VIDEO Dr. Nicolaus Fest: over de lessen uit de verkiezingscampagne (+ vertaling!)

 

(Vertaling: E.J. Bron)

Goedendag! De verkiezingscampagne is bijna voorbij. En weet u wat mijn sterkste indruk is? Met het rekenen, met de koele analyse, hebben de Duitsers niet veel meer op. Laten we de woningnood nemen. Daar wordt door iedereen over geklaagd. Dat er gebrek aan woonruimte ontstaat wanneer 2 miljoen “vluchtelingen” binnenstromen, is echter geen complete verrassing. Veelmeer een markt-wet: meer vraag betekent hogere huren! Maar dat immigratie en huurstijging bij elkaar horen, wil niemand zien. Dat gaat ook zo met de ouderdomsarmoede, beroepsarmoede, kinderarmoede. Ook daar klaagt iedereen over. Maar wanneer er € 50 – € 60 miljard per jaar aan vreemdelingen worden uitgegeven, is er voor Duitsers minder over. Wat de immigranten kosten, hebben de Duitsers minder. Eenvoudiger kan het eigenlijk niet.

Toch wel, het kan nog eenvoudiger. Als er nog meer immigranten komen, zullen de kosten nogmaals toenemen. Ook dat is vanzelfsprekend. Professor Heinsohn houdt bij de gezinshereniging met nog eens een miljoen personen rekening. Extra kosten: € 25 – € 30 miljard. Ook deze miljarden zullen ontbreken voor de pensioenen en de zorg, voor onderwijs en wegenbouw – en ook voor loonsverhogingen, bijvoorbeeld in de publieke sector. Laatste wetmatigheid: wat men nu uitgeeft, heeft men niet voor morgen. Dat weet iedereen. Alleen in de politiek willen velen dat niet weten. En daarom hoort men steeds opnieuw de zin: “Het gaat ons toch goed!” Dat kan zijn. Met velen mag het goed gaan. Maar dat is slechts de halve waarheid. Want vele Duitsers, vooral ouderen, gaat het niet goed. Zij sukkelen rond met minimale pensioentjes. En ze verzamelen ook geen flessen, omdat ze zo graag in het vuilnis wroeten. Maar omdat ze anders de eindjes niet aan elkaar kunnen knopen.

En nu opgelet alstublieft: in de verkiezingen van aanstaande zondag gaat het er niet om of het ons op dit moment goed gaat. Het gaat erom hoe het in de toekomst met ons gaat. Daarvoor bestaan indicatoren: in de vakken wiskunde, informatica, natuurwetenschappen en techniek zakt Duitsland steeds verder weg. Zij zijn echter het fundament van de welvaart, ze creëren in een industrieland de arbeidsplaatsen die de welvaartsstaat financieren. Als we nu niets doen, gaat hier het licht uit.

Onze infrastructuur is volkomen geruïneerd. Bruggen zijn bouwvallig, ook veel wegen, scholen, rechtbanken en overheidsgebouwen. En wat betreft digitale netwerken staat Duitsland lager dan Peru. Ook de energievoorziening is gebouwd op los zand. Op dit moment profiteren we van de goedkope olie. Als dat verandert, waar komt de stroom dan vandaan? Van de windmolens, die meestal stil staan? Van de fotovoltage bij regenachtige dagen? Samengevat: we teren in op ons kapitaal. Onze infrastructuur is kapot, onze energievoorziening niet beveiligd, ons onderwijs beroerd. En in plaats van hierin te investeren, verspillen SPD, Groenen, Die Linke en de Merkel-partijen miljarden aan mensen die nooit zullen werken. Wie nuchter rekent, komt tot de conclusie: als Duitsland deze koers blijft aanhouden, gaat hier het licht uit. En precies daar gaat het om, aanstaande zondag. Zorgt u ervoor dat het licht blijft branden: stemt u op de AfD.

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme. Bookmark de permalink .

6 reacties op VIDEO Dr. Nicolaus Fest: over de lessen uit de verkiezingscampagne (+ vertaling!)

 1. Rensk. zegt:

  Ik word misselijk als ik weer lees over die oude mensen, die in vuilnisbakken wroeten. Gewoon pijnlijk en dan wens ik Merkel en nog meer criminelen van de grootste kutinstellingen ooit de EU genaamd hartstikke……………………..

  Geliked door 1 persoon

 2. fleckie zegt:

  HIERBIJ kom ik nogmaals terug op de eerste bladzijde die de …PERZISCHE…auteur …Fereydoun Hoveyda’s boek’ WAS WOLLEN die ARABER?,( uitg.Knauer,isbn 3-426-04867-1), o.a. ‘ Verallgemeinerung hin oder her, ich , sage Ihnen , sie wollen , wenn nicht die totale AUSLOSCHUNG des ..ABENDLANDES , so doch zu mindest seine Demutigung , seine …SCHWACHUNG …..SEINEN…VERFALL….WARUM den wachsenden Hass auf die Unglaubigen ( genauer gesagt auf die Christen und die JUDEN.. der Industriestaaten ) verstecken, der auf dem Boden des Islam..gart? Er zeigt sich in aller …Öffentlichkeit in Amman wie in Bagdad, in Algerien wie in Islamabad,…..in LONDON wie in…PARIS’……etc. …..( hij waarschuwde TOEN AL m.a.w. voor de ‘goede verstaander’ , wat er zich aan het ‘afspelen ‘ was, )

  Like

 3. Europa moet kapot, te rijk, te eigenwijs, te veel babbeltjes. Vers volk in een bedje van armoe is de oplossing. Supermarkten en winkelcentra en natuurlijk de bankloketten vervangen door Voedselbanken. We krijgen ’t via de kortingsbonnen en voetbalplaatjes al aangeleerd. Denk aan het voorbeeldland van Kim Jan Lul met zijn kadavervolk en -leger. Nee, we gaan ons liever druk maken over het al dan niet zeiken op straat en petities tekenen voor het heiligverklaren van CDA-nichten die hun ingehuurde fakewijf in elkaar beuken.

  Like

 4. Wim zegt:

  Sterk: “En nu opgelet alstublieft: in de verkiezingen van aanstaande zondag gaat het er niet om of het ons op dit moment goed gaat. Het gaat erom hoe het in de toekomst met ons gaat.”
  Gold ook voor onze verkiezingen, maar de meeste mensen kijken niet naar de lange termijn, maar niet verder dan hun neus lang is en zelfs dat nog niet. En vervolgens maar klagen over zorgpremie en eigen risico alsof dat hét probleem van ons land is.
  Sterk stuk weer van Nicolaus Fest.

  Like

 5. Paul Cock zegt:

  Slechts 67% heeft tegen Merkel gestemd, schande voor Duitsland

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s