India: militairen moeten niet meer door het buitenland getraind worden

Screenshot_37

Indiase soldaten trainen samen met Amerikaanse soldaten.

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Tot nu toe hebben Indiase militairen steeds weer aan cursussen en oefeningen deelgenomen die door het buitenland gefinancierd werden. Daar dient nu een einde aan te komen.

Contra magazine

De regering van India heeft het personeel van de strijdkrachten ertoe opgeroepen niet meer aan trainingscursussen deel te nemen die door buitenlandse regeringen gefinancierd worden. De beslissing werd genomen, nadat het ministerie van Defensie overstroomd werd met verzoeken uit het middenkader, die verzochten om deelname aan zulke oefeningen in het buitenland.

Tot nu toe hebben Indiase militairen steeds opnieuw aan cursussen en oefeningen deelgenomen die door het buitenland gefinancierd werden. Daar dient nu een einde aan te komen. Vooral de Verenigde Staten van Amerika en de voormalige koloniale macht Groot-Brittannië bieden zulke cursussen voor buitenlandse militairen aan. Daarbij gaat het er niet om de geallieerden nauwer aan zich te binden, maar vaak ook om het rekruteren van spionnen, die door de jaren heen opklimmen in rang en zodoende belangrijke informanten worden voor het Amerikaanse leger en de geheime diensten.

Maar in New Delhi motiveert men deze beslissing er vooral mee dat het niet de gestalte van India als natie zou dienen wanneer zijn eigen strijdkrachten zo´n ondersteuning van vreemd elanden aannemen. Bovendien zouden zulke trainingen, zoals die vooral aangeboden zouden worden door de Britten en de Amerikanen, uiteindelijk slechts kosten van ongeveer $ 18 miljoen per jaar veroorzaken wanneer men deze in eigen land zou houden.

Van de kant van de Indiase regering beschouwt men ook minder een mogelijke beïnvloeding van buitenlandse machten als probleem, veelmeer hoopten de militairen tot nu toe van de ervaringen van buitenlandse soldaten te profiteren. Daarbij zou echter ook de nodige naïviteit tegenover de Britten en Amerikanen van de kant van de Indiase militaire leiding kunnen meespelen. Per slot van rekening zijn de Angelsaksische landen wat betreft globale controle en bewaking inclusief hun spionagenetwerk zeer actief.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in India. Bookmark de permalink .

Een reactie op India: militairen moeten niet meer door het buitenland getraind worden

  1. guusvelraeds zegt:

    De militairen van Myanmar zullen geen cursussen meer nodig hebben hebben. Dat hebben ze laten zien.

    De grensregio met Bangladesh in pakweg twee weken spic en span.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s