Open brief aan de nieuwe EU-ambassadeur in Israël

Screenshot_31

(Door: Dr. Manfred Gerstenfeld – Vertaling: E.J. Bron)

Zeer geëerde mijnheer de ambassadeur Emanuele Giaufret,

welkom in Israël. Omdat de Europese Unie Israël vaak van twijfelachtig advies heeft voorzien, neem ik de vrijheid enkele aanwijzingen te geven om uw taak hier succesvoller te maken.  Denkt u er alstublieft aan dat u een groot deel van een continent vertegenwoordigt, in wiens cultuur duizenden jaren lang antisemitisme werd verankerd. De vooraanstaande academische antisemitismeonderzoeker van onze generatie, de overleden Robert Wistrich, heeft aangetoond dat bijna alle ideologische stromingen van Europa in deze eeuw antisemitisch waren.

Bent u zich alstublieft ook bewust van het feit dat EU-leden in de afgelopen decennia – zonder selectie – miljoenen mensen uit landen hebben binnengelaten wier meeste burgers antisemitische zijn. Om alles nog erger te maken, werd in de afgelopen twee jaar een groot deel van zulke mensen in de gelegenheid gesteld om in de EU te immigreren. Het is een feit, dat alle joden die in deze eeuw in West-Europa uit ideologische redenen werden gedood, door islamitische immigranten of hun nakomelingen werden vermoord.

Uw Deense voorganger, ambassadeur Lars Faaborg-Andersen, vertelde Israël regelmatig dat “de bouw van nederzettingen een hindernis voor de vrede” zou zijn. Vaak ging hij zo ver om ons te dreigen. Hij verklaarde bijvoorbeeld in 2014: “Wanneer Israël´s nederzettingenpolitiek de actuele, door de VS geleide vredesinspanningen ruïneert, dan zou Israël voor het mislukken van de onderhandelingen verantwoordelijk gemaakt worden.” Hij wees er niet op dat de Palestijnse Autoriteit constant hoge “salarissen” aan de families van de moordenaars van Israëlische burgers betaalt. Om niet te vermelden welke grote hindernis dit voor de vrede vormt, is een van de vele redenen dat hij regelmatig de geloofwaardigheid van de EU in Israël ondermijnde. Hij zou ook openlijk hebben moeten toegeven dat Europese landen, die de Palestijnse Autoriteit financieren, indirect de moord op Israëli´s belonen.

Bovendien stel ik u voor geen roze beelden van een toekomstige vrede te schetsen. Uw voorganger vertelde ons hoe mooi het Midden-Oosten er na het ondertekenen van een vredesovereenkomst uit zou zien. Hij zei: “Israël zou zich aan kop bevinden wat betreft de bevordering van regionale integratie in het oostelijke Middellandse Zeegebied.” Een feit is, dat ondanks Israël´s vredesverdrag met Egypte in 1978 en dat met Jordanië in 1994 beide landen op de lijst van grootste ophitsers en bevorderaars van antisemitisme van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken staan.

Eerder dit jaar vermoordden van de Tempelberg komende Palestijnse moordenaars Israëlische politieagenten. Daarop nam Israël veiligheidsmaatregelen, waarvan de Palestijnen gebruikmaakten om internationaal de moslims op te stoken. Het is niet moeilijk om te zien dat, nadat Israël territoriale concessies voor een twee-staten-oplossing met de Palestijnen zou doen, niets de Palestijnen ervan zal weerhouden om nog meer onterechte religieuze chaos rondom de Tempelberg te creëren.

Ik zou ook willen voorstellen dat u het vermijdt slechte raad te geven. Uw voorganger adviseerde Israël om samen te werken met de UNHRC-onderzoekscommissie m.b.t. de Gaza-oorlog van 2014, ongeacht het feit dat de UNHRC vanaf het begin vooringenomen is tegenover Israël. Vermijdt u het alstublieft ook om verklaringen af te geven, waarin het gebrek aan waarheid zichtbaar is. Dat was het geval bij uw voorganger met zijn poging om het discriminerende karakter van de EU-etikettering van producten van de “Westbank” te betwisten. In reactie daarop beschuldigde het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken de EU ervan meer dan 200 andere territoriale conflicten wereldwijd te negeren, doordat zij Israël in een uitzonderingspositie plaatst, omdat dit de enige gebieden zijn waarvoor speciale etiketten geëist worden.

Eerlijkheid en geloofwaardigheid zijn in werkelijkheid van beslissende betekenis voor een EU-ambassadeur. In zijn afscheidsrede zei de heer Faaborg-Andersen dat Israël bij de bestrijding van terreur van Europa zou kunnen leren. Er hebben in Israël veel meer pogingen tot terreuraanslagen plaatsgevonden dan in Europa. Maar bij geen van de dodelijke aanslagen in Israël vielen zoveel doden als bij die in Madrid in 2004, Londen in 2005, Parijs in 2015 en Nice in 2016. Er bestaat veel informatie over de ontbrekende deskundigheid van EU-lidstaten om de vroege radicalisering van islamitische individuen evenals hun bedoeling om zich bij jihadistische organisaties aan te sluiten en terreuraanslagen te plegen, te herkennen.

Uw voorganger zei ook: “Antisemitisme in Europa is een fenomeen dat wij bestrijden – zelfs nog krachtiger dan Israël.” De eerste stap tot de effectieve bestrijding van antisemitisme bestaat erin om een geaccepteerde definitie ervan vast te leggen. De enige arbeidsdefinitie, die door menigeen in Europa werd erkend, werd in 2013 plotseling van de website van het EU-agentschap voor fundamentele rechten afgehaald. Wat zou voor de Eu eenvoudiger zijn geweest dan de definitie van de Internationale Holocaust Herdenkingsalliantie van 2016 over te nemen en hiervan geassocieerd lid te worden? Dat deed ze niet. Al het hierboven genoemde heeft geholpen de verdenking tegen de EU te creëren, ook al bestaan er vele interessante aspecten van een samenwerking tussen de EU en Israël.

Gezien het hierboven aangehaalde worden EU-inmenging en commentaren op interne Israëlische aangelegenheden niet gewaardeerd. De mensen staan over het algemeen meer open voor adviezen van diegenen door wie ze ondersteund worden en die als voorbeelden fungeren.

Meneer de ambassadeur, zoals u heel goed weet, bestaat de rol van een EU-diplomaat er niet alleen in zijn regio te vertegenwoordigen. Hij zou ook verslag moeten uitbrengen aan diegenen die hem stuurden of EU-politiek van betere betrekkingen nuttig is voor het land waarin hij gestationeerd is.

Ik wens u succes met uw inspanningen.

Bron:
https://heplev.wordpress.com
Auteur: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Israël. Bookmark de permalink .

11 reacties op Open brief aan de nieuwe EU-ambassadeur in Israël

 1. Anton Haksteeg zegt:

  Een volkomen juiste weergave van de feiten en het is duidelijk dat de E.U. en steun aan Israel twee zaken zijn die haaks op elkaar staan. De enige echte democratie in het midden-oosten wordt door de E.U. vernederd en geminacht en door Nederland worden de zgn palestijnen (het zijn gewoon arabieren) gesteund in het betalen van de terroristische families vanwege hun daden TEGEN Israel. Werkelijk de E.U. dient zich te schamen voor haar gedrag t.o.v. Israel en dat te veranderen.

  Like

 2. Republikein zegt:

  Geheel mee eens, maar mosterd na de maaltijd?
  De burgers van Frankrijk en Nederland hebben tegen de Europese Grondwet gestemd.
  Daarmee zijn de rechten van de EU niet wettig en is tevens de geen rechtspersoon.
  De EU heeft nergens recht op, dat is voorbehouden aan de burgers.
  De brief was dus een slag in de lucht, en dat is de EU ook!

  Like

 3. Astrid zegt:

  En zo is het!
  Ik schaam me rot voor de immense arrogantie der fascisten van het EU-gedrocht.

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Hopelijk leest hij hem hoewel ik het betwijfel.
  We zullen het zien.

  Like

 5. M.A.L. Sion zegt:

  Laten we hopen dat de heer Giaufret deze brief leest voor dat deze in de prullenmand belandt.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com
  de club die zegt: ISLAM ??? – Weg ermee !!!

  Like

 6. Iets bestrijden wat er niet (meer) is. Doet me sterk denken aan al die slavernijdiscussies.

  Like

 7. Thomasson zegt:

  Ik zou graag een commentaar of liever gezegd aanvulling geven op de open brief van Manfred Gerstenfeld…Hij heeft gelijk, maar de waarheid is nog veel wreder en omvattender dan zijn woorden
  “Omdat de Europese Unie Israël vaak van twijfelachtig advies heeft voorzien, neem ik de vrijheid enkele aanwijzingen te geven om uw taak hier succesvoller te maken”.
  De EU voorziet ALTIJD van twijfelachtig advies. Niet enkel voor Israël, maar voor ons allemaal. De EU is voornamelijk bevolkt door politiek-correcte psychopaten en aanhangers van het Culturele Marxisme. Zij streven naar het volgende doel: via dictatoriale weg de Kalergi-plan uitvoeren. Dat betekent een totale verwoesting van onze natiestaten- onze cultuur en onze volkeren. Ook uw volk dat bestaat uit te veel blanken!!!; Onplaisante bijeffect van 2000 diaspora…en niet passend bij het kleurenschema die wat meer donkere tinten eist. Volgens EU-planning moeten de vuile gedrochten van Allah ons met de tijd elimineren en onze plaats innemen. Dus ook de plaats van uw volk.
  IT’S NOTHING PERSONAL, ONLY BUSINESS!

  Geliked door 1 persoon

 8. Thomasson zegt:

  “Bent u zich alstublieft ook bewust van het feit dat EU-leden in de afgelopen decennia – zonder selectie – miljoenen mensen uit landen hebben binnengelaten wier meeste burgers antisemitische zijn. Om alles nog erger te maken, werd in de afgelopen twee jaar een groot deel van zulke mensen in de gelegenheid gesteld….”

  Ja! De gewone Europeanen zijn er zeker van bewust dat de ‘koekjesmonsters’ in de glazen vuilnisbelten van Straatsburg en Brussel hebben in de laatste decennia, , zonder selectie, miljoenen mensen binnengelaten die niet enkel Joden haten maar tevens christenen en iedereen die niet van hun bloeddorstige god Allah houdt.
  De gevaarlijke EU-kartel die lekker op ons geld vreet en teert, is langer bezig dan één decennia. Ze hebben miljoenen van mensen naar binnen gehaald voor wie Jodenhaat is maar een kleinigheid. Maar! Ze zijn geen mensen! Ze zijn eerder beesten uit de woestijnen en de jungles van Afrika en moslimlanden die graag de vrouwen en kinderen van hun gastheren verkrachten, kannibalisme uitoefenen.. Mits hun maaltijd bestaat uit het vlees van een ongelovige en zij hebben liters onschuldig bloed onder hun nagels. In de beste scenario laten zij zich in alle mogelijke soorten van criminaliteit. Maar dat is als ze wat minder kwaadaardig zijn ..een uitzondering op de regel.
  Doch nemen hun EU-beschermheren hun eigenschappen als zoete koek. “Een vos verliest wel zijn haar, maar niet zijn lelijke streken” is een Nederlands spreekwoord. Men is ervan bewust dat men kan genetische eigenschappen niet zo maar veranderen.

  Voor de rest van de bullshit van wie heeft wat gezegd? …Ja! ..Mensen zoals de ambassadeur Lars Faaborg-Andersen werd dik betaald voor wat hij zei en dezelfde zal ook voor de nieuwe Italiaanse plaatsvervanger gelden.
  Zij houden zich vast aan de oude wijsheid: ‘ICH HABE NUR BEFEHLE BEFOLGT’

  Geliked door 2 people

  • Anton Haksteeg zegt:

   Een volkomen juiste en correcte reactie van de Hr. Thomasson hij laat ook zien dat er van de hele EU niets deugt het zijn politici die uitsluitend uit “opvreters” bestaan en anti semitisme hoog in hun vaandel hebben omdat ook Israel een echte democratie is wat van de EU in Brussel niet gezegd kan worden. Polen en Hongarije hebben volkomen gelijk. Juncker, Timmerans etc. de prullebak in en nooit meer iets laten zeggen de SS’ers van de E.U

   Like

 9. tippelaar zegt:

  weg met de EU en weg met de moslims. Leve Israël .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s