“Maar Kamerlid”

Screenshot_39

(Door: Ebru Umar)

We doen lacherig over Sharon Gesthuizen en Ybeltje Berckmoes, oud-Kamerleden die een boekje opendoen over de kadarverdiscipline bij hun partijen. Over het getraineer en gekleineer van Kamerleden door fractievoorzitters. Over hoe beeldvorming en voorlichting belangrijker is dan de inhoud. Over de angstzaaierij, machtsverhoudingen en het ontbreken van respect voor ons, de kiezer.

We doen lacherig over wat door moet gaan voor het belangrijkste beroep in de samenleving: volksvertegenwoordiging. We noemen het naschoppen, het publiceren van een boek waarin Sharon vertelt over tien jaar Tweede Kamerlidmaatschap en Ybeltje over zes.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Metro

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op “Maar Kamerlid”

 1. Theresa Geissler zegt:

  Nou, Ebru: “We, we….” I k doe daar niet lacherig over, hoor!
  Genoemde dames zijn er ooit in gestapt uit overtuiging en proberen om zo lang als ze dat kúnnen loyaal te zijn. Tot de kruik barst, waarna het er alsnog uit komt!
  Hoe weet je trouwens zo zeker, dat ze intern niet iets geprobeerd hèbben, te veranderen, maar compleet op een muur stuitten? Hoeft niet, maar kan wel.
  Ze hebben het hoe dan ook met alles, wat ze in zich hadden, geprobeerd, maar het werd ze te machtig. Goed mogelijk. Nou, laat ze dat dan achteraf uitbraken! Ik vind dat geen reden om lacherig over te doen:
  Het spijt me, maar wie tegen natrappen is, moet dan óók met de vinger naar de partij wijzen, die tot dat natrappen aanleiding heeft gegeven, niet eenzijdig z’n slachtoffer gaan uitlachen.
  Of, het allerbeste, ga dan eerst zèlf meedraaien in de politiek, zodat je datgene, waar het om gaat, aan den lijve kunt ondervinden:
  Vanaf de zijlijn is het gemakkelijk oordelen!

  Like

  • BertG. zegt:

   In dat geval zou je dus nooit meer commentaar mogen leveren op een partij, want we staan allemaal aan de zijlijn.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Ten eerste gaat het hier niet om kritiek op een partij, maar om kritiek op mensen, die úit een partij zijn gestapt. Of tenminste om “lacherig doen” om zulke mensen.
    Ik weet niet, hoe het met jou staat, maar mij zie je dat dus niet doen.
    En verder: tja, daar heb je het weer: Waarom zou ik nog steeds willen, dat de PVV een ledenpartij zou worden, denk je? Om iedereen in principe de mogelijkheid te bieden om van die zijlijn áf te stappen, misschien?
    Jij trouwens óók, dacht ik.

    Like

   • Marian zegt:

    Omdat wij er ons neer laten zetten. We hoeven dit niet te pikken. Een goed voor beeld kijk naar Catalonië.

    Like

 2. tjonge zegt:

  ebru zegt;
  “journalisten hebben diezelfde politici die worden afgefakkeld door Sharon en Ybeltje, nodig voor hun dagelijkse broodwinning. Voor hun status op de journalistieke ladder. Voor hun ego. Ook parlementair journalisten hebben een hypotheek. Of een ex.”
  .
  hoe gek ik ook ben op bijna alle artikelen van ebru umar, de pot verwijt de ketel dat die zwart ziet ?
  want ebru, zit jij nou ook niet dit artikel neer te pennen uit broodwinning, hypotheek etc ?

  Like

 3. Jean zegt:

  Volksvertegenwoordiger! Het woord zegt het nl. “Het Volk Vertegenwoordigen” w.w.z. de wil van het volk verdedigen én uitvoeren en niet zoals nu “lullen en zakken vullen”.
  Het wordt hoogtijd dat heel dat zootje zakkenvullers en volksverraders die totaal onbetrouwbaar zijn uit die 1ste én 2de kamer geflikkerd worden.
  Hoe? dat laat ik over aan de uitvoerders.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s