Petry, Pretzell en Wurlitzer stappen uit de AfD!

Screenshot_90

(Vertaling: E.J. Bron)

Na haar oneervolle aftocht tijdens de persconferentie gistermorgen heeft Frauke Petry nu ook haar uittreding uit de AfD en haar aftreden als voorzitter van de AfD-Sachsen bekendgemaakt. “Het is duidelijk dat deze stap zal volgen”, zei ze volgens de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” vandaag in Dresden, echter zonder een exact tijdstip te noemen. Samen met haar zullen volgens de “Rheinische Post” ook haar man en voorzitter van de AfD-Nordrhein-westfalen, Marcus Pretzell, zijn fractiecollega Alexander Langguth, de secretaris-generaal van de AfD-Sachsen, Uwe Wurlitzer, en de vicefractievoorzitter van de AfD-Sachsen, Kirsten Muster aftreden en de partij verlaten.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland). Bookmark de permalink .

20 reacties op Petry, Pretzell en Wurlitzer stappen uit de AfD!

 1. Frauke Petry heeft haar ware gezicht laten zien.

  Geliked door 1 persoon

 2. D. G. Neree zegt:

  Waarom is dit eigenlijk?

  Like

 3. Wolf zegt:

  Een gemene Judas streek van de bende van vier. Frau Petry al vanaf het begin een halfzacht gekookt ei gevonden. 1 woord LAF!

  Geliked door 1 persoon

  • Theresa Geissler zegt:

   Nee, ik juist niet! In het begin vond ik haar juist buitengewoon goed: Zelfbewust èn stijlvol! Vanaf het moment, dat ze, zogezegd, met haar “tweede leven” begon, ging het opeend bergafwaarts.

   Like

 4. Perfide Albion zegt:

  Normaal weet ik altijd alles met mijn grote muil.. Kan iemand me een beetje uitleggen hoe het bij de AFD zit? Moeten we blij zijn dat Petry weg is of…

  Like

 5. Ik begrijp hier geen zak van. Mijn eerste en misschien wel de goeie onderbuikse inschatting is: Nacht Der Lange Messer 2.0, de AfD is nu door de vijand overgenomen, maar dit keer zonder dat ze de kopstukken van de oorspronkelijke partij vermoorden. Er klopt veel niet en ik ruik kadavers.

  Geliked door 2 people

 6. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Na haar oneervolle aftocht tijdens de persconferentie gistermorgen…”

  Noem het maar oneervol, maar volgens mij verliet ze de persconferentie met opgeheven hoofd.
  De tijd zal ons leren hoe de zaken werkelijk in elkaar zaten. Het moddergooien dat nu aan alle kanten gebeurt is, op z’n minst, prematuur.
  Misschien laat Gauland binnenkort z’n ware gezicht zien. Misschien komt Frauke Petry wel met een uitleg van wat er allemaal gaande was binnen de partij. We weten het niet en het beste dat we kunnen doen is eventjes afwachten.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 7. Benesha zegt:

  Ik begrijp Petry ook niet. Wat ze gedaan heeft komt over als verraad, verraad van de kiezer; plots de kar keren. Als ze misnoegd was dan moest ze er al lang uitgestapt zijn. Maar nu tijdens een persconferentie zoiets doen? Lijkt op een bewuste doch ongepaste wraakneming.

  Geliked door 1 persoon

 8. Oeps48 zegt:

  Goede avond Dames en Heren.
  De AFD s zondag bij de Duitse verkiezingen als derde partij uit de bus gekomen. Het leek even een leuke overwinning. Maar weldra verschenen de donkere wolken. Zondagavond al claimde Krengela dat haar partij het CDU een coalitie zou gaan vormen en de AFD niet in de gesprekken zou betrekken. Zij sprak dus een soort cordon sanitair uit over de AFD. Op maandag keerde Frauke Petry, een kopstuk van de partij, de partij op een schandalige wijze de rug toe. En vandaag, twee dagen na de verkiezingen, hebben al drie kopstukken de partij de rug toegekeerd. En het worden er mogelijk vijf of nog meer. Dit wekt bepaaldelijk niet veel vertrouwen bij de kiezer. Integendeel het zet kwaad bloed. Het aanzien van de partij is zwaar geschonden. De overwinning van zondag is dus waarlijk een pyrrusoverwinning.
  In plaats van een winst te vieren, lijkt de partij van binnenuit te worden opgeblazen. Dat is geen normale gang van zaken. De grote vraag is, wie er garen bij spint. Inderdaad ja, het CDU van Krengela. De volgende vraag is, wat Frauke Petry werkelijke agenda was. Was zij een infiltrant? Op deze vraag zullen we wellicht nooit een bevredigend antwoord krijgen. Maar het heeft er wel alle schijn van. Aanvankelijk kwam zij sterk uit de hoek, maar gaandeweg had zij meer en meer moeite met het vervullen van haar rol.
  Een veelbelovende partij van binnenuit opblazen, is een probaat middel, om de oppositie uit te schakelen en je eigen macht te verstevigen. Ik denk dat we niet ver naast de waarheid zitten, als we stellen, dat Frauke Petry en een paar anderen namens Krengela bij het AFD waren geïnfiltreerd.
  Het democratische spel is gespeeld. De kaarten waren overduidelijk doorgestoken. De vraag is nu, wie de troeven heeft en wie de zwarte piet. Wie gaat er strijken met de poet?
  Heeft het AFD na deze grote tegenslag nog voldoende kracht en vertrouwen, om de pyrrusoverwinning te boven te komen ??? Of wordt het trekken aan een stervend paard ???

  Geliked door 1 persoon

  • tjonge zegt:

   of is het afd gewoon controlled opposition ?

   Like

   • Oeps48 zegt:

    @ tjonge (26 september 2017 om 22:48)
    Dat zou ook zo maar kunnen. Ik sta nergens meer van te kijken. Wij, burgers, worden gewoon voor de gek gehouden. Wanneer is de maat vol ???

    Like

  • Als Petry c.s de infiltranten waren die voor de controlled opposition moesten zorgen zouden die wel zijn blijven zitten want zo hebben De Roojen, die zich onder Blauwe Boerka’s hebben verstopt, er ook niks meer aan. Ik denk dat de Trojaanse Paarden zijn blijben zitten en dat de oude leiding de modernere keus had; een lang mes in d’r donder (1934) of onderduiken.

   Geliked door 1 persoon

 9. Rensk. zegt:

  Het zou mooi zijn als we precies weten wat nu de echte waarheid is.

  Like

 10. tippelaar zegt:

  Dat is in nederland ook gebeurd met de partij Leefbaar Nederland, met Jan Nagel als voorzitter. Vanwege de publiciteit werd Pim Fortuin op het schild gehesen als lijsttrekker. Alles ging voorspoedig tot Pim zijn eigen weg ging, zeer tegen de zin van Jan Nagel, die ten eigen faveure toen de stekker uit de partij trok waarna deze een roemloos einde kende. Jan Nagel heeft eindelijk gekregen wat hij altijd begeerde, een dik betaalde job in de 1e kamer. Dus, een opportunist van het zuiverste water. Dat gaat in het AFD krek zo.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s