Deense minister voor Vreemdelingen, Integratie en Huisvesting post Mohammed-karikatuur

Screenshot_17

(Door: “Alster” – Vertaling: E.J. Bron)

Het Deense Skovgaard-museum weigert om in een blasfemie-tentoonstelling de Mohammed-karikaturen tentoon te stellen. Uit protest tegen de beslissing publiceerde de Deense minister voor Vreemdelingen, Integratie en huisvesting, Inger Støjberg (foto), een foto van haar iPad op Facebook, waarop de karikatuur van Mohammed met een bom in zijn tulband staat afgebeeld. Ze zou dit doen, omdat ze van Denemarken zou houden, schrijft de minister.

PI News (2)

Op zaterdag 30 september opent het Skovgaard-museum in Viborg een tentoonstelling over “godslastering sinds de Reformatie”. Wat zou er meer vanzelfsprekend zijn wanneer de tentoonstelling een bepaalde pagina van “Morgenavisen Jyllands-Posten” van 30 september 2005 – exact 12 jaar geleden – te brengen?

Destijds had een groep imams met woedende beweringen over blasfemie deze pagina met 12 tekeningen gebruikt om het hele Midden-Oosten in brand te steken. Ze riepen op tot de boycot van Deense producten en organiseerden huiveringwekkende demonstraties, die aan honderden mensen het leven kostten en een grote buitenlandse politieke crisis veroorzaakten.

De minister verklaart in haar post op Facebook dat ze de bom-karikatuur als achtergrond voor haar iPad zou hebben gekozen om op te komen voor de vrijheid van meningsuiting. Inger Støjberg wil er hiermee tegen protesteren dat uitgerekend een blasfemie-tentoonstelling in het Skovgaard-museum in Viborg het niet durft om toonaangevende islamitische figuren tentoon te stellen, terwijl Jezus en andere geloofssymbolen er daar goed van langs krijgen. Zo wordt bijvoorbeeld wel “Piss Christ” tentoongesteld, een beeld waarbij een kruis in de urine staat.

Daarmee heeft ze niet alleen in Denemarken voor discussies gezorgd, ook internationale media zoals de “Daily Journal” schreven hierover. Daarbij was de “Deutsche Welle” de zender met het meest dhimmitude commentaar: “De Deense minister heeft een racistische karikatuur online gepubliceerd”. De zender vergat ook niet om Pegida als inspiratie voor xenofobie en islamofobie te noemen. De “Deutsche Welle” is de staatsomroep van Duitsland voor het buitenland en onderdeel van de ARD.

Eerste reactie van islamitische zijde: donderdagmorgen was de website van het Deense ministerie van Vreemdelingen, Immigratie en huisvesting na een cyberaanval niet meer beschikbaar. Yeni Akit, een conservatieve islamitische mediagroep uit Turkije, schreef aan de Deense krant “Ekstra Bladet” dat hier een groepering genaamd “Aslan Neferler” achter zou zitten.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Blasfemie", "Islamofobie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Censuur, cultuurrelativisme, Denemarken, Dhimmitude, Eurabië, gezond realisme, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Mohammed, Moslims, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

8 reacties op Deense minister voor Vreemdelingen, Integratie en Huisvesting post Mohammed-karikatuur

 1. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  “….waarop de karikatuur van Mohammed met een bon in zijn tulband staat afgebeeld.”

  Een bon?? Wegens foutparkeren in Mekka voor die rare steen?

  Like

 2. Krater zegt:

  Moedig, want dit is n lelijk dodelijk pijnpunt, niemand durft nog de islam te bespotten, en verwacht wordt van de zwijgende meerderheid dat we het er niet over hebben, of de allerergsten zoals PeteR de Vries tonen zelfs begrip ‘waarom moet je dat nou doen’. Als ik wat jonger was, zou ik hier zeker mee aan de slag gaan , sjablonen maken en talrijke spotmohammeds op de muren spuiten.

  Like

 3. Williaan zegt:

  Haar dagen zijn geteld mag je vrezen.

  Like

 4. Jan Wandelaar zegt:

  Geliked door 1 persoon

 5. scherpschutter zegt:

  Ik vind het heel moedig van deze deense minister. Die begrijpt op welk hellend vlak onze vrijheid van meningsuiting is geraakt. Als het die moslims niet bevalt dan donderen ze maar op. Sterker nog, al willen ze blijven, trap ze eruit, terug naar de heimat.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s