Conservatief Spanje of anarchistisch Catalonië?

Screenshot_28

(Door: “kewil” – Vertaling: E.J. Bron)

De linkse Catalanen komen niet tot rust. In Barcelona willen ze koste wat het kost over hun onafhankelijkheid stemmen. En ze zullen niet stoppen, totdat ze hun zin krijgen. Dat zit het anarchistische Catalonië al minstens 100 jaar in het bloed.

PI News (2)

En omdat ze daar zo´n opstandige en anarchistische bende zijn, voel je ook vanuit de links besmette Duitse pers duidelijk sympathie in de berichtgeving en een aversie tegen een veeleer conservatieve centrale regering in Madrid. Terwijl iedereen weet dat de nieuwe staat geen aanwinst zal zijn.

Nauwelijks heb je een paar brokken Spaans geleerd, of je moet nu ook dit afgehakte Pyreneeën-dialect Català nog leren, dat weldra ook naar Brussel zou komen. Want dat willen de Catalanen, die zo trots zijn op hun economische cijfers, uiteraard; naar de geldpotten van de EUSSR. Hun statistische cijfers liegen echter. En wat nog economisch solide is, zoals de inkomsten uit het toerisme, zal snel door de idiote anarchistische politiek geruïneerd worden. Nu al demonstreren ze in Barcelona en op Mallorca tegen het toerisme.

Terwijl dus eigenlijk alleen maar bewusteloze linksen kunnen stemmen voor een República Catalana en ons hart slaat voor Madrid, kan men desalniettemin ook als Duits conservatief blij zijn met een afsplitsing van Catalonië, want zo gemakkelijk zal dat in de EUSSR niet functioneren. Veel ruzie, kwaad bloed, wrijvingen en bovendien nog andere kandidaten voor onafhankelijkheid, tot aan Zuid-Tirol toe, zullen de Brussels moloch en de euro tot onze vreugde grote problemen bereiden en een Europa volgens Macron´s en Juncker´s goedkope denkwijze opnieuw sterk afremmen.

Bron:
www.pi-news.net
Door: “kewil”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, EUSSR, Linkse Kerk. Bookmark de permalink .

37 reacties op Conservatief Spanje of anarchistisch Catalonië?

 1. IkBenHet zegt:

  “afgehakte Pyreneeën-dialect Català” Voor de goede orde; Catalaans is een taal!!
  Voor het overige wens ik alle SI stemmers eindeloze rampspoed en ellende toe.
  Zij laten zich blindelings voor het vuige karretje van Puigdemont en Junquera spannen.
  Geheel volgens de (S)Linkse doctrine: Alles moet naar de kaloten!!
  Zij rekenen zich rijk, maar zijn dat per saldo dus niet. Ieder kwartaal stroomt er 2.5 miljard euro terug vanuit Madrid naar Catalunya. Pensioenen en uitkeringen komen uit Madrid.
  Zonder bij de EU te mogen en na het toerisme verjaagt te hebben zullen zij afglijden naar armoede.

  Like

 2. Haagse Harry zegt:

  De linkse Catalanen komen niet tot rust. In Barcelona willen ze koste wat het kost over hun onafhankelijkheid stemmen. En ze zullen niet stoppen, totdat ze hun zin krijgen. Dat zit het anarchistische Catalonië al minstens 100 jaar in het bloed.

  WAT EEN FANTASTISCH VOLK..!!
  ZO ZOU HEEL NEDERLAND OOK MOETEN REAGEREN, DAN KONDEN DE HUIDIGE KLIEK PSYCHOPATEN EN LANDVERKRACHTERS ZICH IJLINGS UIT DE VOETEN MAKEN.

  WANT HET VUURPELOTON VAN HET VOLK STAAT HEN DAN OP TE WACHTEN!

  Like

 3. Statler & Waldorf zegt:

  Prima plan!!
  Hoe meer landen en hoe meer afsplitsingen des te meer onrust in Brussel.
  Hoppa! Ga er maar voor Catalonië.
  En daarna:
  Friesland
  Schotland
  Sardinië
  Sicilië
  België in twee delen Vlaams en Waals
  Gibraltar
  Enz.
  Enz.
  Slopen die EU.

  Geliked door 4 people

  • Oeps48 zegt:

   @ Statler & Waldorf (30 september 2017 om 15:03)
   Goede avond Dames en Heren.
   Zo’n 15 jaar geleden heb ik al voorspeld, dat als Europa ooit één mocht worden het van ellende uit elkaar zou vallen. Niet in 25 landen, maar in 250 staten.

   Geliked door 3 people

   • Gewoon weer terug naar de mooie tijd dat elk dorp of stad z’n eigen Baron of andere Hoogedele Heer had. Die zorgde tenminste voor veiligheid en liet elke illegaal of crimineel ter vermaeck en lering op spiesen langs de A73 opstellen. Nou ja, hij had het recht ook nog om je dochter, als ’t een mooie was, in haar 1e (?) huwelijksnacht voor te boren. Maar een kleinigheidje hou je toch en het is tenslotte beter dan vandaag aan den dag waar die meiden, mooi of lelijk maakt niet uit, toch maar verkracht worden als ze even gaan joggen of winkelen. Wij betalen, als simpele horigen, dan wel weer die 10-de penning.

    Geliked door 2 people

   • Wolf zegt:

    U krijgt GELIJK!

    Geliked door 1 persoon

  • Wolf zegt:

   Kan het niet maar niet voorelkaar krijgen de ster ,like. Via deze weg dan maar , LIKE Statler en Waldorf.

   Like

 4. BigLJohn zegt:

  Dit is alweer het zoveelste voorbeeld, dat Europa veel eerder uit elkaar valt als dat het verword tot een Verenigde Staten van Europa. De Europese geschiedenis sinds het Romeinse Rijk spreekt al boekdelen. En al die oorlogen die gevoerd werden in Europa leverden strijd op tegen de agressor, en de wens om zijn eigen nationaliteit weer terug te krijgen. Hitler zag zijn duizendjarige Rijk. De E.U. in Brussel denkt het minstens ook zo lang uit te houden. Middels de politiek van de E.U. werd niet een volgende grote oorlog voorkomen, wat ze beweren, alleen maar uitgesteld. En hoe langer die (burger)oorlog op zich laat wachten, hoe heftiger die zal gaan worden, want dit blijft niet mooi staan natuurlijk !

  Geliked door 3 people

 5. Aegolius cs zegt:

  Uw artikel gelezen en weldra overgeschakeld naar Wiki: geschiedenis Catalonie en Franco.
  Ten tijde van mijn autovakantie 1965, wist mijn medechauffeur al te vertellen dat Catalonie een ander, overigens prachtig ruw gebied zal betreffen dan verder naar het zuiden. Ik herinner me van de Costa Brava dorpjes de huisjes met open deuren en aan het eind van de gang de altijd hetzelfde zwart-witte portret van Franco en voor de woning, de vegende oudjes die het stoffig entree wilden schoonhouden.
  Anarchie versus economie en bestuur in dezen……… Wanneer heeft het volk recht op zelfbeschikking?

  Geliked door 1 persoon

  • IkBenHet zegt:

   U lult uit uw nek!! Heb in een particuliere woning nog nooit een portret van Franco zien hangen!! Zeker niet bij Catalanen.

   Like

   • Aegolius cs zegt:

    Ik kan u niet tegenspreken omtrent uw waarneming. Wel dat mijn maatje enig Catalaans sprak en wij de vissersdorpen bezochten vóór dat om de zon toeristengebouwen werden neergezet.

    Like

  • IkBenHet zegt:

   Ben sedert 1964 woonachtig in provincie Girona. Al 43 jaar getrouwd met een Catalaanse vrouw. En spreek vloeiend Catalaans.
   Moet de eerste Franco afbeelding in een particuliere woning nog tegenkomen.

   Like

 6. anna zegt:

  afgelopen dinsdag nog in de haven van Barcelona geweest, ligt vol met schepen die bemand zijn door Spaanse soldaten, eveneens de Ramblas en het vliegveld vol met gewapende soldaten …. enge bedoeling daar, we zullen het de komende dagen wel zien

  Geliked door 2 people

  • IkBenHet zegt:

   Hoe denkt u dat het er op de Afsluitdijk uit zou zien indien Friesland hetzelfde kunstje zou pogen te flikken !!?

   Geliked door 1 persoon

  • Aegolius cs zegt:

   Europa blinkt uit in wegkijken en hier:

   Nog niet is de staat van beleg afgekondigd…….

   Like

   • IkBenHet zegt:

    Rampscenario zou zijn; indien Puigdemont en trawanten gaan claimen dat referendum een succes was en de meerderheid SI gestemd zou hebben. Conform de door henzelf in elkaar geknutselde “constitutionele wet” moéten zij dan binnen 48 uur de Catalaanse Republiek uitroepen…
    Dán zullen hoogstwaarschijnlijk de tanks wél door de straten rollen.
    Heeft (S)Links het tóch wéér gepresteerd om een welvarend land totaal naar de verdommenis te helpen.

    Like

 7. Marian zegt:

  En zo doorgaan maar!!!

  Geliked door 1 persoon

 8. Kees zegt:

  Wat daar nu gebeurt, staat ons ook nog eens te wachten! Bewapen je nu, voor het te laat is.

  Geliked door 1 persoon

 9. Wachteres zegt:

  https://nos.nl/artikel/2195571-spanning-in-catalonie-loopt-op-aan-vooravond-referendum.html

  Spanning in Catalonië loopt op aan vooravond referendum
  Vandaag, 20:10
  Buitenland

  Aan de vooravond van het referendum in Catalonië loopt de spanning op tussen de Spaanse regering en de Catalanen die strijden voor onafhankelijkheid. De regering zegt de meeste openbare gebouwen die een stembureau zouden zijn, te hebben gesloten.

  In de straten van Barcelona is intussen een demonstratie tégen het referendum gaande. Duizenden mensen zijn op de been:

  Ze zwaaien met de Spaanse vlag en roepen leuzen tegen het referendum en tegen onafhankelijkheid van Catalonië. De tegenstanders vullen het stadhuisplein in het centrum, waar ook gebouwen van het regionale Catalaanse parlement staan.

  Ook in Madrid werd vandaag gedemonstreerd tegen afscheiding van de noordoostelijke regio Catalonië. Betogers riepen “Leve Spanje!” en scandeerden “Ik ben Spaans”. Volgens een telling van de regering deden er ongeveer 10.000 mensen mee aan de betoging in Madrid.

  Like

 10. scherpschutter zegt:

  Dus zeggen we straks niet meer “alles gaat naar de kloten maar alles gaat naar Catalonie”. We gaan het zien zondag. Ik ben er klaar voor, helm, gasmasker, zandzakken en noodvoorraden. De duitsers zijn er ook klaar voor. Hun condorlegioen staat klaar om op te treden. In plaats van Franco wachten ze nu op het commando van Juncker/Timmermans.

  Like

 11. Oeps48 zegt:

  Goede avond Dames en Heren.
  In Spanje gaat het dit weekend spannen. Hoe gaat dit aflopen? De Catalanen willen een referendum houden voor hun zelfstandigheid. De Spaanse regering probeert het te verhinderen. Ze zijn gekomen met veel machtsvertoon. Dat werkt als een rode lap op een stier. Het effect zal averecht zijn. Dit machtsvertoon onderstreept het gebrek aan leiderschap in Madrid. De Spaanse regering is bang macht te verliezen. En een kat in het nauw maakt rare sprongen. De Spaanse regering reageert dom en maakt zichzelf volkomen onmogelijk. Madrid speelt met vuur. Het gaat nu niet meer om de inhoud van het referendum, maar het nu protest tegen de regering. Dit kan morgen zomaar uit de hand lopen en een revolutie ontketenen. Als de Catalanen dit winnen, is de kans groot, dat de Basken ook weer van zich zullen laten horen. En dan volgen ook andere streken in Spanje. Afwachten wat er gaat gebeuren.

  Like

 12. Wolf zegt:

  Al is het ook links………. als die vervloekte EU maar kapot vernietigd wordt is alles veroorloofd.

  Geliked door 1 persoon

  • Taljaard zegt:

   @Wolf
   Nee!
   Het zijn smerige rooien.
   Die zullen de EU en de islam alleen maar meer omarmen en de EU- en islamkritische rest van Spanje machteloos maken. 10 tegen 1 dat het ze daarom te doen is.
   Want rooien hebben ALTIJD een dubbele agenda.

   Like

   • abouneenee zegt:

    Al zijn het “smerige rooien”, dan nog behoort iedereen de vrijheid te hebben over zijn of haar leven en de vruchten die daaruit voorkomen te kunnen beslissen.

    Als we het plaatje vertalen naar Nederland dan had Amsterdam een grote mond over een mogelijk referendum als de PVV het grootst zou worden. Dan heeft de overheid toch een klimaat geschapen waarin dat kon gebeuren?

    Lekker laten gaan die smeerlappen zou ik zeggen.

    Like

 13. abouneenee zegt:

  Afscheiding zou toch ook een onderdeel zijn van de Europese Grondwet, later onveranderd aangenomen als het Verdrag van Lissabon? Als straks Europa één zou zijn is dit toch ook wat ons te wachten staat als wij van dit recht, waarmee men ons nu zoet houdt, gebruik willen maken?

  Ik zie in de wederrechtelijke gijzeling van Catalonië door Spanje een rechtvaardigingsgrond voor een aanklacht bij het Europese Hof van Justitie.

  Like

 14. Oeps48 zegt:

  Goede avond Dames en Heren.
  Wat vandaag in Catalonië is gebeurd, is zeer beangstigend. Een dergelijk bruut optreden van de Guardia Civil (militaire politie) kan en mag niet worden goedgepraat. De Guardia Civil heeft vandaag geen rellen bestreden, maar zelf genadeloos overdreven geweld gebruikt tegen de bevolking. Dit heeft alles te maken met onderdrukking. In de EU zijn de plannen voor een Europees leger en een Europese politie al in een vergevorderd stadium. Wat vandaag in Catalonië is gebeurd, kan eerdaags in heel Europa gebeuren, met veel geweld de bevolking in het gareel drukken. Zo worden wij beroofd van onze vrijheden en onze rechten en ons recht op zelfbeschikking. De Catalanen hebben vandaag op een hele waardige wijze hun recht op zelfbeschikking opgeëist. Deze waardigheid werd niet met het politieoptreden door de regering in Madrid betracht. Spanje heeft een aantal redenen, om de eenheid te willen bewaren. Een daarvan is een economische, Catalonië is een wingewest. Een andere reden is, dat als de Catalanen hun onafhankelijkheid weten te verwerven, de Basken wellicht ook weer gaan beginnen en mogelijk zelfs ook enkele andere streken. De verbrokkeling van Europa is kennelijk vandaag in Catalonië begonnen. Ik zie liever een verbrokkeling van Europa, dan een Europese eenwording. Onafhankelijkheid is een oude en diepgewortelde wens van de Catalanen. Na, wat er vandaag is gebeurd, is deze wens alleen maar sterker geworden. Een revolutie, of burgeroorlog niet uit te sluiten. Afwachten hoe het zich gaat ontwikkelen.
  In 711 zijn de Moren (moslims) vanuit Noord-Afrika in het zuiden van Spanje binnengevallen. Zij hebben praktisch heel het land bezet. Later zijn ze wel grotendeels teruggedreven. Maar ze hebben hele duidelijke sporen achtergelaten. Met name in Zuid Spanje is er nog steeds veel moorse traditie te vinden.
  De Spaanse marine pikt dagelijks vele “vluchtelingen” uit zee op en zet ze in Zuid-Spanje aan land. Dit is Spaans beleid. Hoe de Catalanen hierin staan, is mij niet bekend.
  Catalonië is, mede dankzij het toerisme, een hele welvarende streek en draagt in belangrijke mate bij aan het Spaanse budget. Dit kan van het Spaanse binnenland niet gezegd worden. De armoe aldaar is in belangrijke mate het gevolg van de bouw van de Spaanse armada (eind 16e eeuw). Er werden hele streken kaal geslagen om een enkele eikeboom te kunnen vellen, waarna de grond erodeerde en wegspoelde.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s