AfD wint, maar partijvoorzitter Petry vertrekt omdat ze de partij te rechts vindt

Screenshot_71

Frauke Petry verlaat de persconferentie van de AfD. Rechts in beeld: Jörg Meuthen, Alexander Gauland en Alice Weidel.

Partijvoorzitter Frauke Petry heeft besloten geen plaats te nemen in de fractie van de AfD in de Bondsdag. De ruk naar rechts die de partij maakte in de aanloop naar de verkiezingszege van gisteren is naar eigen zeggen haar reden om zich terug te trekken.

Petry maakte haar afscheid vanochtend bekend op een persconferentie van de AfD. ‘Na een zorgvuldige overweging heb ik besloten om niet in de parlementaire fractie te gaan zitten’, zei ze. Kort daarna stond ze op en verliet de perszaal, alle aanwezigen – inclusief haar partijgenoten – verbouwereerd achterlatend. De overige AfD-prominenten verontschuldigden zich voor haar abrupte vertrek. ‘Dit was niet met ons afgesproken’, verzekerde co-voorzitter Jörg Meuthen. ‘We wisten hier niet van.’

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
De Volkskrant

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland). Bookmark de permalink .

38 reacties op AfD wint, maar partijvoorzitter Petry vertrekt omdat ze de partij te rechts vindt

 1. Rensk. zegt:

  Het is jammer dat Petry vertrekt. Ik denk ook dat de AFD heel voorzichtig moet zijn in hun uitspraken. Natuurlijk moet je alles kunnen zeggen, maar ze worden zo door de tegenstanders gedemoniseerd dat het een ongelijke strijd zal zijn. Ze zullen dus heel doordacht en voorzichtig te werk moeten gaan, anders klapt deze partij uit elkaar en lopen de kiezers weer net zo hard weg als dat ze binnen kwamen Petry heeft dat goed in de gaten. Nu hier weer op de staatsomroep: vanwege het angst aanjagen heeft de AFD zoveel kiezers gekregen. (ze bedoelen angst voor vluchtelingen) Belachelijk om dat zo te stellen. Heeft niet alleen met angst te maken dat mensen niet zoveel buitenlanders binnen willen. Het is ook voornamelijk het weten dat je niet de halve wereld kunt onderhouden en dat het ten koste van jezelf gaat als je dat streven hebt. Zo simpel is het.

  Geliked door 2 people

  • E.J. Bron zegt:

   Ik denk dat Frauke Petry op jacht is naar een carrière. Ze wil mainstream worden. Dan heeft ze niets te zoeken bij de AfD!

   Geliked door 4 people

   • Marlies zegt:

    Zou heel goed kunnen. Ze heeft er tenslotte wel een mandaat voor Sachsen aan overgehouden.

    Like

   • exmarineman zegt:

    ze heeft in ieder geval een riant inkomen de komende 5 jaar en ze heeft bewust gewacht of de AfD de kiesdrempel zou halen. Als ze eerlijk zou zijn geweest had ze voordat de uitslag bekend was gemaakt moeten vertrekken en niet alleen haar zetel nu meenemen en voor zichzelf beginnen. Daarmee heeft ze dus nu al kiezersbedrog gepleegd.

    Geliked door 2 people

   • Theresa Geissler zegt:

    En de AfD niet bij háár, laten we dat even vaststellen. Het valt me bitter tegen: Zó goed als ze een paar jaar geleden begon, maar sinds een partijgenoot haar grote nieuwe liefde werd lijkt ze wel, dronken van geluk, van het pad geraakt te zijn; weet de grenzen niet te vinden tussen politiek en privé en ga zo maar door. Wát een tijdstip om opeens te vertrekken! Kiezers en partijgenoten zullen zich flink genaaid voelen en terecht!

    Geliked door 1 persoon

   • hendrikush zegt:

    Eigen gewin voorop: “samen voor ons eige”.
    Algemeen belang? Wat is dat?

    Like

   • Sjaak zegt:

    Zo is het maar net !
    De nieuwe politike richting kan door de stinkende linkse rompschlomp
    alleen maar door op(rechtes) doordrammen geregeld worden !
    Het aaien en paaien en de toeziende bestelen door de kansparels die
    tijd is afgelopen ! En die s(linkse) vuile vaderlandsverraders moeten
    hun smoel maar houden, ze hebben al schade genoeg aangericht !

    Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Nu moet gezegd worden, heer Bron, dat de uitspraak van Gauland ook buitengewoon stom was. Uiteraard verdienen de Duitse soldaten uit de Tweede Wereldoorlog respect voor de manier waarop ze gevochten (en verloren) hebben. Dat ze vochten voor een foute zaak is Johann Soldat niet aan te rekenen, maar de regering en de legerleiding, etc. De gewone militair werd gestuurd, vocht en (in veel gevallen) gaf zijn leven. Voor die mannen en jongens, kinderen vaak nog, is respect op z’n plaats.
    Maar Gauland kon er natuurlijk op wachten dat zijn uitspraak aangegrepen zou worden om de AfD van nazi-sympathieën te beschuldigen. Vooral tijdens de verkiezingscampagne was dat ongeveer het stomste wat hij kon doen. Dat Frauke Petry van die uitspraken én van Gauland afstand wilde nemen, wil nog niet zeggen dat ze ergens naar op jacht is. Alleen dat ze geen zin heeft om in een kamp te blijven dat beschuldigd wordt van nazi-sympathieën of -praktijken.
    De uitspraak van Gauland was alleszins verdedigbaar, maar op het absoluut verkeerde moment. Het lokte een golf van protest uit. Dat Frauke Petry duidelijk maakte dat ze zich door dat protest niet aangesproken wilde voelen is begrijpelijk.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

 2. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Tja, daar begint het gesodemieter al meteen. Wordt het een LPF’je? Wie is de mol? Petry of Gauland?

  Like

 3. Wolf zegt:

  Wat een achterbakse streek . Eerst wachten tot ze een plak pluche zetel zou krijgen ,die ze nu heeft en dan laf zonder vragen te beantwoorden en haar collega”s voor schut te zetten voor de hele WERELD pers notabene ,weglopen. Verraadster. Ze moet die zetel onmiddelijk inleveren. Ze zet hiermee de AFD en indirect de werving campagne in Duitsland en felicitatie’s van Dhr. Wilders en wij van de PVV voor schut. Zulk laf volk kunnen we missen als kiespijn. En de door dit vuile spelletje van haar is de Lúgenpresse in Duitsland en onze leugenpers [ ze mijmeren en lachen alweer om de LPF er nog maar weer eens bij te halen] zeer opgetogen en vieren al feest en zullen jarenlang dit gebruiken tegen de AFD en smullen door dit clowneske bijna linkse optreden van haar. Ach, 1 plus punt dan; opgeruimd staat netjes.

  Like

  • Wolf zegt:

   Dit is nu wat men noemt “Een dolk in de rug” !!!

   Like

  • Wolf zegt:

   En op bovenstaande foto gaat ze ook nog even staande en grijns lachend poseren voor de foto camera’s van de ganse Wereldpers.En de pers buitelt over elkaar heen om deze zeer negatieve klap voor de miljoenen kiezers van Duitsland zwart te gaan maken enkel alleen om haar egoïstische NARCISME. Een zetelrover binnen nog geen 24 uur verdiend totaal geen respect meer. WAT een vergissing is dat mens !!!

   Like

 4. Cathja zegt:

  Ik heb me behoorlijk vergist in Frauke Petry! Eerlijk gezegd valt het me tegen dat ze zó abrupt de partij verlaat. Het zou fatsoenlijker zijn geweest als ze de anderen vooraf van haar vertrek op de hoogte had gesteld.
  Persoonlijk vind ik haar optreden niet erg chic!

  Geliked door 1 persoon

 5. hans zegt:

  Het heeft nooit met angst te maken, maar met laaiend, woedend en kotsmisselijk zijn!! Van het MISDADIGE VERRAAD!! Wat deze mevrouw betreft, je kunt niet rechts genoeg zijn!
  Alle deze beschuldigingen van links is projectie en dat willens en wetens. Verwijt je tegenstander wat je zelf bent is een inmiddels gedateerde tactiek! Zou ze moeten weten.

  Geliked door 1 persoon

 6. hans zegt:

  correctie, al deze beschuldigingen.

  Like

 7. Bas zegt:

  Toch jammer dat Frauke Petry vertrekt. Ze was een stille hoop die meer had kunnen doen. Kennelijk had ze te weinig profiel om het tegen de mannencultuur op te nemen.

  Like

 8. Pietersen zegt:

  Zo ontzettend stom wat Gauland heeft gezegd over de Wehrmacht in de 2de wereldoorlog. Mogelijk dat hij het niet zo bedoelde en zich ‘verkeerd’ uitdrukte, maar dit gaat aan de partij kleven.

  Like

  • Pietersen zegt:

   Overigens, 13,5%. GEFELICITEERD ! Een pak slaag voor Merkel en Schulz.

   Like

  • Rensk. zegt:

   Ik snap ook niet dat ze niet door hebben dat ze o zo voorzichtig moeten zijn met hun uitspraken. Juist zij zouden zo snugger moeten zijn dat elk woord van hun op een gouden schaaltje gewogen word. Willen ze wat bereiken dan zullen ze zich daarvan bewust moeten zijn. Wat Petry betreft? Ik weet het niet. Denken waarom ze het doet is nog niet weten waarom ze het doet.

   Like

 9. IkBenHet zegt:

  Lijkt wel genetisch bepaald;
  Hoe “rechtse” partijen zichzelf stééds in diskrediet weten te brengen.

  Geliked door 1 persoon

  • Petra DeBoer zegt:

   Mede daarom wilde Geert Wilders ook vast geen ledenpartij.

   Geliked door 1 persoon

   • Sabeltant zegt:

    exact, leden doen zich prima voor, infiltreren, en dan dwingen ze een schandaal af omdat ze hun zin niet krijgen.
    De gevestigde orde heeft er niet zo’n last van, tegen die tijd dat je als links persoon iets kunt uitrichten ben je jarenlang hoertje van wat er boven je zit geweest.
    De rotte appels vallen er na al die jaren wel uit en worden pijnloos afgevoerd.
    Links en de gevestigde orde heeft ook een heel lang organisatieverleden achter de rug.
    Het AFD komt pas kijken omdat mensen zien dat hun land naar de donder gaat.
    Ze zijn echter organisatorisch nog lang niet zover.

    Like

 10. GT zegt:

  E.J Bron,
  Ik denk inderdaad dat je het daar moet zoeken, dan krijgen we daar vandaag of morgen antwoord op. Maar …..hopelijk geen streaming naar het linkse blok, voor veel geld?

  Like

 11. Mirjam zegt:

  Zou kunnen, maar we moeten niet vergeten dat mede door Frauke Petry de AFD groot is geworden. Het is te hopen dat de AFD in de huidige samenstelling dat doet waar ze ook voor gekozen zijn en zich ver houdt van nazi extremisme en overheersing. Ze hebben gelijk met wat ze zeggen en daarom moeten ze het linkse populisme dat men rechtse nazi overheersing/extremisme noemt, in hun partij geen stem geven. Ze zijn rechts genoeg.

  Like

 12. biebie zegt:

  De Afd zal op dezelfde manier ineen klappen als hier de Centrumpartij weleer.
  Door groot in het parlement aanwezig te komen en het grote verlies van de reguliere partijen hebben ze toch hun doel bereikt dat de “vluchtelingen”politiek drastisch gaat veranderen.
  De CSU heeft in Bayern 10% verloren en volgend voorjaar zijn daar deelstaat verkiezingen.
  Ze hebben vandaag al gedreigd het samenwerkings verband met Merkels CDU te verbreken.
  De eis van een bovengrens zal weer keihard op tafel komen met het inperken van gezinshereniging.
  Eventuële coalitie partner FDP heeft hier de ideeën van de Afd gecopieerd dus Merkel zal in deze het mes op de keel krijgen.
  Wordt een lange formatie maar Merkel zal moeten inbinden.

  Like

 13. guusvelraeds zegt:

  Lid van de AFD zijn heeft het risico (geen klein risico) in zich een maatschappelijke outcast te worden. Het hangt helemaal af wat ooit de rede is geweest om deel te nemen aan de partij. Als er in die rede ook in het achterhoofd ideeën speelden om politiek carrière te maken dan is het maar afwachten hoe het allemaal gaat lopen. Daarnaast heeft Frauke Petri ook vervelende situaties meegemaakt rondom haar huis en goed veroorzaakt door links radicalen. Je moet uit het goede hout gesneden zijn om dat allemaal naast je neer te leggen. Ze heeft ook kinderen of in elk geval meen ik dat ze onlangs zwanger is geweest. Straks zit haar kind op de Grundschule of Kindertagesstätte (Kitta) en wordt het wicht uitgemaakt voor nazi göre of nazi hurensohn.

  http://nieuws.tpo.nl/2016/09/17/auto-afd-leider-frauke-petry-fik-gestoken/

  Like

  • Bas zegt:

   Die brand was kennelijk een anarchistische (s)linkse truc, m.a.w. een wijze van intimidatie om Frauke Petry op andere gedachten te brengen. Mogelijk ligt de oorzaak in een bepaalde politieke (EU) cultuur die geweld, manipulatie en chantage als stok achter de deur heeft staan om mensen politiek het zwijgen op te leggen om zelf meer invloed uit te kunnen oefenen.

   Like

 14. kruisridder zegt:

  Ze is deels in haar doel geslaagd. De kiesdrempel halen met ruim 13% van de stemmen en dan gauw vertrekken met een zak vol geld. Dat maakt de politiek zo onbetrouwbaar.

  Like

 15. Bas zegt:


  Alice Weidel: Persconferentie van de AfD na de verkiezing van de Bundestag

  Like

 16. Rensk. zegt:

  Een ding weet ik wel en dat is dat Merkel door zal gaan met wat zij wil kost wat kost. Ik heb haar nu al zo lang gevolgd en op haar gelet. Haar uitspraken/haar gezichtsuitdrukkingen echt alles.Alleen haar jonge jaren, daar heb ik weinig van bekeken. Maar het was voldoende wat ik van haar gezien en gehoord heb. Zij geeft niets om haar volk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s