Ben ik nu een racist?

Screenshot_74

(Door: Peter Rissing)

Tot mijn ‘stomme verbazing’ lees ik in dit artikel over 80 integriteitsschendingen bij de Nederlandse politie. Met een korps van bijna 60.000 mensen bereken ik dat zo´n 0,13% van de politieambtenaren corrupt is. Temeer daar dit een beroepsgroep is waarbij gedurende de selectie ook zeer nadrukkelijk naar integriteit en loyaliteit wordt gekeken en elke vorm van corruptie vooral bij de politie schandalig is, een opvallend percentage. Want hoeveel schade voor de gemeenschap is hieruit reeds voortgekomen?

Preciezer, n.a.v. dit rapport (zie links) leer ik dat van de 80 registraties, ik citeer “43% van de functionarissen, die in beeld komen bij de integriteitsschendingen waarin een relatie met georganiseerde criminaliteit is vastgesteld, een migratieachtergrond heeft”. En, dat niet 10% maar slechts ±7% van het politie-personeelsbestand een niet-westerse herkomst heeft. Die 7% laat zich vertalen naar ±4.200 mensen, een laag aantal, maar dat komt o.a. omdat allochtonen niet bij de politie willen werken, waarschijnlijk juist vanwege de integriteitsonderzoeken waaraan zij – en hun familie – zich moeten onderwerpen, maar dat doet hier nu niet ter zake.

Wat wel ter zake doet, is dat er bij de 4.200 politie-allochtonen 34 integriteitsschendingen, zoals omschreven in het rapport ‘Georganiseerde Criminaliteit en Integriteit van Rechtshandhavingsorganisaties’, zijn vast gesteld. Dat vertaalt zich erin dat bij ±0,8 % van de allochtone politie functionarissen (waarvan het merendeel over dubbele paspoorten beschikt) corruptie is vastgesteld tegen ±0,08% bij de 55.800 autochtone hermandad.

Nu rammelt er al behoorlijk wat bij de hedendaagse politie en daar komt nu nog bij dat in grote lijnen corruptie 10 keer vaker voorkomt bij de allochtone dan bij de autochtone politie functionarissen, wat ook een duidelijk verband heeft met loyaliteit naar het korps. Mijn conclusie maakt dat ik in conflict kom met de uitspraak van Kamervoorzitter Khadija Arib (en iedereen die het met haar eens is), die duidelijk stelde dat een allochtone afkomst niets met loyaliteit (v.a. 13:15 ) te maken heeft. Het PVV standpunt t.a.v. loyaliteit bij dubbele paspoorters blijkt dus juister te zijn.

Alles goed en wel kunt u zeggen, maar het gaat alleen om uitzonderingen en niet over het hele politiekorps, waar ongetwijfeld ook allochtonen werken met een excellente staat van dienst. Echter, waar het om gaat is dat deze ‘uitzonderingen’ 10 keer vaker voorkomen bij allochtone politiefunctionarissen, een significant en objectief meetbaar verschil. En dat deze ‘uitzonderingen’ hun oorzaak vinden in culturele verschillen zoals loyaliteit aan familie en culturele achtergrond die (in dat goede, 136 pagina’s tellende wetenschappelijk verantwoord rapport van de UM) duidelijk worden besproken.

Daarnaast speelt vooral de ontkenning van feiten, kenmerkend voor de multiculti gemeenschap, een rol. Ahmed Marcouch is hier een lichtend voorbeeld van. Zoals zo mooi door Geenstijl beschreven, wil deze ex-politie-allochtoon juist PVV-ers bij de politie weren in plaats van de hand in zijn eigen allochtone boezem te steken. Wat moet je met zo een vent aan?

En ben ik nu een racist, omdat ik deze objectief meetbare feiten benoem?

Screenshot_75

Door:
Peter Rissing
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nederland. Bookmark de permalink .

24 reacties op Ben ik nu een racist?

 1. Rensk. zegt:

  Nee. ik vind van niet

  Liked by 1 persoon

 2. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Nee hoor, u bent geen racist. U bent een realist. Een uitstervende soort zo langzamerhand.

  Liked by 2 people

 3. Harry zegt:

  Een stomme boer zou hier nog niet intrappen om je doodsvijanden in dienst te nemen .
  Wel onze overheid met z’n hoogopgeleide medewerkers .
  Die trappen er kop-vóór in !
  Wie is er nou stommer ?

  Like

 4. Duchesne zegt:

  bij misdrijven volgt in 10% van de gevallen aangifte. Vervolging van daders is in 25% van de zaken succesvol. Begin nog maar een keer met het onderscheid te maken tussen wat bekend is en het werkelijke aantal. Het echte aantal zal een veelvoud zijn van wat we lezen….

  Liked by 2 people

 5. Qvic zegt:

  Je mag absoluut niet de vinger op de zere plek leggen van de linkse politieke partijen. Dat wordt de PVV constant verweten. Linkse mensen verafschuwen iedereen die hen controleert, over hoe zij zelf werken. Want dan valt het op dat zij zelf de hele zaak bedonderen, in plaats van dat het andere zouden doen. Hun hypocriete houding zorgt er juist voor dat er twee dracht is de samenleving. Doordat zij met meerdere maten zijn gaan meten. Voor hen gelden veel wetten en regels niet, maar o wee als de autochtonen burgers dat gaan doen of zelfs PVV aanhangers. De islamisten hebben daar tegen een beschermende wet, die hen bijna onschendbaar maakt, volgens de regels van de linkse politieke partijen.

  Liked by 2 people

 6. jantjeuitnl zegt:

  Je verwacht het niet dat moslims de boel belazeren.
  Dat wordt ze geleerd door de koran en door de imam,s.
  Verbied dat boek met duivelsverzen, verbied de islam.

  Like

 7. guusvelraeds zegt:

  En ben ik nu een racist, omdat ik deze objectief meetbare feiten benoem?

  Je bent niet alleen een racist. Je bent ook nog een fascist, een islamofoob, een tokkie, een haatzaaier, een extreem rechts sujet, een xenofoob, een PVV-er en vooral niet vergeten je bent ook nog een verliezer die behoort tot de groep van dom rechts.

  Liked by 3 people

  • louis-portugal zegt:

   Je bent me voor guus met jouw sarcasme.
   Maar helaas is het wel hoe je beschreven wordt.

   Like

  • hendrikush zegt:

   Is dat erg dan?

   Like

  • Peter Rissing zegt:

   Een interessante observatie Guusvelreads. Maar . . eh . . waarom ? Beetje onderbouwing graag.

   Like

   • guusvelraeds zegt:

    Kom zeg Peter Rissing, moet ik dat onderbouwen. Je hebt toch ook de afgelopen 30 jaar de MSM gevolgd. Het begon met drs Hans Janmaat en het loopt door tot aan de voordeur van Baudet. Eerst moet je als brenger van de niet gewenste boodschap ontmenselijkt worden. Daarna is een klap voor je gezicht nog maar een peulenschil en over de kogel hoeven we het dan niet meer te hebben. Het is eigenlijk precies als in de islam. Ben je kritisch krijg je een fatwa aan je broek of rok. Tussen het loopvolk is altijd wel iemand die gevolg hieraan geeft. Slachtoffer wordt dader en dader wordt slachtoffer en zo wordt de waarheid kapot genuanceerd. De fascist is in werkelijkheid de non fascist en hij die zich op de borst klopt en zegt non fascist te zijn gedraagt zich met verve als fascist. Zo lastig is dat niet te begrijpen en uit te leggen.

    Like

  • Marian zegt:

   Zo voel ik het ook Guus. Wat dat betreft heb ik een brede rug.

   Like

  • siemx zegt:

   Ik beschouw het verwijt ‘racist’ etc. inmiddels als een geuzennaam. En degenen die me dit verwijten ,moet maar eens naar de balk in hun eigen oog (en niet te vergeten eigen volk) kijken. Laat ze het heen en weer krijgen.

   Like

 8. BigLJohn zegt:

  Er is niets nieuws onder de zon, nietwaar ? Het gehele politie en justitie apparaat is al decennia lang pro allochtoon en anti autochtoon. Knijpen de nodige oogjes dicht voor allochtonen, en deelt zware straffen uit aan autochtonen voor hetzelfde vergrijp. Maakt het dan nog wat uit dat er een kleine allochtone minderheid bij de justitie en politie is die wat verder over de schreef gaat ? De politie is allang je beste vriend niet meer, dat zijn voortaan de allochtonen. En natuurlijk word u door de justitie als racist bestempeld, als u de waarheid naar buiten gaat brengen. Allochtonen zijn welkom bij justitie en politie, maar PVV’ers worden geweerd als de pest. Dit alles moet toch al genoeg zeggen over het land waar in wij wonen !

  Liked by 2 people

 9. Robby E. zegt:

  Een jaar of wat, 10/15/20
  jaar terug, precies weet ik dat niet meer, is er ook een actie geweest om meer allochtonen te werven voor een baan bij de politie.
  Een paar jaar later stond in de krant dat veel van die allochtoonse politiemannen (geen vrouwen, die mochten niet van manlief en de imam) alweer waren ontslagen!
  Wegens corruptie!!
  Maar goed, dachten de dwaallichten die hier de boel besturen, laten we nog een keer hetzelfde proberen, misschien krijgen we nu een andere uitkomst!
  En voor dat soort ideeën krijgen ze ook nog dik betaald.

  Liked by 1 persoon

 10. delamontagne zegt:

  Een heel ERGE racistische joke………..!

  Liked by 6 people

 11. leefbarbaar zegt:

  In het echt nog veel erger natuurlijk, want wie telde de feiten? Juist, de criminelen van de PvdA met een prettig betaalde bureaufunctie bij dezelfde politie. En hoe vaak kreeg de allochtoon slechts een waarschuwing? Wij zullen het niet weten.
  Wat ik wel weet, de VVD heeft justitie gekregen en de PvdA de politie. En samen knoeien ze maar een eind weg. Zo kan men bij de politie nog geen paperclip kopen, zonder steekpenningen en kan iedere commissaris zich aan laten stellen als adviseur voor een walgelijk salaris. En dat zijn pas racisten, want negerts kunnen dat niet !

  Like

 12. Cynicus zegt:

  De multiculti politie legt de nadruk op de criminaliteit die door autochtone Nederlanders wordt gepleegd. Zie iedere keer dat gedoe over bijvoorbeeld Klaas Otto en de motorbendes. Nu bestaat deze criminaliteit wel zeker. Ondertussen wordt de mocromaffia, de plofkraakbendes en bijvoorbeeld de Albanezen met rust gelaten omdat dat in de islamitische agenda en de politieke agenda om contant geld te criminaliseren past. Allochtone criminelen worden met fluwelen handschoenen aangepakt en autochtone criminelen voor elk wissewasje aangehouden.

  Like

 13. abouneenee zegt:

  Om deze reden worden nationaliteiten niet meer bijgehouden door linkse ambtenaren, die anders alle informatie willen hebben om een zo breed mogelijk beeld te hebben waar nog meer, meer, meer te roven valt van het stemvee. Feiten zijn namelijk maar moeilijk uit te leggen. Dit meten met twee maten en feitelijk discrimineren van de autochtone (blanke) burgerman wordt gefaciliteerd door andere blanke burgermannen en -vrouwen die hun leven lang zijn geïndoctrineerd met de ‘kennis’ dat je als blanke niet trots mag zijn op jezelf of je eigen cultuur en, zoals iedereen, toch iets zoekt om trots op te zijn. Zij zijn trots op het feit dat zij precies echoën wat hen is voorgehouden: de blanke mag er eigenlijk niet zijn. Dus zoeken de linkse blanke meisjes en jongens een niet-blanke partner om in 1 generatie hun schaamte zoveel als mogelijk zonder zelfmoord te plegen te verwerken onder het motte: “once you’ve had black you never want to go back”…

  Like

 14. Republikein zegt:

  Van ‘etnisch profileren’ is sprake indien de controle uitsluitend of in overwegende mate is gebaseerd op etnische of religieuze kenmerken’ (Hoge Raad, 1 november 2016).

  Etnisch profileren is in strijd met Artikel 1 van de Grondwet (iedereen wordt in gelijke gevallen gelijk behandeld) en de kernwaarden van de politie. Wij willen een politie zijn van een ieder en staan voor de gelijkwaardigheid en veiligheid van alle Nederlanders. Ook de politie mag niet iemand controleren op basis van zijn huidskleur of herkomst.

  Je moet van onbesproken gedrag zijn. Heb je wel eens een bekeuring gehad? Dan is dat geen probleem. Een veroordeling door de rechter kan wel een bezwaar zijn, bijvoorbeeld als iemand in een proeftijd zit of als de rechter nog geen uitspraak heeft gedaan in een zaak.

  De volgende punten kunnen een rol spelen bij de beoordeling of je wel of niet bij de politie kunt werken:
  Hoe lang geleden het gebeurde;
  Of het een jeugdzonde was;
  Hoe zwaar de veroordeling was;
  Of het eenmalig was of een reeks van gebeurtenissen.

  https://www.vraaghetdepolitie.nl/politie/politiewerk/mag-je-de-politieopleiding-nog-doen-als-je-in-aanraking-bent-geweest-met-de-politie.html
  https://www.kombijdepolitie.nl/screening

  Etnisch profileren mag dus niet maar je kunt goed rekenen dus ben je geen rascist.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s