Over het verval van de Duitse volkspartijen CDU/CSU en SPD

Screenshot_31

De macht van de kanselier brokkelt af. Het rommelt in Merkel´s partij.

(Door: Michael Mannheimer – Vertaling: Theresa Geissler)

De macht van de kanselier brokkelt af. In Merkel´s partij rommelt het: er dreigt een nieuwe richtingsstrijd voor de CDU. Allemaal de schuld van de ex-Stasi “IM Erika”, genaamd Angela Merkel. Dat haar politieke einde maar zo snel mogelijk moge intreden.

De decennialange hegemonie van de Europese linksen brokkelt af. De door hen geënsceneerde en geplande immigratiecrisis, die niets anders is dan een poging tot een in de geschiedenis onvergelijkelijke genocide van de linksen op de etnisch blanke bevolking van Europa, heeft vele kiezers in Duitsland en Europa wakker geschud.

Michael Mannheimer Blog

De linkse partijen bevinden zich overal in Europa in het vlieggat. De “overwinning” van Merkel zou wel eens de laatste overwinning van Links in Duitsland kunnen zijn;

Opmerking: wie het ontgaan mocht zijn: Merkel heeft de CDU beroofd van haar patriottisch-conservatief-christelijke opzet en van haar een linkse partij gemaakt. Zoals de Duitse jurist Steinhöfel in zijn opzienbarende toespraak opmerkte: Merkel´s CDU is sociaaldemocratischer dan de SPD en groener dan de Groenen.

“Wij hebben in Europa intussen vele sociaaldemocratische partijen, die bij verkiezingen tussen de 10 en de 20% behalen. In landen als Italië zijn hele partijsystemen in elkaar gestort.” (Tim Spier, junior-professor voor politieke wetenschappen aan de Universiteit van Siegen)

DE TOT NU TOE ONAANGEVOCHTEN HEGEMONIE DER DUITSE EN EUROPESE SOCIALISTEN BROKKELT AF – EN ZIJ ZAL TEN EINDE KOMEN

In Europa en Duitsland treedt een anti-socialistisch patriottische tegenbeweging aan. Er is geen alternatief voor het programma van deze linksen, die tot de volkerenmoord op hun eigen bevolkingen hebben besloten. De Europeanen worden wakker. En het zal er niet overal vreedzaam aan toe gaan, zoals de Europeanen op de continentale vernietigingspolitiek van hun politieke leiders zullen reageren. “Vae victis!” (Wee de overwonnenen), zoals de Romeinen reeds zeiden, kan leiden tot een slecht einde voor de Europese volksverraders.

(Michael Mannheimer)

_________________________________________

Verval van de volkspartijen: CDU en SPD zullen het in de toekomst nog zwaarder hebben

De zogenaamde volkspartijen CDU/CSU en SPD verkeren in crisis – en die zou zich kunnen voortzetten. Andere Europese landen zijn hen hierin voorgegaan. De vorming van nieuwe regeringen zal zich in het vervolg moeizamer ontwikkelen.

Krap 53,4% van de kiezers heeft bij de parlementsverkiezing op de CDU/CSU of de SPD gestemd. Waarden, waarbij men eigenlijk niet meer kan spreken van volkspartijen.

Het traditionele partijensysteem is achterhaald

Ter vergelijking: Bij de parlementsverkiezingen van 2002 zette nog 77% zijn kruisje bij de CDU/CSU of de SPD, in de jaren ’70 waren het er voor een deel meer dan 90%.

En deze ontwikkeling kan zich door de bank genomen nog voortzetten, dat toont een blik in de deelstaten aan: In Saksen-Anhalt bijvoorbeeld verspeelden de zogenaamde volkspartijen CDU en SPD in 2016 zelfs een gezamenlijke meerderheid in het parlement, daar kunnen ze sindsdien alleen regeren met hulp van de Groenen.

“Ik ben ervan overtuigd dat er voor geen enkele partij een bodem is waaronder ze niet kan dalen”, zegt Tim Spier, junior-professor voor politieke wetenschappen aan de Universiteit van Siegen in gesprek met onze redactie. “We moeten afscheid nemen van het beeld van een star partijsysteem zoals in de jaren ’70.” Waarom deze ontwikkeling? En welke gevolgen zou zij kunnen hebben?

“Geen brede kiezerscoalities meer”

Volgens de inschatting van Spier is de crisis der volkspartijen niet het resultaat van de parlementsverkiezingen van dit jaar. “Daar zitten processen achter, die al sinds 20 jaar zijn waar te nemen.” Aan de ene kant voelen mensen zich niet meer zo sterk gebonden aan politieke of sociale milieus. Vroeger stemden arbeiders uit het Ruhrgebied  bijna net zo automatisch op de SPD als kleine ondernemers uit Beieren hun kruisje zetten bij de CSU.

“Mensen beslissen bij verkiezingen intussen toenemend aan de hand van individuele belangen,” zegt Spier. De grote partijen zou het zwaarder vallen het potentiële kiezers naar de zin te maken. “Binnen de regeringsverantwoordelijkheid lukt het hen niet langer brede kiezerscoalities aan zich te binden.”

Dat heeft aan de ene kant te maken met de individualisering van de samenleving. Maar aan de andere kant ook met de regeringspolitiek van de voorgaande jaren.

“De SPD is er nog steeds niet overheen dat ze door de agenda-hervormingen onder Gerhard Schröder aan geloofwaardigheid verloor”, legt Tim Spier uit. “En de CDU is het tijdens de vluchtelingencrisis niet gelukt ook de rechts-conservatieve rand aan zich te binden.”

In beide gevallen moesten de volkspartijen reageren op dringende economische of maatschappelijke uitdagingen. In beide gevallen hebben de toppolitici echter eveneens fouten gemaakt, zegt de politieke wetenschapper. “Schröder en Merkel hebben eerder technocratisch verder geregeerd in plaats van de critici aan zich te binden.”

Meer flexibiliteit bij regeringsvorming nodig

Moeizame regeringsvormingen zoals na deze verkiezingen zouden thans in Duitsland veelvuldiger kunnen ontstaan. Ook dat hebben de deelstaten al meegemaakt: Van Jamaica in Sleeswijk-Holstein via de knipperlicht-coalitie in Rijnland-Palts tot aan rood-rood-groen in Thüringen en Berlijn hebben zich in de parlementen al coalities gevormd die op landelijk gebied momenteel nog op voorbehoud stuiten.

“De partijen moeten in de coalitievorming noodgedwongen flexibeler worden,” zegt Tim Spier.

In andere Europese landen – bijvoorbeeld in Scandinavië – behoren minderheidsregeringen tot de dagelijkse politiek. Eén of meer partijen vormen daar de regering, hoewel ze geen meerderheid in het parlement bezitten. Parlementaire meerderheden moeten zij dan voor iedere wet opnieuw smeden en daarvoor ook wisselende oppositiepartijen meekrijgen.

In sommige landen functioneert dat. Volgens politiek wetenschapper Spier is het model in Duitsland  echter momenteel niet denkbaar: “Minderheidsregeringen worden in het aan stabiliteit gewend geraakte Duitsland negatief waargenomen. Ze zouden eerder worden uitgelegd als teken van zwakte van de regeringspartij.”

Blik over de grenzen: Europese normaliteit

De vergelijking met de rest van Europa toont echter ook aan: Duitsland is allesbehalve een geval apart, eerder een achterblijver. “Wij hebben in Europa intussen vele sociaaldemocratische partijen, die bij verkiezingen tussen de 10 en 20% behalen. In landen als Italië zijn hele partijensystemen in elkaar gestort,” verklaart Tim Spier.

Een troost zou een blik over de grenzen voor politici van de Duitse volkspartijen echter nauwelijks zijn – eerder een vooruitzicht dat het nog erger kan worden.

In Frankrijk hebben de beide voormalige grote partijen, socialisten en conservatieven, het in mei niet eens gered in de herstemming om het presidentschap. In de Parijse Nationale Vergadering vertegenwoordigen ze nog slechts 142 van de 577 afgevaardigden. In Nederland behaalden sociaal- en christendemocraten bij de verkiezingen van dit jaar bij elkaar niet meer dan 18,1% van de stemmen.

In Oostenrijk zouden de beide volkspartijen ÖVP en SPÖ volgens actuele enquêtes bij de parlementsverkiezingen op 15 oktober hoe dan ook op iets meer dan 50% liggen – dat is in vergelijking met andere landen intussen al een hoog percentage.

(Bron: www.gmx.net/magazine)

Bron:
https://michael-mannheimer.net
Door: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in christendemocraten, Duitsland, sociaaldemocraten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

19 reacties op Over het verval van de Duitse volkspartijen CDU/CSU en SPD

 1. Jean zegt:

  Helaas blijven er nog velen slapen, ze zullen eerst wakker worden als het mes op hun strot gedrukt wordt door importtuig. Er is maar één redding mogelijk en dat is “afvoeren naar die landen waar ze vandaan komen, dus voor 99,99% naar Afrikaans grondgebied want wij zullen ze toch nooit tolereren noch respecteren, wij beschermen “met alle middelen” onze vrouwen, kinderen en kleinkinderen tegen elk barbaars geweld, geweld dat eigen is aan die achterlijke perverse gewelddadige barbaren verziekt door die perverse smeerlapperij die tot overmaat van ramp ook nog gesubsidieerd wordt door ordinair zakkenvullers onder eigen volk.
  Waar blijven de volkstribunalen die een einde zullen maken aan dat volksverraad van eigen volk?

  Geliked door 4 people

  • Asgard zegt:

   De Europese lijers wensen ons het volk het allerbeste maar geven het volk het allerslechtse,..Europa moet sterker worden in de toekomst zeggen de lijers, onze toekomst is een narcistisch psychopatische maatschappij van kindsoldaten, verkrachters en linkse troep,…..en de wind waait rustig door, bij bovengenoemde zal het zeer dun door de broek gaan lopen wanneer het los gaat, want 1 ding is zeker, het zal zeker los gaan!

   Like

 2. Flo zegt:

  Kom maar door in vredesnaam, de beuk in die elite troep godverdomme!!!!

  Geliked door 2 people

 3. Petra DeBoer zegt:

  De voormalige DDR’ers weten wat het is om in een socialistisch land te leven en willen dat niet weer. Mede daarom hebben ze op de AfD gestemd en is de AfD in vooral de voormalige DDR zo groot geworden. Merkel voert de agenda uit van o.a. de Democraten (socialisten) in Amerika en dat zal dus nu anders moeten.

  Het klopt dat Duitsland vele jaren achter loopt op andere landen zoals Nederland met de PVV.

  Geliked door 1 persoon

 4. Jade zegt:

  Mag dit a.u.b. met hoofdletters,
  want iedereen moet wakker worden!!!

  “De door hen geënsceneerde en geplande
  immigratiecrisis, die niets anders is dan
  een poging tot een in de geschiedenis
  onvergelijkelijke genocide van de linksen
  op de etnisch blanke bevolking van Europa”

  Geliked door 3 people

 5. koddebeier zegt:

  Het wordt tijd om al deze “sociaaldemocraten” voor een volkstribunaal te slepen zodat ze verantwoording moeten afleggen voor hun wandaden !!

  Geliked door 2 people

 6. Nou mijns inziens kunnen er niet genoeg intriges, verraad en flink aan de stoelpoten van Merkel gezaagd worden, blij te horen dat de bijna alleenheerschappij van haar partij aan het wankelen is. Wanneer men met deze machtspolitiek doorgaat en niet naar kritische geluiden uit het volk wordt geluisterd, dan voorzie ik veel ruzies binnen het CDU en dat is de basis van het verval. Enfin toch blijf ik het idee in mijn achterhoofd houden dat het jammer genoeg niet zo’n vaart zal lopen. Merkel is 12 jaar aan de macht en ik moet nog maar zien dat haar lang van te voren uitgestippelde politiek beleid zodanig sleets is geworden dat de partij zich van binnenuit zelf kapot maakt.

  Geliked door 2 people

  • Rensk. zegt:

   Ik ben er ook nog lang niet van overtuigd. Het lijkt mij een reeks van dominostenen waarvan er steeds meer tussenuit moeten voordat de boel in elkaar klapt. Merkel stuurt de boel aan en niet alleen. Teveel mensen hebben belangen bij het beleid wat Merkel en EU willen. Geld en macht. Een duivelse combinatie

   Geliked door 2 people

  • Oeps48 zegt:

   @ Adriaan Jansens (30 september 2017 om 17:51)
   Dames en Heren goede avond.
   Adriaan heeft gelijk. Krengela moet onderuitgehaald worden. Ze heeft al meer dan genoeg ellende teweeg gebracht. Ze moet gestopt worden. Ze staat te wankelen op haar benen. Grijp de kans. De tijd is rijp voor een ommekeer. Maak gebruik van het momentum. Geef haar geen gelegenheid zich te herstellen. Zaag aan de poten van haar stoel. Schop tegen haar zere schenen. Scheldt haar voor rot. Verzwak haar positie verder. Mobiliseer de massa. Leg het land plat. Die feeks hoef je niet met fluwelen handschoenen aan te pakken. Weg dat wijf. Oprotten und schnel bitte. Of moeten een paar stoere knapen komen helpen? Draal niet langer. Ga aan de slag. Begin aan de grote schoonmaak met de grove bezem.

   Geliked door 2 people

   • Ach beste Oeps48 je weet dat een van de factoren die de Duitse volksaard bepalen gehoorzaamheid is, dat hebben onze voorouders aan den lijve ondervonden. Door handig gebruik te maken van massa-psychologie kunnen de elite het volk bijsturen en dat gebeurd overal, want grote mensen massa’s aan zijn moeilijk te controleren. Een voorbeeld wil ‘k noemen, zoals NPO-Radio 1 zijn/haar luisteraars bedienen, daar zijn bijna uitsluitend linkse opiniemakers aan het woord. Zonder in een complottheorie te vervallen, is mind control een feit.

    Geliked door 1 persoon

 7. Marian zegt:

  Dat verval kan mij niet hard genoeg gaan. Hoe eerder naar de kloten, des te beter.

  Geliked door 3 people

 8. renato zegt:

  Eerst moet de politiek correcte media worden uitgerookt. Het instrument van de verraderskliek.

  Like

 9. jungleelephant zegt:

  Overal moeten volkstribunalen uit de grond gestampt worden:hoogste tijd!Wie laat er zich nou vrijwillig naar de slachtbank leiden?

  Geliked door 1 persoon

  • Oeps48 zegt:

   @ jungleelephant (30 september 2017 om 23:06)
   Goede middag Dames en Heren.
   Makke schapen laten zich naar de slachtbank leiden. Stieren nemen de tegenstanders op de hoorns. Er wordt al te lang met ons gesold. Genoeg is genoeg. Nu is het tijd, om op te treden. De beuk erin. Schandpalen, graffiti en volkstribunalen. Weg met de tirani.
   De februaristaking is een goed voorbeeld, om na te volgen.
   In 1989 maakte het Roemeense volk een einde aan Ceaușescu’s regiem.

   Like

 10. Thomasson zegt:

  Het langdurende antropologische experiment op de bevolking van Europa loopt hopelijk nu op het laatste benen. Wij weten niet precies wie de initiator van dit experiment was. Was dat een initiatief van de Sovjet KGB en het Rode Leger Europa door psychologische oorlogvoering zwakker maken? Dat Rusland ergens in de toekomst zou, zonder al te veel oorlogsgeweld te gebruiken, de boel kunnen overnemen. Echter er is nog een gevaarlijke speler : een schimmige club die men nu New World Order noemt. Deze club bestaat uit mensen die wij niet kennen, maar doch beheersen ons leven in ieder opzicht en straks ook ons dood. Wie zijn deze mensen?
  Wij weten dat sinds het einde van de Eerste Wereld, de Amerikanen bemoeien zich sterk met Europa. De grondleggers of de ‘Founding Fathers’ van de NWO gaven de NSDAP financiële support van meet af aan. Hitler kon rekenen op massieve financiële steun van Amerikaanse industriëlen en bankiers https://www.sott.net/article/298259-The-Americans-who-funded-Hitler-Nazis-German-economic-miracle-and-World-War-II
  De karikatuur ‘Millionen Stehen hinter MIr’ uit 1932 laat expliciet zien hoe Hitler aan geld kwam
  http://www.metmuseum.org/toah/works-of-art/1987.1125.8/
  De trucks van Ford namen deel aan de invasie van Polen in september 1939. Waarom had de VS Hitler ondersteund? Al wist men daar van de tienduizenden of zelfs honderdduizenden mensen die hij direct, naar de machtsovername, liet in concentratiekampen opsluiten? Zij rekenden op Hitler als een man die het Communisme zal tegenhouden; cost wat het cost en bloed heeft geen waarde.
  DEEL 2

  Like

 11. Thomasson zegt:

  DEEL 2
  De NWO bezat altijd een talent ondersteuning te geven aan verkeerde bondgenoten zo ook het hanteren van een kortzichtig concept die bijna altijd de boel in de stront laat zakken. Zie het concepthulp van de CIA aan de Mujahedeen van Bin Laden tegen de Sovjet macht in Afghanistan https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Cyclone en https://www.theguardian.com/world/1999/jan/17/yemen.islam
  Ook de EU is een project van de CIA http://www.telegraph.co.uk/business/2016/04/27/the-european-union-always-was-a-cia-project-as-brexiteers-discov/
  Tot de komst van het internet wisten wij tamelijk weinig over de gemiddelde Amerikaan. Amerika liet zichzelf altijd zien vanuit de producties van Hollywood en de uitvindingen die daar plaats vinden; vooral op het gebied van IT. Toen het massieve gebruik van het internet een feit werd, kwam een zeer onaangenaam facet aan het licht. Via commentaren op blogs en video’s kwamen wij te weten dat de Amerikaanse bevolking is kennelijk ondergaan in de laatste twee of drie generaties een serieuze degeneratie. Wij komen massa Amerikanen tegen bij wie iedere zin met Fuck begint en verbastering van hun eigen taal. Verder reflecteren de commentaren ongekende domheid en lage opleidingsniveau die wij hier in Europa bijna niet kennen; misschien bij de laagste Tokkies. De meeste Europeanen zijn door deze degeneratie niet aangetast. Er groeien nog in Nederland, Duitsland, Scandinavische landen enz. mensen met goede intelligentie en gezond verstand. De NWO goden zijn van deze ontwikkeling bewust en tevens ongerust. Europa kan met haar menselijk kapitaal sterk worden en de Europeanen zouden niet meer Amerika beschouwen als de sterkste in de wereld. Zij zouden zich van haar los maken; iets wat een zware economische en financiële consequentie kan hebben. Daarom steken zij miljarden in het theater genaamd EU die niets anders is dat een hub voor hun macht. Gezien de nieuwe ongunstige ontwikkelingen in Europa waarin de volkeren eisen weer hun vrijheid en willen zich bevrijden van de EU macht, komt de tsunami van zgn. vluchtelingen uit moslimlanden en Afrika goed van pas. Einddoel is de Kalergi-Plan waarin de gekleurde minder capabele en minder intelligente soort nieuwe Europeaan de macht zal overnemen. Dat er tijdens het verdelgingsproces van de oude blanke Europeaan bloed zal vloeien; daar hebben de NWO goden geen probleem mee. Waarom zouden ze? Het ging ook goed wanneer Hitler zijn tegenstanders in de kampen gooide?.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s