Metershoge opblaasbare vluchteling komt naar Breda

Screenshot_40

De “Inflatable Refugee” in Venetië.

(Door: Tom Hayes)

BREDA – Een metershoge opblaasbare vluchteling vaart woensdag 20 september het Spanjaardsgat in Breda binnen. De ‘Inflatable Refugee’ is onderdeel van het Graphic Matters-festival en bedoeld om de vluchtelingenstroom onder de aandacht te brengen.

De zes meter hoge opvallende verschijning voer eerder al door de wateren van onder meer Venetië en Kopenhagen, en is nu voor het eerst in Nederland. De vluchteling is een creatie van het Belgische kunstenaarduo Schellekens en Peleman.

,,Migratieproblemen zijn aan de orde van de dag en vullen iedere avond het journaal; toch blijft het vluchtelingenprobleem voor veel Nederlanders een ‘ver-van-mijn-bed-show’. De Inflatable Refugee confronteert met zijn opvallende vertoning de inwoners van Breda met zijn aanwezigheid”, zo schrijft de organisatie van Graphic Matters. ,,Arriveert hij in een veilige haven of zal hij worden weggestuurd? Een kans of een probleem?”

Lees verder>>>
(h/t “leefbarbaar”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Afrika, Allochtonen, Arabische wereld, asielwaanzin, betutteling, cultuurrelativisme, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, islam-collaboratie, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Multiculti, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

27 reacties op Metershoge opblaasbare vluchteling komt naar Breda

 1. Johan zegt:

  Wie betaalt al deze flauwekul ? Opslag en transport van dat ding. Daarnaast de “kunstenaars”, die een leuke pretreis door Europa maken. Dat kost allemaal bakken met geld en het brengt niks.

  Liked by 1 persoon

  • Leo 1 zegt:

   Makt niet uit, joh…
   als de subsidie mar binnen is !

   Like

   • paulzwueste zegt:

    De smerige parasiet zit wel op z’n metershoge dikke kont, zo te zien!!!
    Wat ’n idioten om zo te willen opvallen met zo’n controversieel beeld!
    En over de kosten hief je je niet druk te maken dat is allemaal subsidie-werk!

    Dáár is vol op geld voor…!

    Like

 2. Elisah zegt:

  Nou leuk toch, van mij mag hij blijven in ruil voor nep-vluchtelingen.
  Laten we tevens een groot opblaasfiguur maken van een gewelddadig verkachte vrouw…

  Liked by 1 persoon

  • Elisah zegt:

   Of een groot opblaasfiguur van een vermoorde Christen, of van een te pletter gegooide homo, of van een boedend besneden meisje, zo kunnen we de hele haven van Rotterdan vullen wel met vele opblaasfiguren.
   Zou de boodschap dan overkomen???

   Liked by 1 persoon

 3. Lis zegt:

  Waarom moet ik nu aan naalden denken? Of een katapult? Of pijl en boog?

  Liked by 2 people

  • Theresa Geissler zegt:

   Omdat het de moeite van het overwegen waard is, denk ik……
   Of ik krijg nóg een idee: Laat iemand terzelfder tijd boven die opblaaspop een gasballon oplaten en mee-zweven in de gedaante van een varken! LOL!

   Like

 4. Tistochwat zegt:

  Bliezen ze alle “vluchtelingen” maar op.

  Hoeveel zouden Pieleman & Co hiervoor hebben gevangen?

  Like

 5. carthago zegt:

  Met een goed gemikte kokosnoot moet dat gedrocht snel kunnen zinken.

  Liked by 1 persoon

 6. FRANK H.M. zegt:

  Men bedoelt dus : een metershoge ” goudzoeker” !

  Liked by 1 persoon

 7. kampersrene zegt:

  Een “opgeblaasde” fluchteling zou leuker zijn

  Like

 8. Cathja zegt:

  Wie zitten hier nou op te wachten? Hebben we in de afgelopen twee jaren nog niet genoeg ‘kennis gemaakt’ met wat ‘vluchtelingen’ zijn?
  Het lijkt wel of ze deze nog altijd groeiende groep handophouders willen promoten.

  Wat mij betreft mag iemand met een luchtbuks een gaatje in zijn spijkerbroek schieten……

  Liked by 1 persoon

 9. leefbarbaar zegt:

  Waar we al geen geld aan uitgeven…….
  Om het in de juiste context te plaatsen zal het beeld worden gevolgd door een opgeblazen kalasnikov, een Nederlands paspoort, een kindbruidje, een miele wasmachine, een uitkering, een sociale huurwoning en een drijvende mercedes.

  Liked by 2 people

 10. Claudia M. zegt:

  …”om de vluchtelingenstroom onder aandacht te brengen, omdat het een ver van de bedshow zou zijn”

  Gezien het feit dat ik dagelijks onderhand mijn nek breek over “vluchtelingen” (lees economische gelukszoekers), heeft dit mijn aandacht al. Het voortdurend opletten! Of je niet hinderlijk gevolgd wordt of erger, lastig gevallen… Deze week werd ik tijdens, een weliswaar vreselijke, bui nog even gemaand te stoppen; dat heb ik dus maar niet gedaan… Ze lopen midden op straat of het fietspad, iets waar wij stoepen voor hebben uitgevonden en betaald! Aan de kant gaan, begrijpen ze ook niet en als klap op de vuurpijl, krijg ik er op mijn werk nu ook al mee te maken, ook hier al een paar keer een dreigende situatie, inmiddels zijn er noodknoppen geïnstalleerd.

  Het is echt fantastisch allemaal, wat een fantastisch land… het glijdt dagelijks verder en verder af!

  Liked by 1 persoon

  • Golden Girl zegt:

   door wie en waarom werd u gemaand te stoppen?
   ik zag van de week een donkere meneer en die gek wilde een vrij drukke doorgaande weg alleen voor auto s op fietsen,ik weet niet hoe het is afgelopen, maar zonde van de schade aan je auto als hij tegen je aan zou fietsen
   en die belachelijke opblaasbare pop, je moet toch onder een steen gelegen hebben als je niets over vluchtelingen weet, het komt mijn strot uit

   Liked by 1 persoon

  • Cathja zegt:

   @ Claudia M.

   ………..en dan begrijpen ze er niets van dat we terug verlangen naar de jaren dat dit ‘spul’ onze straten nog niet ‘bevuilden’. Regelmatig letterlijk.
   Ik wil mijn Nederland weer terug! Zonder ‘pinguins’ achter kinderwagens, die de markten afstruinen en zich onbeschoft gedragen tegen ons, NEDERLANDERS!
   Moet je hun arrogante blikken soms eens zien! Alsof zij het recht hebben om ons gedrag af te keuren.

   Weg met dat spul. Nederland is gewoon voor de Nederlanders. Ben je hier als Turk geboren, dan stond hooguit je wieg hier, maar je bent en blijft een Turk. Voorbeelden daarvan zijn er legio.

   Liked by 2 people

   • Steven zegt:

    Ook als het halfbloedjes zijn (een blanke NL ouder) zijn ze alles behalve Nederlander. Het gedrag neigt ook altijd naar een niet Nederlander. Ze noemen zich alleen NEDERLANDER als het gaat om sociale voorzieningen en het recht op iets hebben. En zo is half NL gevuld met onze toekomstige professors die nu in hun kinderjaren nog in iedere garage wietjes zit te paffen en lijm te snuiven… (om over de ellende die ze veroorzaken nog maar niet te spreken)

    Liked by 1 persoon

 11. tjonge zegt:

  of u het wil of niet, u zal de “vluchtelingen’/parasieten accepteren !

  Like

 12. BertG. zegt:

  Dit is natuurlijk helemaal geen opblaasbare “vluchteling”.
  Maar een nieuwere versie van het paard van Troje.
  Die pop zit gewoon helemaal gevuld met “vluchtelingen”.
  Dit is gewoon een truc om binnen te komen, dat jullie dat nou helemaal niet door hebben.

  Like

 13. Pietersen zegt:

  Dat noemt zich kunstenaars. Zo kan ik ook wel een item verzinnen waar niemand op zit te wachten. Zij doen dit niet voor de vluchteling maar gewoon om zelf wat bekendheid te krijgen en omdat de media geen verstand hebben van kunst wordt dit zweverige verhaal ons voorgezet. Wat een armoede.

  Like

 14. Sjaak zegt:

  Belgische kunstenaarduo Schellekens en Pieleman.?
  Nooit van gehoort !

  Like

 15. Thomasson zegt:

  Vertellen de organisatoren van het festival aan de mensen in Breda wat voor soep ze in de kuip krijgen? De opgeblazen vluchtelingen doet niets. Hij drijft over water en hij is een aardig kunstwerk. De echte vluchteling doet echter veel meer, Hij heeft geen festival nodig om onderweg vrouwen te verkrachten, kleine kinderen te molesteren, mensen te beroven en als het eenmaal kan, ook de terrorist spelen en paar aardige mensen van het host land te vermoorden. Vluchtelingen uit islamitische landen en Afrika horen in een interneringskamp ergens op het ijs-plateau van midden Groenland of bij hun geloofsgenoten in de zandbak- NIET HIER.

  Like

 16. Steven zegt:

  Ze zijn vergeten een capuchon over zijn hoofd te trekken..want zo komen de meeste ̶a̶s̶i̶e̶l̶z̶o̶e̶k̶e̶r̶s̶ asielparasieten aan wal (en niet te vergeten die haat blik in hun ogen)

  Like

 17. Marjanne zegt:

  Moderne vervanger van Zwarte Piet?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s