijn” behoren, die de gecensureerde kunstwerken “zeer zeker niet overtreden”.

(Bekijk hier de geweigerde karikaturen)

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Brussel, Censuur, cultuurrelativisme, dictatuur, Eurofielen, Europees Parlement, EUSSR, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, meningsdictatuur, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

26 reacties op “Grove censuur”: Brussel verbiedt de tentoonstelling van karikaturen van de EU-chefs

 1. Harry Willemse zegt:

  Nu dit had ik niet verwacht. De EU en grove censuur, volgens het politbureau is het de meest democratische organisatie ooit.

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Dat heb je nou altijd met kleinzielige dictatortjes !!!

  Like

 3. BertG. zegt:

  Wat ontzettend kinderachtig zeg.
  Als ze daar al niet meer tegen kunnen.
  Ik begin steeds banger te worden voor die machtswellustelingen die daar denken de baas te spelen.
  Ze voelen zich steeds machtiger.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Bert.
   Wees gerust.
   Hoe méér dictators zullen verbieden, hoe labieler ze zijn.
   Angst is een hele slechte raadgever voor mensen die niet naar raad willen luisteren.
   Als niemand aan jouw kant staat, kan je daar ook geen raad van aannemen.
   Dan blijft alléén de angst over.
   En die angst is dan gevaarlijker dan alle tegenstanders, omdat die het onmogelijk maakt met een koel hoofd te oordelen, en op basis daarvan te besluiten.

   Like

 4. Rensk. zegt:

  Nog alarmerender dit verbod. Dit is ook een onderdeel van narcisten. Verbieden van humor of zelfs lachen. Tenzij het hun humor is dan mag het wel. Zoals Mogherini. die er haar humortweet van maakte toen. de betonblokken geplaatst werden bij het EU gebouw ter beveiliging van de top van de EU. Wetende dat de bevolking die beveiliging nooit zal krijgen. Ze zijn net zo kwaardaardig als Hitler, maar dan nog vele malen meer uitgekookt.

  Like

 5. Pietersen zegt:

  Dan weet je wel waar je aan toe bent met de EU. Straks worden we allemaal monddood gemaakt en de islam zal als eerste profiteren.

  Like

 6. Statler & Waldorf zegt:

  Van Mohammed mogen ook geen afbeeldingen gemaakt worden dus wat dat betreft sluit het naadloos aan.

  Like

 7. Hansfree zegt:

  Ik snap wel waarom ze afgekeurd werden door dat zooitje ‘Liberals and Democrats for Europe’ (leuk die briefjes met een groot kruis). Ze zijn gewoon hartstikke raak! Prachtig, waard om ze off-line te bewaren.
  Nou vraag ik me dus wel af wie die gele briefjes er zo vriendelijk bij heeft geplakt, met de Engelse vertaling van de Griekse teksten. Ze zijn wel een beetje lastig te lezen, maar ik ben er toch wel uitgekomen.
  Die ene poster, waarop een soort enge nazi-officier een vluchtelingenkind bij de hand houdt bevat reeds een Engelse tekst, die echter deels is weggevallen. Volgens mij staat er: “Europe during wars… always takes care… of the refugees… she generates.” Oftewel, een geruststelling dat Europa in iedere oorlog netjes zorgt voor de vluchtelingen die het veroorzaakt.
  Tussen haakjes, Europa wordt (getuige het ‘she’) hier als vrouwelijk neergezet, en niet als onzijdig of mannelijk. Ik vraag me af of het een mooie verwijzing is naar onze gewaardeerde (ahum) Mutti.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   U snapt het? Nou, dan snapt U meer dan ik: Van sommige, hoe raak ook, snap ik het totaal níet!
   Neem nou die ene met dat vliegtuig (de EU, met Merkel als piloot) waar de Brexit op de vleugel zit om hem af te zagen:
   Tjesus, zulke had je in de jaren’70 al in de Volkskrant: Joop Den Uyl, die probeert, een vlieger op te laten – progressief Nederland, tenminste, dat staat er op geschreven – maar de fractieleiders van (toen nog) KVP, AR en CHU, alsmede die van D66 en DS’70 hangen allemaal aan de staart. Den Uyl: “Als jullie er allemaal zo aan blijven hangen, krijg ik hem nooit van de grond.” En intussen komt Wiegel (VVD) er aan rennen met een schaar in de aanslag om -knip- de draad door te knippen.
   Dat is toch geen belachelijk maken van iets of iemand? Dat is een nuchtere constatering van de actuele verhoudingen!
   Als Brussel dát al niet meer visueel aanschouwelijk wil maken, is de dictatuur inderdaad definitief een feit!

   Like

   • Hansfree zegt:

    Beste Theresa, u verbaast mij. Die cartoon met dat EU-vliegtuig is toch zonneklaar? Merkel en de andere EU-hotemetoten achter de raampjes, die angstig kijken naar de Brexit-rebel op de vleugel, die op het punt staat er op eigen kracht vandoor te gaan, waardoor het EU-vliegtuig grote kans maakt neer te storten.
    Maar ik denk dat u het anders bedoelt, namelijk dat je de nuchtere weergave van hoe iets werkelijk is toch niet moet kunnen verbieden. Ja, oké, maar hoe iets werkelijk is, daar verschillen de meningen over.
    Wat mij betreft is dit gewoon mooie galgenhumor. Lachen om een hopeloze situatie.

    Geliked door 1 persoon

 8. Claudia M. zegt:

  “De waarden van de Europese unie”… Mwhoehahahahahaha…., laat me toch niet lachen!

  “Ellende Unie” zullen ze bedoelen!

  De ellende waar deze unie ons momenteel instort is ongekend, het zal heel Europa aan de bedelstaf brengen. Hun idiotie is voor ons echte Europeanen niet op te brengen!

  Like

 9. Elisah zegt:

  Nou zijn die gevoelige figuurtjes wel heel snel op hun tere hartje getrapt.
  Waren ze maar eens zo correct en fijngevoelig naar de Europeanen toe.
  Ik ken nog wel meer van die figuren die niet tegen getekende spotprenten kunnen.

  Like

 10. Cynicus zegt:

  Het lijkt de censuur van de DDR wel. De psychopatische dictators van de EU kunnen niet tegen grappen en spot. Stalin kon ook niet tegen bespotten wel van de tegenstanders van Stalin. Dat dan weer wel.

  Like

 11. Arthur Schop zegt:

  Je suis Charlie

  Like

 12. kampersrene zegt:

  Ze zien er op die cartoon beter uit dan in werkelijkheid

  Like

 13. Cynicus zegt:

  Straks krijg je een EUSSR-lijstje van illegale grapjes. En bijbehorende kliklijnen die mensen met premies lokken om illegale grappenmakers op te nemen en erbij te lappen. Sarcasme is verboden in Noord Korea. Straks ook in de EU.

  Like

  • BertG. zegt:

   In Thailand ook.
   Maak maar een grapje over de koning daar, en je zit jaren vast.
   En hier al diezelfde mensen, die daar wel wonen, het maar hebben over vrijheid in Nederland.
   Klopt toch ergens niet.

   Like

 14. aquarius4422 zegt:

  “Entarte Kunst”; Waar hebben we dat ook al weer vaker gehoord?

  Like

 15. Republikein zegt:

  Ze voelen zich betrapt?
  Mooie karikaturen, zijn vaak uitingen van de echte wereld.
  Meer, meer, meer!

  Like

 16. tjonge zegt:

  “1984” wordt steeds meer en meer bevestigd, het volk wordt precies verteld wat ze mogen zien, denken en zeggen als het aan die eu-lijders (geen typefout) ligt….

  Like

 17. Frans Brassens zegt:

  Het valt me eerlijk gezegd nog mee dat de E.U. duivels geen fatwa hebben uitgesproken tegen de makers van de gecensureerde cartoons. Of ze tenminste van het bed gelicht zouden hebben, zoals Gregorius Nekschot al is overkomen. Maar ga door met die duivelse E.U. en dat komt er dan allicht nog wel van.

  Like

 18. guusvelraeds zegt:

  Wie nu nog twijfelt?

  Like

 19. Marian zegt:

  En zo worden wij hoe langer hoe meer geknecht. Fantastisch Rutte!!!

  Like

 20. Jan zegt:

  Duitse wet die online platforms dwingt inhoud te wissen die tegen de wet is (wat tegen de wet is bepaald De Staat) wil nu ook door Brussel overgenomen worden zodat andere opvattingen over wat politiek wenselijk is onderdrukt kan worden. Pro-actieve filters dienen te worden ingezet om te voorkomen dat het geschrevene ook maar gelezen wordt. De Brusselse elite bepaald zo wat goed is voor het volk. Wie zich er niet aan houdt kan rekenen op sancties

  Digitale Hetze, Mobbing sowie Aktivitäten, die geeignet sind, den Ruf oder die Unversehrtheit einer Person ernsthaft zu gefährden, sind zu verhindern.”

  Wat dit is bepaald de ‘elite’
  http://web.ep.streamovations.be/index.php/event/stream/161205-1500-committee-libe

  https://www.heise.de/tp/news/Zensurfilter-sollen-ueber-Europa-kommen-3849140.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s