Mislukt Kamerlid gaat los op VVD

Screenshot_73

DEN HAAG – Binnen de VVD is afgelopen jaren sprake geweest van een ’gigantische angstcultuur’. Dat zegt voormalig VVD-Kamerlid Ybeltje Berckmoes (foto), die in een boek over haar tijd als volksvertegenwoordiger de vuile was buiten hangt.

De voormalige parlementariër beweert onder meer dat VVD-collega’s na een paar borreltjes „teut” in de plenaire zaal kwamen stemmen en hekelt de baantjescarrousel in haar partij. Ze beweert dat Kamerleden banen kregen aangeboden om ze rustig te houden. Zelf werd ze gepolst voor een burgemeesterspost, terwijl de partij haar totaal ongeschikt vond voor de politiek.

Kadaverdiscipline kenmerkte de Kamerfractie, waar alles, ook de inhoud, ondergeschikt was aan de macht, betoogt Berckmoes. Gewone Kamerleden kregen geen enkele ruimte van fractieleider Zijlstra en de afdeling voorlichting. Ze waren slechts ’stemvee’ in dienst van de leider.

Bron:
www.telegraaf.nl
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in VVD. Bookmark de permalink .

34 reacties op Mislukt Kamerlid gaat los op VVD

 1. En dan wel een grote mond over Wilders hebben ???????

  Geliked door 2 people

  • Pietersen zegt:

   Juist. De PVV was geen democratische partij. Haha, goed dat Berckmoes uit de school klapt. Met een boek zelfs, dan moet het wel heel erg zijn !

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Nou ja.
   Grote mond.

   Heb je dat smoeltje goed bekeken?
   Kruisinkje tussen hamstertje en mini-konijntje.

   Geliked door 1 persoon

  • guusvelraeds zegt:

   Geert Wilders heeft een legitieme rede om de boel strak te houden. Alle kartel partijen kijken met argus ogen naar de PVV waarbij ze het vergrootglas niet schuwen. De PVV hoeft helemaal niet een partij met leden te worden. De leden van de PVV worden 1 x in de 4 jaar geraadpleegd en dat is meer dan voldoende. Geert Wilders zou er wel verstandig aan doen om donerende vrienden van de PVV aan te trekken. Zeg maar een soort van fanclub. Ik vermoed dat er dan tegen de tijd dat er verkiezingen zijn een behoorlijke duit in de verkiezingen pot zit. Een bedrag te besteden zich nog beter te profileren als nu mogelijk is. Nu is hij afhankelijke van de NPO en een lullig blokje in uitzending voor politieke partijen. Slechts een advies nog, hou het bij de verkiezingen vooral bij een A4tje.

   Geliked door 1 persoon

   • Theresa Geissler zegt:

    Ik kijk daar nu eenmaal toch nog weer iets anders tegenaan, Guus:
    Er bestaat ook nog zoiets als wederzijds vertrouwen, dat dus -het woord wederzijds zegt het al- van twee kanten moet komen.
    Als dat uitblijft, is dat op den duur nooit bevorderlijk voor de verhouding partij-kiezer.
    Op dit moment is het zo, dat wie niet bij de partij betrokken is, er ook niet bij betrokken kan raken, zó’n besloten ons-kent-ons kringetje is het.
    Mensen sturen suggesties per mail en krijgen nooit antwoord, mensen bieden hun diensten aan en worden afgewezen. Omdat ze niet geschikt zijn? Weet men niet eens: Het is eenvoudigweg omdat men ze niet KENT. En men vindt, dat men voorzichtig moet zijn,
    Lijkt een goede zaak, maar gaat op den duur tegen de partij werken, mark my words.
    Een fanclub, waar jij het over hebt, is op zichzelf een idee, maar laat het dan alsjeblieft niet alléén vanwege de donaties zijn: laat het een manier worden voor PVV’ers om elkaar te leren kènnen en om zelfs de kans te krijgen om nu en dan “kopstukken” persoonlijk te ontmoeten. Mensen, die de capaciteiten ervoor hebben, krijgen dan misschien op díe manier een kans om er in te komen.
    Want dát principe moet toch uiteindelijk wel aanwezig zijn. Is het niet in de ene vorm, dan minstens in de andere.
    Laat ik het zó zeggen: het is in geen geval goed, als die mogelijkheid er níet is: Dat vreet aan diegenen, die juist het meest gemotiveerd zijn en nu geen kans krijgen.

    Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Theresa:

    “Dat vreet aan diegenen, die juist het meest gemotiveerd zijn en nu geen kans krijgen.”

    Je bedoelt dat het aan jou vreet? Mij stoort het niet. Gemotiveerd ben ik tot op het bot. Ik blijf achter Geert staan, maak van tijd tot tijd een (kleine) bijdrage over. Een enkele keer stuur ik ook een mail met een of andere gedachte die ik heb en die misschien wel gebruikt kan worden. En als ze het te druk hebben om iedere donateur persoonlijk te bedanken en op iedere mail een reactie te sturen heb ik daar begrip voor. Wie zo nodig lid ergens van wil worden kan zich altijd nog melden bij Thierry Baudet. Maar die commiteert zich dan ook aan de zeteldiefstal die het FvD pleegt. Mij niet gezien! Geert doet het goed, al kan het altijd beter. Geen koe zo bont of er zit wel een vlekje aan. Maar wat de PVV betreft vind ik de inhoud belangrijker dan de vorm.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Guusvelraeds.
    Zo denk ik er óók over.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @J.C.Th. Köhler: Goed, dan vreet het aan mij, of om het preciezer te formuleren: Het vreet aan mij, dat die mogelijkheid er in principe niet is, inderdaad. En om je de waarheid te zeggen, Ted, vind ik het een tikkeltje kort door de bocht om mij, of wie deze gevoelens ook maar met mij mag delen, maar direct door te verwijzen naar het FvD: Je kunt heel goed bedenken, dat dat voor iemand, die in principe het gedachtegoed van de PVV wèl deelt, geen alternatief is, met het oog op de blunders, die beide heren nú al gemaakt hebben en vooral daarom zou ik je vriendelijk willen vragen om in deze een béétje minder de botte bijl te hanteren: Ik geef gewoon aan, dat ik nooit iets zou doen, wat de PVV wezenlijk zou schaden, maar kom er tegelijkertijd eerlijk voor uit, dat ik met dit interne aspect inderdaad minder gelukkig ben. Omdat ik dat ècht méén. En ik benadruk ten overvloede -anderen weten dat reeds- dat ik weliswaar niet van plan ben om daar een eindeloze discussie van de maken, maar evenmin om het te verzwijgen. De mond snoeren laat ik me niet en ik vertrouw er op, dat dit ook niet door iemand hier wordt verlangd.

    Like

 2. Cathja zegt:

  “Waar rook is, is vuur”…
  Er zou best wel eens een kern van waarheid in haar verhaal kunnen zitten.
  Ik wacht af wat er nog meer naar buiten komt.

  Like

 3. Rensk. zegt:

  Die grote mond is bijna altijd projectie. Ze hebben het meest van de tijd over zichzelf als ze het over een ander hebben. Moet nog denken aan Rutte: al het geld voor ST Maarten is voor de bevolking en niet voor de foute mensen. Rutte is zelf zo fout als een politici maar kan zijn. Die hele gevestigde orde (dus D66/GL/VVD/SP/CDA is zo verrot als wat. Waardeloze onbetrouwbare lui die ik graag bij de vuilnisbelt zou willen mieteren.

  Like

 4. tjonge zegt:

  dus als je als klokkenluider fungeert ben je mislukt volgens de televaag ?
  walgelijk die koptekst…

  Like

 5. Republikein zegt:

  Zo rolt dat in het land van List&Bedrog.
  Laatst schreef iemand hier dat vaderlandsliefde beantwoord wordt met dreiging van de rechter en als je je in alle vrede verzet tegen het policor dat je dan de beul wacht.
  En dan heb ik het geeneens over de klokkenluiders.

  De databank schrijft o.a.:

  Het communisme is dood. Policorisme is diens opvolger. Net als communisten zijn Policoristen fanatiek, agressief en intolerant tegen anders denkenden.

  Like

 6. Jan zegt:

  Lag uit de gratie omdat zij had gezegd dat zij geen jihadisten over de vloer wilde en dus vllog kwal Zijlstra in de gordijnen

  De grenzen moeten dicht voor jonge mannen uit het Midden-Oosten. Dat zei Tweede Kamerlid Ybeltje Berckmoes van de Nederlandse regerende, rechts-liberale partij VVD vandaag tegen radiozender BNR. Volgens haar dreigt West-Europa een soort ‘Eurabia’ te worden.

  VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra vindt de uitspraken van zijn partijgenote “een goeie verklaring waarom ze niet meer op de VVD lijst staat”. De VVD maakt zich ook zorgen over de grote migratiestromen, maar de wijze waarop zij dit zegt, verklaart waarom ze op het stembiljet ontbreekt, aldus Zijlstra.
  https://www.demorgen.be/buitenland/-grenzen-dicht-voor-jonge-mannen-uit-midden-oosten-pleit-partijgenote-mark-rutte-b4d049b7/

  En dat laat zien dat de VVD net zo’n shitpartij is als welke socialistenclub dan ook, de inhoud is ondergeschikt aan de toon, beter de realiteit, want dat wil ook de teflonclub van Rutten niet horen.
  Als backbencher was zij in feite al op non actief gezet.

  Bosma op twitter:
  Martin Bosma‏ @Martinbosma_pvv 23 sep.

  Dr Willem Drees wilde geen immigratie, maar remigratie.
  Hij zou nu worden weggezet als populist of nazi.

  Martin Sommer:
  ….
  Je moet bijvoorbeeld ambtenaren eens horen over politici: windvanen die niet verder kijken dan de volgende verkiezingen. Het zou beter gaan als échte experts de besluiten nemen. De bemoeienis van niet-gekozenen heeft inderdaad een geweldige vlucht genomen. Wandel maar eens door centrum Den Haag. Politieke partijen zijn bescheiden gehuisvest, wat alles te maken heeft met de verschrompeling van het fenomeen massapartij.

  Ministeries kun je niet over het hoofd zien. Maar vooral struikel je over allerlei instellingen die zich met beleid, toezicht en controle bezighouden – rekenkamers, lobby’s, kennisinstituten, adviesraden, rechtbanken en goede doelen. Zij hebben allemaal invloed op politieke besluiten en soms nemen ze die zelf, zonder dat er verkiezingen aan te pas komen.

  https://www.volkskrant.nl/politiek/waar-heeft-de-nederlandse-politiek-zich-de-afgelopen-kwart-eeuw-teruggetrokken~a4518089/?hash=5706d62dee8165b217cb9a4592a8590c0b786353

  Wat Peter Siebelt ook zegt in zijn boeken. Het zijn niet de ministers en de door hen aangestelde ambtenaren die beleid maken maar belangenorganisatie, legale en semi-legale en ronduit criminele organisaties die de politiek van Den Haag beïnvloeden. (een duidelijk voorbeeld zijn de vakbonden, Greenpeace, Staatsloterij, zelfs die organisatie bepaald wat er in Den Haag bekokstoofd wordt met als gevolg dat de ‘uit de pas’ lopende figuren kunnen vertrekken.

  Geliked door 1 persoon

 7. J. C. Th. Köhler zegt:

  Bij ons thuis noemen ze dat natrappen.
  Zó zijn onze manieren.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 8. biebie zegt:

  Mooi hang de vuile was maar buiten dan wordt de VVD na nieuwe verkiezingen na de val van Rutte 3 ook hopelijk gedecimeerd.

  Like

 9. Marian zegt:

  Wat is de VVD een grote schoften partij. En Rutte maar zeggen dat alles fatsoenlijk moet. Dan mag hij zeker bij Geert beginnen om hem van al die bagger te ontdoen, die geert inmiddels over hem heeft gekregen.

  Like

 10. Walle A zegt:

  Wat had je dan verwacht van deze criminele partij
  Leugens en nog eens leugens. Ze moeten dat zooitje op pakken wegen bedrog

  Like

 11. Haar droom om Minister van Defensie te worden of een andere leuke dagvulling bleek voor haar niet mogelijk. Ze werd als het ware versmaad terwijl ze toch zo’n razend intilligent wijf was. Droom aan diggelen en dan maakt ze natuurlijk de verkering uit. Dus: Wek nooit een droge vrouw uit een natte droom. Want dan gaat ze over je roddelen bij je vrienden of schrijft dat in een boek en daar staat dan minstens in dat je ook niet kon neuckqckuen.

  Like

 12. Rensk. zegt:

  Net op tv die Ploumen aan tafel bij Pauw samen met deze Ybeltje. Omdat deze Ybeltje een mening heeft, die Ploumen niet aanstaat speelt ze het op de man en in deze de vrouw: Ploumen tegen Ybeltje: wat ben je cynisch! Ploumen denkt wel even door haar werk de afrikaanse cultuur te kunnen veranderen. Stom wijf. Dat moet idd van binnenuit komen en niet van buitenaf. Net als al dat geld wat naar Afrika is gegaan voor ontwikkeling. Er is geen ene moer verbetert. allemaal verdwenen in de zakken van de corrupte leiders. En maar doorgaan van hetzelfde in de “hoop” dat het ooit ooit ooit een keer toch zal veranderen. Tot in de pruimentijd. En nou ga ik even los op haar uiterlijk omdat ze verrot is van binnen.Dat haar steeds voor die ogen. Godverdomme doe dat eens opzij trut. En ze moet wat aan die kutstem doen. Ja deze Ybeltje stond weer geheel alleen tegen een hele tafel slinkse zakkenwassers.

  Like

 13. Rensk. zegt:

  Mooi stukje hierboven over Drees. Na Drees is het langzamerhand steeds meer bergafwaarts gegaan.

  Like

 14. boorzalf zegt:

  we nemen nog een borrel, hik!! wij als vvders zuipen wat af, geleerd van junckie we moeten meer bruintjes naar europa halen hik!! leve de voc tijd hik!! gezellige club de tweede slaapkamer zeker met die terror figuren van groen links, wijnand duif was ook van de partij, hik!! we hebben allemaal een ton per jaar en we doen geen sodemieter, en willy is helemaal een feest varken met een paar miljoen per jaar. we zuigen het volk gewoon leeg, proost zei willy ik zal handhaven hik!!!

  Like

  • Rensk. zegt:

   Dat er veel gezopen werd hoef ik niet eens uit het boek van Ybeltje te lezen. Ik zie haarscherp wanneer iemand te veel op heeft. Ook als ze op tv komen. Als ze teveel zuipen krijgen ze een hele vreemde, kromme, onrealistische en zeer egocentrische denkwijze. En dat zijn de mensen, die “boven” ons staan en “regeren”.
   Stapelmesjokke. En het is zo intussen de nationale sport van ambtenaren en politici: zuipen en graaien.

   Like

 15. boorzalf zegt:

  Dit is groen links.

  Like

 16. Jan zegt:

  Voorpublicatie – Zo dacht de VVD-fractie over de veroordeling van Geert Wilders  Eigenlijk dacht de VVD daar net zo over als Wilders, maar dat kon natuurlijk niet zo naar buiten gebracht worden. De kleine vormverschillen die er waren met Wilders moesten juist opgeblazen worden tot principekwesties. Wilders moest telkens neergezet worden als zijnde ‘onbetrouwbaar’, de ‘wegloper’, tegenover wie premier Rutte als vaste waarde werd gepositioneerd. Rutte moest naar buiten gebracht worden als ‘de man met de oplossingen’. Ondertussen moest hij ook harde straattaal uitslaan, om de gewone Nederlander te binden, met uitroepen als: ‘Pleur op!’

  Afstand houden van Wilders was de belangrijkste boodschap tijdens de campagne. Zo veel mogelijk negeren, uitsluiten, niet in zijn frame raken. In die mediastrategie paste het dus ook niet om te zeggen dat Wilders ten onrechte was veroordeeld. Maar intern werd daar heel anders over gesproken.
  …..
  http://politiek.tpo.nl/2017/09/25/voorpublicatie-zo-dacht-de-vvd-fractie-over-de-veroordeling-van-geert-wilders/

  Zij kan beter overstappen naar de PVV

  Like

 17. Ach beste mensen, de top van het VVD partij kartel loopt niet over van charisma, zeker de arrogante, Groningse duivenmelker Halbe Zijstra niet, met een hoed op lijkt hij alsof hij regelrecht uit een gangster film uit de jaren 50 is gestapt. Dan aartsleugenaar Rutte die gewoon een hekel aan Nederland en de Nederlanders heeft. Rutte zijn enige zorg is de economie, de halfslachtige deal met Turkije over het asiel quota, de globalisering, in plaats van de drie zeer belangrijke issue’s immigratie, islam en integratie. Zoals verwacht heeft de Telegraaf weer flink uitgepakt om te suggereren dat Ybeltje Berckmoes een mislukt Kamerlid is, nou Telegraaf zij heeft nooit een kans gehad om te excelleren tussen het VVD dieven gilde. Alles waarvoor de VVD staat is landverraad, liberalisering van het zorgsysteem, regelrechte diepe kniebuigingen naar de verzekeraars, het in de etalage zetten en het verkopen van mooie, solide Nederlandse bedrijven aan buitenlandse beleggers. De VVD houden uitverkoop, jagen de goede Nederlanders de deur uit, laten 600 islamitische asielparasieten per week binnen, dat zijn er toch 30,000 per jaar waarvan het leeuwendeel een status krijgt en recht op een uitkering en een huis uit de sociale woningmarkt, gratis gezondheidszorg. Nou Ybetje je kan met recht pislink woest zijn op dat stelletje kille, bureaucratische, VVD groot graaiers.

  Like

  • Door: Duchesne

   Dit is in onder andere in Duitsland en Nederland ook gaande. In mijn directe omgeving is een “volkswoede” waarbij doden zouden moeten vallen om de eer te redden van een allochtone minderheid die al enige tijd geleden acuut geblust is door de ambtelijke macht… Nou ja, geblust, er is een enorme koehandel op gang gekomen waar we het bonnetje van Teeven kinderspel mee kunnen noemen. Er is met clanleiders alhier onderhandeld, er is toegezegd en er is afgesproken, dossiers zijn vermoedelijk verscheurd en god mag weten wat meer, er heeft feitelijk een totale ondergraving en uitverkoop van de wet en rechtsstaat plaatsgevonden, maar de escalatie is uitgebleven en de rust is absoluut, voor nu…

   De betrokken functionarissen zijn acuut naar Den Haag gepromoveerd wegens het excellent resultaat van wat ofwel een allochtone opstand, dan wel een autochtone opstand had kunnen worden. Op landelijk niveau hadden koppen kunnen rollen, zelfs eerdere verkiezingen hadden het gevolg kunnen zijn met de PVV als begunstigde partij… weet u al waarover dit gaat.
   Van wat de functionarissen achter lieten voor hun collega’s wordt nergens een woord gerept, maar de opvolger van het ambtelijk kopstuk kreeg een kast met lijken cadeau, sorry, een kamer vol. En alle schuld toegeschoven.

   Als u als autochtoon in conflict raakt met allochtonen hou er dan rekening mee dat u aan het kortste eind trekt, want uw belangen zijn slechts van nut als het dezelfde belangen zijn als die van hen die onze leidsels hanteren.

   Macht is de sleutel tot gehoord worden en als je wil dat er met jou rekening word gehouden, zijn petities, demonstraties of een stemronde de paracetamolletjes om de kanker te bestrijden. Je krijgt iets te vreten of te slikken maar het maakt geen donder uit op het geheel, maar na je dood kan de dokter zeggen dat je medicatie kreeg.

   Politiek, als je de essentie bekijkt, wordt bepaald op straat, niet in een achterkamer in Den Haag maar in een straat eender waar in Nederland. Wie de baas is op straat is de baas in het land, die bepaald wie iets mag en wie niet. Den Haag speelt monopolie terwijl allochtonen met echt geld en echte huizen werken, en als je in hun straat komt mag je met echt geld betalen…

   Kan iemand dat eens in Den Haag in hun taal uitleggen… zodat ergens het muntje valt?

   Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Adriaan.
   Geweldig goed samengevat…!

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s