Korfu: “No mosques and minarets”

Screenshot_4

Blik vanuit het Corfu Palace hotel in Kerkyra.

(Door: “kewil” – Vertaling: E.J. Bron)

Het Corfu Palace Hotel in de hoofdstad van het eiland, Kerkyra, heeft 5 sterren en maakt als volgt reclame in een reclamefolder in hoogglans:

De “Oude Stad” herinnert aan voorbije eeuwen: de Europese invloeden zijn overal zichtbaar en komen samen harmonisch over, terwijl ze de stad een bijzondere flair geven. Er zijn geen moskeeën en minaretten in Korfu (“There are no mosques and minarets in Corfu”). Op het eiland kan geen stempel van de een of andere Aziatische bezetting worden gevonden.

PI News (2)

Zou een hotel bij ons in West-Europa het aandurven om met zulke zinnen reclame te maken voor vakantie op een moskeevrij eiland of in een landstreek zonder minaretten? Een shitstorm zou het minste zijn, gevolgd door vijf verontschuldigingen en tien diepe knievallen.

Ook verder wordt op het Griekse eiland Korfu heel duidelijk waarom het tegelijk twee vestingen nodig had of waarom er een monument voor Matthias Johann graaf von der Schulenburg staat, voor wie men nu nog saluutschoten afvuurt.

Hoewel Korfu aan de van Turkije afgekeerde kant van Griekenland ligt, moest men zich ook daar eeuwenlang verdedigen tegen de Mohammedaanse Ottomanen (Turken), die iedere hoek van de Middellandse Zee wilden veroveren. In tegenstelling tot ons weten de orthodoxe Grieken dat echter nog en ze zeggen het ook!

Bron:
www.pi-news.net
Door: “kewil”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", gezond realisme, Griekenland, Islam, Moslims, Turken. Bookmark de permalink .

10 reacties op Korfu: “No mosques and minarets”

 1. Pietersen zegt:

  Mooi. Dan blijf ik naar Corfu gaan, dankzij deze mededeling die laat weten dat de islam daar niet gewenst is.

  Geliked door 1 persoon

 2. Marlies zegt:

  Goed om te weten! Wat een verademing.

  Geliked door 1 persoon

 3. paulzwueste zegt:

  “Aziatische bezetting”?
  Arabische bezetting zal het moeten zijn, denk ik.

  Kerkyra had in die tijden nog geen last van ’n Noord-Koraanse “Little Rocket-Man”…

  Geliked door 1 persoon

 4. abouneenee zegt:

  Met zoveel naïeve mensen in Nederland zou je bijna wensen dat de sharia zijn intrede doet, zodat de (semi-)linksen aan den lijve mogen ondervinden dat het “extreme” rechts slechts het beste met de mensheid voor hadden en dat woorden als discriminatie, xenofobie, et cetera slechts bedoeld waren als mantra’s om andersdenkenden te beperken in het ventileren van hun mening. Sommige VVD-achtigen en alle overige moraalridders beginnen ook te schreeuwen als zij hun punt willen maken, dit omdat zij weten dat hetgeen hun gesprekspartner te melden heeft klopt als een bus, maar zij hebben de keuze gemaakt om daar niet in mee te gaan en schreeuwen hun door anderen ingefluisterde mantra over de daken.

  Ga er maar vanuit dat men uit is op een genocide van proporties, maar dat men dit tot het laatste moment wil verzwijgen. Door doofstom te spelen hoopt men zo lang mogelijk te kunnen genieten van de medewerking van het volk richting hun eigen ondergang.

  Geliked door 1 persoon

 5. Jan Wandelaar zegt:

  Geliked door 4 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s