Het project: het voorstel voor een brug tussen Tunesië en Europa zal de ondergang van het “oude” continent versnellen

Screenshot_94

(Door: Ftouh Souhail – Vertaling: “delamontagne”)

In plaats van de wrakkige bootjes waarmee de “migranten” Europa proberen te bereiken, is het nu Europa zelf dat zichzelf in gevaar brengt “om te verdrinken”. Een demografische schipbreuk! Er is een project aan de gang [prijsvraag] voor de bouw van een brug die Cap Bon (Tunesië) met Sicilië (Italië) zal verbinden. Het zogenaamde “TuneiT” project.

Deze brug, ongeveer 145 km lang, zou over  4 kunstmatige eilanden verlopen en de Maghreb-landen en andere Afrikaanse migranten de mogelijkheid bieden om veilig de noordelijke oever van de Middellandse Zee te bereiken. Een internationale competitie voor het ontwerp van de eerste van de vier kunstmatige eilanden is afgelopen week gelanceerd door het Project Task Force, dat in het hoofdkantoor van de Tunesische Ingenieursvereniging (ILO) is gevestigd. Dit zelfmoordproject werd bedacht door de Italiaanse ingenieur Enzo Siviero. De man was erg enthousiast over zijn project en presenteerde het in Tunis. “De brug is voor mij een absolute metafoor. Het laat ons zien  hoe belangrijk het is om mensen, plaatsen, religies en ideeën met  elkaar te verbinden”.

“De geschiedenis van bruggen is de geschiedenis van de mensheid”, aldus de architect. “Deze brug zal het denkbeeld waarmaken van een verbinding tussen Afrika, het continent van de toekomst, dat op dit moment haar bevolking uit noodzaak moet laten ´emigreren´, met Europa”. “Ik moet dan aan een andere verbinding denken. Die van Albanië naar Italië zal gaan. En dan hebben we een directe landverbinding  tussen Kaapstad en Peking. Zuid-Italië en Tunesië zullen dan echt het middelpunt van de wereld worden”, voegde hij er aan toe.

Vanuit technisch oogpunt legt de heer Siviero uit dat de 145 kilometer tussen Mazara del Vallo en Cap Bon uit 4 of zelfs 5 secties zal bestaan. Een ervan zal een tunnel onder zee zijn. En die zal zelfs korter worden dan die onder het Kanaal. Massimo Guarascio, een ingenieur en professor aan de Sapienza University in Rome, legde uit dat in de jaren 1960 in de Verenigde Staten tijdens de voorbereiding van de eerste ruimtemissie op de maan wetenschappers ook niet gelijk een oplossing hadden voor allerlei problemen. Deze werden “gaandeweg” gevonden.

Ja, dat kan wel waar zijn, maar de vergelijking is belachelijk. Want de reis naar de maan diende om de mensheid vooruit te helpen, terwijl  deze brug een demografische ramp zal veroorzaken in het oude continent.

Hij had het verder over de brug die Rusland probeert te bouwen tussen Siberië en Japan, de Kanaaltunnel, het Suezkanaal of de brug van Hangzhou Bay, China, die veertig  kilometer lang is. De brug die door de Italiaanse ingenieur is ontworpen, zal naar verwachting 100 miljard euro gaan kosten. Een enorme som die door grote financiële instellingen zouden moeten  worden gedragen en niet door regeringen, zegt professor Guarascio.

Professor Enzo Siviero onthulde dat zelfs paus Franciscus een supporter van dit project is! “We moeten een brug bouwen en muren vernietigen”, zei hij in een antwoord  op dit  project, maar dan gaat het niet om het vernietigen van de muur rond het Vaticaan.

Vanuit technisch oogpunt zeggen de Italiaanse ingenieurs dat ze klaar zijn, maar dat er geen echte wil is om de “muur” aan de Europese kant af te breken.

Bronnen:
http://lesobservateurs.ch

www.dreuz.info

Vertaald uit het Frans door:
“delamontagne”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Afrika, Europa, Italië, Krankzinnigheid, Rotzakken, Tunesië. Bookmark de permalink .

34 reacties op Het project: het voorstel voor een brug tussen Tunesië en Europa zal de ondergang van het “oude” continent versnellen

 1. en wij dan naar Tunesie verhuizen ??????? WTF!!!!!!!!!!!!!!

  Like

 2. Mario zegt:

  Volgens mij is dit niet meer of minder dan een prijsvraag voor studenten uit Tunesië en Italië.

  http://www.tuneit.tn

  Like

 3. Henk der Niederlànder zegt:

  Dan krijgen ze daar in Lybie dezelfde shit asl in Calais.
  Je kunt erop wachten.

  Like

 4. Duchesne zegt:

  …shit….was het gisteren 31 maart?

  Like

 5. Hendrik zegt:

  Liever een muur bouwen, dan een brug.

  Like

 6. J. C. Th. Köhler zegt:

  Dan hoeft Ali Baba (met z’n veertig rovers) alleen maar op Cap Bon te zeggen: Sesam, open u! En kan met z’n armen over elkaar gaan zitten wachten tot het gebeurt. Vervolgens blijken die veertig rovers er veertig miljoen te zijn. Dat het rovers zijn klopt wel, alleen het aantal was er een beetje naast. Maar ja, een paar nulletjes, wie daarop let is een kniesoor.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 7. Mary zegt:

  Wat een waanideeën, bruggen die verbinden, Afrika die (waar haalt hij het vandaan) uit “noodzaak” zijn bevolking “moet” laten emigreren laat staan dat iets vanuit die hoek zou willen integreren, nee ik ben een grote voorstander van een zwaar bewaakte “muur”, zoals het goede voorbeeld van b.v. Hongarije die zijn volk beschermd en geen enkele illusie heeft als het gaat om het volk wat hier de boel uit komt vreten en moorden.

  Like

 8. Jan zegt:

  Laten al die socialisten ‘please kill us’ op hun voorhoofd branden zodat dit verzoek ingewilligd kan worden. Wordt het leven in Europa tenminste weer wat.
  Iedere keer als je denkt dat het absolute dieptepunt is bereikt weten de roden weer dieper te kunnen gaan dan de Marianen trog.

  Geliked door 2 people

 9. Tistochwat zegt:

  Ze blijven het doen, hè, die ‘socialisten’: bruggen bouwen.
  BOUW LIEVER MUREN!
  We worden straks letterlijk verpletterd door/onder de mohammedanen.

  Like

 10. Cathja zegt:

  Ik maak dit echt niet meer mee. Ik denk bovendien dat Europa hier niet op zit te wachten. Stel dat Italie groen licht zou geven voor de bouw, dan wil dat niet zeggen dat zonder goedkeuring van andere lidstaten deze verbinding er komt. En zo ja, dan zouden er wel weer eens binnengrenzen kunnen komen, want de Europese buitengrens wordt een lachertje door dit project!

  Like

 11. Petra DeBoer zegt:

  Gestoord om zoveel geld uit te geven wat natuurlijk tijdens de bouw nog duurder word en waar Italië maar ook de rest van Europa niks beter van word. Echte grootheidswaanzin want als je dit toch zou willen is een brug tussen Gibraltar en Marokko veel korter en goedkoper.
  Snel ophouden met dit soort onzin want voor 100 miljard euro kunnen mensen veel goedkoper naar de EU komen. En dan zit je op Sicilië en dan…allemaal op een boot. Waar die oetlul ook niet aan heeft gedacht is dat de tektonische plaat van Afrika onder die van Europa schuift en dat is nu net daar waar die brug zou moeten komen. De aardbevingen in Italië zijn daar de oorzaak van. De brug krijgt dan scheuren en dat lijkt me geen goede zaak qua veiligheid. Luchtfietserij en grootheidswaanzin dus.

  Like

 12. Motorman zegt:

  Als ik het goed begrijp zal er ook geen tol geheven worden!

  Like

 13. Jules Vismale zegt:

  Deze potentiële brug (die er hopelijk NOOIT komt) tussen Tunesië en Sicilië zal alleen zo onbetaalbaar worden dat hij eigenlijk meer gaat kosten dan dat hij oplevert! De Tunesische immigranten komen eventueel daar de maffia tegen en met die lui valt niet te spotten terwijl veel Italianen geen vluchtelingen meer kunnen luchten of zien!
  Overigens weten architect Enzo Siviero en paus Franciscus vast NIET dat 40 jaar geleden in 1977 een Tunesische immigrant, Hamida Djandoubi (1949-1977), die zelfs deel van zijn rechterbeen miste, geen brug kon bouwen met zijn vriendin Elisabeth Bousquet. Hij had haar mishandeld, verkracht en vermoord en Djandoubi kreeg toen, als laatste ter dood veroordeelde in Frankrijk, een enkele reis naar de guillotine in Marseille!
  Wie weet wil zelfs deze hoogmoedige dwaas van een Enzo Siviero dolgraag Tunesische immigranten in het hoofdkantoor van de Tunesische Ingenieursvereniging (ILO) vestigen waar de Tunesiërs alle vrouwen gaan aanranden, verkrachten en vermoorden en alles daar met nitroglycerine of dynamiet opblazen met Siviero erin! Die vent kan beter bruggen in Tunesië gaan bouwen waar al die lui met elkaar gaan knokken omdat ze NOOIT met elkaar of met Europeanen verenigd kunnen worden!

  Like

 14. Cynicus zegt:

  Volgens mij staat er nogal wat meters water tussen de Tunesie en Sicilië en is dat Oceaanwater erg diep

  Like

 15. guusvelraeds zegt:

  Nooit doen. In onze moderne tijd een absoluut suïcidaal project dat niemand dient. Afrika niet en Europa al helemaal niet. Overigens ook een heel onlogische plek vanuit het kostenplaatje gezien.
  Bouw dan een brug tussen de uiterst westelijke noordpunt van Marokko en Gibraltar. Qua zeemijlen stukken korter. Op het smalste punt slechts 14 km.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Straat_van_Gibraltar

  Like

 16. tippelaar zegt:

  Ik ben alleen te porren voor een electrisch hek waar 10000 volt op staat en die elke vluchteling tegen houdt, dood of levend, waar die ook vandaan komt. Gooien ze kinderen over het hek, gooien we ze gewoon terug.

  Geliked door 1 persoon

 17. Marc zegt:

  Die brug zal geen lang leven beschoren zijn.

  Like

 18. fleckie zegt:

  Heeft zeker de ..’OOSTERSCHELDE -KERING als voorbeeld in zijn gedachten?! waar men EERST een kunst-matig eiland ‘bouwde’…( NEELTJE-JANS, )… .. alleen …..is de tussen-afstand…(WAT)…..groter!!!

  Like

 19. Henk.V zegt:

  Dit absurde plan geeft aan dat de EU niet van zins is aan de instroom van massa’s niet-westerse lieden een halt toe te roepen, Voor de ”noodzaak” van deze instroom zullen steeds nieuwe redenen worden bedacht, maar de essentie van dit duistere voornemen blijft helder genoeg: het blanke Europa moet raciaal worden vermengd.
  De EU is bezig onze identiteit uit te wissen. Deze vorm van gestage genocide is een MISDAAD.
  Ik zeg het daarom nogmaals maar ronduit: met deze club in Brussel en al haar zetbazen in de diverse landen valt niet meer te leven, tenminste wanneer wij nog over enig gezond verstand en gevoel van gepaste nationale eigenwaarde bezitten en niet door linkse malloten- al te veel moreel zijn verzwakt, ” vervrouwelijkt” en daardoor niet meer in staat tot absoluut noodzakelijk verweer.
  Een volk dat zich laat beroven van haar verleden en identiteit zal GEEN TOEKOMST meer hebben.
  Ik hoop dat IEDERE lezer hiervan doordrongen is.

  Like

  • fleckie zegt:

   Om dat ‘project’ te bekostigen’ heeft men immers al..’ het beheer over het enorme bedrag van de pensioenfondsen? als reserve?( van waaruit men eventueel kan ‘ putten’? …….dus ….een prestige-kwestie?…….( hopenlijk zit ..MEN…..dan al lang ..niet..meer..te..’ ‘ soezen’..bij….’ leuke’…t.v.programma’s.

   Like

 20. Henk.V zegt:

  correctie!!!

  tenminste wanneer wij nog over enig gezond verstand en gevoel van gepaste nationale eigenwaarde BESCHIKKEN en niet door linkse malloten- al te veel …

  Like

 21. Ivanneau zegt:

  Een handmatig aangelegde dam van zand is een veel beter idee. Iedereen die er overheen wil moet helpen met kruien. Gaat naar schatting wel 70 jaar duren maar dan heb je ook wat. Tot de dam klaar is wordt niemand meer toegelaten.

  Like

 22. fleckie zegt:

  De …’BROUWERSDAM ‘…bestaat .. niet .. alleen maar uit zand, maar voornamelijk uit …bazaltblokken, ‘gedropt’ o.a. door helicopters,( hoe ik dat weet? toendertijd woonde ik toevallig in dat gebied) trouwens door deze ‘WERKEN’ heeft NEDERLAND bekendheid gekregen in de wereld!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s