Myanmar: Sinds 1947 vermoorden Rohingya-moslims boeddhisten

Screenshot_49

(Door: “Vedic Upasana Peeth” – Vertaling: E.J. Bron)

Het staat gelijk aan een compleet foutieve waarneming wanneer men over het geweld in Birma spreekt, dat vele doden en gewonden aan beide kanten, bij de Rohingya-moslims en bij de boeddhisten, heeft geëist. Daarom is een faire beoordeling in deze zaak belangrijk om licht te werpen op de grijze gebieden en ze duidelijk te maken voor diegenen die niets van het thema afweten.

De Rohingya´s zijn een islamitische minderheid die emigreerde uit Bangladesh en woont in Myanmar. De gemeenschap vermeerderde zich in groot aantal in een relatief korte tijd zonder enige familieplanning of economische overwegingen en rekening te houden met de beperkte bronnen, zodat de autochtone bevolking in dit gebied een minderheid werd, land van hen werd afgepakt en aan de toegenomen bevolking van de Rohingya werd gegeven.

De Rohingya noemen zichzelf inheemsen van de staat Rakhine, terwijl Birmese historici zeggen dat ze vanuit Bangladesh in Birma geïmmigreerd zijn en wel hoofdzakelijk in de tijd van de Britse heerschappij in Birma en in geringere mate na de onafhankelijkheid van Birma in het jaar 1948 en de bevrijdingsoorlog in Bangladesh in het jaar 1971.

Onder de regering van generaal Ne Win in het jaar 1982 vaardigden de Birmezen een nationale wet uit, die de Rohingya het staatsburgerschap weigerde en zodoende gehoor gaf aan de wens van de grote meerderheid van de Birmezen (96%). De beslissing werd ook daarom genomen, omdat de Rohingya´s meerdere decennia lang tegen de regering in opstand waren gekomen, ondersteund door krachten van buiten, hoofdzakelijk separatistische bewegingen en extremistische groeperingen, waaronder door Al-Qaida.

De opstanden van de Rohingya in het westen van Myanmar waren opstanden in het noordelijke deel van de staat Rakhine (ook bekend onder de naam Arakan), die werden uitgevoerd door opstandelingen die behoorden tot de minderheid van Rohingya. De meeste botsingen vonden plaats in het district Maungaw, dat grenst aan Bangladesh.

Plaatselijke Moedjahedien rebelleerden van 1947 tot 1961 tegen regeringstroepen om te proberen het merendeels door Rohingya bewoonde schiereiland Mayu in het noordelijke deel van de staat Rakhine van Myanmar af te splitsen, om zich daarna aan te sluiten bij Oost-Pakistan (het huidige Bangladesh). In de late jaren-50 raakten ze een grote hoeveelheid ondersteuners kwijt en gaven ze zich over aan de regeringstroepen.

De moderne opstanden van de Rohingya in het noorden van Rakhine begonnen in het jaar 2001, hoewel Shwe Maung, de afgevaardigde van de Rohingya-minderheid, beschuldigingen van de hand wees dat nieuwe radicaalislamitische rebellengroeperingen ermee begonnen zouden zijn actief te worden langs de grens met Bangladesh.

Het laatste incident waarover bericht werd, vond plaats in oktober 2016, toen er botsingen aan de grens met Myanmar naar Bangladesh uitbraken met Rohingya-rebellen, die ervan verdacht werden contact te hebben met buitenlandse radicale islamieten.

Hoewel de Rohingya enkele generaties in Birma gevestigd zijn, vormen ze ongeveer 4% van de bevolking van Myanmar. Anderzijds vonder er constant overvallen plaats zoals de brute verkrachting van en moord op een boeddhistische vrouw in Rakhine door islamitische mannen, gevolgd door moord op islamitische Rohingya´s (als vergelding), wat zorgde voor opstanden tussen de boeddhisten in Rakhine en de moslims van de Rohingya. Het was geen eenzijdig bloedbad, maar een plaatselijk beperkte opstand met slachtoffers aan beide zijden.

De kwestie werd ernstiger toen de Rohingya ook monniken vermoordden. Meestal werden ze onthoofd. Binnen enkele maanden werden minstens 19 van zulke moorden op monniken gemeld, toen de monniken aan de kant gingen staan van de autochtone bevolking die tegen de Rohingya vochten.

De vraag die we ons allemaal moeten stellen, is: waarom doden moslims christenen? Waarom doden moslims zo´n beetje overal ter wereld? Geen van de boeddhisten die wij kennen, wilde of wil moslims doden, in ieder geval niet om religieuze redenen. Maar in Myanmar bestaat tamelijk weinig tolerantie met betrekking tot proselitisme, dat wil zeggen dat men geen problemen heeft met andere religies zolang men bij zijn eigen religie blijft en niet probeert anderen te bekeren. De christenen hebben dit lange tijd geleden al moeten leren, hoewel ze het nog steeds doen, zonder echter agressief te zijn. De hindoes hadden nooit zulke ambities en de boeddhisten doen het helemaal niet, maar de moslims . . . tja . . .

Anderzijds zijn de gemeenschappen van de Rohingya´s zeer conservatief wat betreft interreligieuze huwelijken, ze bestraffen en doden vaak hun vrouwen wanneer die met iemand trouwen die niet tot de gemeenschap van de Rohingya behoort. Maar ze trouwen graag met boeddhistische vrouwen en bekeren hen tot de islam. Dat bevalt enkele conservatieve groepen van de boeddhistische meerderheid niet echt, de redenen zijn duidelijk.

De christenen en de hindoes, de op twee en drie na grootste gemeenschappen binnen de bevolking, integreren zich goed. Hoewel veel christenen tegenover de boeddhistische Banar (Kachin, Chin, Karen, enz,) staan, zijn de disputen veeleer van historische of territoriale aard, of het gaat om bronnen, maar ze zijn nooit religieus. Ook het beledigen van een religie, IEDERE religie, om welke reden dan ook, is in Myanmar illegaal en men zou binnen enkele uren in de gevangenis zitten. En dat wordt actief toegepast, waarschijnlijk niet voor niets.

De Rohingya-moslims werden in het begin, zeggen historici, als gasten verwelkomd. In het begin waren er maar weinig tot geen problemen. Problemen zoals opstanden vonden later plaats, maar er werd een overeenkomst gesloten en ze werden in de jaren-60 ontwapend. Hoewel er tussen de beide gemeenschappen kleinere conflicten plaatsvonden, gebeurde er niets ernstigs, totdat vijf jaar geleden de moslims in groten getale bijeenkwamen, de straat opgingen en de zich in de minderheid bevindende autochtonen in hun gebied te doden. Daarom begonnen de Birmese boeddhisten van hun kant met tegenaanvallen tegen de moslims, die hun broeders en zusters in het gebied van de Rohingya doodden.

Daarom is het belangrijk om te begrijpen dat de boeddhisten niet de moslims doden, maar de autochtonen vechten tegen de rebellen, die er letterlijk op uit zijn om in de staat Rakhine een etnische zuivering door te voeren. Als het de schuld van de boeddhisten zou zijn, dan zouden ze ook de christenen moeten aanvallen. Ze zouden de christenen in ieder geval op de een of andere manier moeten discrimineren, zij zijn per slot van rekening de op twee na grootste religieuze gemeenschap in Birma. Maar dat is nooit gebeurd.

Men moet dus vasthouden dat men de onlusten geen religieoorlogen kan noemen. Het is een politieke oorlog, waarin autochtonen proberen hun leven tegen aanvallers te beschermen, die behoren tot een geïmmigreerde gemeenschap. Deze probeert niet alleen enorm in aantal te groeien, maar probeert eveneens met geweld de autochtonen direct en indirect tot hun geloof te bekeren. Erger nog, ze roepen de mannen van de Rohingya ertoe op om met boeddhistische vrouwen te trouwen, maar ze verbieden het de vrouwen van de Rohingya´s te trouwen met boeddhistische mannen. Het is een opstand die door de Rohingya´s is begonnen door boeddhisten aan te vallen en het tegendeel is gewoon niet waar, hoewel men dit in de hele wereld gelooft. Het zijn de Rohingya´s die mensen doden en “Allahu Akbar!” schreeuwen en geen enkele boeddhist, want boeddhisten kunnen vanuit hun geloof geen moord rechtvaardigen. Maar hun overleven heeft nu prioriteit en dat is voor hen aanleiding om zich te weren.

Sinds meer dan een halve eeuw maken de boeddhisten in Birma mee hoe de Rohingya kennelijk zonder reden tegen hen vechten, behalve dan dat ze een separate islamitische regio in Birma willen creëren met financiële ondersteuning van extremistische organisaties en uit het Midden-Oosten en met hulp uit het naburige Pakistan en Bangladesh. Het is de laatste mogelijkheid die ze hebben, ondanks de duidelijke problemen die daar uit voortkomen. Voor de boeddhisten is het gewoon de vraag of ze bereid zijn om te sterven door de hand van islamitische separatisten of dat ze willen proberen verder te leven door ervoor te vechten.

Bron:
https://de.europenews.dk

Bron oorspronkelijk artikel:
www.vedicupasanapeeth.org
Door: “Vedic Upasana Peeth”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Boeddhisten, Islam, Moslims, Myanmar (Birma). Bookmark de permalink .

16 reacties op Myanmar: Sinds 1947 vermoorden Rohingya-moslims boeddhisten

 1. tjonge zegt:

  deze uiteenzetting/verduidelijking van de problemen in Birma door Vedic Upasana Peeth gaan we nu komende weken dagelijks om 20u op het nos journaal zien…..

  Geliked door 1 persoon

 2. Jan zegt:

  ‘Rohingyas moordden Hindoes uit in Birma

  Myanmar’s killing fields: 45 Hindu bodies are found in mass graves as authorities accuse Rohingya Muslims of carrying out massacre

  Bodies of 45 Hindus including children found in mass graves in Myanmar
  Army say they were slaughtered by Rohingya Muslims and 48 are still missing
  ..
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4926446/Rohingya-accused-mass-killings-Hindus-Myanmar.html

  [video src="https://seed02.bitchute.com/5259/lieLmlRUzl3r.mp4" /]

  [video src="https://seed02.bitchute.com/5259/lKLb5i6q3wgA.mp4" /]

  Like

 3. Pietersen zegt:

  De VN wil 91 miljoen Euro ophalen voor de Rohingya kampen in Bangladesh bij de ‘internatonale gemeenschap’.
  Zal wel bij de EU zijn naar ik aanneem, waarbij onze Ploumen voorop staat uit te delen.

  Like

  • Rensk. zegt:

   Niets is makkeljker dan goedgeefs zijn met andermans centen. Niets is makkelijker dan gastvrij zijn en die gastvrijheid op andermans rug leggen. Niets is makkelijker dan Mulitculti opleggen en dan zelf je kind op een witte school plaatsen. (dag Halsema, wat jij schelden noemt heeft te maken met jouw hypocriete houding kindje)

   Geliked door 1 persoon

 4. jungleelephant zegt:

  Islam stinkt;ik kan er met de beste wil van de wereld niks anders van maken!

  Like

 5. scherpschutter zegt:

  weg met de moslims, zo simpel is het.

  Like

 6. Johan zegt:

  Zo gaat dat nu eenmaal altijd met die mohammedanen. Zie recent nog Kosovo. Albanese mohammedanen emigreren naar de Servische provincie Kosovo met toestemming van Tito, Vervolgens vermeerderen zij zich als konijnen en terroriseren de oorspronkelijke Servische bevolking. Met behulp van het westen krijgen die mohammedanen uiteindelijk Kosovo in handen.

  Ook nu schreeuwt de westerse pers moord en brand dat de zielige mohammedaanse Rohingyas de slachtoffers zijn. De volgende stap van de westerse linkse multicul “elite” zal weer ten koste gaan van een oorspronkelijk volk en ten gunste van mohammedanen.

  Like

 7. Ron zegt:

  ****ze roepen de mannen van de Rohingya ertoe op om met boeddhistische vrouwen te trouwen, maar ze verbieden het de vrouwen van de Rohingya´s te trouwen met boeddhistische mannen.****

  Hoe herkenbaar. Dat zien we in alle.gebieden waar moslims wonen.

  Geliked door 1 persoon

 8. Cynicus zegt:

  Nogal vaak geven moslims problemen in landen waar deze moslimminderheden er zijn
  Zie Atjeh (streng moslim gebied in Indonesie) , zie Mindanao; Philipijnen, zie zuid Thailand, zie de Oeigoerse gebieden in West China, zie Tsjestennie in Rusland..
  enzovoorts……….

  Moslims willen graag de baas spelen

  De islam eist onderwerping aan de islam. Het woord islam betekent onderwerping..

  Geliked door 2 people

  • Cynicus zegt:

   en zie de moslimwijken in de binnensteden van Parijs. Berlijn, Londen, Brussel en Den Haag en Amsterdam West Heel veel zware moslims Die hebben niks met de westerse manier van leven en de wetten en gewoonten van het westen.

   Geliked door 2 people

   • Anna zegt:

    Moslims willen niet alleen de baas spelen; ze willen de hele wereld overnemen voor de islam.
    Dat is de opdracht van Mohammed…..

    Geliked door 1 persoon

 9. De Aanschouwer zegt:

  Geheel volgens het 1400 jaar oude islamitische spoorboekje dat moet leiden naar wereldheerschappij. Jammer dat velen in het westen dat niet (willen) weten en/of mogen weten van de MSM en de boven ons gestelden.

  Like

 10. de sluwe vos zegt:

  Sinds zijn ontstaan heeft de Islam zich als een vuur verspreid in de hele regio totdat het ook de toenmalige Hindoeïstische en Boeddhistische landen bereikte. Hindoes en Boeddhisten werden toen massaal afgeslacht door de Moslims. Men spreekt over de grootste genocide in de geschiedenis, samen meer dan WO 1, WO 2 en de holocaust samen. Landen als Afghanistan, werden volledig geïslamiseerd en landen als India werden deels geïslamiseerd evenals een groot aantal andere landen in Zuidoost Azië. Dit ging gepaard met een nooit gezien bloedbad. Lees maar eens Koenraad Elst! Boeddhisten en Hindoes leefden altijd vreedzaam samen en hadden geen reactie op het Islamitsch geweld omdat geweld nu eenmaal geen deel uitmaakt van hun religie. Zij waren dan ook het slachtoffer van hun geweldloosheid. Nu schijnt men echter in te zien dat een dergelijke houding enkel leidt tot vernietiging van hun volk en religie. Naast een dolle hond kan men niet slapen. De woorden van een vooraanstaand Boeddhistische monnik. Het is dan ook een regelrechte schande hoe de problematiek in Myanmar door de westerse MSM wordt voorgesteld aan de hier veelal onwetende burgers. Gelukkig kan de naar de waarheid zoekende mens hier nog terecht.

  Geliked door 2 people

 11. Hendrik zegt:

  Myanmar is een land dat voor zijn eigen bevolking opkomt en wordt door de VN(Club van hoofdzakelijk moslimlanden en wegkijklanden) veroordeelt. Hef dat hele VN circus op, dat scheelt miljarden.

  Like

 12. erik zegt:

  Myanmar staat op plaats 28 in de wereldranglijst van christenvervolgers hoor, zulke lievertjes zijn dat echt niet!! (Daarmee pleit ik de moslims niet vrij, want die zijn inderdaad nog een graadje erger)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s