Haagse PvdA: verplicht aantal vrouwen en migranten op stadhuis

Screenshot_105

DEN HAAG – Als het aan de PvdA in Den Haag ligt komt er een quotum voor vrouwen en migranten op het Haagse stadhuis. Veertig procent van de topposities in de gemeente moet door een vrouw worden bekleed en veertig procent van de nieuwe topfuncties of functies in het middenkader door mensen met een niet-Nederlandse achtergrond. Dat staat in het conceptverkiezingsprogramma van de PvdA.

Volgens de partij is er op de arbeidsmarkt nog altijd sprake van discriminatie. ‘Je culturele achtergrond, sekse en leeftijd zijn helaas nog steeds bepalend voor de kans is dat je een baan vindt,’ staat in het verkiezingsprogramma. ‘Zolang dat het geval is, blijft de gemeente Den Haag het succesvol anoniem solliciteren doorzetten, blijven we investeren in de emancipatie van vrouwen op de arbeidsmarkt en zijn we voor quota in topposities.’

Lees verder>>>
(h/t L. v.d. S.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Nuttige idioten", "omvolking", "Weg met ons!", Allochtonen, betutteling, cultuurrelativisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, political correctness, PvdA, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

28 reacties op Haagse PvdA: verplicht aantal vrouwen en migranten op stadhuis

 1. decloese1945 zegt:

  achterlijk dat zo’n weggevaagde partij zo’n grote bek open durft te zetten. Pvda, de club van weg met ons en weg met nederland. Mijn devies voor nu en altijd: “weg met de pvda op alle fronten”. Dat vele pvdaers v.d.Laan mogen volgen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Sabeltant zegt:

  De islamitische overname gaat voor de socialisten kennelijk niet snel genoeg.

  Like

 3. Tistochwat zegt:

  Veertig procent van de topposities in de gemeente moet door een vrouw worden bekleed

  Ho ho, nu gaat de PvdA te ver met dat woord “vrouw”.
  Dat moet “genderneutraler”!

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Eerst moest heel Nederland behangen worden met genderneutrale WC-bordjes, en nu
   zijn de vrouwen weer volop in afslag omdat Allah anders niet meer weet wie er als onderdrukte broedkip met kopdoek achter het gemeente-gaas moet zitten.

   Like

 4. PvdA gaf teveel paspoorten aan allochtonen en moet daar nu iets mee doen

  Like

 5. Mary zegt:

  Ik dacht dat de PvdA weggestemd is door het Nederlandse volk, ze hebben dus niets meer te bepalen, ze hebben al genoeg ellende teweeg gebracht en dit is er weer zo een!!!!

  Like

 6. Peacepipe zegt:

  Partij van de Allochtonen, Partij van de Arabieren, Partij van de Allesbeterweters, Partij van de Achterlijken, Partij van de Afgrond!

  Geliked door 1 persoon

 7. J.C. zegt:

  Deze Martijn Balster van de Haagse partij v/d afgrond bakt ze wel heel bruin.
  Autochtone mannen worden hier zwaar gedriscrimineerd, wie denkt dit lulletjemetvingers nu eigenlijk wel wie hij is de smerige slinkse rat!!
  Volslagen knettergekgeestelijk gehandicapt en waarschijnlijk helemaal gender neutraal, d.w.z. helemaal niets tussen zijn vunzige gutmensch beentjes en nog nat achter zijn oren ook.
  Deze bullshit club moet zo snel mogelijk worden opgeheven, voordat ze het hele land naar de verdommenis helpen.

  Geliked door 1 persoon

 8. boorzalf zegt:

  Een sollicitant voor burgemeester van Den Haag volgens de PvdA moet dat kunnen.

  Geliked door 2 people

 9. BolleJan zegt:

  “Volgens de partij is er op de arbeidsmarkt nog altijd sprake van discriminatie.” – Je hebt een probleem met discriminatie op de arbeidsmarkt en wat doe je dan…: discrimineren op de arbeidsmarkt. Linkse logica. Er bestaat geen ‘positieve discriminatie’ aangezien er bij discriminatie mensen worden uitgesloten en dat is per definitie negatief, in dit geval voor mensen met een autochtone afkomst dus. Maar ja…, die zijn natuurlijk per definitie altijd dader en nooit slachtoffer van discriminatie.

  Geliked door 1 persoon

 10. ReaGluurder zegt:

  Er komen steeds meer Kneuzen in de politiek. Oorspronkelijke Hollanders-met-sjoege hebben geen zin om trekpop van de moelti-koelti te zijn of om voor nazi / fascist uitgemaakt te worden. Je hoort nu al dat het steeds moeilijker wordt om gemeenteraadsleden te vinden. Langzamerhand brokkelt BV Nederland steeds verder af! Hierbij nog een schoolvoorbeeld van zo’n Gesjeesde Europeaan! (kreeg hier onlangs nog “klappen” omdat ik de gem. W-Europeaan nogal lelijk vind!)

  Like

  • Rensk. zegt:

   Nou idd de West Europaan wordt idd met de jaren steeds zwakker en lelijker. Vette buiken rotte tanden Veel te dik. Ik vraag me af hoe dat over 100 jaar is. Kunnen ze amper nog lopen. Doen niets anders dan zitten en jongeren zie ik al vaak op een elektrische fiets Straks kromme ruggen, van het kijken op die Pads. Ik kijk wel eens rond en het is echt niet normaal wat je ziet. En dan beginnen ze ook nog met dat belachelijke genderneutraal. De gekheid ten top. Het word elke 10 jaar slimmer en slimmer.

   Like

   • Elisah zegt:

    Als ik kijk naar de middelbare scholieren, die de hele dag moeten zitten op school en als ze dan thuis komen hebben ze bergen huiswerk, ze hebben weinig tijd over om leuke of sportieve dingen te doen. De enige echte beweging die ze doordeweeks krijgen is het stukje fietsen naar school en een uurtje gymles.

    Like

 11. koddebeier zegt:

  Krankzinnig links slaat weer toe, die linkse nono’s zijn gewoon te dom om van hun fouten in het verleden te leren !!
  Links is een gevaar voor de mensheid !!

  Like

 12. leefbarbaar zegt:

  Ah, 40% meer schandalen in de komende jaren.
  Je moet mensen aanstellen op hun competenties, doe je dat niet, dan wordt het hele bestuur een PvdA-efteling met onkunde, kwaadaardigheid en corruptie. Zoals het nu al is bij de PvdA.
  Overigens zijn PVV-dames uitgesloten neem ik aan??

  Like

 13. guusvelraeds zegt:

  De communisten onder Stalin werkten ook met quotums. Raar is dat met die socialisten en hun niet aflatende social engineering. Hebben ze niet in de gaten dat ze aan het discrimineren zijn? Als er iemand is die op ras, geslacht, etniciteit en afkomst speelt dan zijn zij het wel. Wordt tijd dat ze geruimd worden. Dat laatste natuurlijk via de ballot box want ik laat me geen opruiing tot politieke moord in de schoenen schuiven. Daarvoor moet je bij links zijn. Altijd zo geweest vanaf de Bastille tot vandaag de dag. Vroeger dacht ik nog wel eens dat sociaal democraten best fatsoenlijke mensen zijn maar ik kom steeds meer terug op die gedachte. Hun macht en hun verweving met belangengroepen (asiel lobby, milieu lobby, klimaat lobby, EU lobby) is te groot geworden om nog fatsoenlijk te kunnen blijven zullen we maar zeggen.

  Like

 14. Pietersen zegt:

  De arrogantie is weer volledig terug. Overal vertonen PvdA’ers hun smoel daarbij geholpen door de media zoals DWDD, Pauw, NOS, Eenvandaag, Nieuwsuur, Gemeente Amsterdam en veel meer.
  Afhakken die socialistische monsterkoppen totdat zij niet meer aan kunnen groeien om hun braaksel over ons uit te sproeien.

  Like

 15. J. C. Th. Köhler zegt:

  In aanmerking genomen hoeveel idioten er nu op het Haagse stadhuis uit het raam zitten te kijken, kunnen die posities evengoed worden ingevuld door analfabete Eritreeërs. Het verschil zal nauwelijks opvallen.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 16. Minder, minder, minder witten.”

  De Haagse PvdA-fractievoorzitter Martijn Balster vindt het “niet te verteren” dat adviesorganen en adviesraden van de gemeente, onderwijsinstellingen, besturen van culturele en welzijnsinstellingen, etc. “te wit” zijn. Overigens vindt hij het ook een serieus probleem dat heel Nederland veel te wit is……. Martijn lijdt dan ook – evenals het overgrote deel van zijn partijgenoten – aan een ernstige vorm van oikofobie (zie: https://gerard1945.wordpress.com/2017/07/18/oikofobie/).

  Zie video met Martijn Balster: https://www.facebook.com/gerard.deboer.9028/videos/1197605823717961/?permPage=1

  Gerard

  Like

 17. Heniusz zegt:

  Volgend jaar zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Hoop dan toch werkelijk dat ze in Den Hagistan dan wat slimmer stemmen. Overigens: Dien je niet te beschikken over competenties en ervaring voor dergelijke “top” functies? Of zijn afkomst en geslacht al voldoende kwalificatie? Hoogste tijd om de heer Balster te vervangen door doelgroepkandidaat: Vrouw of allochtoon, de rest is niet van belang bij de PvdA.

  Like

 18. Republikein zegt:

  Ja, maar dit is gemeente en niet landelijk, dus gaan ze gewoon verder met hun smerig spel.

  Like

 19. Rensk. zegt:

  Je hoeft niets te kunnen als je bij de gemeentelijke PvdA wil. Echter wel 1 eis: vrouw zijn of migrant.

  Like

 20. Jan zegt:

  Die nazipartij was vorig jaar ook al bezig met haar hetze tegen blanken, steevast uitgescholden voor witten, om de haat tegen het blanke ras uit te vergroten. Blanken, aldus de neo nazi Balster, zorgen er voor dat Den Haag uiteindelijk naar de kloten gaat.

  De PvdA in de Haagse gemeenteraad wil meer diversiteit in besturen van Haagse organisaties. De partij lanceerde daarom vrijdag de website dezehaagsebesturenzoekenkleur.nl.

  De partij wil daarmee ‘het grote gebrek aan diversiteit’ in die besturen aan de kaak stellen. Volgens PvdA-fractieleider Martijn Balster is het ‘niet te verteren’ dat adviesorganen, onderwijsinstellingen, culturele organisaties en welzijnsinstellingen nu nog worden gedomineerd door ‘hoofdzakelijk witte mannen’. Dit terwijl 53 procent van de inwoners van de stad een migrantenachtergrond heeft. Dat zou die organisaties ‘zwak’ maken, aldus Balster vrijdag tijdens de begrotingsbehandeling door de gemeenteraad.

  https://www.omroepwest.nl/nieuws/3276538/PvdA-in-Den-Haag-lanceert-website-om-witte-besturen-aan-te-kaarten

  Zie ook: Allochtoon krijgt voorrang bij sollicitatie
  https://www.ad.nl/den-haag/allochtoon-krijgt-voorrang-bij-sollicitatie~aaca5ea6/

  Like

 21. Marian zegt:

  Ik vraag mij af, wat heeft die PvdA eigenlijk nog steeds te eisen. Ze zij gewoon verslaafd aan alachtonen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s