Duurdere boodschappen in zicht: “Verhoging btw”

Screenshot_78

(Door: Martin Visser en Lise Witteman)

Vrees voor allerlei prijsstijgingen

DEN HAAG – Verhoging van het lage btw-tarief is in beeld bij de partijen die onderhandelen over een nieuw kabinet. Dicht bij de formatietafel valt te horen dat er serieus over wordt gedacht de prijzen omhoog te laten gaan en zo geld binnen te harken om bijvoorbeeld verlaging van de inkomstenbelasting te kunnen betalen.

De Telegraaf

Onder meer voedsel, kappers, schoenmakers en dierentuinen vallen nu onder het lagere tarief van 6%. Eerdere pogingen van de politiek om daaraan te tornen, sneuvelden. Maar nu er wederom geld gevonden moet worden om de dure wensen van VVD, CDA, D66 en CU te bekostigen, liggen er nieuwe plannen op tafel om het tarief op te trekken.

Vanuit het bedrijfsleven klinken evenwel bezorgde geluiden en ook bij het formerende viertal leeft naar verluidt nog twijfel. Afgelopen vrijdag is een groot deel van hun voorstellen opgestuurd naar het Centraal Planbureau om te laten doorrekenen. Aan de hand daarvan kunnen de onderhandelaars nog volop met tarieven en cijfers schuiven voor ze er een klap op geven.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Tistochwat”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Nederland, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

55 reacties op Duurdere boodschappen in zicht: “Verhoging btw”

 1. Statler & Waldorf zegt:

  Van 6% naar?
  Dat vind ik nergens terug.

  Like

  • Elisah zegt:

   Ze zijn nog aan het rekenen hoeveel ze moeten afpakken.

   Like

   • Statler & Waldorf zegt:

    onroerendezaakbelasting (OZB)
    belasting van roerende woon- en bedrijfsruimten
    baatbelasting
    forensenbelasting
    toeristenbelasting
    parkeerbelasting
    hondenbelasting
    reclamebelasting
    precariobelasting
    rioolheffing
    reinigingsheffing
    leges
    inkomstenbelasting
    loonbelasting
    vennootschapsbelasting
    dividendbelasting
    kansspelbelasting
    erfbelasting
    schenkbelasting
    vermogensrendementsheffing
    omzetbelasting (btw)
    rechten bij invoer
    rechten bij uitvoer
    accijnzen zoals alcoholaccijns en tabaksaccijns en verbruiksbelasting op alcoholvrije dranken
    belastingen op personenauto’s en motorrijwielen (bpm)
    motorrijtuigenbelasting (mrb)
    belasting zware motorrijtuigen
    overdrachtsbelasting
    assurantiebelasting
    verhuurdersheffing
    bankbelasting

    Like

   • Steven zegt:

    Geheid dat het 21% gaat worden. Die 19% heeft men ook nooit meer terug gedraaid…en zo maken we iedereen straks zo arm als de pest.

    Like

  • Hendrik zegt:

   21 natuurlijk

   Like

  • Jan zegt:

   Je eigen lichaam onderhouden wordt per 1 januari 2018 vermoedelijk een stukje duurder. Op producten zoals zonnebrandcrème en tandpasta wordt de btw mogelijk verhoogd van 6 naar 21 procent. Het wetsvoorstel moet nog wel door de Tweede en Eerste Kamer komen.

   „De maatregel betekent ten opzichte van de huidige situatie een verduidelijking en eenduidige btw-behandeling voor een resterende groep producten in de gezondheidszorg.”
   https://www.metronieuws.nl/nieuws/binnenland/2017/07/btw-op-neppe-geneesmiddelen-wordt-verhoogd

   De laatste zin slaat nergens op, is geen argument, ‘overzichtelijker’.
   Het is zo makkelijker te plunderen

   Dat wordt dus zoiets voor veel mensen

   Like

  • BertG. zegt:

   Lees overal dat mensen het hebben over van 6 naar 8%.
   Geen idee waar ze dat vandaan hebben.

   Like

 2. Mary zegt:

  Belasting in Nederland is sowieso diefstal, belasting over loon, daarna over producten en als klapper op de vuurpijl accijns, energiebelasting etc. nogmaals belasten met BTW, de overheid is een grote smerige dievenbende!!!!

  Geliked door 5 people

 3. Elisah zegt:

  Ach ja, dan mogen we zeker met z’n allen naar de voedselbank?

  Like

 4. Cathja zegt:

  Volgens optimisten groeit en bloeit onze economie, en is er een overschot van meerdere miljarden euro’s. In de achterliggende jaren heeft de overheid veel geld weggeschraapt bij de burger, en daarvan hebben we tot nu toe nog niets terug gezien. Ook nu het (volgens de ‘deskundigen’) stukken beter met de economie gaat, lijkt het er niet op dat de burger met de toegezegde 0,3%, 0,6% en 0,8% meer bestedingsruimte er ook daadwerkelijk op vooruit zal gaan. Immers, de zorgverzekeringspremie wordt verhoogd, het eigen risico wordt zeer waarschijnlijk verhoogd, en nu wordt er dus weer gesproken over het BTW-tarief om dat van 6% te verhogen naar….?
  Wat de overheid ons met de rechterhand toestopt, pakken ze met de linkerhand weer weg. Het zal er wel op neerkomen dat er onder de streep weer een minnetje in plaats van een plusje komt te staan. De verlaging van de loonbelasting wordt dus niet uit de overschotten betaald, maar de burgers gaan dat zelf betalen. Dat noemen wij “een koekje van eigen deeg”. Als we het niet dachten…..! De overheid die ons een extraatje gunt? Vergeet het maar!

  ‘Bedankt, a.s. nieuw kabinet”…!

  Geliked door 2 people

  • Cognitieve-Dissonant zegt:

   Je weet tocch wel dat er miljarden nodig zijn om alle “zielige” immigranten te huisvesten en te vreten te geven?? Nu daar is steeds meer belastinggeld voor nodig en zo zijn de politieke ratten alweer bezig om de burger nog verder te naaien!!!

   Geliked door 2 people

  • Rensk. zegt:

   Tja de nieuwkomers moeten onderhouden worden en de verspillers van de EU moeten ook onderhouden worden. En dat gaan wij betalen.

   Geliked door 2 people

  • Henk der Niederlànder zegt:

   Ach ja Cathja.
   De rekenwonders van de rekenkamer zullen wel net zo lang rekenen dat de paar tienden van een procent die we bijkrijgen we er meerdere procenten op achteruit zullen gaan.
   Ik hoop in ieder geval dat Ik binnenkort aan tafel kom te zitten met een paar jankerige VVD stemmers die vinden dat alles zo unfair verdeeld is.
   Heerlijk om zulke jankers tot de grond toe af te branden

   Like

  • Steven zegt:

   Tja..als half NL gewoon weer op de VVD stemt, dan kan je er alvast vanuit gaan dat je nog verder beroofd gaat worden!

   Geliked door 1 persoon

   • tinekevanschagen zegt:

    @Steven
    Die VVD ers hebben meestal geld zat,en die liggen nergens wakker van!
    Ik had ze in de familie ,Huis van ruim 3 ton,hij directeur,zij docent economie.
    Fervente VVD ers,Ben blij dat ik niks meer met ze van doen heb!
    Zij stemt op wat hij zegt wat ze moet stemmen,Ze haat politiek,weet er inhoudelijks niks van.maar met zo een inkomen en huis moet de VVD wel de beste partij zijn!

    Geliked door 1 persoon

 5. Thoth zegt:

  Dat weet je van te voren…

  Like

 6. Rensk. zegt:

  Misschien 6 naar 12 en over vier jaar als het stemvee weer stemt van 12 naar 18 met vervolg. Iedere keer een beetje meer. Typisch Rutte. Net als zijn uitspraak dat Juncker niet zo vlug moet gaan met de uitbreiding EU Wel uitbreiding, maar gaarne sluipender. Zo denkt Rutte Dan wennen de mensen er langzaam aan en krijg je minder tegenstand. Het is een uiterste gladde aal deze meneer Rutte.

  Geliked door 2 people

 7. Golden Girl zegt:

  ze hebben poen nodig om al die nieuwelingen te kunnen onderhouden, wij maar betalen
  verlagen van de inkomsen belasting, gaat heus niet gebeuren, wel alles duurder maken
  geef die mensen op het Binnenhof allemaal een fles kamelenzeik te drinken, misschien geneest die grijze massa in hun hoofd, keer op keer worden we belazerd, we zijn boos om die verhoging van het eigen risico maar dat laten ze gewoon doorgaan, die idioten (wij dus volgens dat zooitje daar) morren even en betalen toch wel

  Geliked door 1 persoon

 8. koddebeier zegt:

  De Haagse graaiers slaan weer toe, iemand zal toch moeten dokken voor al die gratis voorzieningen voor de asielparasieten !!

  Geliked door 2 people

 9. koddebeier zegt:

  En iedere 4 jaar stemmen er weer genoeg dwazen op deze lieden !!

  Geliked door 3 people

 10. Ivan Chapka zegt:

  18 miljard overhouden en dan nog de eerste levensbehoeften verder belasten? Graaiend tuig.

  Geliked door 1 persoon

 11. BigLJohn zegt:

  De economie draait als een tierelier word gezegd. Maar niemand krijgt loonsverhoging. Alle overwinst verdwijnt in de zakken van de bedrijven zelf, of de aandeelhouders. Nu moet het lage BTW tarief omhoog om de belastingverlaging te financieren. De welbekende sigaar uit eigen doos.
  Het zal belasting technisch wel weer op uitdraaien dat wij nog minder van ons geld kunnen kopen. Rutte 3 staat nog niet eens in de steigers en het gelazer begint nu al dramatische vormen aan te nemen. De MSM media heeft de rol van mijnheer pastoor cq dominee uit vroeger jaren overgenomen en houd het volk dom. De fabrikant houd ze eeuwig arm. Voor ieder dubbeltje erbij moeten stakende werknemers op het binnenhof hun keel schor schreeuwen. De crisis jaren 30 komen langzaam aan weer terug, met alle gevolgen van dien. We hebben dus een tweedeling in de maatschappij; de Have.s en de Have Not’s. Het aantal voedselbanken zal weer drastisch gaan toenemen, alsmede een grote onvrede onder het volk. Een complete ramp dat Rutte alweer gaat terugkomen, de Fransen zo nodig hun stem aan Macron moesten geven, en de Duitsers op die vreselijke Merkel gaan stemmen. Een politiek zo instabiel Europa schreeuwt om een nieuwe (burger)oorlog !

  Geliked door 1 persoon

 12. peter zegt:

  Alie Baba is zijn roversnest weer aan het samenstellen , Ze moeten geld voor de binnengehaalde “specialisten ” te onderhouden, ook de zorgverzekeringen omhoog ,want die arme drommels kunnen geen premie betalen ,maar wel op vakantie naar he thuisland .Winkels donderen overal om ,van de huur en stijgende kosten ,alles helpen ze naar de kloten ,dat linkse addergebroed .

  Geliked door 2 people

 13. ReaGluurder zegt:

  Een Grote Rovers/VerneukBende is het!! Wij mogen het niet weten, maar Wilders heeft wel eens naar bedragen geïnformeerd, hoeveel De Omvolking ONS al heeft gekost; paar jaar terug was dit al zo’n 300 M I L J A R D !! En dit allemaal om De Gastarbeiders (!) koest te houden!! Op Het Binnenhof weten ze dondersgoed dat als Gratis Geld opraakt De Pleuris uitbreekt in NL. Een Grote Rovers/VerneukBende is het!!

  Like

 14. Republikein zegt:

  CPB is leugenfabriek van de Staat.
  Je krijgt er veel voor terug, denk maar aan de verrijking, daar wordt een mens toch blij van?

  Like

 15. Tistochwat zegt:

  Dat tarief gaat naar 8 %, heb ik ergens gelezen.
  Och, het verbaast me niets; jaren geleden heb ik al gezegd dat het ‘lage’ btw-tarief naar minstens 20 % zou gaan en het al veel te hoge btw-tarief naar 50 %.
  Ik denk dat het handiger is als ons salaris regelrecht wordt overgemaakt naar de belastingdienst.

  We worden linksom of rechtsom, hoe dan ook bestolen en dat zal elk jaar erger worden. Ze gaan door tot we met zijn allen aan de bedelstaf zijn geraakt en als we dan boffen, mogen we een pilletje van Drion komen halen, in plaats van te wachten tot we onthoofd worden door de mohammedaan.

  Geliked door 2 people

 16. Sjaak zegt:

  Dieter Schwarz ! Private Familie bezit 34,5 Milliarden !
  Kaufland-(lidl / Stiftung ingebonden om de fiscuste omzeilen
  overlegt nu al de Filialenexpantie in de USA op hoogtoeren te forceren !
  Zoveel over humane belastingsverdeling !

  Like

 17. IkBenHet zegt:

  Tsja… Komt het niet uit de lengte; dan komt het wel uit de breedte.
  De opvang en medische verzorging van “vluchtelingen” moet érgens uit gefinancierd worden 😦
  Wij Nederelanders, alias “De Grote Boze Blanke Man” , mogen deze kosten ophoesten.
  Verhoging BTW, Verhoging premie basispakket ziektekosten, Verhoging eigen bijdrage en verdere adders die nog in het gras verborgen zitten.
  Komt u morgen ook gezellig naar Den Haag!?

  Like

  • tinekevanschagen zegt:

   Ik las dat de inboedelverzekering met 30% verhoogt wordt omdat het klimaat zo verandert
   Daar willen ze nu al op inspelen,ze verwachten hier nl ook orkanen.
   Je gelooft t niet he……schurkenstaat.

   Geliked door 2 people

   • boorzalf zegt:

    Klimaat verandering is de grootste volks verlakkerij van de 21ste eeuw.

    Geliked door 2 people

   • Rensk. zegt:

    Ik heb geeneens een boedelverzekering. Ben niet zo van de verzekeringen. Moet er zo min mogelijk van hebben. Hoogstens een opstal als je eigen appartement hebt. En zelf geld opzij wat je anders betaald aan verzekering en afblijven van dat geld.

    Like

   • Rensk. zegt:

    Begrafenisverzekering? Leg geld opzij en ik heb gezegd de goedkoopste kist en géé’n koffietafel en verder gezeik. Gewoon de oven in en hoppa klaar. Hoe nuchterder je bent hoe minder het je kost. Ik leef nu en niet als ik dood ben. Punt

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    @ Rensk. 18 september 2017 om 22:25

    Ze gooien mij maar op de composthoop, het zal mij een worst zijn.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Tistochwat.
    Geen dierlijke vetten op een composthoop!

    Like

 18. Marian zegt:

  Het wordt uit de lengte of uit de breedte gehaald, maar ze halen het binnen. Van mij mogen ze erin stikken.

  Like

 19. Claudia M. zegt:

  Wat een gaaf land hè, Rutte? Fan-fucking-tastisch allemaal…

  Dit kon wel eens op een hoop faillissementen uitdraaien… Minder naar de kapper, schoenmaker, dierentuin en voor zover mogelijk minder eten. Je kunt je poen immers maar één keer uitgeven.

  Geliked door 1 persoon

 20. Steven zegt:

  Er is nog geen wegenbelasting op fietsers en scooters..het verbaast mij eigenlijk dat dit nog niet ingevoerd is..maar dat zal waarschijnlijk wel niet zolang meer duren…want zelfs op je DROL heffen ze belasting…haha
  Zo kunnen we ook belasting gaan heffen op het ouder worden..want dan ga je tenslotte meer kosten..en dat mag niet..dus..
  – langleeftax (extra belasting voor boven de 70 jaar)
  – verzorgingstax
  – doodgaanbelasting…..

  Geliked door 1 persoon

  • I.K. Bennurklaarmee zegt:

   Langleefbelasting laag tarief om zo lang mogelijk leven te stimuleren?
   Om zo lang mogelijk te kunnen plukken van je.

   Doodgaan/zelfmoordbelasting hoog tarief om een vrijwillig levenseinde te ontmoedigen?
   Immers zal de door de overledene belastingschuld bij de erven worden gedeponeerd en verhaald en die wil je dat natuurlijk niet aandoen.

   Tja, want als ze het omdraaien dan wordt blijven leven te duur en zelfmoord goedkoop en blijven er te weinig mensen over om van te plukken.

   Geliked door 2 people

  • IkBenHet zegt:

   OMFG… Brengt U ze even op een idee 😢

   Like

   • I.K. Bennurklaarmee zegt:

    @ IkBenHet zegt:
    18 september 2017 om 19:43
    Tja; maar zoiets had Tistochwat ook al gedaan:

    Tistochwat zegt:
    18 september 2017 om 15:49
    “…………Ik denk dat het handiger is als ons salaris regelrecht wordt overgemaakt naar de belastingdienst……………..”

    Ik denk dat we ons meer en meer moeten realiseren dat ze in Den Haag ook meelezen.

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Je bent er helemaalklaar mee.
    Luister.
    Dat is ook de bedoeling!

    Like

  • Elisah zegt:

   Doodgaanbelasting bestaat al, nl de successierechten, de erven krijgen de rest die nog over is.

   Like

 21. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  “OMFG… Brengt U ze even op een idee 😢 ”

  Moet er natuurlijk nog tussen.

  Like

  • IkBenHet zegt:

   Ja; Ik héb een fiets. En ja; Ik héb een scooter.
   Als ik dan op één van beiden rond toer, vraag ik mij toch regelmatig af; waarom er geen belasting betaald hoeft te worden door deze weggebruikers!
   Als je ziet wat er voor deze doelgroep aan infrastructuren is/wordt aangelegd: Fietspaden, Bruggen, Tunnels, Viaducten, Weg-Bewijzering, Verkeerslichten enz. etc..
   Vind het eigenlijk niet meer dan billijk, dat op zijn minst het “fietsplaatje” terug zou komen.

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ IkBenHet 19 september 2017 om 00:23

    Fietsbelasting? Ja, best, maar dan wel lagere motorrijtuigenbelasting, want zoals het nu gaat, kunnen de ‘heren’ kennelijk ook rondkomen met het geld om fietspaden enz. aan te leggen.
    Ik woon in de rimboe en kan niet alles op de fiets doen, dus ik móét wel een auto hebben.

    Like

 22. Bas zegt:

  Nog meer belasting?, en het zou beter gaan ! Kennelijk dankzij belastingverhogingen. Stelletje Europese laaienlichters, dat zijn het!

  Geliked door 1 persoon

 23. Republikein zegt:

  Bingo!
  Waarom is geboorteaangifte doen verplicht?

  Als je geboorteaangifte doet, stelt de ambtenaar van de burgerlijke stand een geboorteakte op. De geboorteakte is het juridisch bewijs van de geboorte. Zonder dit bewijs heeft je kind geen identificatie. Je kunt je kind dan bijvoorbeeld niet verzekeren, en ook niet inschrijven bij scholen.

  Like

 24. boorzalf zegt:

  Dictatuur der belastingen, zuigen het volk leeg en gooien het met miljarden over de balk.
  Boeven Gilde anno 2017.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s