Resoluties van de parlementsfractie van de AfD

Screenshot_33

(Vertaling: E.J. Bron)

In het kader van haar constituerende vergadering heeft de parlementsfractie van de AfD op 26 en 27 september de volgende drie resoluties over de thema´s “migratie”, “euro-memorandum” en “directe democratie naar Zwitsers voorbeeld” besloten.

journalistenwatch

1. Migrantenchaos eindelijk stoppen

De parlementsfractie van de AfD eist, om de migratiechaos te overwinnen, met onmiddellijke ingang weer een omvattende beveiliging van de Duitse grenzen zolang niet alle EU-buitengrenzen bewaakt worden. Alleen hierdoor kan de tot op de dag van vandaag voortdurende massale illegale binnenkomst uit veilige derde landen worden gestopt. Illegale grensoverschrijdingen moeten gestopt en asielverzoeken van nieuwelingen uit onze buurlanden afgewezen worden.

Van de herfst 2015 tot eind 2016 zijn er migratiekosten van meer dan € 50 miljard voor Duitsland ontstaan; volgens berekeningen van deskundigen zullen de migratiekosten alleen al voor 2017 circa € 70 miljard bedragen. Tegelijkertijd leven miljoenen mensen in Duitsland in precaire omstandigheden. Tegen deze achtergrond richt de AfD zich tegen een voortgezette armoede-immigratie in de Duitse sociale stelsels; daarmee wordt hun draagkracht overbelast ten koste van de Duitse bevolking.

Tijdelijke bescherming in Duitsland is geen reden om hier te integreren; veelmeer moet er een snelle repatriëring naar de tot rust gekomen thuislanden plaatsvinden. Datzelfde geldt voor de meerdere honderdduizenden personen die eigenlijk uitgezet zouden moeten worden. Hun uitzetting moet consequent worden doorgezet. De collaps van de rechtbanken op grond van aanklachten tegen afgewezen asielverzoeken moet door veranderingen in de procedure worden tegengegaan.

De migratie naar Europa uit Afrikaanse landen evenals uit het Nabije en Midden-Oosten kan hun demografische, economische en politieke problemen niet oplossen. Wij wijzen all soorten van verhuisplannen af.

Verder eist de AfD het stoppen van de gezinshereniging uit niet of niet meer direct omstreden gebieden. Voor zover de nieuwe Duitse regering er aan vasthoudt om vooral Syrische migranten de gezinshereniging toe te staan, dan zou dat opnieuw een migratiegolf van minstens 1,5 miljoen mensen tot gevolg hebben. De opnamecapaciteit van Duitsland zou daardoor definitief overbelast worden; de culturele en economische gevolgen zullen de grondvesten van de Duitse staatkundigheid teisteren en de binnenlandse vrede massaal bedreigen.

2. Euro-memorandum

De fractie van de “Alternative für Deutschland” in het Duitse parlement veroordeelt Macron´s “wereldregeringsverklaring”.

De Franse president Emmanuel Macron wil een “heroprichting” van Europa en zodoende Duitsland´s financiële en staatkundige soevereiniteit afschaffen ten gunste van een centralistische aansprakelijkheid- en transferunie.

De AfD wil in overeenstemming met de grondwet weer meer nationale eigen verantwoordelijkheid en zodoende de voorwaarde voor een solide financiële en economische politiek teweegbrengen.

Geen land mag gedwongen aansprakelijk worden gesteld voor de schulden van een ander! In overeenstemming met de grondwet en de euro-verdragen eisen wij de naleving van het verbod op borgstellingen, garanties of andere vrijwaringen, die voor de Duitse belastingbetalers in toekomstige jaren kunnen leiden tot oncontroleerbare miljardenbelastingen.

Hoewel het constitutioneel gerechtshof al in 2009 in zijn “Lissabon-vonnis” duidelijk iedere verdere competentie- en geldafdracht aan de EU zonder een referendum daarover heeft verboden, wordt de soevereiniteit van Duitsland sinds 2010 stap voor stap uit de weg geruimd.

Daarmee wordt van het Duitse parlement als enige direct gekozen grondwetsorgaan een wezenlijk democratisch soeverein recht afgenomen. De fractie van de AfD in het Duitse parlement zal zich met alle parlementair-democratische middelen tegen deze plannen verzetten.

3. Directe democratie naar Zwitsers voorbeeld

De parlementsfractie van de “Alternative für Deutschland” is aangetreden om de democratie in Duitsland te versterken en het inspraakrecht van de burgers uit te breiden. Anders dan bondskanselier Merkel, die iedere vorm van landelijke referenda afwijst, komt de AfD vastberaden op voor echte medezeggenschap naar Zwitsers voorbeeld.

De burgers moeten niet alleen eenmaal in de vier jaar het parlement kiezen, maar op ieder moment op landelijk niveau direct aan politieke beslissingen mogen meewerken. Wij willen het volk het recht geven om eigen wetten te initiëren en door het parlement besloten wetten te wijzigen of buiten werking te stellen. Zodoende creëren we een dringend noodzakelijk correctief tegenover de partijstaat. De burgers krijgen een instrument in handen om het parlement tot een voortdurende aandacht en invoering van de wil van de burgers te bewegen.

In artikel 20 van onze grondwet is verankerd dat alle macht in verkiezingen en stemmingen uitgaat van het volk. Nu wordt het tijd om in het Duitse parlement een referendumwet te initiëren om zodoende het democratiehiaat te dichten.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), democratie, Duitsland, gezond realisme. Bookmark de permalink .

17 reacties op Resoluties van de parlementsfractie van de AfD

 1. paulzwueste zegt:

  AFD VÉÉL SUCCES!!!

  Geliked door 2 people

 2. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  wow…met schone lei en AFD opnieuw beginnen…!
  .

  Geliked door 1 persoon

 3. Marc zegt:

  Hear, hear!

  Like

 4. Statler & Waldorf zegt:

  En in Nederland is afgelopen week het referendum ten grave gedragen.
  Beste mensen, via ‘democratische’ weg zal er niets veranderen en zal de EU-trein blijven doorrijden.

  Geliked door 1 persoon

 5. Bob Fleumer zegt:

  Nu Nederland nog, het klinkt mij als muziek in de oren wat de AfD wil!

  Geliked door 1 persoon

  • Jean zegt:

   Bob, ik bewonder AfD, ik bewonder PVV, ik bewonder FPÖ, ik bewonder FN en vooral als Vlaming bewonder ik het VB, ik hoop dat ze allen snel gaan samenwerken om ONS Europa nog enigszins te redden van de ondergang door de import van gewelddadige barbaren.

   Like

 6. Rensk. zegt:

  Buitengrenzen van Europa beveiligen wat de taak van de EU is en wat ze volledig verzaakt hebben.Hoe durven ze nog eisen te stellen aan landen. Hoe durven ze. Ze hebben niets meer te eisen,. Ze moeten weg en zo snel mogelijk. Ik drink nooit alcohol , maar als ze weg zijn en het kaartenhuis instort zuip ik een hele fles champagne op. En dat vette varken moet ik ook niet tegenkomen.

  Geliked door 2 people

  • R.Kroonenberg zegt:

   .
   diep in gedachten stond ik laatst m’n tuintje wat te harken
   en wat stond plotseling naast me..dat ongezonde vette varken
   dus ik volgde mijn impulsen met m’n fonkelnieuwe schep
   Oh. mooi geharkte tuin, wat ben ik blij dat ik je heb… 😛
   .

   Like

 7. Henk der Niederlànder zegt:

  Ik denk eerlijk gezegd niet dat de AFD dit erdoor gedrukt kan krijgen en zo ja alleen ten koste van jarenlang juridisch getouwtrek.
  Er is toch niemand die werkelijk geloofd dat Merkel dit gebeuren zich zomaar laat afnemen.
  Want zou dat gebeuren verliest ze haar geloofwaardigheid in Brussel.

  Like

  • Mirjam zegt:

   Die krijgen ‘het’ erdoor, geloof dat maar. Ze zullen Merkel en consorten het vuur zo na aan de schenen leggen en blijven leggen dat het niet meer gedoofd kan worden. Ze zullen berouwen dat ze ooit het volk zo bedrogen hebben.

   Like

 8. Oeps48 zegt:

  Goede avond Dames en Heren.

  Het zijn mooie woorden. Ze klinken als muziek in de oren. Maar het is niet genoeg. Krengela veegt met het document haar achterwerk af. In de Bundestag heeft de AFD maar weinig macht. Als ze echt lef hebben roepen ze op tot een algehele staking en gooien het land plat. Allen dat kan Krengela tot aftreden dwingen en Duitsland nog redden.

  Onze PVV verkeert in dezelfde positie als de AFD. Door het cordon sanitair van Rutte heb je in de kamer niet veel in te brengen. Wilders denk aan je kiezers. Blijf niet langer achteroverleunen. Er wordt al veel te lang gesoebat. Wees geen softy. Je hebt onze stemmen gekregen. We verwachten veel van jou. Toon dat je ballen hebt. Het is de hoogste tijd voor aktie. De tijd is rijp. Doe je huiswerk. Get organized. Gooi het land plat, tot Rutte is opgepleurd. Maak het regeren voor Rutte 3 onmogelijk. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Geen woorden meer, maar daden !!!

  Geliked door 1 persoon

 9. Marian zegt:

  Héél, heel veel succes, doorzettingsvermogen en sterkte gewenst AFD.

  Like

 10. Jan zegt:

  Huilebalk van Deutsche Welle

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s