Persconferentie van de AfD: “De islam is niet verenigbaar met de liberale, democratische fundamentele orde in Duitsland.” (+ video)

Screenshot_10

De beide top-kandidaten van de AfD: Alexander Gauland en Alice Weidel. 

(Vertaling: E.J. Bron)

Maandag 17 september gaf de AfD haar laatste persconferentie voor de parlementsverkiezingen in Duitsland op 24 september. Daarbij ging het vooral om twee onderwerpen: de islam en de binnenlandse veiligheid. De AfD zou de politieke islam afwijzen, zei Alexander Gauland. Dat zou “geen betrekking hebben op de vrome moslim, die zijn religie alleen of met meerdere personen samen leeft”, aldus de topkandidaat van de AfD.

epoch times

“De islam is niet verenigbaar met de liberale, democratische fundamentele orde in Duitsland”, zei de topkandidaat van de AfD, Alexander Gauland, maandag in Berlijn op de laatste persconferentie voor de Duitse parlementsverkiezingen.

Hij en zijn partijcollega Alice Weidel concentreerden zich bij de conferentie onder de naam “Criminaliteit door immigratie: vluchtelingengolf laat sporen na” op twee kernonderwerpen van de AfD in de verkiezingscampagne: de islam en de binnenlandse veiligheid.

In het begin van de persconferentie las Gauland voor uit een islamdocument. Na een kort overzicht over de sharia kwam hij tot de conclusie dat de islam niet verenigbaar zou zijn met de grondwet: “Dat neemt echter niet weg dat de meerderheid van de moslims in Duitsland volgens de wet en geïntegreerd leeft en ook deel is van onze samenleving”, voegde hij er aan toe.

“Grondwet-vijandige verenigingen zou de bouw en de exploitatie van moskeeën verboden moeten worden”

Daarna ging hij over naar de moskeeën: grondwet-vijandige verenigingen zou de bouw en de exploitatie van moskeeën verboden moeten worden, staat er in het document. Moskeegemeenten zouden de herkomst van hun financiën openbaar moeten maken en de “financiering van moskeeën door islamitische landen of buitenlandse donoren respectievelijk hun tussenpersonen dient verboden te worden, omdat door de beïnvloeding van buitenaf de aanpassing aan onze samenleving wordt gehinderd”, aldus Gauland.

“Islam-theologische leerstoelen aan Duitse universiteiten afschaffen”

“Imams moeten zich onvoorwaardelijk tot onze grondwet bekennen, islam-theologische leerstoelen aan Duitse universiteiten moeten afgeschaft en overgedragen worden aan een bekentenis-neutrale islamwetenschap”, eist de AfD-politicus.

Tijdens de latere vragenronde wordt het geheel nog geconcretiseerd. “De Duitse staat is niet voor de opleiding van imams verantwoordelijk. Moslims zouden zelf moeten bepalen hoe zij hun theologische studieprogramma´s organiseren”, aldus het antwoord van Michael Henkel op een vraag van de Deutsche Presse Agentur.

De AfD zou een “algemeen verbod op de volledige versluiering in het openbaar en de openbare dienst” eisen. “In de openbare dienst moet ook geen hoofddoek worden gedragen”, aldus Gauland.

AfD wijst politieke islam af

Huwelijken voor de burgerlijke stand zouden “vóór welk religieus huwelijk dan ook juridisch weer als bindend” verklaard moeten worden, staat er verder in het document. Ook zouden religieuze, van tevoren gesloten huwelijken en in het buitenland volgens de sharia gesloten huwelijken, “die een schending zijn van onze wetten en morele voorstellingen”, verboden respectievelijk juridisch niet erkend moeten worden, aldus de AfD-politicus.

De AfD zou “de politieke islam als geheel afwijzen, die ons wil voorschrijven hoe wij vrouwen moeten behandelen, hoe we onze samenleving moeten opbouwen, hoe we met mensenrechten moeten omgaan, die politieke islam wijzen we af. Dat heeft geen betrekking op de vrome moslim, die zijn religie alleen of met meerdere mensen samen leeft”, aldus Gauland.

Het schrappen van arbeidsplaatsen bij de politie: No-Go-Areas met parallelsamenlevingen ontstaan

Alice Weidel concentreerde zich tijdens haar voordracht op het thema van de binnenlandse veiligheid. Publieke ruimtes zouden niet meer veilig zijn, “niet in de laatste plaats voor vrouwen”, aldus de politica.

Vanwege de jarenlange bezuinigingen op de politie zouden er banen geschrapt zijn, wat “tot het gedeeltelijke verlies van controle door de staat” leidde, zei Weidel. Zo zouden er No-Go-Areas zijn ontstaan, “waarin zich ook parallelsamenlevingen bevinden en waarin mijn levenspartner en ik als homoseksueel stel niet meer binnen durven gaan”, verklaarde ze.

Daarom zouden er veranderingen bij de politie en justitie noodzakelijk zijn, aldus Weidel. De federale politie zou onder een nieuwe uniforme leiding moeten worden gereorganiseerd en er zou een landelijke mobiele eenheid moeten worden opgebouwd. Bovendien moeten politieagenten, soldaten en personeel van reddingsdiensten in het hele land hetzelfde salaris  krijgen – op deze manier zouden de deelstaten niet de beste politieagenten van elkaar wegkapen, aldus de AfD-politica.

Geen databescherming voor criminelen

Bovendien zou Justitie “op alle terreinen weer sneller en efficiënter moeten werken”, aldus Weidel verder. “Opsporingsmogelijkheden moeten verbeterd worden, vooral geen databescherming voor criminelen. In geval van twijfel moet het recht van de burger op veiligheid hoger worden gekwalificeerd dan dat van een crimineel op zelfbeschikking betreffende informatie”, verklaarde de AfD-politica.

Opsporingsmogelijkheden verbeteren

Bovendien moeten de opsporingsmogelijkheden verbeterd te worden: op openbare plaatsen en gebouwen waar sprake is van veel criminaliteit zou een videobewaking met gezichtsherkenning ingezet moeten mogen worden, aldus Weidel.

Bij onbekende criminelen zou het “DNA-sporenmateriaal op lichamelijke en bio-geografische kenmerken van de gezochte persoon” onderzocht moeten mogen worden, om op deze manier doelgerichte opsporingsmaatregelen mogelijk te maken, voegde de AfD-politica er aan toe.

Gevangenissen voor veelplegers die uitgezet moeten worden in het buitenland inrichten

De gevangenissen in Duitsland zouden overstromen, aldus Weidel verder. Daarom zou de AfD voorstellen om akkoorden te sluiten met buitenlandse staten, mogelijk dicht in de buurt van het land van herkomst, om op hun grondgebied gevangenissen te bouwen. Daar zouden “bedreigers” die uitgezet moeten worden, criminelen en veelplegers hun straf moeten uitzitten en na hun gevangenisstraf onmiddellijk naar hun land van herkomst moeten worden uitgezet, verklaarde Weidel.

Zulke gevangenissen zouden moeten voldoen aan de eisen van de Europese mensenrechtenconventie en onder Duitse leiding en toepassing van het Duitse recht moeten staan, aldus de top-kandidate van de AfD verder.

Maar dit systeem zou alleen maar kunnen functioneren wanneer “asielaanvragen onder overhandiging van geldige identiteitspapieren” verwerkt zouden worden, voegde Weidel er in de aansluitende vragenronde aan toe.

Hier de volledige persconferentie van de AfD (59:04 minuten):

 

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme. Bookmark de permalink .

7 reacties op Persconferentie van de AfD: “De islam is niet verenigbaar met de liberale, democratische fundamentele orde in Duitsland.” (+ video)

 1. Jan Wandelaar zegt:

  Liked by 1 persoon

 2. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Wat kan politiek toch eenvoudig en duidelijk zijn…

  Liked by 1 persoon

 3. Rensk. zegt:

  Gewoon fatsoenlijke punten, die ik hierboven lees. Helemaal niks, maar dan ook niks mis mee. Volkomen normaal.
  Ik hoop dat de Duitsers hun Duitsland willen behouden.Ze zullen zich hard moeten maken dat is zeker. We gaan het zien 24 september.

  Liked by 1 persoon

 4. kampersrene zegt:

  Ze zouden beter schrijven De Islam is niet verenigbaar met de beschaving Ze hebben een achterstand van 1400 jaar

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s