Wie heeft het woord “racist” bedacht?

Screenshot_1

“RACIST”. Trotski bedacht het begrip “racist”. Destijds gebruikte Trotski het woord niet in de tegenwoordige context, maar om die mensen in Rusland, die het communisme niet wensten te accepteren, te belasteren.

(Door: Michael Mannheimer – Vertaling: Theresa Geissler)

HET SOCIALISME IS DE PRIMAIRE INFECTIE VAN DE WESTERSE WERELD. (MM)

HET WAS DE AARTSCOMMUNIST EN MASSAMOORDENAAR TROTSKI, DIE IN ZIJN TIJD HET BEGRIP “RACIST” IN DE WERELD BRACHT

Dustin Stanley is degene die in 2010 heeft onderzocht wie het woord “racist” heeft bedacht en wanneer. Het verbazingwekkende resultaat van zijn onderzoek is: Het was Leon Trotski, de in 1879 in de Oekraïne geboren Jood Lev (Leiba) Davidovitsj Bronstein.

Michael Mannheimer Blog

Destijds gebruikte Trotski het woord niet in de huidige context, maar om die mensen in Rusland, doe het communisme niet wensten te accepteren, te belasteren. Hij hield ze voor “primitievelingen”, die hangen aan tradities.

Het wordt tegenwoordig in het bijzonder – en net als de nazi-knuppel allang aan inflatie onderhevig – gebruikt tegenover hen, die de politiek der massa-immigratie en daarmee de volkerenmoord op de Duitsers bekritiseren.

RACISME IS DE TEGENWOORDIGE HOOFD-STRIJDKREET VAN LINKS

En het zijn – wie verbaast het – de navolgers van Trotski, de Duitse en westerse socialisten, die deze politieke strijdkreet inzetten als doodslag-knuppel tegenover haar politieke tegenstanders, die bezig is, het allang ondoelmatig geworden begrip “neo-nazi” te vervangen.

DE LINKSEN ZIJN DE WARE RACISTEN: RACISTEN TEGENOVER HUN EIGEN RAS

Nu is het paradoxale dat het precies de Duitsland- en Europa-afschaffers zijn, bij wie het gaat om de eigenlijke racisten: want geen enkel racisme is sterker dan het auto-racisme van Links tegen haar eigen ras.

Aldus kunnen wij de beschuldiging “racist”zonder probleem tegen Links-zelf gebruiken: Zij wordt de meest effectieve boemerang tegen hen wanneer men de achtergronden van deze strijdkreet – en zijn totale leugenachtigheid – kent.

HOOFDDOEL DER CONSERVATIEVEN MOET DE HEROVERING ZIJN OVER DE INTERPRETATIE-BEVOEGDHEID DER BEGRIPPEN

Wij moeten Links haar bevoegdheid over definiëringen ontrukken – en traditioneel-conservatieve contra-definiëringen creëren. Wij moeten de soevereiniteit over onze taal terugwinnen. Want wie de begrippen der taal beheerst, beheerst het volk.

Bron:
https://michael-mannheimer.net
Door: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Communisme, demoniseren, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, Racisme, Rotzakken, socialisme. Bookmark de permalink .

17 reacties op Wie heeft het woord “racist” bedacht?

 1. Jan zegt:

  HET WAS DE AARTSCOMMUNIST EN MASSAMOORDENAAR TROTSKI, DIE IN ZIJN TIJD HET BEGRIP “RACIST” IN DE WERELD BRACHT

  Fout.
  Mannheimer had zijn werk beter moeten doen. 1 minuut googelen en had had gezien dat het begrip eind 19e eeuw al was gebruikt

  In ‘La Terro d’oc: revisto felibrenco e federalisto’, wat gaat over de culturele en etnische identiteit van de mensen in het zuiden van Frankrijk en wat in 1906 werd geschreven, komt het woord al voor:

  Je forme des voeux pour la réussité de vos projets, car je suis persuadé que, dans cette fédération des peuples de Langue d’Oc luttant pour leurs intérêts et l’émancipation de leur pensée raciste, le prestige de Toulouse trouvera son compte. (p. 101)

  Ik spreek mijn beste wensen uit voor het succes van uw projecten, omdat ik ervan overtuigd ben dat het prestige van Toulouse in de federatie van de volkeren van Langue d’Oc vecht voor hun belangen en de emancipatie van hun racistische gedachte.

  In Charles Malato’s Philosophie de l’Anarchie (1897) vindt men de woorden racist en racisme

  Lees verder op: https://nationalvanguard.org/2015/06/on-the-origin-of-the-word-racist/

  Nog iets. Extreem Nederlands pc volk gebruikt af en toe het begrip Kaukasisch voor blank (of wit om blanken uit te schelden) en wat laat zien dat zij niets afweten van het begrip, geïntroduceerd door Christoph Meiners die de blanke huidskleur van de mensen van de Kaukasus als de meest perfecte beschouwde gebaseerd op huidskleur
  zie o.a. http://www.wondersandmarvels.com/2015/05/why-caucasian-is-a-dirty-word.html

  Geliked door 1 persoon

 2. M.A.L. Sion zegt:

  Eenvoudiger gezegd: ETIKETTEN PLAKKEN. Links is er goed in om de tegenstanders van etiketten te voorzien. Laten we links zelf onder de etiketten bedelven.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt de Patriotten – http://depatriotten.weebly.com
  de club die zegt: ISLAM ??? – Weg ermee !!!

  Like

 3. Cynicus zegt:

  Die Trostki was een hielenlikker van stalin totdat die in ongenade viel en uiteindelijk werd vermoord werd door geheim agent van Stalin. Het laat wel weer zien dat die communisten ene grote gore vieze valse bende is die elkaar puur om de macht vermoorden. Ene grote vieze vuile duivelse slangenkuil.

  Like

 4. Marian zegt:

  Ik neem aan dat het een zwarte was, die de pest aan blanken had.

  Like

 5. Aegolius cs zegt:

  Het woordgebruik “racist” blijkt al wat langer te bestaan en in vele uitspraken als duiding gebruikt voor 1)zwarten en later in de wat meer beschaafde wereld door tegenstanders van het politiek bestuur 2).
  1)https://en.wikipedia.org/wiki/Nigger
  2)https://en.wiktionary.org/wiki/racisme

  Het wegzetten door de politiek van enig groep zal nauwelijks vernieuwing behoeven, behoudens de ongeïnteresseerde zwevende massa.

  Like

 6. paulzwueste zegt:

  Ja, en verder?
  Ik vind de benaming “racist” niet alleen volkomen verwerpelijk maar tevens een ongelofelijk zwaktebod.
  Als iemand mij een racist noemt moet ik vaststellen dat de ander volkomen de weg kwijt is en niet op de hoogte is van de ernst van de actuele situatie in Europa en het land.
  Ik kan daar niet door getroffen worden of tot enig gewetensonderzoek gebracht.

  Het gebruik van de benaming racist zegt naar mijn mening uitsluitend iets over de gebruiker van het woord.

  Geliked door 1 persoon

 7. Elisah zegt:


  Racisme in de VS

  Like

  • Elisah zegt:

   Aha, nu staat het er wel, sommige reacties lijken onzichtbaar te zijn of lijken verdwenen, maar uiteindelijk zijn ze dan dubbel geplaatst, hiervoor mijn excuses.

   Like

 8. Elisah zegt:

  Dit is een test..

  Like

 9. guusvelraeds zegt:

  Wij moeten de soevereiniteit over onze taal terugwinnen. Want wie de begrippen der taal beheerst, beheerst het volk.

  Dat is waarom links zich altijd volledig gericht heeft op beheersing van het onderwijs.

  Like

 10. Rensk. zegt:

  Nu wie het woord ook uitgevonden heeft het word te pas en te onpas gebruikt om mensen de mond te snoeren. Linkse mensen hebben er een handje van om je in een hoek te drukken als je een mening hebt die ze niet bevalt zoals goh wat ben je cynisch of goh ik vind je wel hard of om Rutte te citeren: jullie zijn het VERKEERD POPULISME. Ze gooien van alles in de strijd om mensen monddood te maken. Mensen die dan iets onzeker zijn die houden idd meteen hun mond. Je moet ook oppassen niet furieus te worden en dat heb ik moeten leren om dat niet te doen. Dan hebben ze je ook precies waar ze je willen hebben, want dan kunnen ze weer schermen met goh wat ben je emotioneel. Dat doe ik nu niet meer. Ik heb wel andere wapens in de strijd en denk altijd eerst goed na voordat ik ze gebruik. Maar het werkt verdomd goed. Ik druk ze terug in de hoe waar ze horen. Moet er bij zeggen dat ik ze NIET UIT MEZELF opzoek.Ongezellige nare en vervelende ongelukkige mensen vind ik het.

  Like

 11. Elisah zegt:


  Only white people can be racist???

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s