Juncker´s eurozone-plannen zijn gevaarlijk

Screenshot_68

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

De voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, wil tot 2025 alle EU-landen in de eurozone halen. Dat kan niet functioneren en zou de muntunie opblazen.

Contra magazine

In zijn “state of the union” 2017 toespraak oreerde de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, er o.a. over om de eurozone tot alle EU-lidstaten uit te breiden. Als grof kader voor zijn “verenigd, sterker en democratischer Europa” (sic!) noemde hij het jaar 2025. Over acht jaar moet het dus zover zijn.

Zo zei hij letterlijk: “Als we willen dat de euro ons continent meer verenigt dan splijt, dan zou hij meer moeten zijn dan de munt van een uitgekozen groep landen. De euro is ertoe voorbestemd om de uniforme munteenheid van de Europese Unie als geheel te zijn.” Dus alle landen, op Denemarken na, dat de gemeenschappelijke munt absoluut niet wil hebben.

Deze muntunie zal dan echter een groot probleem hebben: nu al staan economisch sterkere landen (bijv. Duitsland, Oostenrijk, Nederland . . .) en de zwakkere landen (bijv. Griekenland, Italië, Spanje, Portugal . . .) tegenover elkaar, daar tussenin nog enkele die hun eigen probleempjes hebben (bijv. Frankrijk of Ierland). Tot op Zweden en het opkomende Tsjechië na zouden er dan echter feitelijk alleen nog maar landen bijkomen die economisch niet bepaald excelleren. Bulgarije en Roemenië als voorbeeld.

Dat betekent: zolang de actuele problemen van de eurozone niet zijn opgelost, zou het in feite een zelfmoord met vooraankondiging zijn  wanneer men – zoals al bij Griekenland & Co – de eurozone om politieke redenen uitbreidt, zonder daarbij echter te letten op de financiële en economische randvoorwaarden.

Hij zal voor zijn plannen vast en zeker ondersteuning krijgen van bondskanselier Merkel. Per slot van rekening gaat zij aan de kant van de Franse president, Emmanuel Macron, staan. Een totale EU-eurozone zou moeten uitdraaien op een omvangrijke transferunie, waarin nog duidelijker meer competenties (daarom ook de wens van Juncker naar een minister van Financiën voor de eurozone) zouden moeten worden afgestaan om alle economische en financiële spanningen te verzachten.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", dictatuur, Elite, euro, Eurofielen, Europa, Europese Commissie, EUSSR, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Rotzakken, soevereiniteit, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

35 reacties op Juncker´s eurozone-plannen zijn gevaarlijk

 1. Steven zegt:

  Die kerel kan maar beter weer achter zijn jeneverfles kruipen en er 3 teveel naar binnen slaan…

  Like

  • BertG. zegt:

   Je wil niet weten wat een alcoholist achter over kan slaan op 1 dag.
   Die juncker krijg je niet onder tafel met 3 liter jenever, daar is meer voor nodig.
   Een paar jaar geleden ben ik zelfs nog een spiritus drinker (wel verdund met andere drank) tegen gekomen, iets wat je enkel wel eens gelezen heb in oude boeken.
   En die wist dat verdomd goed te verbergen, niemand had het door.

   Like

   • guusvelraeds zegt:

    Klopt 100%. Alcoholisten zijn meesters in het verbergen en verbloemen. Ik moet even naar het toilet zeggen ze en op toilet kiepen ze een verborgen neutje achterover dat ze halen uit een fles die verstopt zit in het waterreservoir oftewel stortbak.

    Like

   • Marian zegt:

    Rookt hij ook? Dan gaat het beslist .

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Gekken die hun eigen vernietiging ontwerpen…
   Maar waarom is de titel hier: “Junckers-Eurozone-plannen zijn gevaarlijk…”
   Laat ze aub gaan!
   Laat ze de EU maar vernietigen.
   De EU is een misdadig bedenksel van ’n stel criminelen zonder weerga.

   Laat ze aub hun eigen ondergang construeren…!
   En nog ’s wat: Turkije zal NOOIT bij de EU komen.
   Juncker heeft het nu zèlf eindelijk toegegeven.
   Dat gelul van “voorlopig” is gewoon leugen en bedrog.
   Tukije kan en zal NOOIT bij de EU komen…!

   Like

  • Marian zegt:

   Steven het zullen er best wel wal meer worden. Waarom zuipt hij zich niet een delerium?

   Like

   • Rensk. zegt:

    Mensen als Juncker kunnen heel oud worden. Hij drinkt ten eerste het beste van het beste. Daarnaast eet hij het beste van het beste. Hij zal b.v. geen B12 tekorten krijgen. Dus een delirium zit er bij dit geval niet in. Hij heeft geen stress, want geen gevoel.Dat soort alcoholisten kunnen heeeeel oud worden en nog heel veel schade aanrichten Je kunt ook zijn abnormale gedrag zien aan de kussen, die hij geeft aan mensen, die onder hem staan en die vreemde aanrakingen. Het is beslist geen normaal sociaal gedrag wat die man laat zien, maar volkomen abnormaal. Dit gedrag op een werkvloer is totaal krankzinnig. Daaraan kun je zien hoe ziek die hele EU top is.

    Like

 2. Cathja zegt:

  We moeten van die euro af, in plaats van nog meer landen de euro op te dringen! Het staat voor mij vast dat Juncker’s plannen -mits hij zijn zin krijgt- op grote ellende uit zullen draaien! Want wie zullen ook dan de kar moeten trekken? Juist, de sterke noordelijke landen! Ook wij zullen opnieuw het kind van de rekening worden!

  Geliked door 2 people

 3. DEMENT in de overtreffende trap = DEMENT _ DEMENTER _ DEMENTERST (lol) , maar nu bestaat er een nieuwe trap : “ ONGENEESLIJK WAANZINNIG GEVAARLIJK DEMENT “ !!!

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Maar de elite achter Juncker die is niet dement. Die weten precies wat ze willen. Zij willen een Europa dat geheel is overgeleverd aan de productie en consumenten industrie. Een mondige bevolking die periodiek op democratische leest haar stem kan uitbrengen is het laatste dat ze willen. Sla de cohesie in een samenleving kapot en de elite kan zonder verantwoording af te leggen haar gang gaan. Vrijheid van vereniging en vergadering is alleen nog van toepassing op de kartel partijen. Het volk mag alleen demonstreren voor de gewenste doelen of voor doelen die er niet toe doen.

   Like

 4. Bezorgde Burgert ofwel xenofoob, islamofoob, etc zegt:

  Die man is psychisch niet in orde.
  Showt alle kenmerken van primair narcisme.
  Daarbij is hij alcoholist.
  En u, ik, wij laten hem daar zitten en zijn gang gaan.
  En ons leven beinvloeden.
  Op een onomkeerbare negatieve manier.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Toch uitstekend…?
   Denk je dat die vervloekte EU uit zichzelf zal ophouden te bestaan…?
   Zo gemakkelijk zal je het niet krijgen ‘Bezorgde’.
   Natuurlijk niet.
   Laat Juncker ze maar uitbreiden… laat Juncker maar al die apenlanden de Euro geven.
   Des te eerder volgt de grote allesvernietigende explosie…
   Au dat zal zeer doen.
   Iedereen geel geld meer overal ellende, moord en doodslag…
   Tsja, dat zal je er voor over moeten hebben!

   Want uit zichzelf zal die EU niet verdwijnen…
   Dat hebben we de afgelopen decennia aan den lijve mogen ondervinden…!

   Like

  • Leo 1 zegt:

   Korsakov !

   Like

 5. Rensk. zegt:

  Ik zie op andere sites dat ze Juncker eng beginnen te vinden. Jammer dat het zo laat tot ze doordringt dat deze man Hitler overtreft en nog veel meer van plan is dan Hitler. Totale vernietiging van een groot deel van de bevolking. En dat kan alleen als je grote aantallen mensen van een andere niet verenigbare cultuur met het Westen binnenhaalt. Merkel staat er geheel achter en Macron uiteraard ook. Het kan toch ook niet anders. Een alcoholist , die de wereld wil leiden. Lijden.Alcoholistische narcisten kunnen heel lang de boel voor de gek houden. Heel lang en uitermate slinks. En zijn uitermate goed in het aantrekken van mensen, die ze kunnen manipuleren met wat dan ook. Maar hun gedachtengang is geheel knetter knettergek.

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @Rensk., ja, dat is mij ook opgevallen dat er steeds meer mensen tegen de EU zijn op sites waar je het eigenlijk niet verwacht en dat ze Jüncker en zijn maatje Timmermans doodeng vinden. Tevens kreeg Judith Sargentini er afgelopen week van langs. Ook voor wat betreft de islam zie je de laatste weken veel meer mensen die niks van de islam moeten hebben en dat ze vinden dat moslims terug moeten naar eigen land. Er is een kentering gaande want alle aanslagen, hoe de linkse kerk in Hamburg heeft toegeslagen, de uitlatingen van Erdogan, het gedrag van de Erdogan fanboys- en girls hebben er mede voor gezorgd dat er wat oogjes open zijn gegaan.

   Like

   • Rensk. zegt:

    Petra ik hoop dat er nog een kentering komt. Misschien 24 september in Duitsland. Ik wacht met spanning af. Ik ben nooit racist geweest, want kan prima met bruine/gel or whatever mensen vinden als ze zich gewoon normaal gedragen in de samenleving en ook voor hun plekje werken. Niks aan de hand wat mij betreft. Maar die godvergeten lui als die Somaliers die in de bijstand zitten en je niet aan het werk krijgt en al die klager en zeikerds trap ik liefst eigenhandig het land uit. Simons gaat er als eerste uit met een flinke trap achterna.

    Like

 6. Thom zegt:

  Ik vind het een uitstekende oplossing. Ik heb tot voor kort gedacht, dat ik normaal opgevoed was, maar dat blijkt een vergissing. Hoe gestoorder je bent hoe beter je geïntegreerd bent. Sparen dat doen alleen degene die hier langer waren en die doen dat om aan hun hun minder bedeelden uit Afrika en Azië en aan degenen die het heel druk hebben met acties tegen Zwarte Piet, PVV en Baudet te overhandigen, zodat we allen “gelijken” worden.

  Like

  • Rensk. zegt:

   Thom@ daar zeg je iets heel cruciaals. Dat zie ik ook. Hoe meer je neigt naar de narcistische kant hoe beter je in deze maatschappij op je plaats bent. Wat dat betreft is dat de laatste 30 jaar in die zin veranderd. Graaien en over lijken gaan. In alle hoeken vand e samenleving zie ik het terug.

   Like

 7. Golden Girl zegt:

  trek een drol een kostuum aan en een stropdas zet een bril op en dan heb je een Juncker idioot
  ik heb een pesthekel aan de euro (behalve als ik 10 vuiliszakken met honderd euro biljetten zou vinden )

  Like

 8. Qvic zegt:

  De verdeeldheid tussen de EU lidstaten, zou eerst opgelost moeten worden. Dit proces kan wel diverse decennia’s duren. Omdat simpel weg elke lidstaat eigenlijk niets met elkaar gemeen hebben. Ze hebben hun eigen nationale identiteit, cultuur, tradities, gewoontes en mentaliteitswaardes. Die kun je niet met dwang en overkoepelende gezag van uit de EU in Brussel er door drukken. Doe je dat wel, dan is het binnen de kortst mogelijke tijd heibel op allerlei fronten. Net zo als nu het geval is. Samen werken is iets heel anders dan samen wonen. met een algemene munt ga je in principe samen wonen, onder dwang van de EU. Dit lokt juist het tegengestelde effect op tussen de lidstaten. Daardoor zullen landen alles bij elkaar liegen om aan de gevraagde cijfers te komen, terwijl andere weer grof meer moeten bij betalen, omdat andere landen dit verzaken. Dit zal uiteindelijk tot een oorlog tegen de EU zelf, als tegen de lidstaten onderling ontstaan. En hoe meer dwang van uit Brussel zal komen, hoe meer tegenwerking vanuit de lidstaten zullen komen.

  Like

 9. Bob Fleumer zegt:

  Deze meneer Juncker moet op sterk water worden gezet, zijn vlucht naar voren wordt onze ondergang.

  Like

 10. kees520 zegt:

  Juncker, maar ook Merkel en Macron willen stappen overslaan om het op de kortst mogelijke tijd tot een unie samen te smeden. dat kan niet. Maar het vreemde is dat ze aan de andere kant weer veel islamitische vluchtelingen binnenhalen die weer voor heibel en burgeroorlog zorg moeten dragen met de bedoeling de oorspronkelijke bevolking weg te krijgen. waarom mensen van een andere cultuur en geloof importeren terwijl landen met dezelfde cultuur en geloof ze niet opnemen maar zoals Saoudi Arabië een jaar geleden beloofde dat ze wel ik meen 2000 moskeeën zouden bouwen in West Europa. gestoeld op de Salafistische leer komt er heibel van want die willen terug in de tijd en naar de sharia.

  Like

 11. boorzalf zegt:

  Afvoeren in een dwangbuis die gek.

  Like

 12. Mary zegt:

  Het enige wat ooit gewerkt heeft en zal werken is de oude Europese Economische Gemeenschap en daar had het bij moeten blijven!!!!

  Geliked door 1 persoon

  • Petra DeBoer zegt:

   @Mary, volkomen mee eens en daarom heb ik in 2005 ook tegen de EU grondwet gestemd, wat ons later met het verdrag van Lissabon toch door de strot is geduwd. En dat neem ik Balkenende en het CDA nog steeds zeer kwalijk. Om de Euro heb ik ook niet gevraagd en die is ons ook door de strot geduwd.

   Like

  • BigLJohn zegt:

   Mary 17 september 2017 om 18:20 De hele na-oorlogse Europese politieke doelstelling is niet meer dan een horrorfilm in drie bedrijven. De eerste aflevering heet de EGKS. In de tweede (de EEG) gaat het er al iets pittiger aan toe, maar nog steeds heeft iemand iets in de gaten. Het plot, en de echte harde horror, komt pas in deel 3, genaamd de Europese Unie. Deze zal zijn verderfelijke doel gaan bereiken, en laat ons de totale ondergang van Europa zien, compleet met Sharia. Een ieder schrikt zich rot bij deze beelden, maar nu valt er geen voordeel meer te behalen, en zullen we ons lot moeten ondergaan. En het is alweer Duitsland die de bedenker en uitvoerder is van al deze ellende. Na twee wereldoorlogen is het nog steeds niet genoeg !

   Like

 13. guusvelraeds zegt:

  95% van de Europese bevolking wordt arm.

  De Noordelijke landen worden armer gemaakt om wille van de solidariteit tot pakweg jaren vijftig vorige eeuw niveau. De Zuidelijke landen en de oostelijke landen worden iets rijker tot op hetzelfde niveau. Ik heb de jaren vijftig nog bewust meegemaakt. Er was niet veel maar we hadden eten en een dak boven ons hoofd. 1 x per jaar een nieuw paar schoenen was luxe. Meestal werden de schoenen gelapt.

  De overige 5 % van De Europese volkeren wordt puissant rijk.

  Vind ik dat erg?

  Het moest zo komen want we hebben de afgelopen 50 jaar hen aan de macht gebracht die dit waar gaan maken. We hadden kunnen weten maar wilden niet weten en vooral niet zien. We wilden geen racist en xenofoob en nazi genoemd worden. Nivelleren is een feest werd er geroepen en nog steeds zijn zij die dit riepen aan de macht. Slechts 9 zetels en nog steeds in het middelpunt van de macht. Dat blijft voorlopig zo.

  De jonge generaties zeg maar de sneeuwvlokjes kunnen er niets aan doen. Zij werden vanaf dag een toen ze naar de dagopvang gebracht werden geïndoctrineerd. Vroeg in de avond eenmaal thuis werd de indoctrinatie nog eens even dunnetjes overgedaan door het jeugdjournaal. We vonden dat jeugdjournaal in die tijd een pracht uitvinding maar hadden niet door dat het een uiterst verfijnd en vooral geniepig mening vormend instrument was.

  Gaat dit scenario uitkomen? Wellicht wordt het onze redding als het hele EU zooitje voor het zover is uit elkaar knalt. Maar ook als het zooitje in Brussel uit elkaar knalt zijn we het haasje. De rekening krijgen we gepresenteerd en die is niet mals. Als het uit elkaar valt is er wel een pluspunt. We kunnen weer gaan opbouwen, aan dat opbouwen komen we nu niet toe zolang het megalomane Brussel en haar handlangers in de nationale staten aan de touwtjes trekken.

  Like

 14. BigLJohn zegt:

  Waar blijft die verzetsstrijder, zoals von Stauffenberg. Eentje die al die griezels eens gaat omleggen. Hij zal het wel druk krijgen, omdat men in de tweede wereldoorlog alleen op Hitler gefocust was, Vandaag de dag zou hij er minstens 10 moeten elimineren. In afwachting verblijf ik….

  Like

 15. Republikein zegt:

  Deze man is niet verslaafd want Iemand die aan alcohol verslaafd is kan meestal zijn werk niet meer naar behoren uitvoeren
  Hij doet het goed al komt dat sommigen niet goed uit.
  Concentratie is prima in orde en hij maakt geen fouten.
  Ook de relatie met collega’s lijdt niet onder het alcoholgebruik.
  Hij is een sociale en gezellige drinker en daarom zeer populair bij zeker publiek.
  Voert consequent het plan uit.
  Misschien soms wat problemen privé, mag niet zoveel kussen van zijn vrouw en dat gaat hem slecht af,dus kunnen we hem misschien scharen onder de probleemdrinkers.
  Winnaars van de Karelsprijs hebben zijn allemaal slimme mensen.
  Daarbij komt nog dat hij bij een verkeersongeluk ernstig gewond raakte en twee weken in coma lag. Hij herstelde echter nooit volledig.
  Proost!

  Like

 16. Hans 38 zegt:

  Stop met al die kritiek op die zatladder Juncker en consorten, des te eerder stort de plEURO in,
  hierdoor blijft er iets over van de Europese nationaliteiten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s