Tijd om weer naar huis te gaan

Screenshot_28.png

(Door: Wim van Schaik)

Terwijl honderdduizenden vanuit de vluchtelingenkampen terugkeren naar Syrië, blijven duizenden ‘vluchtelingen’ uit dat land Nederland binnenstromen. Ze komen gewoon met het vliegtuig. Na-reizigers: mensen die alles doorstaan hebben, maar net nu het beter gaat hun land verlaten. Je zou van de vluchtelingen hier verwachten dat zij het nu weer tijd vinden om naar huis te gaan en zich weer bij hun familie te voegen. Om mee te helpen hun land weer op te bouwen. Nee dus. Ze blijven. En ze laten ook nog eens de achterblijvers hierheen komen. Wie wegtrekt vanwege oorlog, lijkt het recht te hebben om permanent in een ander land naar keuze te gaan wonen.

En zo blijft Europa zitten met gigantisch veel asielzoekers, terwijl Syriërs vanuit Jordanië, Turkije en Libanon wél terugkeren naar eigen land. En wij? Wij moeten het normaal vinden en zelfs toejuichen datSyriërs hier liever profiteren van de verzorgingsstaat die anderen opgebouwd hebben in plaats van hun eigen land op te bouwen. Daarom komen – net als bij de instroom van de voor-reizigers – de zielige verhalen weer los.

Neem Marwa, een Syrische vrouw. Ze ontvluchtte bijna twee jaar geleden haar land met achterlating van echtgenoot en drie dochters. Haar verhaal staat in het contactblad van de gemeente. De schrijver ervan wil graag zijn ‘emotionele ervaring’ delen met de lokale bevolking. Nu vraagt de argeloze burger zich meteen af hoe een moeder haar gezin in een oorlogsgebied kan achterlaten. En waarom kiest zij als eindbestemming Nederland? Lastige vragen zeker, want de emotionele schrijver heeft het daar niet over. Gewoon: ‘Ze kwam na een lange, bange reis eindelijk in Nederland terecht’. Ook toevallig! Maar wel boffen. Eenmaal hier begint het gejammer: ‘Maar stel je voor, Marwa in een veilig land en haar gezin in een gebied waar een wrede burgeroorlog woedt en waar alles van waarde kapot geschoten wordt.’ Had Marwa toch wel eerder kunnen bedenken? Geen nood, we kennen hier gezinshereniging.

Het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens dicteert dat iedereen die legaal in een lidstaat van de EU verblijft zijn recht op een familieleven mag claimen. Dat is voor een ‘vluchteling’ heel wat makkelijker, en met de hulp van het zwaar gesubsidieerde Vluchtelingenwerk Nederland ook heel wat goedkoper dan wanneer je geen vluchteling bent. Maar dat laat onze verhalenverteller maar even weg. Nee, Marwa, die had het pas zwaar: ‘De procedure van gezinshereniging kwam moeizaam op gang. Elk uitstel was een mokerslag op het geduld van Marwa’. Eindelijk ‘na maanden wachten’  landen man en kinderen op Schiphol waar Joris Linsen al wacht om het emo moment vast te leggen. Daarna snel naar de met voorrang verkregen en met gemeenschapsgeld ingerichte eengezinswoning, waar ze ‘eindelijk weer van elkaar kunnen genieten’.

Op Twitter liet Wilders een plaatje zien van Syrische migranten op weg naar eigen land om daar weer een bestaan op te bouwen (zie illustratie). ‘Weer terug naar huis!’, was zijn oproep. Maar zolang Rutte hen met open armen ontvangt, zullen Syriërs daar geen gehoor aan geven. Onze regering onderneemt nauwelijks actie om ‘asielzoekers’ actief terug te sturen. Daarbij komt dat ‘asielzoekers’ lokaal gepamperd en vertroeteld worden met (snel) een woning plus inrichting, opleiding, fietsles, uitstapjes, abonnementen en – niet te vergeten – medische zorg.

Dat is precies het beeld dat veel ‘migranten’ van ons land hebben: alles gratis. En bovendien verwachten pa of ma, hier eenmaal aangeland, dat binnen de kortste keren het hele gezin kan overkomen. Willen we een eind maken aan de instroom van calculerende ‘vluchtelingen’, dan moet die beeldvorming drastisch veranderen. Dat kan. Maar dan moet er hier ook heel wat veranderen. Zolang we niet bij zinnen komen en harde grenscontroles gaan invoeren, moeten de prikkels die maken dat ‘vluchtelingen’ kiezen voor Nederland worden weggenomen. Te beginnen met het faciliteren van gezinshereniging, terwijl het tijd wordt om weer naar huis te gaan.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, cultuurrelativisme, Demografie, establishment, Eurabië, gezond realisme, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Midden-Oosten, Moslims, Multiculti, Naïviteit, Nederland, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, PVV, Rotzakken, Socialisten, Syrië, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

30 reacties op Tijd om weer naar huis te gaan

 1. Cynicus zegt:

  Sja ga je eigen land weer opbouwen net zo als hier in Nederland na de tweede wereldoorlog is gedaan beste Syriërs.

  Geliked door 1 persoon

 2. Claudia M. zegt:

  Wie denkt eenmaal het honing, met dank aan onzer voorouders, geproefd te hebben, waartegen geen enkele inzet of aanpassing wordt gevraagd, hier ooit nog vertrekt, moet zich onder psychiatrische behandeling laten stellen.

  Let maar op, binnenkort mogen we ook gaan betalen voor dat onnozele wicht die zich zo nodig moest aansluiten bij IS en nu met kind en zwanger terug wil naar, ja hoor… Nederland. Ik ben het spuugziek voor deze complete bak uitpuilende stront te moeten meebetalen! Ze regelt maar iets in een islamitisch land, daar kan ze dan geheel vrij in haar boerkaatje zijn.

  Geliked door 1 persoon

 3. Mirjam zegt:

  De oorlog is voorbij, dan hoeft ook niemand meer te vluchten en MOETEN ze naar huis.

  Like

 4. Thom zegt:

  Het is niet eens de schuld van die Syriërs. Het is de schuld van Merkel, Hollande, Rutte, Dijkhof, Pechtold, Segers, noem ze maar op met uitzondering van PVV en FvD.
  Wie gaat er nou terug naar een land waar je met werken een hongerloon verdient en in Europa met een beetje de moslim uit te hangen gratis geld krijgt.

  Like

  • scherpschutter zegt:

   Helemaal goed Thom, de veroorzakers van onze asiellende zitten in den Haag. Dat arrogante stelletje denken over ons, maar zonder ons te kunnen regeren. Dat zal ze berouwen.

   Like

 5. Petra DeBoer zegt:

  De verblijfsvergunningen gelden 5 jaar en dan moeten ze weg of een nieuwe aanvraag indienen en als het dan overal in Syrië veilig is word die aanvraag afgewezen. De meeste Syriërs zijn in 2015 gekomen en dan zouden velen uiterlijk eind 2020 weer in Syrië moeten zijn.
  Opvang in de regio heeft al bewezen dat het beter is en de vluchtelingen sneller naar huis gaan als het weer enigszins veilig is.
  De opbouw in het oostelijke deel van Aleppo, wat helemaal verwoest is, gaat stap voor stap vooruit en de industrie word er weer opgebouwd zodat er weer banen zijn.

  In onderstaande video word ingegaan op het verwoesten van Aleppo door o.a. Erdogan en het weer opbouwen van de industrie.

  Like

  • Wim zegt:

   “Als het dan overal in Syrië veilig is word die aanvraag afgewezen”. Klopt Petra. Maar nu de praktijk. Vooral dat woordje ‘als’ geeft de mogelijkheid om in beroep te gaan. Bovendien zijn die mensen ondertussen ‘ingeburgerd’, of anders hebben ze wel kinderen die ‘niet meer terug gestuurd mogen worden’ enz. enz. Aanknopingspunten genoeg voor de asieladvocaten om in beroep te gaan. waarmee ik maar zeggen wil: de regeling is helder, maar de uitvoering complex.

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Wim, klopt dat de asieladvocaten natuurlijk inkomsten ruiken maar het is wel zo dat vele voormalige Joegoslaven ook weer terug zijn gegaan en geen nieuwe verblijfsvergunning kregen. Het is bekend dat er vele Syriërs graag terug willen gaan maar er zijn natuurlijk altijd figuren bij die dat niet willen waaronder homoseksuelen. Toch hoop ik dat de meesten terug gaan en het uitschot wat zegt dat ze Syrisch zijn en nog nooit in Syrië zijn geweest terug moeten naar waar ze vandaan komen. Dat uitschot zijn vooral aanhangers van al Qaida en al Nusra.

    Like

   • scherpschutter zegt:

    een afgewezen asielzoeker blijft gewoon in NL en wordt door zijn woongemeente gewoon onderhouden met uitkering, woning, toeslagen enz. Er staat een leger van vrijwilligers klaar om al de wensen van de asielzoeker te vervullen. Onbegrijpelijk.

    Like

 6. Rensk. zegt:

  Ach het is logisch omdat het kan. Calculerende vluchtelingen, die vaak ook nog eens geen vluchtelingen blijken te zijn. We hebben een stel politici, die zo ontzetten bezig zijn met zichzelf en hun achterban, in de plaats van het landsbelang dat het gewoon mogelijk gemaakt word door diezelfde politici. En wij staan erbij en kijken erna totdat…………………….

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Ik mis nog EEN punt.
  Zijn het christenen die willen blijven of moslims??????????????????????

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Moslims waarschijnlijk, dacht je niet?
   Waarom i k dat dus denk: DIE hebben de opdracht van hun profeet: Terrein veroveren!
   En als dat op de oude manier -die van vóór 1683- niet langer haalbaar is….

   Geliked door 1 persoon

  • Thom zegt:

   Allebei. Men moet zich weinig illusies maken over de “Christenen” uit het Midden-Oosten.
   Ten onrechte wordt door velen gedacht dat bijvoorbeeld Asyrische Christenen ongeveer gelijkgesteld kunnen worden met Europese Christenen. Dat is een misvatting. kijk maar naar Södertalje in Zweden. hier woont een hele grote groep Asyrische Christenen uit Syrië of Irak. Het is één grote poel van maffia en misdaad. Het Midden-Oosten heeft geen beschaving, Hoe kunnen de daar levende Christenen die in wezen ook gewoon barbaren zijn hier een voorbeeldfunctie uitoefenen?

   Like

   • Asgard zegt:

    Thom,…ik mijn stad waar ik woon,…ook hier zijn maffia praktijken, doch dragen zij geen nederlandse achternamen maar 100% Joodse namen, het is groot vuilnis/afval, maar dit zal waarschijnlijk niet geplaatst worden.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Welke stad en welke “100% joodse namen”!?

    Like

   • Asgard zegt:

    Bron,..is dat belangerijk? Ik weet het, dat vind ik belangerijk! Mij gaat het erom dat het niet alleen Christenen betreft of Mossels.die maffia praktijken hanteren.

    Like

  • Petra DeBoer zegt:

   Of zogenaamde Syriërs die nog nooit in Syrië zijn geweest en alleen maar een Syrisch paspoort hebben of Syrische rebellen (lees: jihadisten) . Ik vind dat ze allemaal terug moeten, ook de christenen omdat zij goed zijn voor Syrië nu er steeds meer moslims zich bekeren tot het christendom in Syrië en Assad ze sowieso beschermd.
   Assad wil graag dat alle vluchtelingen terugkeren maar weet natuurlijk ook dat er paspoorten zijn afgegeven aan niet Syriërs doordat jihadisten bestuurlijke gebouwen innamen en daar blanco paspoorten vonden, maar hij wil dan eventueel DNA afnemen want dat geeft sowieso de etnische afkomst aan. Die lui mogen naar hun landen gaan waar ze werkelijk vandaan komen en hebben ook in Nederland niks te zoeken.

   Like

   • BertG. zegt:

    Hoe krijg je het telkens voor mekaar om zoveel onzin in 1 reactie te verwerken.
    Dus als ze van mij DNA afnemen, dan kunnen ze dus zien dat ik uit Nederland kom, en niet uit Duitsland of België.
    En het is goed dat christenen terug gaan naar Syrië, want dan kunnen ze mossels bekeren, en dat is goed voor Syrië.

    Waar haal jij nou dit soort “info” vandaan, bij een soort van denktank bestaande uit kerkgangers of zo.
    Zo gek veel andere zal je niet tegenkomen gezien jou reacties.

    Like

 8. laura van der storm zegt:

  Ik blijf kotsmisselijk worden van deze verhalen!! Wat een land, waar haar eigen burgers (geen woningen, dure zorg) als tweederangsburgers worden behandeld en de moslimse import voorrang krijgt. Schande!!!

  Like

 9. Thomasson zegt:

  Het Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens dicteert ..NEE! BEVEELT! Dat iedereen die legaal in een lidstaat van de EU verblijft, zijn recht op een familieleven mag claimen …Dat geldt niet voor autochtone burgers van de lidstaten. Autochtone burgers moeten geen rechten hebben!. Zij zijn volgens de psychopaten die de Europese Hof bevolken tweederangs paria’s die gedwongen moeten worden de Kalergi-plan te omarmen. Zij moeten, desnoods met een ijzeren hand, worden gedwongen hun genenpool te veranderen.
  Natuurlijk worden de vluchtelingen uit de islamitische zandbak en de jungle met open armen ontvangen. Daar moet men investeren. Het is zo geweldig dat deze zunami bestaat voornamelijk uit criminelen, jihadisten, verkrachters, (volgens de profeet Kalergi: des te meer des te beter!!) en terroristen. Deze aanpak zal ervoor zorgen dat de Europeanen zouden sneller van het toneel verdwijnen en hun nakomelingen zouden meer op apen lijken. Dat is precies de bedoeling.

  Like

 10. Bob Fleumer zegt:

  Gekke Markie heeft het tot kunst verheven om niets te doen, babbelen en lachen dan kan hij heel goed maar iets doen nee dat niet.

  Like

  • scherpschutter zegt:

   Mark Rutte wil ik het hier niet over hebben want anders zit ik hier vannacht nog op mijn toetsenbord te timmeren en spelfouten te maken van opgekropote woede en agressie.

   Like

 11. De islam is uit op wereldheerschappij en dat krijgen wij ook ,met dank aan de meeste politieke partijen!!Dus in de toekomst worden kerstvieringen verboden,wen er maar vast aan!!Shalom van Léon van Duren.

  Like

 12. Golden Girl zegt:

  De gezinshereniging is belachelijk, de moeder ging eerst en nu mogen haar man en dochters ook komen, wel een laffaard die man om zijn vrouw die vreselijke reis te laten maken
  Waarom gaat die moeder niet terug, ja idd ze zal wel gek zijn om alles wat ze gratis krijgt op te geven,en wij maar betalen,ook weer die schofterige zorgpremie, het op 385,= houden het eigen risico en dan de premie verhogen, denken ze in den-haag die Hollanderd zijn toch dom die hebben niet door dat ze belazerd worden

  Like

 13. BigLJohn zegt:

  Waarom zouden ze terug gaan vanwaar ze vandaan kwamen ? In Nederland wacht een vette uitkering, een compleet ingerichte flat of huisje, en alle soorten van gratis hulp, gratis advocaat en gratis ziekenfonds. Nederland speelt voor Gekke Henkie, en zolang dat duurt, blijven ze komen, om vervolgens nooit weer weg te gaan !

  Like

 14. Zijlstra zegt:

  Al die Afrikaanse jonge mannen in die boten op de Middellandse Zee, je ziet nooit een vrouw.
  Laat me niet lachen! Als ik in gevaar ben neem ik mijn vrouw en kinderen wel degelijk mee!
  Zoniet dan wil ik ook aan het uitkerings-infuus in Europa gaan liggen!

  Like

 15. Jean zegt:

  Duw ze een oude GPS in de hand, die zegt ze als ze nog maar één meter in onze richting komen automatisch “Keer Terug”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s