Schaamteloze zelfverrijking . . .

www.telegraaf.nl

Door:
“Ras Hollander”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Hypocrisie, Koningshuis, Krankzinnigheid, Nederland, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

37 reacties op Schaamteloze zelfverrijking . . .

 1. Wim Vreeswijk zegt:

  Voor dat geld wil ik dat baantje ook wel……!

  Like

 2. Cleo zegt:

  Dan kun je nog zoveel aanspreektitels, ere-titels en andere verheven titulatuur voor je naam hebben staan, ECHTE BESCHAVING TOON JE IN DADEN!!!
  (En dan steek je niet nog bijna een miljoen euro’s aan belastinggeld in je zak, terwijl je al ruimschoots financieel BENT BEVOORDEELD door vrijstelling van belastingheffing en andere talloze financiele privileges)
  SCHAAMTELOOS!!!

  Geliked door 1 persoon

 3. Golden Girl zegt:

  wel ja € 900.000,= daar moet ik 85 a 90 jaar van leven en de mensen met de laagste inkomens krijgen bijna niets extra s, en de rijken worden rijker

  Like

  • Golden Girl zegt:

   nog even, heer W.A en mevrouw M, op de foto zijn uw nieuwe inwoners, gezellig toch die dametjes, nog kwestie van tijd en u komt ze overal tegen, misschien af en toe nog een verdwaasde Hollander, dag Nederland

   Geliked door 1 persoon

 4. BigLJohn zegt:

  Dit is in een woord schandalig ! Water naar de zee dragen. Terwijl gewone arbeiders via hun vakbond nog al eens naar het binnenhof moeten om te gaan protesteren voor een maandelijkse loonsverhoging van slechts enkele Euro’s, krijgen die obligate en schatrijke stinkers van het Oranjehuis er zomaar 9 ton bij ! Ministers en hooggeplaatsten uit het bedrijfsleven flikken dit kunstje ook al. Kunnen ze geen gratificaties meer ontvangen, dan stijgt hun salaris explosief, of word de trukendoos gebezigd om alsnog een hoop geld binnen te harken. Ja, de economie draait als een tierelier. Maar niet heus. Jan met de pet word bewust arm gehouden, terwijl de hooggeplaatsten zichzelf verrijken, of dit door de overheid laten doen !

  Geliked door 2 people

 5. Tistochwat zegt:

  Het feitelijke inkomen van koning Willem-Alexander stijgt naar 902.000 euro in 2018. Dit jaar was dat 888.000 euro. Koningin Máxima ontvangt volgend jaar een toelage van 358.000 euro. Dat is 6000 euro meer dan de 352.000 euro van dit jaar.

  Prinses Beatrix ontvangt in 2018 een jaarinkomen van 510.000 euro. Dat was dit jaar 502.000 euro. Hun ’uitkeringen’ worden jaarlijks geïndexeerd en volgen bovendien de inkomens van rijksambtenaren.

  En straks krijgt die weldoorvoede Amalia ook een leuk zakcentje. Was dat geen 1.500.000 per jaar? Dat is nog meer dan haar pappie per jaar binnen harkt.
  Ik weet niet hoe ik mijn walging en afschuw tot uitdrukking moet brengen over deze schandelijke gang van zaken. Multimiljardairs die nog steeds hun handen ophouden bij de belastingbetaler!
  Wanneer denken zij hun ‘eigen’ vermogen eindelijk eens aan te spreken voor hun meer dan weelderige ‘levensonderhoud’?!
  Zelfs als zij dit zouden gaan doen, krijgen ze ‘hun’ geld in hun leven niet eens op.
  Waarom dan tóch blijven parasiteren op de bevolking?
  Kijk, als je nu dol op die ‘oranje’ poppenkast bent, betaal je er natuurlijk graag aan mee – sukkels houd je altijd – maar voor mensen die niets moeten hebben van die overbodige lieden, is het een gruwelijke kwelling, een niet te beschrijven ergernis.

  Met heel veel verdriet denk ik terug aan mijn moeder, die één armzalig koekje bij de koffieprut kreeg. De stakker was dement, maar kon nog wel tegen mij zeggen: “Het zijn maar vieze koekjes, hoor. Ik lust ze niet. En ze zijn zo hard.”
  Ik heb zo’n koekje zelf geproefd. Het was net een reepje muf hout, er zat kraak nog smaak aan. Niet te vreten…

  Dat zal wel anders zijn bij de staats- en andere banketten van de genotzuchtige ‘oranjes’.

  Ik had dit artikel beter niet kunnen lezen, want mijn gruwelijke afschuw is nu nóg meer toegenomen.

  Geliked door 2 people

 6. dit bedrag gaat af van het budget voor verpleeghuis

  Like

 7. boorzalf zegt:

  En de bevolking kan de tering krijgen. Die nep oranjes mogen van terug naar die heimat.

  Geliked door 2 people

 8. Sabeltant zegt:

  Hij heeft voor mij afgedaan door te zeggen dat de globalisatie een feit is,

  Wat moeten we met een koning die zijn onderdanen overlevert aan een analfabete islamitische invasie?

  Een koning die mij als burger die altijd netjes belasting heeft betaald in de kou laat staan en mij overlevert aan de grollen en grieven van importvolk wat hier de dienst uit gaat maken wens ik niet langer te supporten.

  Weg met de koning!

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Wat Jan Roos schrijft is de absolute waarheid.
   In die zin dat het vermogen van de namaak-Oranjes de 100 miljard Euro
   vèrre te boven gaat.
   Elsevier raamde ca 10 jaar geleden hun privé-vermogen al op ca. 143 miljard Euro.
   Deze waanzinnige cijfers die elk redelijk begrip verre te boven gaan, zijn het duidelijkst bewijs van de ongelofelijke criminele inborst van de zg. “Oranjes”.
   Maar ook de “van-God-los-gezongen-mentaliteit” van onze zogenaamde bestuurders, die deze situatie volledig goedkeuren

   Like

 9. decloese1945 zegt:

  En we gaan door met het uitpersen van jan lul de belastingbetaler. Is het niet het koningshuis dan wel het waterschap, meestal alle twee en ander overheidsgespuis die meent van u te mogen stelen.

  Geliked door 1 persoon

 10. Theresa Geissler zegt:

  Ik tikte vanmiddag op google op goed geluk de zin in “Koningshuis leeft op te grote voet” en vond ergens een berichtje over dit onderwerp (was het van het AD?) dat eingigde met de open vraag: “Bent U van mening, dat het koningshuis inderdaad moet bezuinigen, óf dat paleizen, weelde en dergelijke gewoon bij een koningshuis horen en dat we er daarom maar niet over moeten zeiken?”
  Welnu, daar heb ik het volgende antwoord op:
  “Inderdaad, het is zo:Paleizen, weelde en dergelijke horen gewoon bij een koningshuis. Klópt.
  En daarom staat ons dus maar één ding”te doen: Ervoor zorgen, dat dat koningshuis binnen de kortste keren ópsodemietert.

  Geliked door 3 people

 11. boorzalf zegt:

  Krijgt toch veel geld die peniskoker.

  Like

 12. Joannes den Hollander zegt:

  Een koningshuis heeft wel wat. Al heb ik wel wat moeite met dat importbruidje omdat ze op hoge toon de titel van koningin opeiste. De hoogte van de diverse uitkeringen voor hen mogen wat mij betreft behoorlijk naar beneden bijgesteld worden.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dat importbruidje had aanvankelijk nog niet helemaal door dat er voor haar hooguit een rol als “consort” in zat: Ze noemde zich ook nog de opvolgster van Bea.
   Tamelijk onnozel. Hopelijk weet ze inmiddels beter.

   Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Joannes den Hollander 20 september 2017 om 17:21

   Een koningshuis heeft wel wat.

   O ja? Wát dan? Die ‘oranjes’ beschouwen ons in ieder geval gewoon als een drol.
   Acteren dat ze kunnen, joh!
   Moet je maar eens letten op die kop van Beatrix als ze zogenaamd geniet van een stel klompendansende idioten tijdens ‘koninginnedag’. Staat ze met haar bek open van het zogenaamd verrukt zijn (voorbeelden genoeg op internet).

   En zij hieronder vinden het ook zóóó ééénig:

   Ja, dat krijg je als je het hele jaar nooit ergens komt, hè, en dan eindelijk een leuk dagje tussen ‘je volk’ hebt. Ik denk dat die lui zich na afloop in één van hun paleizen telkens meteen ontsmetten.
   Dat smèrugu gepeulàl, zàg, bàh!

   Ik had als kind al een hekel aan die profiteurs, omdat ik zag dat mijn vader een arme drommel was, terwijl hij zich elke dag kapot werkte…
   En ik wilde als kind zó dolgraag een paardje, dat ik er elke nacht van droomde. Maar dat was voor mij niet weggelegd, wél voor die ‘oranjes’, die hoeven nooit ergens tevergeefs naar te verlangen.

   Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    gepeulàl moet gepeuPàl zijn

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Jij ook al? (met die pony bedoel ik) IK nèt zó.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Theresa Geissler 20 september 2017 om 23:16

    Ja! Ik wilde zó ongelooflijk, ontzettend graag een klein paardje, dat leek me het paradijs op aarde, maar nee hoor, het kon niet.
    In mijn dromen had ik zo’n dier en het was prachtig, maar als ik wakker werd, besefte ik zwaar teleurgesteld dat het maar een droom was.
    Op een dag had ik in een speelgoedwinkel een ‘levensgrote’ pony op veren ontdekt. het was een luxe hobbelpaard met leren zadel, enz. Het ‘paard’ was realistisch beschilderd en het was net of je op een echte pony zat. Maar zelfs een namaakpaard was niet haalbaar.
    Geld maakt niet gelukkig, zeggen ze dan. Nee, nee! Moet je eens kijken hoe verzot die ‘oranjes’ erop zijn. Geen wonder ook, want je kunt kopen wat je hartje begeert en – belangrijker nog – je hebt NOOIT zorgen en als je ziek bent, laat je je in een privévliegtuig naar de beste en duurste artsen ter wereld vliegen.
    NIEMAND DOET JE WAT!

    Het meest hypocriete aan die ‘oranjes’ is, dat ze zogenaamd christelijk zijn. Tjonge, wat vertrouwen ze toch op ‘hun’ God. Vandaar al die door ons betaalde beveiliging en hekwerken om hen heen. Als ‘christen’ heb je toch voldoende aan de bescherming van ‘je’ God? Vooral als je er twee goden op nahoudt: God en ‘allah’.
    Ze nemen geen enkel risico om na hun dood niet in de hemel te komen. Want zelfs dán willen ze eeuwig genieten, de weerzinwekkende egoïsten!

    Geliked door 1 persoon

   • Theresa Geissler zegt:

    Daarom zijn ze over het verlies van Mijnheer-de-off-piste-skiër immers ook zo relatief snel heen gekomen: Afleiding zat en geld speelt geen rol! Dat hèlpt, hoor, meer dan je denkt!
    Moet je trouwens die foto zien: Twéé paarden èn een pony! Welja, wie het breed heeft, laat het breed hangen!
    En dan die slijmjurk van een boer, die destijds die volgevreten vetzak een pony cadeau wou doen – is toen wel afgewezen; zó wijs waren ze nog.
    En waarom ook? Die lui kopen zonder één centje pijn een stal vol Arabische- en lippizaner volbloeden, desnoods zónder ze te betalen!
    Klinkt krankzinnig, maar is wel zo!
    Laat die slijmjurk een pony cadeau doen aan een kind wiens ouders het NIET kunnen betalen!
    Maar ja, als je weet, dat er destijds, eind jaren ’40, wel gekken waren, die hun eigen OGEN (of die van hun gezinsleden!!!) aanboden voor “Marijke….”
    Om je op te vreten van ergernis! Hoe doorgedraaid kun je zijn!

    Geliked door 2 people

   • Tistochwat zegt:

    @ Theresa Geissler 21 september 2017 om 15:12

    Daarom zijn ze over het verlies van Mijnheer-de-off-piste-skiër immers ook zo relatief snel heen gekomen: Afleiding zat en geld speelt geen rol! Dat hèlpt, hoor, meer dan je denkt!

    Nou en óf dat helpt! Ik ben het hartgrondig met je hele reactie eens!
    En als er bij die lui iemand de pijp uitgaat, hebben ze er totaal geen omkijken naar!
    Wij moeten in een poel van verdriet alles zelf maar zien te rooien en de eerste die na een sterfgeval op je nek springt, is de belastingdienst om te GRAAIEN!

    #@!@@$%^^%$##@!@#$$%^^^&

    Kijk, door dergelijke berichten gelooft het klootjesvolk dat de ‘royals’ het ontzéééttend druk hebben en ó zo belangrijk zijn:

    http://www.telegraaf.nl/tv/29328207/__Maxima___dit_geeft_me_energie___.html

    Like

   • Republikein zegt:

    Je hebt wel gelijk hoor, maarruh, over die vogeltjes, toen je zei dat die er niks aan konden doen, en die lieve kindjes dan?

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Republikein 21 september 2017 om 20:14

    Welke lieve kindjes?

    Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Joannes den Hollander.
   Je hebt gelijk.
   ’n Koningshuis heeft in deze tijden alles wat maar crimineel en onethisch is.
   Weet je wat, jij bent zo voor het vervloekte koningshuis?
   Dan moet je het in ieder geval heel redelijk vinden dat jij, en met jou alle achterlijke monarchisten, de kosten van dat zelfde koningshuis moeten ophoesten… en dat elke Republikein gevrijwaard wordt van de plicht om mee te betalen voor dat criminele zooitje vullus…!!!

   Ga je gang beste kerel.
   Trek je portefeuille maar….

   Geliked door 2 people

   • paulzwueste zegt:

    Weten jullie dat als er ’n oranje crimineel naar ’n ziekenhuis moet, hele verdiepingen worden gereserveerd.
    Die staan dan gewoon leeg tot het criminele zooitje weer vertrekt.
    En dat allemaal zogenaamd uit voorzorg voor God mag het weten… en privacy natuurlijk…
    Oh ze vinden privacy zo belangrijk…
    Ik bedoel, ze hebben zo véél te verbergen natuurlijk.
    Geen wachttijden!
    En de allerbeste chirurgen en specialisten moeten onmiddellijk alles neerleggen waar ze mee bezig waren.
    Het koninklijk bloed gaat voor!

    Maar God heeft in zijn oneindige wijsheid besloten dat deze hoogmoedige, verwaten krengen, die niets met gewone volk te maken willen hebben, net zo goed moeten sterven als wij.

    Geliked door 1 persoon

   • Republikein zegt:

    Bevallingen altijd via de keizersnee, minder kans op complicatie en geen band moeder met kind.
    Blauw bloed.en daarom vooral afstandelijk.
    En incest natuurlijk.

    Geliked door 1 persoon

 13. fransdewit zegt:

  En als het puntje bij paaltje kom, vluchten ze fijn naar een ander land en nemen geld en goederen mee. Zo was het al bij Wilhelmina.

  Geliked door 3 people

 14. Republikein zegt:

  Er zijn berichten over het kapitaal van de famielje, men spreekt van 50 miljard.
  Laten we daar niet moeilijk over doen en de helft nemen, zegge 25 miljard.
  Als het een rendement geeft van 1% is dat 250 miljoen op jaarbasis., belastingvrij.
  Hoezo loonsverhoging.

  Geliked door 1 persoon

 15. Wim Vreeswijk zegt:

  En dan te bedenken dat het hele koningshuis uit bastaarden bestaat, mede omdat Prins Hendrik een gigantische schuinmarcheerder was die niet voor nageslacht mocht zorgen omdat hij continu met allerlei ernstige geslachtziektes rondliep….

  Geliked door 1 persoon

  • Theresa Geissler zegt:

   Tóch kón hij wel vader worden. Oók van Juliana, want U kunt zeggen, wat U wilt, maar ze leek zoveel op hem als een klein meisje maar op een volwassen man kon lijken: Had uiterlijk totaal niets van haar moeder, maar wèl van hèm.
   En hij had dan wel een broer, maar géén tweelingbroer, dus….

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Theresa Geissler 21 september 2017 om 16:37

    Zegt niks, hoor.
    De dochter van mijn tante lijkt sprekend op mijn moeder, ik totaal niet.

    Geliked door 1 persoon

 16. Marian zegt:

  Een geld verslindende instant houding die allang uit de tijd is. Nederland is vroeger altijd een republiek geweest.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s