“Correctio Filialis”: 62 clerici en katholieke intellectuelen beschuldigen paus Franciscus van ketterij

Screenshot_6

(Vertaling: E.J. Bron)

62 clerici en katholieke intellectuelen uit 20 landen hebben een uit 25 pagina´s bestaand document getiteld “Correctio filialis de haeresibus propagitis” ondertekend, dat de politiek van de paus met betrekking tot het huwelijk, de familie en het morele leven bekritiseert. Dit schrijven baart groot opzien in de katholieke wereld.

Die Freie Welt

Zoals onder andere “RT” berichtte, hebben 62 clerici en katholieke intellectuelen uit 20 landen een uit 25 pagina´s bestaand document met de titel “Correctio Filialis” ondertekend, dat de politiek van de paus m.b.t. het huwelijk, de familie en het morele leven bekritiseert.

Het gaat vooral om het geschrift “Amoris Laetitia”, dat in 2016 in naam van paus Franciscus werd uitgegeven. Hierin zou de paus zeven ketterse standpunten over het huwelijk, het morele leven en de ontvangst van de sacramenten vertegenwoordigen, die zich nu in de katholieke kerk zouden verbreiden. Deze zeven bekritiseerde punten van zijn geschrift zouden tegenstrijdig zijn aan de katholieke leer en het kerkrecht.

In het kritische document worden bovendien “uitspraken, handelingen en nalatigheden van paus Franciscus opgesomd, die zonder gegronde twijfel laten zien dat hij van de katholieken een interpretatie van de genoemde passages zou willen hebben die in feite ketters is”, staat er in het schrijven.

De ondertekenaars van de “Correctio filialis de haeresibus propagitis” willen met respect dat paus Franciscus deze ketterijen veroordeelt, die hij direct of indirect vertegenwoordigd heeft.

[het complete document “Correctio filialis de haeresibus propagitis” vindt u hier]

Al een jaar geleden werd een gelijksoortige protestbrief door 45 geestelijken aan de paus overhandigd. Maar de paus heeft daarop tot nu toe niet gereageerd.

Paus Franciscus komt in toenemende mate onder druk te staan. Critici beschuldigen hem ervan dat het kerkrecht en pauselijke verordeningen in toenemende mate tegenstrijdig aan elkaar zouden zijn.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in katholieke kerk, Paus Franciscus. Bookmark de permalink .

53 reacties op “Correctio Filialis”: 62 clerici en katholieke intellectuelen beschuldigen paus Franciscus van ketterij

 1. guusvelraeds zegt:

  Deze Paus is overduidelijk een extreem linkse Paus. Hij is grotendeels te vergelijken met Angela Merkel. Ook deze westerse leider lapt basis wetgeving, wetgeving die het fundament zijn van de westerse rechtsorde (grondwet) aan haar denkbeeldige laars. De Paus verklaart de gewelddadigheden van de islam met socialistische drogredeneringen gewoon omwille van het feit dat hij a) een socialist is en b) omdat hij als socialist en politiek correct wegkijker de islam wil verschonen van kritiek. Waarom hij dat doet, is met logische verklaringen nauwelijks te beredeneren. Blijft over dat ook de Paus in zijn jonge jaren niet ontkomen is aan socialistische indoctrinatie.

  https://www.nieuwwij.nl/opinie/is-paus-franciscus-ketter-als-waarschuwt-geld-stinkt/

  Geliked door 1 persoon

 2. Elisah zegt:

  Nou nou, het ligt dus niet alleen aan ons…

  Geliked door 2 people

 3. Ivan Chapka zegt:

  Wordt tijd dat ze die communist een doodschop geven richting Maxima land.

  Geliked door 3 people

 4. Theresa Geissler zegt:

  Juist ja…..Om het korter dan kort samen te vatten: Die 62 clerici en intellectuelen betichten Franciscus aldus van “modernistische” opvattingen.
  Een regelrechte vloek binnen het traditionele katholicisme, maar dat zou inderdaad zomaar eens kunnen:
  In ieder geval zou het zijn verknipte houding ten opzichte van de islam aardig verklaren!
  Van alle kerkelijke ‘eminents grises’ waaruit ze de nieuwe paus konden kiezen na het plotselinge aftrden van Ratzinger was deze Bergoglio dan toch wel de ongelukkigste keuze….óf de meest berekende, al vraag je je dan wel af, door wíe.
  Niet door de klassieke vleugel van de kerk, in ieder geval.

  Like

  • Oeps48 zegt:

   @ Theresa Geissler (28 september 2017 om 20:08)
   Goede morgen Dames en Heren.
   Het plotselinge aftreden van Ratzinger, de keuze van Bergoglio als opvolger na een wel heel kort conclaaf, zijn invulling van het pausschap en zijn toenadering tot de islam, roepen heel veel vragen op. Vragen, waarop nog nooit een afdoende antwoord is gegeven. De keuze van Bergoglio was zeer zeker niet de meest gelukkige. Of het een berekende keuze was, is moeilijk vast te stellen. De hele affaire heeft wel heel veel weg van een staatsgreep door de zwarte duivels, de jezuïeten. Wat er zich precies heeft afgespeeld, zullen we wel nooit vernemen. Waarheid is immers een moeizaam begrip in de Roomse Kerk, waar de mantel der liefde veel leugens bedekt. Het blijft dus voorlopig bij speculeren. En acties, zoals die van de 62 clerici in kwestie, voeden deze speculaties. Inmiddels is wel duidelijk geworden, dat het Vaticaan in een grote crisis verkeert, waar Franciscus debet aan is. Hij blijkt niet in staat de eenheid binnen de kerk te bevorderen. Is deze paus de lang verwachte en reeds eeuwen geleden voorspelde antichrist, die de kerk om zeep helpt ??? Is Franciscus “Petrus Romanus”, de laatste paus ??? Is de Roomse Kerk het eerste slachtoffer van de satanische Nieuwe Wereld Orde ???

   http://xandernieuws.punt.nl/content/2013/02/Maakt-Benedictus-plaats-voor-de-laatste-paus-Petrus-Romanus

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Oeps, dat we dat allemaal nog mogen meemaken…!

    Like

   • delamontagne zegt:

    Oeps48 zegt: 29 september 2017 om 22:15
    */*/*/*/
    U vergat er nog bij te vertellen dat die “voelende/kijkende Kardinaal bij goedbevinden moest roepen:

    ,,duos habet et bene pendentes
    VERTAALD:
    (het er zijn er twee en ze hangen er goed bij)”.

    Of deze traditie tegnwoordig nog in gebruik is weet ik niet.
    Wel dat gedoe met zwarte of witte rook.
    En dat in de 21ste Eeuw met alle moderne communicatie………….!

    Geliked door 1 persoon

 5. Thom zegt:

  Het is van geen enkel belang dat de Paus ergens van beschuldigd wordt over zijn leer. Het katholicisme bestaat in wezen alleen nog in naam en komt niet eens op voor zijn door de islam met de dood bedreigde onderdanen.

  Geliked door 2 people

 6. Steven zegt:

  Afserveren die kerel… Landverrader..

  Geliked door 1 persoon

 7. Ze hebben nu zelfs de paus in de zak. Nagenoeg de hele politiek ging voorop met misschien hier en daar een paar uitzonderingen. Maar die gaan ook nog wel om en dan is het doel bereikt, een groepje Poederpruiken dat weer als vroeger de lakens kan uitdelen met behulp van ingehuurde en meestal gratis werkende nuttige idioten en aan de andere kant de horigen die in tegenstelling tot slaven wel zelf de broek moeten ophouden en 90% van de inkomsten afstaan benevens hun dochters. Maar dan alleen tijdens de huwelijksnacht.

  Slaven nemen ze niet want die komen volledig ten laste van de Poederpruiken en daar hebben ze een hekel aan. Dus gepensioneerden en steuntrekkende handophouders, kijk maar uit. Verkoop je huurhuis en neem de pleiterik naar Zuid-Afrika of zo’n durp. Is minder gevaarlijk dan straks hier in Europa. Die partijen van de pil van Drion en de orgaanhandel weten daar wel een oplossing voor. Het gaat nu snel. Is er al een boek op de markt over Horigheid voor Dummies, dan kan ik alvast leren hoe mij straks te gedragen. Gek dat het allemaal gelijktijdig in de hele westerse wereld aan de gang is.

  Like

  • fleckie zegt:

   In het boek’DE GROTE LEUGEN’ van Dick Dreux, uitg. Amsterdam N.V. De Arbeiderspers, …1966! kan men lezen hoe e.e.a. ‘Omhooggeklauterden’ …hun ‘ recht’ vergaarden, om over anderen zogenaamd zeggenschap uit te oefenen .bijv. . Eerste boek/ erfelijke belasting,…..tweede boek./ het spel der koningen,…..derde boek/ het spel wordt ernst,…..vierde boek/ leve de keizer!…..vijfde boek/ de kosten van een leugen. >>>>>>>>>>

   Geliked door 1 persoon

   • Deze strijd tegen grommende onderdanen is al eeuwen aan de gang. En daarbij moeten de Poederpruiken ook nog eens tegen elkaar keffen omdat ze anders hun horigen kwijt raken aan de concurrent, meestal eentje van dezelfde familie.

    Like

   • fleckie zegt:

    Vervolg ‘de Grote Leugen, v. D.Dreux:……EERSTE BOEK!…ERFELIJKE ..BELASTING! …..Hoofdstuk 1,… de ploeg was waardeloos……Hoofdstuk 2,…aarzelende donderslagen,…..Hoofdstuk 3,…sla je gelijke dood,……….Hoofdstuk 4, …de eerste mislukking,…Hoofdstuk 5,…het koele denkvermogen……TWEEDE BOEK ../ HET SPEL DER KONINGEN ,…hoofdstuk 1,…de stenen vaas en de ijzeren pot,…Hoofdstuk 2,… als een zon regeert,…Hoofdstuk 3,… CANAILLE IS GOEDKOOP….Hoofdstuk 4,…verzamelen van Reuzen,…Hoofdstuk 5’…de dobbelaar schrok,…..DERDE BOEK ,./ Het SPEL WORDT ERNST ,…..Hoofdstuk 1, …de markies van Brandenburg,…hoofdstuk 2,…sterven volgens voorschrift,…hoofdstuk 3,… van de nood een deugd,…hoofdstuk 4,… van de deugd veel winst, …hoofdstuk 5,…de angst voor de spaarpot,…..VIERDE BOEK /LEVE DE KEIZER,…..hoofdstuk1,…geef ze glorie, …hoofdstuk 2,…LAAT ZE MARCHEREN,……..hoofdstuk 3,…..SLAGVELDBEZINKSEL…….hoofdstuk 4,…meesters en marionetten,…….hoofdstuk 5,…MOEDERS..KEIZERTJE……….VIJFDE BOEK / DE KOSTEN VAN EEN LEUGEN,……hoofdstuk 1’… de bittere spotter,…..hoofdstuk 2,…DE RODE BROEK IS FRANKRIJK,…..hoofdstuk 3…de proef op de som, …..hoofdstuk 4,…….
    HET.. BLOEDIG ..BANKROET,,,,,,,,,hoofdstuk 5,… TE..VER..GEGAAN,……….hoofdstuk 6,…DE LAATSTE …STRIJD.<<<<<<<<<<<<<<<<

    Like

  • anna zegt:

   verkoop je huurhuis ?????

   Geliked door 1 persoon

   • Ja Anna, gewoon verkopen aan een horlogeveertjesuitvinder uit Aleppo, weten die veel. En dan wegwezen met de buit. Altijd handig als je wat pegels, al zijn ze van de wooncorporatie gejat, in de knip hebt, daar in Ijsland. Zelf denk ik aan Vuurland, kan me niet ver genoeg hier vandaan zijn.

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Breinbrouwsels.
   Heb je er dan nooit bij stil gestaan dat ze die Paus al in de zak hadden vóórdat die zogenaamd gekozen werd…
   Het is allemaal vóóraf geregeld.
   De vorige Paus die nog best 100.000 kilometer mee zou gaan, had pas ’n grote beurt gehad, moest ineens weg om plek te maken voor die joviale Antichrist.
   Stond zelfs op z’n naambadge.

   “Aangenaam, ik ben de antichrist zèlf.”
   Hij zal dan wel binnenkort ondersteboven door midden worden gezaagd op het Sint Pietersplein en daarna standrechtelijk verbrand.
   Resultaat…?

   Zal nog 3 dagen stinken naar aangebrande koteletten.

   Geliked door 1 persoon

   • Is al eeuwenlang aan de gang maar toch vreemd dat ze de vorige paus eruit jasten voordat ie voor eeuwig naar z’n baas ging. Vroeger werden ze nog met een flesje vergif ten hemel genood maar nu zit die ouwe gewoon van z’n AOW te genieten en hangt ie een beetje de Hugh Hefner uit met onkuise nonnetjes. En dat vind ik nu zo vreemd waarom zo’n ouwe paus ’t met onkuise nonnetjes moet doen op z’n ouwe dag. Die kan toch veel beter. En daarbij kon ie ook nog eens goed leren, hij sprak verdomme Latijn.

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    De waarheid lag toch zo vlak voor de hand dat we ze al die tijd over het hoofd zagen gebeuren.
    Het lag allemaal aan die Baudet.
    Baudet is namelijk’n onecht kind van de vorige Paus.
    Vandaar dat prachtige Latijn van ‘m.
    Ik had het direct door, “maar mijn lippen waren verzegeld.”
    Dat zei Hennis ook al, maar dan vraag ik mij af waarmee die vrucht dan wél zo snel carriërre heeft gemaakt….

    Maar dit terzijde.
    Als ze tenminste wel eerst op haar zij werd gelegd.

    Geliked door 1 persoon

 8. Cynicus zegt:

  Wordt deze paus dan beschuldigt van satanische ketterij ?

  Like

 9. Eric Kamp zegt:

  Tja, dat komt er nou van, beste Frans. Je bent al vanaf je eerste optredens bezig geweest om de christenen, van wie je het eigenlijk zou moet hebben, de grond in te stampen. Naar de moslims daartegen, van jouw kant enkel vriendelijkheid en omhelzingen. Je hebt het zover geschopt met je geveinsde gastvrijheid, dat je de goddelozen en de aanhangers van multikul naar je kerk lokt, terwijl je de echte christenen er uit jaagd. Je houdt totaal geen rekening met het spoor dat door je voorgangers is getrokken, noch met de traditionele leer van de kerk. Je zegt een bruggenbouwer te zijn, maar je zaait enkel onzekerheid en verdeeldheid onder de gelovigen. Voor jou zijn Allah en God gelijk, de Koraan even heilig als de Bijbel, Jezus was een vluchteling, en Trump geen christen. Oh ja, en islamitisch terrorisme kan echt niet bestaan. Islam is ten slotte toch een religie van vrede. Nietwaar Frans? Je schreef zelfs met eigen hand in “Evangelii Gaudium” dat de echte Islam geweldloos is. Waar haal je in hemelsnaam al die onzin vandaan?

  Geliked door 3 people

 10. Oeps48 zegt:

  Goede avond Dames en Heren.
  Paus Franciscus is een jezuïet. De jezuïeten-orde is een satanische orde en zit hoog in de piramide. Het hoofd van de jezuïeten wordt de generaal genoemd. Alle jezuïeten hebben trouw en gehoorzaamheid aan de generaal gezworen. De generaal wordt ook wel de zwarte paus genoemd. Die blijft voor de buitenwereld vrijwel onzichtbaar. De huidige witte paus is een jezuïet en kan natuurlijk nooit verantwoording afleggen aan een ondergeschikte. Conclusie; paus Franciscus is de zwarte paus, die een witte jurk draagt.
  Het schijnt momenteel behoorlijk te donderen in het vaticaan. Franciscus roept erg veel weerstand op. Aan zijn legitimiteit wordt meer en meer getwijfeld. Ik heb onlangs nog een artikel op internet zien passeren, waarin een kardinaal claimde de echte gekozen paus te zijn en zijn zetel opeist. Maar dat stuk is inmiddels van het net afgehaald. Zelfs Benedictus begint zich in de discussie te mengen. Ik vrees, dat dit niet lang meer goed gaat gaan.

  https://restkerk.net/2017/07/05/bergoglio-kan-nooit-de-geldige-paus-zijn-want-hij-was-al-automatisch-geexcommuniceerd-voordat-hij-werd-verkozen/

  https://restkerk.net/2017/05/12/de-leuze-van-een-vrijmetslaarsmars-in-rome-in-1917-satan-moet-regeren-in-het-vaticaan-de-paus-zal-zijn-slaaf-zijn-is-werkelijkheid-geworden/comment-page-1/

  https://restkerk.net/2017/02/01/exorcist-ik-wens-dat-er-op-een-dag-een-groot-exorcisme-zal-uitgevoerd-worden-in-het-vaticaan/

  http://www.vrijewereld.org/2012/02/26/de-jezuieten-en-de-zwarte-paus/

  https://911ww3.wordpress.com/2017/05/22/een-echte-bom-paus-benedictus-wijst-franciscus-terecht-liturigie-is-bij-kardinaal-sarah-in-goede-handen/

  Like

  • delamontagne zegt:

   Het “Pausen-Paleis” hier in Avignon, Fr is nog steeds in goede staat.
   Er kunnen dus net als eeuwen terug weer meerdere Pauzen komen.
   De verdeelheid in o.a. Fr onder de geestelijken verbaast mij dat er nog steeds geen scheuring is gekomen in de R.K-Kerk !

   Like

   • Oeps48 zegt:

    @ delamontagne (29 september 2017 om 19:21)
    Goede avond Dames en Heren.
    Het chateau du Pape in Anvignon ken ik. Als je over de snelweg naar het zuiden rijdt, ligt het goed zichtbaar aan de rechterkant van de weg. Ze maken er touwens hele bekende en lekkere wijnen. De pausen hebben niet altijd in Rome gewoond. In de loop de eeuwen hebben inderdaad pausen in Avignon geresideerd. In de loop der geschiedenis hebben we naast officiële pausen ook vele tegenpausen gekend. Er is zelfs ooit een vrouwelijke paus geweest, Johannus/Joanna (ca 855). Zij was zelfs zwanger en de bevalling begon, toen zij in vol ornaat op een draagstoel werd rondgedragen. Om een lang verhaal kort te houden. Iedereen werd heel erg boos. Zij is vermoord en haar naam is uit de officiële pauslijst geschrapt. (Zie kaart “hoge priesteres” in de tarot, zij houdt een boek vast, het apocriefe evangelie van Magdalena.) Sedertdien moet elke paus onmiddellijk na zijn verkiezing plaats nemen op een stoel, waar een gat in zit en een van de kardinalen moet dan onder de jurk gaan voelen of de gekozene wel degelijk een man is. (Hi, hi, ha, ha, niet zo kietelen) De kerk is eigenlijk nooit een echte eenheid geweest en hangt van ruzie’s aan elkaar. Dat begon al meteen in Jeruzalem met een grote onenigheid. In de loop der eeuwen zijn er diverse schisma’s geweest. En met de berichten die wij thans vernemen, zou een nieuw schisma zomaar opeens kunnen ontstaan. De afgetreden paus Benedictus XVI woont nog steeds in het vaticaan en wordt nog regelmatig in vol ornaat gezien. Hij had toegezegd een gehoorzaam volger te zullen zijn, maar verstrekt de laatste tijd toch wel de nodige kritiek. Franciscus I is als jezuïet een zwarte paus, die een witte jurk draagt. De huidige generaal van de jezuïten, Adolfo Nicolás Pachón, ook wel de zwarte paus genoemd, vertoont zich nogal vaak in het vaticaan. Zowel bij het conclaaf van Benedictus XVI als van Franciscus I werden ongeregeldheden gemeld. Nog niet zolang geleden heb ik een artikel op internet gezien, waarin een kardinaal beweerde tot paus te zijn gekozen, maar door de kliek van jezuïten opzij te zijn geschoven. Hij eiste zijn zetel op. (Deze site is inmiddels helaas van het internet verwijderd.) Ervan uitgaande, dat deze man nog leeft, hebben we nu dus in feite ten minste een viertal pausen. Malachias (1094-1148), een Ierse monnik was helderziende en heeft een lijst van 112 pausen nagelaten, die nog zouden volgen. Tot op heden is die lijst helemaal uitgekomen. Volgens die lijst is Franciscus I de laatste paus Petrus Romanus. En volgens andere grote helderzienden is hij ook de aangekondigde antichrist, die de kerk uiteen zou laten vallen. En gelet op de toestand in de wereld, zou dat ook nog wel eens kunnen kloppen. Conclusie, we leven in hele interessante tijden.

    Geliked door 2 people

   • paulzwueste zegt:

    Oeps.
    Interessant verhaal.
    Ik geloof er ook in.
    Alles verandert, dus waarom de RK-Kerk niet ?
    Het is inderdaad niet alléén volkomen belachelijk, maar ook onbestaanbaar dat een Paus met droge ogen kan beweren dat de islam, een wrede ideologie, die de doodsvijand van het Christendom is, een godsdienst van vrede zou zijn!.
    Afgaande van het feit dat een Paus onfeilbaar is kunnen ze hem daarop laten struikelen.
    Daar moet dan wel het een of ander aan voorafgaan, maar ze kunnen ‘m op zo’n uitspraak vastnagelen en dan hangttie.
    De Kerk is ’n meester in het bedenken van mysterieuze hocus-pocus.
    Ik denk dus aan het bewijs dat hij ’n verre neef van Soros zou zijn,
    en dat zijn moeder het met ’n hond had gedaan.
    Daardoor onrein geboren enzovoorts.
    Zwerken moeten scheuren, en voorgelezen kan worden uit de nieuwste bestseller-film
    van Tom Hanks: “Het mysterie van de zwarte Paus.”, etcetera.
    We zijn trouwens nòg ’n Paus vergeten.
    De Anglicaanse Kerk moet ook nog ’n Paus bezitten.
    Is dat die Charles met die flaporen niet?
    Zou kunnen.
    ’n Paus in Avignon?
    Ik weet het niet, te weinig uitstraling.
    Trouwens ’n Paus die zelf z’n groenten staat te verbouwen?
    Ik had altijd die indruk als ik de naam Avignon hoorde
    Dan lijkt me de Heilige Stad altijd beter.
    Die Paus Franciscus moet trouwens door ’n moslim vermoord worden.

    Als ons dat lukt zouden we 2 vliegen in één klap slaan !

    Like

 11. fleckie zegt:

  ….’GOSDIENST’ …..uit boek’ : ‘ zijn we allen nazi’s?’, pagina .51. Uitg. Auteur H.Askenazy, uitg.Elmar, ,Rijswijk…………….
  (a). geloof in een bovenmenselijke macht of machten die gehoorzaamd of aanbeden moeten worden als de schepper(s) en heerser(s) van het heelal …b.. uitdrukking van dit geloof in gedrag en ritueel..( Webster’s …New ..World..Dictionary)………..’ Men zal mij verwijten dat ik ,voor een man die zich zo zeer bezighoudt met moral, hard ben geweest tegen de Kerk. Ik zou nog harder willen zijn, ik zou haar willen afschaffen’……(( Philip Wylie, An Essay on Morals). ……….Aangezien we in een zogenaamd christelijk land leven zullen we dit bizarre geloofsysteem eens wat ader bekijken en er enige aspecten van beschrijven; een geloof dat in wezen heel erg lijkt op andere godsdiensten — wereldlijke versies als communisme en nazisme niet uitgezonderd.( ik moet hierbij denken aan de aantekeningen die William Shirer in zijn dagboek maakte, nl. dat de gezichten van de vrouwen die buiten Hitlers hotel in ..Neurenberg ..stonden, ..hem deden denken aan pelgrims, en aan ..HIMMLERS commentaar: “WAT..DE..JEZUIETEN..VOOR..ROME..GEDAAN..HEBBEN, MOET..DE..SS..VOOR..DE..NAi-PARTIJ..DOEN”.<<<<<<<<<<

  Geliked door 1 persoon

 12. Johanna zegt:

  Achter de schermen van het vaticaan werkt de zwarte paus, de generaal van de jezuïten een satan aanbidder.

  Geliked door 1 persoon

 13. Jan zegt:

  Wie Darwin’s pseudo-religie voor waar accepteert en God als tovenaar met een toverstaf omschrijft heeft als paus niets in het Vaticaan te zoeken


  http://www.bellevision.com/belle/index.php?action=topnews&type=11036

  Geliked door 2 people

  • Theresa Geissler zegt:

   Moet dat er persé ook weer bij? Die onbegrijpelijke haat van jou tegen de Evolutieleer……
   Waar wil je dan, dat we in deze tijd van uitgaan? “Van alles, desnoods van het complete scheppingsverhaal, zolang er maar niet wordt beweerd, dat we van de apen afstammen?”
   Oké, dan weten we helemaal niets. Is het dan goed? Want dat scheppingsverhaal kan doodgewoon evenmin op waarheid berusten. Niet letterlijk. Terwijl er in de Evolutieleer tenminste nog elementen zitten, die intussen wèl bewezen zijn, als je ze alleen al maar toetst aan de sterrenkunde, om maar een zijtak te noemen.

   Like

   • Jan zegt:

    Ja, dat moest er bij want Darwin is een vengrote charlatan en oplichter als Dokter Vogel, Jomanda, Maharishi Mahesh Yogi en al dat flutvolk dat hun onzin mooi verpakt maar alles bij elkaar liegt.
    Darwin in eigen woorden:
    …..the belief in natural selection must at present be grounded entirely on general considerations. … When we descend to details, we can prove that no one species has changed … nor can we prove that the supposed changes are beneficial, which is the groundwork of the theory.”

    einde citaat uit : The correspondence of Charles Darwin
    Vol. 11 ; 1863

    En daarmee geeft hij zelf toe dat de zogeheten evolutietheorie niet bewezen kan worden en dat het een religie is, zoals een van Darwin’s grootste adepten Thomas Henry Huxley zei, ‘an act of philosophical faith’.

    Dan is er natuurlijk nog de leugenaar Ernst Haeckel met zijn embryotekeningen.
    Haeckel maakte tekeningen die aantoonden, dat het menselijk embryo gelijk is aan dat van dieren zoals een vis, een varken, een aap, maar het waren valse tekeningen. Haeckel gaf de embryo’s verkeerde namen: hij veranderde de grootte van de embryo’s, liet delen weg, voegde delen toe en bracht wijzigingen aan. Het ernstige hieraan was dat de gehele abortusindustrie hierdoor werd aangemoedigd.

    Iemand als Carl Sagan (ook wetenschappers kunnen imbecielen zijn) beweerde dat het embryo als een soort parasiet begint en verandert in zoiets als een vis met kieuwbogen, vervolgens reptielachtig wordt en uiteindelijk een mens (Fake Science: Exposing the Left’s Skewed Statistics, Fuzzy Facts, and Dodgy Data)

    En, niet verrassend, Hitler was een Darwinist, net als Mussolini zoals bekend mag worden verondersteld.

    Geliked door 1 persoon

   • Theresa Geissler zegt:

    Niet bewezen is niet hetzelfde als onmogelijk.
    Maar goed, vertel jij dan maar, waar we wèl vandaan komen.

    Like

   • delamontagne zegt:

    Harry zegt:29 september 2017 om 19:56

    Jan zegt: 29 september 2017 om 07:23
    ( p.s. “ik denk niet dat de Paus ooit Darwin noch Sagan heeft gelezen “.

    De laatste acheologische opgravingen worden angstvallig geheim gehouden…….

    Geliked door 1 persoon

  • Harry zegt:

   Wat een dwaze reactie , Jan !
   Onbegrijpelijk dat iemand met een heel goed verstand nog zó achter die religieuze onzin aanhobbelt !

   Als je gelooft dat alles in zes dagen geschapen zou zijn , dan ben je toch wel heel goedgelovig , zeg !

   En dat dwaze verhaal over de ark van Noach , voor wie enig benul van scheepsbouw heeft , en dat heb ik hopelijk , is dat godsonmogelijk , om maar in jouw sfeer te blijven !

   Nu is onlangs weer ontdekt dat er nog meer planeten zijn waar waarschijnlijk leven voor zal komen , gezien de omstandigheden .
   Water , zuurstof en een redelijke temperatuur .
   Als daar nou ook leven voor komt , blijf je dan nog steeds in dat scheppingsverhaal geloven ?
   Ontstaat er dan enige gerede twijfel ?
   Of wordt er dan gewoon een hoofdstuk aan de bijbel toegevoegd ?
   Of doe je dan net als een gelovige medewerker van mij , ga je dan verklaren dat god de evolutie geschapen heeft ?y

   En , dat iemand een idee naar zijn eigen hand zet , zoals die ” evolutie-vervalser ” waar jij het over hebt , dat zegt toch helemaal niks ?
   Dat wordt dan misbruikt om een hele theorie omver te schoppen .
   Dan ben je dus op dezelfde manier bezig !

   Like

   • Jan zegt:

    Zowel jij als Theresa zitten op het niveau van CNN, beide zeggen iets wat ik niet schreef, beide zijn dus bezig met fakeberichten. Ik zou zeggen, doe een cursus bij de volksuniversiteit ‘hoe leer ik lezen’

    Geliked door 1 persoon

   • Johanna zegt:

    Waarom zouden er niet méér werelden kunnen bestaan? De aarde is de onze. Over de ark van Noach; wat bij de mens onmogelijk lijkt is mogelijk bij God zo simpel is het. De mens wil als God zijn en bedenkt vervolgens z’n eigen verhalen over de oorsprong zonder ook maar énig bewijs.

    Like

   • Jan zegt:

    Ik citeerde DARWIN ZELF en daarom schreef ik dat jullie moeten leren lezen.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Jan, 6.42u: Dat je Darwin zelf citeerde, heb ik ook heus wel gelezen. Blijft de vraag, waarom jij juist altijd zo agressief los gaat over de evolutieleer en niet over dat ándere sprookje.
    Dát geeft te denken; het maakt een bepaald selectieve indruk.
    Je hoeft je ook niet met huid en haar over te leveren aan Darwin: Ik heb het al vaker gezegd, die man leefde halverwege de 19de Eeuw.
    In zo’n beetje dezelfde tijd, waarin die andere Britse Paleontoloog, Owen, voor de Wereldtentoonstelling in het Crystal Palace in Londen totaal verkeerde ontwerpen van Dinosauriërs maakte “doordat men op dat gebied toen nog zo veel moest leren!” Dus kun je nagaan!
    Maar het punt is, dat de meeste mensen, die in de gordijnen gaan van de Evolutieleer, ergens liever een andere “waarheid” aanhouden: Die van Genesis. Bewust of onbewust.

    Like

  • Oeps48 zegt:

   @ Jan (29 september 2017 om 18:42)
   Goede avond Dames en Heren.
   Jan uit terecht kritiek op de evolutieleer van Darwin. Maar zijn waardeoordelen als charlatan, oplichter e.d. gaan mij iets te ver. Ik laat deze graag aan hem.
   Darwin heeft ongeveer 100 jaar geleden zijn theorie verkondigd, dat de mens van de aap zou afstammen. Dit was een theorie, een hypothese, zo je wilt, waarvoor het wetenschappelijk bewijs ontbrak. Darwin baseerde zijn theorie en een soort stamboom op aanwijzingen, die hij in de wereld zag. Inmiddels wordt in wetenschappelijke kringen ernstig aan de juistheid van deze theorie getwijfeld. Ten tijde van Darwin was er nog weinig tot niets bekend over bijv. het DNA. Modern DNA onderzoek heeft het door Darwin veronderstelde verband niet kunnen bevestigen. Het DNA van de diverse species vertoont geen ontwikkeling en is stabiel. Er is wel degeneratie vastgesteld door inteelt en kruising, maar dat leidt uiteindelijk tot misvorming, zwakheid en vruchtbaarheid, waardoor het vrij snel uitsterft. De wetenschap is nog steeds niet in staat om uit dode stof iets levends te creëren, laat staan een redelijk denkend levend wezen als de mens. We kunnen wel leven doorgeven en een species uitroeien. Eventueel kunnen we wel een klein beetje met het leven knoeien, maar dat is niet zo eenvoudig en geeft al gauw heel wat ongewenste neveneffecten. Kortom Darwin is terug naar af. Het ontstaan van het leven is dus wetenschappelijk nog steeds niet beantwoord.
   Alle fenomenen, waarop de wetenschap geen antwoord heeft, noemen we mysteries. Tot de wetenschap wel een antwoord kan geven, kunnen we mysteries alleen maar met een filosofische benadering proberen uit te leggen. Al sinds ver in de prehistorie, dus al vele duizenden jaren, probeert de mens het bestaan en het leven te doorgronden. En men heeft nog steeds geen beter antwoord kunnen bedenken, dan de Schepper, oftewel God. Of God echt bestaat, is ook een mysterie. We moeten ons dus helaas nog steeds behelpen met een antwoord, waarvan we niet zeker zijn. Maar we hebben niet beter. Het wachten is dus op de wetenschap. Maar het kon nog wel eens heel lang duren eer de wetenschap het mysterie oplost. Dat maken wij beslist niet meer mee.

   Like

  • boorzalf zegt:

   Ja, Jan dokter Vogel is een oplichter, hij noemt zich nu A. Vogel. Als hij nog leeft.

   Like

 14. Johanna zegt:

  Het vaticaan heeft sowieso al niks met de God van de bijbel te maken

  Like

 15. Marian zegt:

  Het is gewoon een KUT paus.

  Geliked door 1 persoon

 16. Cynicus zegt:

  De paus is een schijnheilige huichelaar die vindt dat het westen moet delen met andere landen. Laat deze huichelpaus zijn muil houden als hoofd van een der rijkste organisaties van de wereld het Vaticaan. Altijd dat opgeheven vingertje. Laat ze in die inproductieve landen maar eens wat van het land maken in plaats van oorlog voeren en heel veel kinderen maken. Ook is de paus een aanhanger van de klimaatkerk. uiteraard want deze satanist ziet dat als middel om de mensen veel vrijheden af te pakken en veel welvaart van de middenklasse.

  Geliked door 1 persoon

 17. Aegolius cs zegt:

  Deze wanhopig bestuurlijke expliquerende gelovigen zien hun machtspositie van het Kerkrecht betreffende één van de heilige huwelijkssacramenten sterven .

  Op welke wijze is een goddelijk kerkelijk ingezegend huwelijk te beëindigen? Leest u verder op welke wijze je met deze “schanddaad” maar verder moet leven, zelfs tot na de dood:

  http://www.bisdom-roermond.org/huwelijkszaken

  Overigens omstreeks 2015 bijgesteld opdat één van de partijen de ander niet hoefde te beschuldigen oftewel kerkelijk psychiatrisch te laten onderzoeken.

  Like

  • fleckie zegt:

   Vervolg ‘de Grote Leugen, v. D.Dreux:……EERSTE BOEK!…ERFELIJKE ..BELASTING! …..Hoofdstuk 1,… de ploeg was waardeloos……Hoofdstuk 2,…aarzelende donderslagen,…..Hoofdstuk 3,…sla je gelijke dood,……….Hoofdstuk 4, …de eerste mislukking,…Hoofdstuk 5,…het koele denkvermogen……TWEEDE BOEK ../ HET SPEL DER KONINGEN ,…hoofdstuk 1,…de stenen vaas en de ijzeren pot,…Hoofdstuk 2,… als een zon regeert,…Hoofdstuk 3,… CANAILLE IS GOEDKOOP….Hoofdstuk 4,…verzamelen van Reuzen,…Hoofdstuk 5’…de dobbelaar schrok,…..DERDE BOEK ,./ Het SPEL WORDT ERNST ,…..Hoofdstuk 1, …de markies van Brandenburg,…hoofdstuk 2,…sterven volgens voorschrift,…hoofdstuk 3,… van de nood een deugd,…hoofdstuk 4,… van de deugd veel winst, …hoofdstuk 5,…de angst voor de spaarpot,…..VIERDE BOEK /LEVE DE KEIZER,…..hoofdstuk1,…geef ze glorie, …hoofdstuk 2,…LAAT ZE MARCHEREN,……..hoofdstuk 3,…..SLAGVELDBEZINKSEL…….hoofdstuk 4,…meesters en marionetten,…….hoofdstuk 5,…MOEDERS..KEIZERTJE……….VIJFDE BOEK / DE KOSTEN VAN EEN LEUGEN,……hoofdstuk 1’… de bittere spotter,…..hoofdstuk 2,…DE RODE BROEK IS FRANKRIJK,…..hoofdstuk 3…de proef op de som, …..hoofdstuk 4,…….
   HET.. BLOEDIG ..BANKROET,,,,,,,,,hoofdstuk 5,… TE..VER..GEGAAN,……….hoofdstuk 6,…DE LAATSTE …STRIJD.<<<<<<<<<<<<<<<<

   Like

  • fleckie zegt:

   De Rota, in Rome.? In het boek van de dierenarts? Dr. VLimmen, kan men lezen hoe e.e.a. In zijn leven zich afspeelt, l.v.m.zijn te ontbinden kerkelijk huwelijk.

   Like

 18. Johan zegt:

  Zojuist las ik ergens dat de Paus zich sterk maakt om nepnieuws te gaan bestrijden.
  Dat is toch wel heel lachwekkend. Want laat nou juist religies met de Katholieke Kerk voorop de grootste verspreider van onzin en nepberichten zijn : Ze pretenderen het bestaan van een God,maar ze kunnen het niet bewijzen. Waarom ? Omdat het allemaal nep is.

  Geliked door 1 persoon

  • Oeps48 zegt:

   @ Johan (29 september 2017 om 19:02)
   Goede avond Dames en Heren.
   Paus Franciscus I is in naam de witte paus en hoofd van de Roomse Kerk. In werkelijkheid is hij de zwarte paus van de jezuïeten. De jezuïeten orde is een soort vrijmetselaars orde met een hele sterke satanische inslag. Deze orde bevindt zich heel hoog in de afgetopte piramide. De jezuïeten streven niet zo zeer de belangen van de kerk na, als wel de hogere eigen satanische belangen. Dat zijn dus macht, heerschappij, onderdrukking, globalisering, Nieuwe Wereld Orde, decimering van de wereldbevolking, rasvermenging en verheerlijking van satan met rituelen en bloedoffers. Als je dat afzet tegen het gedrag van Franciscus I, dan wordt een en ander maar al te duidelijk. Hij is een van de kornuiten van satan. Satan speelt een spel, niet om de knikkers, maar om de absolute macht. De kornuiten van satan hebben bijna alle knikkers en ook de troeven in handen. Satan kent geen gevoelens en geen emoties. Hij heeft geen geweten. Hij is wel sluw, maar niet slim. Hij is bezeten door zijn behoefte aan absolute macht. Alles is bij satan geoorloofd, om zijn doel te bereiken. Hij gaat te werk met list, leugen, bedrog, roof, moord en doodslag en maakt gebruik van sexuele orgieën, bloedoffers, chantage en wat dies meer zij. Satan werkt niet met menselijke tijdsbegrippen, maar met de eeuwigheid. Daar is helaas heel weinig tegen te beginnen. Alleen als heel veel mensen een gezamenlijk front gaan vormen en de schouders eronder zetten is er een kleine kans, om satan te verslaan. Maar wie is er in staat om daar leiding aan te geven en de kar te trekken?

   Like

 19. jantjeuitnl zegt:

  Sinds de paus heeft getweet dat God en allah dezelfde zijn heeft hij afgedaan.
  Dit druist compleet tegen het geloof in Jezus in.

  Like

 20. fleckie zegt:

  Vop 4.6.2016, op ejbron.,onder ‘MEEDOGENLOOS’ uit boek ‘de grote leugen’, + ‘Fotoshopper’, op 4.6.2016

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s