Recensie van het boek van Ybeltje Berckmoes

Screenshot_37

(Door: “Hannibal”)

Politiek gezien was afgelopen week de week van Ybeltje Berckmoes. De publicatie van haar boek Voorlichting loopt met u mee tot het ravijn”  gaf niet alleen een overzicht van de chaos binnen de VVD-fractie van de afgelopen vijf jaar, maar leverde en passant ook nog de munitie voor de aanstaande val van minister Hennis van Defensie.

Stennis om Hennis

Vooral dat laatste is een curieus feit, en heel illustratief voor de dynamiek die soms ontstaat. Jeanine Hennis komt in het boek van Berckmoes niet bepaald flatteus in beeld, maar is zeker geen bewust doelwit waartegen Berckmoes meer roept dan pangpang. Alleen moet je je afvragen of ook zonder de publicatie van dit boek de soep zo heet gegeten zou zijn? Dat zou terecht zijn geweest, maar niet direct voor de hand liggend. Want juist een deel van wat Hennis nu voor de voeten geworpen krijgt, is haar toepassen van vastgelegde trucjes met steekwoorden die het journaille gerust stellen moeten, waarop Berckmoes in dit boek onbarmhartig de schijnwerper zet. Het is een voor het slachtoffer wrede ironie dat het bestaan van VVD-voorlichting als fenomeen zowel dit boek als de val van Hennis mede bepalen.

Lees verder>>>
Nieuwe site

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Rotzakken, Volksvijandigheid, VVD. Bookmark de permalink .

17 reacties op Recensie van het boek van Ybeltje Berckmoes

 1. carthago zegt:

  Top artikel van hannibal op verenoflood!

  Like

 2. koddebeier zegt:

  De waarheid is hard ……………hee, VVDers en de rest van de leeghoofdige politici, waar er helaas veel te veel van rondlopen !!

  Like

 3. leefbarbaar zegt:

  Men verbaast zich er wel eens over dat de 2e kamer leeg is bij belangrijke debatten. Dat is dus simpel, men luistert nergens naar, men stemt, wat de partij wil. Een debat brengt daar geen verandering in. Dit feitje wordt mooi uitgelicht in dit boek. Brussel hetzelfde verhaal.
  Blijkbaar is de beloning van het lidmaatschap van de bende van Rutte zo groot, dat niemand integer en zelfstandig denkend durft te zijn. Met alle gevolgen van dien. En dit bij alle partijen. Behalve bij de PVV, want daar krijgt niemand een pretbaan toegeschoven na jaren jaknikken en wegkijken.
  Minpuntje: ook Ybeltje heeft dus gestemd voor het verkrachten van kindbruidjes in Nederland. En nog vele andere wantoestanden van de VVD. Dat gaat ze met dit boek niet goed maken. Als ze een geweten heeft, is met dit boek de eerste stap misschien gezet, maar zou ik niet graag in haar schoenen staan.

  Like

  • Rensk. zegt:

   Je zou het ook zo kunnen zien.Als ze tegengestemd had dan was ze eruit gevlogen en was dit boek er niet gekomen. Het is een mooi inkijkje in een open inrichting. (Halbe Zijlstra en Rutte! jullie zijn gestoord en niet zomaar gestoord, maar zwaar gestoorde mensen.

   Like

 4. Jan zegt:

  Doet mij denken aan het boek van voormalig PvdA-Kamerlid Marjet van Zuijlen Retour Nijmegen – Den Haag en waarin zij Melkert omschrijft als betonsocialist


  Hoogtepunten (of, zo men wil, dieptepunten) in de besproken periode waren de Bijlmerdebatten en de Nacht van Wiegel, waardoor het tweede kabinet-Kok bijna ten val kwam. In het boek neemt ze geen blad voor de mond en ze vermeldt dan ook nogal wat pijnlijke bijzonderheden over haar medepolitici en geeft onthullende kijkjes in de politieke keuken. Reden waarom rond de verschijning van dit boek nogal wat ophef ontstond en er stemmen opgingen om haar als fractiesecretaris te ontslaan.
  …..
  https://www.bol.com/nl/p/retour-nijmegen-den-haag/666855299/

  Like

 5. Jan zegt:

  Ga het boek beslist lezen.

  Overigens, ook Gerard van Westerloo in ‘Niet spreken met de bestuurder’ had al een inkijk gegeven in de werkwijze van Kamer- en fractieleden (de zogeheten elite blijken dan niets anders te zijn dan ordinaire Kimmetjes en kooivechters) en, niet te vergeten, hoe figuren als Melkert dachten, handelden en spraken. Melkert: “de discussie wil ik graag voeren, juist ten opzichte van en als het nodig is tegenover anderen die graag praten over tegenstellingen tussen mensen die zeggen, jij staat hier en wij staan daar en we kunnen eigenlijk niet met elkaar verder.”

  Melkert’s zinsbouw leek wel dat van Thomas Bernhard te willen evenaren die zinnen maakte die zich over meer diverse bladzijden uitbreidde met dit verschil dat Bernhard weet te boeien maar Melkert als hij zijn mond open deed, niets zei, net als de huidige dictator van Duitsland, Merkel

  Like

 6. Thomasson zegt:

  De bewoners van Nederland moeten dankbaar zijn voor de moed dat Ybeltje Berckmoes toont bij het publiceren van haar boek. Kennelijk kan men dit boek beschouwen als een soort handboek die gelijk staat aan “Everything You Always Wanted to Know about Sex : But Never Dared to Ask”. Hier vervangen wij Sex met VVD (De titel is geleend van een boek van Kenneth N. Anderson, Robert M. Goldenson uit de jaren ’60). De blog “De Wereld Nu” schrijft dat de beschrijving is niet uitsluitend van toepassing op de cultuur van de VVD, maar eerder op alle traditionele politieke partijen. Met andere woorden, onze vermoedens over het falende leiderschap die verantwoordelijk is voor dit land, komt naar voren als de naakte waarheid. Het is doods eng. Tweede vraag die wij mogen stellen: hoe kan dat nou dat de VVD kwam in de laatste verkiezingen als de grootste partij van Nederland? Ondanks de hele reeks van berichten over schandalen en corruptie? Denk maar aan de rij van 10 van Jan Roos. https://ejbron.wordpress.com/2017/09/30/video-jan-roos-top-10-vvders-met-een-luchtje/ Wij zijn toch geen bende van imbecielen?

  Like

  • BigLJohn zegt:

   Thomasson 1 oktober 2017 10:29 ….Wij zijn toch geen bende van imbecielen?….Nee, en misschien ook ja. We laten al jaren toe dat er door de linksen stembusfraude word gepleegd. Het beste kwam dit naar voren bij de laatste tweede kamer verkiezingen. De PvdA werd weggevaagd, en dat verwachtte de kiezer ook voor de VVD. Maar ziet wat er gebeurde. De PVV had vlak voor de verkiezingen 37 virtuele Kamerzetels, maar werd bij de verkiezingen ineens een heel stuk kleiner, te weten 20 kamer zetels. Geert Wilders was ineens heel blij, alweer 4 zetels winst vergeleken met de vorige verkiezingen. Tja, een kinderhand is gauw gevuld ! De VVD echter, die ons volk 4 jaar lang verneukte, maakte geen val, maar sprong flink omhoog naar 33 Kamerzetels. een verlies van 7 Kamerzetels werd ons wijsgemaakt, van 40 zetels naar 33 zetels Nee een winst van 17 Kamerzetels, gestolen van de PVV !

   Like

 7. Harry zegt:

  Van boeken heb ik geen verstand , van vrouwenlichamen wél , durf ik te zeggen .
  ( Hobbygynacoloog ) .
  Als dat boek nét zo goed is als haar figuur , wordt het een bestseller !

  Like

 8. Asgard zegt:

  Een vrouw met een heel vies onderbroekje!

  Like

 9. Jan zegt:

  ‘Samsom jaagde me met geweld door de pomp’

  Na het boek waarin het onbekende Kamerlid Ybeltje Berckmoes de vuile was van de VVD buitenhing, komt nu ook een PvdA’er met een boek. Oud-Kamerlid Roelof van Laar schrijft dat Diederik Samsom hem chanteerde om in te stemmen met de militaire missie boven Syrië.

  Vraag oud-PvdA-Kamerlid Roelof van Laar (36) waar hij het meest trots op is en hij noemt zijn initiatiefwet die moet voorkomen dat er in ons land spullen worden verkocht die door kinderen zijn gemaakt. Hij wist die op het nippertje door de Tweede Kamer te loodsen. En toen was hij Kamerlid-af. Zijn boek Eerlijk duurde niet zo lang, waarin hij terugblikt op zijn vier jaar als Kamerlid, komt uit in de maand vóór zijn wet in de Eerste Kamer wordt behandeld. Zonder hem aan de teugels, PvdA-Kamerlid Attje Kuiken neemt die over.

  https://www.ad.nl/politiek/samsom-jaagde-me-met-geweld-door-de-pomp~a7fb097c/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s