Merkel looft Macron voor diens radicale EU-voorstellen

Screenshot_12

(Vertaling: E.J. Bron)

Merkel houdt stijfkoppig vast aan de weg naar het absolutistische EU-centralisme

Macron eist eurozone-begroting, een EU-minister van Financiën, euro-belasting, EU-openbaar ministerie en EU-leger. En Merkel? Zij noemde Macron´s toespraak een “goede impuls”.

Die Freie Welt

Hoezo verkiezingen. Merkel laat zich niet van de EU-koers afbrengen. De Franse president Emmanuel Macron eiste tijdens zijn EU-rede een eurozone-begroting, een EU-minister van Financiën, euro-belasting, een EU-openbaar ministerie en een EU-leger.

En hoe reageerde Angela Merkel? Zij noemde Macron´s rede een “goede impuls”. Zijn rede zou een goede basis vormen waarmee men zou kunnen werken (zie berichten in “Zeit-Online”, “Focus-Online” en de “Süddeutsche Zeitung”). Merkel zou tussen de Duitse en Franse EU-politiek een grote mate aan overeenstemming zien. Ook de Groene Cem Özdemir was positief verrast door Macron´s voorstellen. Men zou nu op Frankrijk af moeten gaan.

De rede van Emmanuel Macron en de reacties van de gevestigde politici en mainstream media maken duidelijk: de bevolking dient op de absolutistische centrale EU-staat voorbereid te worden. Anders kun je de rede van Macron en de reacties erop niet samenvatten.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in dictatuur, Duitsland, Eurofielen, EUSSR, Frankrijk, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

51 reacties op Merkel looft Macron voor diens radicale EU-voorstellen

 1. Guardiacivil zegt:

  Twee handen op een buik.
  Het zal een keer fout gaan voor die twee.
  Fijne avond aan iedereen.

  Like

 2. Tistochwat zegt:

  Ze zijn dol op elkaar, lief hè?

  Like

 3. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  Hoeveel gekker kan het nog worden met die eurofielen??

  Like

 4. Feniks zegt:

  Het recept voor burgeroorlogen in Europa.

  Geliked door 1 persoon

 5. Cynicus zegt:

  Macron en Merkel streven naar meer globalisering. Met de EUSSR als bouwsteen van deze neomarxistische wereldorde. Men gebruikt met name het klimaatsprookje als wapen tegen de hardwerkende middenklassers woonachtig in de EU. Met als kers op de taart van de klimaatdictatuur een enorme massa-immigratie…

  Geliked door 1 persoon

 6. Mirjam zegt:

  Macron heeft zijn Franse kiezers belooft dat hij Frankrijk zou ‘redden’ van de ondergang en hij beloofde vernieuwingen. Macron heeft teveel beloftes in zijn mond genomen en nu moet hij ze waar maken, maar omdat hij weet dat hij dat nooit zelf alleen zal kunnen, wilt hij de EU erbij betrekken en deze de kastanjes uit het vuur voor hem laten halen, zodat hij met de eer kan gaan strijken. Waarom iets zelf doen als je het door een ander kunt laten doen? Wel, hij probeert het iedere keer weer om het geld uit de zakken van de burgers van Europa te trekken voor zichzelf en zijn ‘geliefde’ Frankrijk. Gemakshalve vergeet hij maar bewust, dat Frankrijk zelf schuld is aan hun verloedering en daarom ook alleen zelf de oplossing moet vinden of op de blaren moet zitten.

  De vorige keer had hij het over het starten van een depot van Europees geld door de Europese landen, waar ieder land in Europa (waaronder hij Frankrijk als hoofdafnemer in gedachten had) uit kon putten als het in financiële nood was. Dit ging niet door, want iedereen had HEM door. Men begreep waarom hij dit wilde.
  Nu probeert hij het weer. Hij probeert de macht van de EU elite groter te maken, zodat er gemakkelijker aan het geld van de individuele landen te komen is. Grootspraak á la Klaver, zijn politieke evenbeeld, gebakken lucht en een theaterstuk. Een speler op het veld van de ‘grote beloftes waar nooit iets van waar werd’. Slaafs slaafje van mutti Merkel, zittend aan haar voeten en hangend aan haar lippen. Frankrijk heeft ook nu weer de verkeerde keuze gemaakt, want dit schertsfiguur zal het land heus niet redden.

  Geliked door 1 persoon

  • Rensk. zegt:

   Onze pensioenspot van 1400 miljard daar zal Macron verlekkerd naar kijken. Heeft het kabinet daar niet hun handtekening onder gezet zonder ook maar 1 letter te lezen wat ermee gaat gebeuren. Een dag van tevoren kregen ze de stukken en de dag erna stonden de handtekeningen eronder. Het fijne ervan weet ik niet, maar er is iets mee gedaan richting EU en als ik EU hoor dat gaan mijn haren overeind.

   Like

  • Jean zegt:

   Mirjam, 1.000% met u eens alleen een kleine opmerking, “noem dat monster nooit meer mutti” ze is geen mutti en zal ook nooit als een mutti beschouwd worden, ze is een monster met gigantische schadelijke gevolgen voor de Europeanen en dat macronnetje weet niet beter die wordt gestuurd zoals een drone “van op afstand” waarbij de stuurbedieners veilig zitten en de drone alle kanten op kan gestuurd worden.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Als het fout gaat kan Macron altijd de EU de schuld van zijn falen geven.

   Like

 7. Statler & Waldorf zegt:

  En Mark Rutte en de VVD roepen dat willen we niet.
  Maar vinden het ondertussen van Brussel een prachtig plan en tekenen bij het kruisje.

  De Nederlandse kiezer is een zeldzame kl**thommel die niet verder denkt dan de dag van morgen.

  Zelfs de pensioenpot € 1300.000.000.000,00 ( 1300 miljard ) zijn al in de klauwen terecht gekomen van Brussel middels goedkeuring Tweede Kamer.

  Weltrusten zotte Nederlander.

  Geliked door 2 people

 8. ildiko zegt:

  Zo ziet er Frankrijk nu uit, gefilmd van uit een auto langs de snelweg: MACRON IS EEN MEGA IDIOOT, ZIJN EIGEN LAND IS GEEN FRANKRIJK MEER MAAR EEN KROTENWIJK kijk hier het bewijs:http://napimigrans.info/megdobbento-latvany-ime-franciaorszag-a-jovoben/

  Geliked door 2 people

 9. r.v.marle zegt:

  En frankrijk moet nog bezuinigen als nederland en duiisland financieel helpt,
  dan komt alles goed.

  Like

 10. BigLJohn zegt:

  Juncker heeft nu in Europa twee troeven in plaats van een. In samenwerking met Merkel, gaat nu ook Macron alles uit de kast trekken om alle macht aan Brussel te geven. Bedankt Duitse en Franse kiezers, maar niet heus ! In Nederland krijgen we een horror kabinet. Een pro E.U. kabinet met Rutte, Pechtold, Buma, en Segers. Als Europa nou niet naar de verdommenis gaat, dan weet ik het niet meer ! We staan (net als in 1940) aan de vooravond van een hele hoop ellende !

  Like

  • Mirjam zegt:

   Europa gaat niet naar de verdommenis. Kijk maar naar de groepen ‘vechters’ die nu al opgestaan zijn. De PVV, de FvD, de AFD, het Vlaams belang, Front National en de diverse andere groepen die nu al weerstand bieden. Allemaal bemand met mensen die het rechtssysteem kennen en het verdedigen tot op de tand. En dan de landen die er nu al tegen ‘vechten’, zoals de Balkanlanden. Zij laten zich hun identiteit en soevereiniteit niet afpakken en beslissen zelf. Ze schieten als paddenstoelen uit de grond of zijn allang hiermee bezig. En vergeet dan niet de burgers zelf. Een groot deel hiervan heeft genoeg van de overheersing en verovering van en door de EU elite.
   Ze zullen NIET winnen, want er valt teveel te verliezen en dat realiseert zich het overgrote deel van Europa.

   Like

   • Jean zegt:

    Mirjam, ik ben van mening dat Europa al naar de kloten is door die massa Afrikanen en die massa klootzakken in dat EU gedrocht.
    De burgers blijven helaas dom, ze willen blijkbaar niets leren, ze kijken liever naar idioten (voornamelijk uit vreemde Afrikaanse landen) die achter een bal lopen en als ze die bal dan hebben hem verder trappen en dat aan salarissen van ± 200.000 euro PER WEEK…….!!!!
    M.i. is de enige oplossing “REVOLUTIE” en heel die geïmporteerde troep incl. die huichelaars/zakkenvullers/volksverlakkers van dat EU gedrocht het land uitzetten richting Afrika, wij voeren dan de echte ‘democratie’ in w.w.z. “politiekers doen enkel wat ze opgedragen krijgen nl. DE WIL VAN HET VOLK VERDEDIGEN & RESPECTEREN.

    Geliked door 1 persoon

   • Cynicus zegt:

    Ik vrees dat het pro EU-kabinet met het klimaatsprookjes geouwehoer als een razende straks allerlei vrijheidsbeperkende maatregelen gaat treffen om de nationalisten zoveel mogelijk de wind uit de zeilen te halen als dat kabinet valt. Dat pro-EUkabinet dat kotm zal zoveel mogelijk in de arrogante machtsbubbel gaan zitten en via de Nederlandse Propaganda Omroep blijven roeptoeteren dat het goed gaat. Net de DDR daar bleef men ook maar hardnekkig herhalen dat alles goed ging.

    Like

   • BigLJohn zegt:

    ….Allemaal bemand met mensen die het rechtssysteem kennen en het verdedigen tot op de tand….De Europese rechtssystemen functioneren allang niet meer, alleen maar de wetten die Brussel aan de lidstaten oplegt. En inderdaad, weerstand is er genoeg tegen die E.U. Maar praatjes vullen geen gaatjes. Het is als de honden kunnen blaffen, maar de karavaan trekt verder. Zolang er geen strijd met wapens gevoerd gaat worden, blijft de E.U. gelijk een sneltrein voort denderen, op weg naar zijn einddoel. Ondanks alle woordelijk verzet !

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Duitsland, de blinde, laat zich helpen door de lamme, Frankrijk.

   Geliked door 1 persoon

   • Mirjam zegt:

    @BigJohn.
    De wetten zijn er voor gemaakt om gevolgd te worden, want anders loopt alles de soep in. Dat is wat er nu gebeurt. Alles wordt op een hoop gegooid en recht en orde is er niet meer. Er zijn rechtsvertegenwoordigers en linksvertegenwoordigers, en tot nu toe hebben de linksvertegenwoordigers eerder het rechtssysteem meer om zeep geholpen dan dat ze het hebben nageleefd. Als je advocaat of rechter bent, wil nog niet zeggen dat je het juiste doet, een titel zegt niets. Een overtuiging echter wél.

    De juristen binnen de rechtse partijen die er wél toedoen en het recht willen laten zegenvieren, de waarheid aan het licht willen laten komen en de slechten berechten en straffen, hebben die overtuiging en willen er ook voor staan en gaan. Weidel heeft dit binnen de AFD, Hiddema heeft dit binnen het FvD, en er zijn er nog meer, ook binnen de PVV die voor het echte recht zullen en zijn aan het strijden.

    Wetten worden voor ware dingen gemaakt, voor feiten die niet te weerleggen zijn, zodat de vrijheid en de eerlijkheid gewaarborgd worden en iedereen gelijke behandeling krijgt. Maar de eerlijkheid is in deze tijd ver te zoeken en de leugen regeert. Het goede is dat de rechtse partijen op zijn gestaan en er steeds meer mensen, jong en oud, weer een rechtvaardig leven willen. Dat het recht zegeviert en eindelijk het krapuul en de duivels krijgen wat ze verdienen: de hel. Maar dat kan alleen als het hele rechtssysteem wordt schoongeveegd en de wetten die hiervoor zorgen kunnen worden nageleefd en gevolgd. En dat zal ook gebeuren, sterker nog, het is al aan de gang en het zal niet meer stoppen. Iedereen heeft er genoeg van en wil van de leugenindustrie genaamd EU en hun consorten af.

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Mirjam.
    Zo is het helemaal.

    Like

 11. T.Troubadour zegt:

  L’histoire se rep^ete.

  Like

 12. Rensk. zegt:

  En maar weinig mensen, die iets in de gaten hebben.

  Like

 13. Anton Haksteeg zegt:

  Nog Merkel nog Macron zijn goed snik ze zijn uitsluitend uit op meer macht. Het is meer dan de hoogste tijd om deze smeerboel die zich EU noemt te verlaten. Nexit maar dan beter dat Brexit en grenzen dicht.

  Like

 14. fleckie zegt:

  De hele ‘kliek’ die onze landen economisch aan het uitputten zijn, moeten onder …GEEN… enkele voorwaarde de kans krijgen, ‘ de hielen te lichten'( ervandoor gaan) als ‘de bom barst’!

  Like

 15. Joshua zegt:

  Hoe meer zij betaald krijgen hoe gekker of zij worden een eigen mening hebben deze imbecielen niet.Geldelijke injecties?

  Like

 16. Jan zegt:

  Angela Ferkel heeft niets fouts gedaan: Ich kann nicht erkenn’n, was wir jetzt anders machen müßten
  …ich habe den Wahlkampf gemacht wie ich ihn gemacht habe, ja dat zegt de nitwit letterlijk

  Das heißt FASELN, Frau Ferkel!!

  Like

 17. kampersrene zegt:

  Voor de geintereseerden Foto’ s van Merkel , Macron ,Verhofstadt en Junckers om uw woonkamer wat op te vrolijken vanaf heden te verkrijgen bij HEMA .
  Bij bestelling foto Junckers gratis die van Rutte
  PS zolang de voorraad strekt.

  Like

 18. Jan zegt:

  Duitse psychiater: Man kann die Probleme nich lösen

  Like

 19. Europa verdient als het ware leiders zoals Macron, Merkel en Rutte, de pro en contra’s waren vanaf het begin duidelijk voor elk mens die politiek geïnteresseerd is, je bent wat je stemt.

  Like

 20. Jan zegt:

  Hard politieoptreden in Italië tegen indringer

  Ik had hem een trap tussen zijn benen gegeven zodat zijn ballen in zijn strot zaten

  Like

  • Mirjam zegt:

   De bananenrepubliek is weer bezig. Totaal debiel, waarom laten we toch die gekken onze landen binnen? Wat zou er gebeuren als de burgers zelf de grenzen gingen bewaken en het werk van de staat gingen doen om onze landen en onszelf te beschermen? En al die shit niet meer zouden accepteren.

   Like

  • Thomasson zegt:

   Dat is precies het einddoel van de NWO en de vazallen in Brussel en Straatsburg. Europa volproppen met gekleurde apen en halve apen; geboren uit massaverkrachtingen van blanke vrouwen door zwarte apen uit Afrika en getinte Allah apen uit islamitische landen. Producten van de KALERGI-PLAN. Men moet de intelligente Europeanen desnoods met (Islamitisch)geweld verdelgen; anders verliezen wij de NWO Goden onze macht.

   Like

 21. Jan zegt:

  Socialisme is een verrijking; Permanente noodtoestand voor Frankrijk?

  Like

 22. Jean zegt:

  Bekijk aandachtig de foto’s!!!!!
  Maakt merkel duidelijk aan macronnetje waar het te doen is???

  Like

 23. Bas zegt:

  Kennelijk smaakt deze Makronen koek naar meer.

  Like

 24. Taljaard zegt:

  De wal zal het schip vanzelf wel keren wanneer de utopie wordt geconfronteerd met de realiteit.
  Het ziet er echter helaas naar uit dat dit. i.t.t. 10/15 jaar geleden, niet meer zonder bloedvergieten zal kunnen gaan.
  Zeker in Frankrijk en dankzij de idioterie van Merkel mogelijk ook in Duitsland.
  Macron speelt hoog spel en zou nog wel eens kunnen worden afgestraft door het Franse volk.
  Hij zou de eerste niet zijn die dit gebeurt.
  Op steun vanuit Washington hoeft hij de eerste 3 jaar niet te rekenen, de Britten zijn al afgehaakt en Merkel’s machtsbasis zal bij ongewijzigd beleid ook alleen maar wankeler worden. Merkel is geen Bismarck, want die beschouwde de politiek als de kunst van het mogelijke, terwijl Merkel tracht om het onmogelijke te verwezenlijken.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s