Wanneer links geen argumenten meer heeft. . .

Screenshot_74

(Door: “Weethetwel”)

De redactie van de Volkskrant geeft ene Arnon Grunberg (foto) de gelegenheid om vanaf de voorpagina bijna dagelijks links fascistische praatjes in het gezicht van de lezer te spugen. De lezers van de Volkskrant verlekkeren zich daar aan en vinden daar al jaren bevestiging om kromme linkse redeneringen recht te praten. Grunberg heeft het tij niet mee: de linkse redeneringen worden steeds gekker en daarom moeilijker te verdedigen. Daarbij komt – de geachte lezer van “E. J. Bron” weet dat als geen ander –  dat er steeds vaker en duidelijker dwars door de linkse redeneringen heen geprikt wordt.

Het wordt dus steeds moeilijker argumenten te verzinnen ten faveure van de huidige linkse brabbelpraat, áls er al valide argumenten zouden bestaan. De pers en de mainstream media hebben daarom al jaren de strategie gekozen om gekleurde berichtgeving te brengen, de waarheid te verdraaien en dingen te verzwijgen die niet in hun kraam te pas komen. Dat is een aantal jaren goed gelukt, maar ook daar begint het volk doorheen te prikken. Het is niet voor niets dat de inmiddels algemeen als “leugen-pers” bekend staande media spectaculair aan oplage verliezen. Ze worden niet meer serieus genomen.

En toen alle argumenten op waren, kwam Grunberg afgelopen zaterdag in de Volkskrant op de voorpagina. Hij heeft een nieuw woord gevonden voor het vermijden van het debat en het verzwijgen van allerlei zaken die links niet welgevallig zijn. Het heet: het maatschappelijk taboe; dingen waar je het niet over hebt. Hij zegt: “Ik geloof dat de Europese middenpartijen duidelijk moeten maken dat de naoorlogse taboes een onmisbaar onderdeel zijn van onze waarden.” (Volkskrant 23-09-2017)

De redenering gaat als volgt: geen maatschappij kan zonder taboes (hoe verzint ie het) en het taboe hoort bij onze cultuur. Dus: lieg en bedrieg gerust, want daar bewijs je onze cultuur een dienst mee. Een soort Taqiyya voor de linkse kerk. De ware bedoeling komt al snel tevoorschijn. Met dat taboe bedoelt hij (hoe kan het ook anders) de standpunten van PVV, AFD, Front National en alle stromingen die hem niet welgevallig zijn. Het doorbreken van het taboe is volgens Grunberg levensgevaarlijk, want dan zijn de nazi’s zo weer terug. Het taboe moet daarom door onze gevestigde orde en politici met hand en tand verdedigd worden. Dat zal de kliek in Den Haag als muziek in de oren klinken. Dat is de grootste uitdaging van de komende jaren, want de taboes zijn een onmisbaar onderdeel van onze waarden…

Wellicht kun je met dergelijke praatjes aankomen bij de vaste achterban, die koste wat kost wil voorkomen dat ze na moet denken, maar een redactie van de Volkskrant zou hier toch een taak hebben om columnisten die duidelijk van het paadje raken tegen zichzelf te beschermen. In een medium dat in theorie aan onafhankelijke nieuwsgaring doet (maar zelf niet vies is van het verkondigen van de linkse leugen) wordt gepleit om de verdoezeling van feiten tot officieel onderdeel van onze cultuur te bestempelen. De media treffen vanaf nu geen blaam meer met hun rottige leugens en het verzwijgen van de waarheid, nee: het hoort bij onze cultuur. Door te zwijgen en te liegen bescherm je onze cultuur. Dat gaat toch wel heel erg ver. Een regelrechte uitnodiging tot dictatuur. Onwelgevallige meningen worden taboe verklaard. Waarbij nog aangetekend dat juist het grote verzwijgen tot de ondergang van onze cultuur zal leiden.

Door:
“Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Hypocrisie, Links fascisme, Linkse media, Marxisme, meningsdictatuur, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

32 reacties op Wanneer links geen argumenten meer heeft. . .

 1. Perfide Albion zegt:

  Er komt een dag dat ik die Grunberg een taboe geef…

  Like

 2. Thomasson zegt:

  De val van de Sovjet Unie in 1990 was geen ‘donder op klaarlichte dag’. Het verval van de communistische dictatuur begon al veel eerder. De ‘Sovjets’ wisten al decennia lang dat de media in hen land voorziet ze van leugens en bedrog. Een goed voorbeeld daarvoor was de vraag Wat is het verschil tussen de kranten ‘Pravda’ (Waarheid) en ‘Izvestia’ (Nieuws). Het antwoord was: in de ‘Pravda’ is geen ‘Izvestia’ en in de ‘Izvestia’ geen ‘Pravda’. De links georiënteerde media (bijna alle media) heeft dezelfde werkethiek en methoden als haar Russische zusters: De strategie van waarheid te verdraaien en dingen te verzwijgen die niet in de politiek-correcte linksige kraam passen was jarenlang een succesformule. Maar helaas de realiteit die met de dag grover wordt, dwingt, letterlijk en figuurlijk, de public door de ‘Leugen-pers’ te prikken. Een goed voorbeeld was de uitzending over de gebeurtenissen van Oudejaarsavond in Köln http://www.npo.nl/argos-tv-medialogica/27-10-2016/VPWON_1255109
  De houding van de Duitse media tegenover de gebeurtenissen. Vindt iemand het gek dat mensen schreeuwden: ‘Leugen-Presse’? Behalve dan de ARD, ZDF en Regionale TV-zenders? Hoe de autoriteiten zich gedroegen tegenover de honderden zo niet duizenden vrouwen, meisjes en kinderen die ten prooi vielen aan “de stakkers die wij zo nodig moeten helpen?” Ze zijn niet allemaal zo…Een paar!.
  DEEL

  Like

 3. Marlies zegt:

  Een heel vervelend kind van 46 jaar oud met een enorme, onverdiende eigendunk. Kortom, een kwal.

  Geliked door 1 persoon

 4. Thomasson zegt:

  DEEL 2
  Dus als het public dit soort realiteit weigert als zoete koek te accepteren dan moet volgens Arnon Grünberg een taboe liggen op de waarheid? Slikken en stikken hoe erg de situatie ook is? Linkse Takkiya van liegen en bedrog hoort bij onze cultuur? ..’Anders komen de nazi’s weer terug?’ Wat jammer voor Arnon Grünberg dat ook mensen gedragen zich volgens de Derde Wet van Newton (actie en reactie).
  Laatste zaterdag was het precies 500 jaar geleden dat de Friezen rukten met hun leider Grute Pier ..een bink uit de omgeving van Harlingen (hoe anders?) naar Medemblik om hun grammetje bij de Hollanders te halen. http://www.omropfryslan.nl/nieuws/757467-live-500-jaar-na-grutte-pier-valt-fryslan-medemblik-weer
  Zij hadden de pest aan de Heren van Holland die hun land wilden inpikken. Dus ze veegden de boel daar Spic en Spam. Zo werd in 1717 met ergernis omgegaan. In onze tijd laten de mensen hun ergernis in het stemlokaal zien. Zij stemmen op de AfD, PVV of Front National. De AfD heeft haar stemmen met recht verdiend.

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Taboes een onmisbaar onderdeel van onze wáárden?!
  Zóu je die asperger-klant niet!!!
  Vanaf de jaren ’60 zat heel Links te mekkeren, dat alle taboes op de schop moesten, niets was ze daarvoor te gek, omroepen als de VARA, en zeker de VPRO en in zekere zin ook het links-christelijke IKON wisten van gekkigheid niet, wat ze moesten doen om dát doel na te streven, en nu komt die latente autist met z’n uitgestreken smoel even vertellen, dat juist taboes deel uitmaken van de waarden van onze samenleving! Omdat-ie denkt, dat het in z’n kraam te pas komt!
  Je ziet vaak genoeg smoezen langskomen met zó ’n baard, maar dít slaat werkelijk álles!
  Exit Mr. Grunberg!

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Grunberg is ’n achtergebleven links reptiel dat veel geld verdiend heeft met z’n puberale versjes en verhalen.
   Alles wat links achter laat stinkt en walmt ’n ondraaglijke stank uit.

   Paul de Leeuw, Pauw, Jinek, Grunberg, Asscher etc.
   De rij is eindeloos…
   Het laagste van het laagste…

   Geliked door 1 persoon

  • Wim zegt:

   Klopt Theresa. ik moest bij de afbeelding bij dit artikel denken aan Phil Bloom, bekend van haar optreden in de tweede aflevering van Hoepla, op 9 oktober 1967. Zat door naakt de krant te lezen een taboe te doorbreken. Is dit de gedachte achter die afbeelding: Grunberg als anti held? Dat zou werkelijk meesterlijk zijn!

   Like

 6. peter zegt:

  Volkskrant maakt zich alleen maar ongeloofwaardiger door met zoiets te komen op de voorpagina, uiteindelijk heffen dit soort kranten zichzelf op ,denken nog steeds dat de mensen gek zijn ,en d’r meningen kunnen blijven opdringen in plaats van de waarheid te drukken .
  De tijd van het socialisme ligt achter ons ,kijk maar naar de verkiezingsuitslagen in Europa ,de leiding met rooie broeken houd zich echter nog halsstarrig vast ,en kunnen zich niet verenigen met een vernieuwing ,eens goed de bezem erdoor ,zou niet verkeerd zijn ,maar maak dat die pijp rokende oude betweterige types maar een wijs .

  Like

 7. ReaGluurder zegt:

  Ben eigenlijk wel benieuwd op welke partijen ‘de ejbronners’ stemden in hun jonge jaren?? Boerenwijsheden zijn niet voor niks in de wereld gekomen;
  ‘Ben je jong en stem je niet links, heb je geen hart. Ben je oud(er) en stem (nog steeds) links, heb je geen verstand’!
  Wil ze niet graag de kost geven, de vm. progressieven op ‘ej bron’!!!

  Like

  • tjonge zegt:

   wat is uw punt ??

   Like

  • Republikein zegt:

   Opleiding
   1988 Doctoraal Algemene Taalwetenschap, Universiteit van Amsterdam
   1982 Lerarenopleiding, vakken Nederlands en Omgangskunde, Amsterdam

   Nevenfuncties
   Raad van Advies Nederland als Circulaire Hotspot
   Voorzitter Raad van advies Nationale Jeugdraad
   Vicevoorzitter Raad van toezicht Stichting Lezen en schrijven
   Lid adviesraad Raad voor het primair onderwijs (PO raad)
   Vicevoorzitter Raad van toezicht Charter diversiteit
   Lid Raad van toezicht Doelen Rotterdam
   Maatschappelijke Adviesraad (MAR) PO-Raad
   Lid raad van toezicht Instituut GAK
   Lid Raad van Advies van de Maatschappelijke Alliantie

   Comités van aanbeveling/ambassadeurschap

   Raad van Aanbeveling Hotbed voor de Circulaire Economie, Project de Valley
   Comité van Aanbeveling Make it in the Netherlands, Nuffic
   Raad van Aanbeveling Research Project Maastricht 2015-2016
   Raad van Aanbeveling World Art Centre Delft (WAD)
   Raad van Aanbeveling Ronald McDonald’s huis Utrecht
   Ambassadeur 30 Procent Club/Talent naar de Top
   Ambassadeur VMBO On Stage

   Rara, wie ben ik.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Iemand die zo druk bezig is met zich als belangrijk te projecteren door lid te zijn van 16 verschillende gezelschaps verenigingen, en dan ook nog tijd heeft om walgelijke dingen te schrijven.
    Wat ’n hekel heb ik aan die kerel met z’n linkse eigendunk…

    Like

   • Republikein zegt:

    De omschrijving past nauw met de alter ego van Supergrover.
    Equivalent reken ik ook goed.

    Like

   • Republikein zegt:

    Over onze toekomstige armoede gesproken, omdat ik de docu van Wilders niet kon downloaden, deze maar eens opgezocht, ook leuk voor nieuwkomers hier, wel of niet bekeken, maakt niet uit joh.
    Rood beleid, de ondergang van mijn cultuur.

    Geliked door 1 persoon

  • Petra DeBoer zegt:

   @Reagluurder, dat er hier voormalige rooien zijn is regelmatig duidelijk merkbaar. Het gedachtegoed van de linkse kerk zijn ze nog altijd niet kwijt.

   Like

 8. J. C. Th. Köhler zegt:

  Na de nep-democratie en de nep-pers hebben we nu ook een nep-Jood: Arnon Grunberg.
  Tjonge, wat is díé man nagemaakt!

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

  • tjonge zegt:

   het worden er meer en meer, die foute joden.
   ik snap werkelijke die overdreven adoratie tov joden/israel niet van velen op deze site en in het algemeen.
   .
   ben ik daarom anti jood ? nee, natuurlijk niet, dan speel ik die gore moslims ook nog eens in de kaart…maar voor de rest kunnen joden/israel mij niet 1 millimeter bekoren, net zo min als elk land ten zuiden van de middellandse zee….

   Like

   • Thomasson zegt:

    @tjonge
    “Ik ben met je eens “het worden meer en meer, die foute joden”. Persoonlijk snap ik werkelijk niet waarom zoveel joden staan aan de kant van HUN VIJANDEN? Dat de moslims hun vijanden zijn, is vanzelfsprekend. Maar dat geldt ook voor de bende wrede politiek-correcte linkse en liberale psychopaten. Mensen die islam hoog in het vaandel houden omdat het goed betaalt!. Dat moslims zijn namens hun geloof verplicht, iedereen te verdelgen die niet van Allah houdt, kan ze niet schelen. Waar komt deze geesteszieke sympathie vandaan? Wat Israël betreft, die heeft met een stuk tyfus als Arnon Grunberg niets te maken. De mensen daar zijn van andere hout gesneden. Jij hoeft ze niet te bekoren, maar DAAR WONEN MENSEN MET LEF!!!!. In de tijd dat de hele EU verliest zijn kloten van angst, durven de Israëliërs te vechten voor hun bestaan. Bij ons mag de islamitische afval uit moslim landen en Afrika naar binnen stromen en de boel in een dependance van de Apenheul veranderen, in Israël is dat heel normaal om vijanden per snelle kogel naar de dode snollen in het paradijs te sturen. Daar valt nog wat te leren.

    Geliked door 1 persoon

   • ReaGluurder zegt:

    Grunberg mag ook als Jood, denken en schrijven wat hij wil! Mogen wij toch ook! Mooi dat zijn zus er ‘anders instaat’. Woont met man en kinders in Israel (Samaria/Yudeah)! Meer meeer meer…..

    Like

 9. Rensk. zegt:

  Arnold Grunberg? Zijn boeken nooit gelezen en ik begin er ook niet aan. Ik vrees dat zijn boeken net zo onmenselijk saai zijn als hijzelf

  Geliked door 1 persoon

 10. Draco zegt:

  Kan iemand die Grunberg bij het afval zetten misschien? Ik erger me geel en groen aan die pseudo-intellectueel

  Geliked door 1 persoon

 11. koddebeier zegt:

  Wanneer links geen argumenten meer heeft. . .grijpen ze naar leugens en geweld !!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s