Verplichte EU-asielquota op helling

Screenshot_85

(Door: Ruud Mikkers)

BRUSSEL – De vlag kan uit in landen als Polen en Hongarije. De EU gaat hen niet langer verplichten bepaalde aantallen asielzoekers uit Italië en Griekenland op te nemen. De zogeheten asielquota zorgden afgelopen jaren voor grote spanningen in de Unie, omdat Centraal- en Oost-Europese landen weigerden hieraan mee te doen.

Deze week loopt een pakket maatregelen af dat twee jaar geleden door EU-ministers werd bekrachtigd. Middenin de asielcrisis van 2015 werd besloten tot een verplichte herverdeling van vluchtelingen, die destijds massaal met bootjes aankwamen in Zuid-Europa. Landen als Polen en Hongarije werden toen overstemd, maar legden zich nooit neer bij hun nederlaag. Het heeft sterke anti-EU-gevoelens in die landen aangewakkerd.

Lees verder>>>
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", asielwaanzin, EUSSR, Illegalen, Immigratie, Midden-Europa, Oost-Europa, Patriottisme, Visegrad-landen. Bookmark de permalink .

29 reacties op Verplichte EU-asielquota op helling

 1. D. G. Neree zegt:

  Off topic:
  Ik las net dat Clark Kent (echte naam Erik Driessen) van het vroegere Het Vrije Volk (HVV) is overleden. http://verenoflood.nu/memoriam-erik-driessen/
  Ik heb gezocht naar het archief van HVV, maar kan het niet meer vinden. Weet iemand het wel te vinden?

  Like

 2. Bauernschmaus. zegt:

  Het lijkt op een soort van publiciteitsstunt van de EU.Maar goed,waar worden die “vluchtelingen” dan geplaatst?

  Like

 3. Cathja zegt:

  Brussel heeft de eis om verplicht ‘vluchtelingen’ op te nemen nu laten varen, zogenaamd omdat het aantal ‘vluchtelingen’ afneemt. Ik geloof daar niks van. Ze hebben in Brussel in de gaten dat ze vreselijk gezichtsverlies gaan lijden, omdat de Visegrádlanden geen millimeter verschuiven wat hun standpunten betreft. Ze zijn onwrikbaar! Kijk wat daar het gevolg van kan zijn!
  De landen die weigerden kunnen trots zijn op hun vastberadenheid, en Brussel heeft hopelijk een lesje geleerd. Als ze daar dachten elk soeverein land om hun vingers te kunnen winden, dan hebben ze zich op de weigerende landen behoorlijk verkeken. Laten ze in Brussel van schaamte maar in de grond kruipen……

  ……en niet meer terugkeren!!

  Like

  • Jean zegt:

   Cathja, hopelijk 10 meter diep en dan een dikke laag beton er overheen zodat we van die troep definitief verlost zijn.
   Leve het vrije onafhankelijke seculiere Europa, weg met die EU troep en islamgespuis.

   Like

  • Rensk. zegt:

   Die landen kunnen trots zijn zegt Cathja. Ik zou willen dat we hier ook op iemand trots konden zijn. Misschien als de VVD en D66 GL en CDA geheel weggevaagd zijn (mijn droom) en er nieuwe wel integere betrouwbare politici aan het bewind komen, die gek zijn met hun/ons land en ons land gaan besturen. Ik hoop het mee te maken.

   Like

 4. Thoth zegt:

  (..)Op dit moment zitten er nog zo’n 10.000 mensen in de opvang die herplaatst moeten worden. Nederland heeft volgens de laatste cijfers van begin deze maand 762 vluchtelingen uit Italië en 1595 mensen uit Griekenland opgevangen.

  En er zijn in Nederland zo’n 200000 mensen die op een woning wachten, helaas sluiten ze achteraan aan, want eerst moeten de ‘vluchtelingen’ gehuisvest worden : de ‘gemeente’ zorgt daarvoor. Wat betreft die 2757 die er in Nederland zijn de afgelopen maand… ik hoop dat ze alleen een tijdelijk vergunning krijgen, wanneer de IS verslagen is moeten ze terug.

  Like

 5. tjonge zegt:

  waarom geloof ik die zogenaamde belachelijke lage cijfers/aantallen “vluchtelingen” niet ?
  we worden keihard voorgelogen met foute cijfers mensen !
  als ik alleen al in mijn dorp kijk hoeveel er van die vleermuizen bij gekomen zijn afgelopen 5 jaar, dan is het op nationaal nivo nog vele malen erger waarschijnlijk, en op europees nivo helemaal erger.
  .
  het volk wordt voorgelogen met die zgn lage cijfers.

  Like

  • tjonge zegt:

   en dan doel ik dus op deze cijfers uit de televaag, ik citeer; “Aanvankelijk zouden op deze manier 160.000 vluchtelingen herplaatst worden, maar tot nu toe zijn 29.000 ”
   .
   .
   dit zou suggereren dat er maar 29.000 vluchtelingen naar europa gekomen zijn ??
   laat me niet lachen, het zullen er eerder 2.9 miljoen zijn….

   Like

 6. Henk der Niederlànder zegt:

  Kijk je kunt zeggen en denken wat je wilt maar hier hebben we weer iemand die het wiel opnieuw uit gaat vinden.
  Hij heeft nog niet begrepen dat een wiel beter rond kan zijn dan vierkant, maar ja je weet maar nooit natuurlijk.

  http://m.telegraaf.nl/buitenland/article/29383993/rapper-wil-bewijzen-dat-aarde-plat-is

  Like

 7. Nederland weer een stukje meer Turks: Enschede krijgt joekel van een azaantoetermoskee

  Hoppatee, kun je als hele buurt in Enschede bezwaren indienen tegen een nieuwe gigamoskee met extragratis azaanfunctie, maar als wethouder Jeroen ‘ik word niet betaald door Ankara’ Hatenboer (vvd) zijn zinnen heeft gezet op een Diyanet-paleis dan komt er ook een Diyanet-paleis. Enschede, de enige plek in de wereld waar ze 28 onderzoeksrapporten en bodemprocedures nodig hebben om te kijken of een vleermuis last heeft van een muziekfestival, heeft 75 bezwaren tegen de islamitische kolos zonder pardon van tafel geveegd. Volgens Hatenboer is er geen sprake van een discutabele geldstroom en als een vvd’er dat zegt zal er op een of andere manier wel sprake zijn van een discutabele geldstroom. Dus. Een dominante moskee. Nauwe banden met Turkije. Omwonenden die het niet willen. Riep iemand iets over meebuigen met de moslims? Tevens is een welgemeende felicitatie aan Asscher op zijn plaats, omdat de megamoskee gaat roepjoelen uit de luidsprekers. “Hoort erbij in Nederland”, aldus Asscher. >>>> https://www.geenstijl.nl/5138697/ja-leuk-een-moskee-allemaal-inclusief-hakbarren/

  Like

  • Elisah zegt:

   Hoeveel kerken zijn er nog in turkije???

   Like

  • Hansfree zegt:

   Ha, hier wil ik als inwoner van Enschede nog wel even op inhaken Adriaan. Niet alleen worden bezwaren uiteraard van tafel geveegd, nee het wordt de moslims volgens mij extra aantrekkelijk gemaakt om daar een moskee neer te zetten.
   Het terrein zag er destijds na de sloop van alle oude kantoren en bedrijfsgebouwen niet uit, zo is op foto’s en video’s van die toetertest nog wel te zien. Een soort maanlandschap. Maar nu sinds pakweg één of twee jaar is het grote terrein (ongetwijfeld met veel geld van de Enschedese belastingbetaler) niet alleen gesaneerd, maar tot mijn grote verbazing getransformeerd tot een prachtig mooi glooiend groen park met speciale afwatering en boompjes en bankjes. Terwijl er toch al jaren sprake van was dat daar een moskee moest en zou komen, en geen park. En nergens in Enschede wordt het groen nog fatsoenlijk bijgehouden, maar dáár kan het blijkbaar wel.
   Zou de gemeente dat altijd doen met een sloopterrein waar ze een potentiële koper voor weten? In het gunstigste geval zou men het schoon en kaal opleveren dunkt mij. Volgens mij moesten ze de moslims paaien, want door gebrek aan financiën was het een paar jaar geleden nog maar de vraag of ze nog wel zouden toehappen, en dan zou de gemeente met dat terrein blijven zitten. Het is maar mijn interpretatie als toeschouwer…
   Jaren geleden zou je over deze dingen een levendige discussie kunnen hebben via het digitale dorpsplein dat er toen was, of via reacties op een artikel. Maar dat kan niet meer, het is allemaal de nek omgedraaid in onze lokale lügenmedia.

   Geliked door 1 persoon

   • Nou bedankt Hansfree voor aanvullende informatie, tja heb zo’n mijn bedenkingen tegen de landelijke, provinciale en gemeentepolitiek, langzaam maar zeker, stapje voor stapje breekt de bestuurlijke elite de democratie af. Nu vragen de mensen zich pas af wat gebeurt er allemaal in de colleges, zijn deze dames en heren nog wel te vertrouwen, nee dus. Normaal wordt zo’n terrein bouwrijp gemaakt voor wat voor bebouwing dan ook. Duidelijk uit jouw verhaal is dat de burger gewoon gepaaid is geworden met een prachtig mooi glooiend groen park, later drukken ze de bouw van zo’n haattempel erdoor. Hiermee wordt bereikt dat de kloof tussen burger, politiek en tussen verschillende groeperingen groter wordt. Je kan je dus wel indenken waartoe dit beleid van de elite leidt. Soms krijg ik het idee dat het helemaal niet meer uitmaakt waarop men stemt, maar let op, op de volgende gemeenteraadsverkiezingen, weet wat je stemt, dit is de enige democratische mogelijkheid om het bestuurlijke tuig af te remmen..

    Like

   • Collaborerend Enschedese college bouwt Ottomaanse kazerne

    75 bezwaren tegen nieuwe moskee in Enschede van tafel geveegd

    ENSCHEDE – 75 bezwaren tegen afmetingen, geluidsoverlast en verkeersdruk bij moskee vinden geen gehoor bij de bezwarencommissie. De commissie ziet geen enkel bezwaar dat reden geeft tot uitstel of afstel. Het college kan gewoon verder met de definitieve uitwerking van het plan dat moet leiden tot een nieuw Turks cultureel centrum op de hoek van de Kuipersdijk en de Wethouder Beversstraat. Tubantia >>
    Haha, democratie, inspraak, bewoners … Zó werkt het natuurlijk niet onder de sharia.

    Volgens wethouder Jeroen Hatenboer is het proces voor de moskee er een van de lange adem. “We hebben van de raad een aanvullende opdracht meegekregen met voorwaarden voor het parkeren, de detailhandel en de azam (de oproep tot gebed, red.). Dat waren voor de raad de uitgangspunten voor het bestemmingsplan.
    De onderworpen dhimmies zullen voortaan de mohammedaanse oorlogsoproep te horen krijgen om ze te intimideren. ‘Er is geen god dan allah, en iedereen die een andere God heeft moet dood, net zoals de proleet Mohammed deed.

    Daaraan hebben we nu voldaan”, zegt Hatenboer. “Parkeren is opgelost en ook de verkeersstromen zijn goed onderbouwd. Er zijn altijd mensen die ergens iets van vinden of die principieel tegen de bouw van een moskee zijn in deze tijd. We hebben omwonenden en belanghebbenden in de buurt steeds meegenomen bij onze stappen, maar sommige bezwaren zullen altijd blijven bestaan.”
    “Er zijn altijd mensen die ergens iets van vinden.” Vreselijk vervelend voor een politicus, mensen die ergens iets van vinden, hoe halen die kutburgers het in hun hoofd.

    Like

   • Hansfree zegt:

    Ho, wacht even Adriaan, ik heb niet bedoeld te suggereren dat de burgers van Enschede gepaaid worden met dit park. Dit nu nog vrij toegankelijke parkgebied verdwijnt immers weer zodra de moskee daar komt, het wordt deel van het eigen terrein daarvan. Nee, ik bedoelde dat de móslims gepaaid worden, om deze inmiddels toch wel zeer aantrekkelijk ogende locatie toch maar vooral wél te kopen.
    Deze transformatie van sloopterrein naar park wordt vast en zeker niet verwerkt in de vierkantemeterprijs die de moslims ervoor moeten betalen, maar in weer een hogere gemeentelijke belastingaanslag voor eenieder hier.

    Like

  • Republikein zegt:

   Met zo’n naam moet het vast lukken.

   Like

 8. Mary zegt:

  Lachwekkend, ze kunnen geen “verkeerde” kant op met Hongarije, Polen, Tsjechië en Slowakije , uitspraken door hun fake rechtbanken worden aan de Poolse en Hongaarse etc. laars gelapt en nu “bepaald” de EU dat het niet meer verplicht is, nu dat hadden die landen zelf al bepaald en laten daarmee zien dat de EU niets bepaald voor hen. Dat zal ook gaan gelden voor nog een aantal van de Juncker/Merkel plannen welke met de totale overheersing/controle van de Europese landen te maken heeft, de Visegrad landen laten het niet gebeuren!!!!!.

  Like

 9. Zijlstra zegt:

  In Spanje hebben ze een varken begraven op de plaats waar een moskee zou komen!
  De moslims zijn afgedropen! Misschien iets voor Enschede!

  Like

 10. Marian zegt:

  In ieder geval een gord bericht.

  Like

 11. Republikein zegt:

  De Europese Commissie wil in de komende twee jaar 50.000 vluchtelingen
  legaal naar Europa laten komen.
  Zegt de NOS.

  Even geduld het busje, k bedoel die brug komt er wel.

  En als je niet komt krijgt je vader geen geld.
  Het gaat om 100.000 pensioenen die op de plank bleef liggen.
  Een deel is van gastarbeiders die in de jaren 60 en 70 in Nederland werkten.
  Zegt de NOS.

  Like

 12. 50.000 x 6 wordt het toch ??? Wegens “familiehereniging “………………

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s