Thilo Sarrazin in interview met de “Luzerner Zeitung”: “Merkel heeft niets begrepen”

Screenshot_62

Thilo Sarrazin en Angela Merkel.

(Vertaling: E.J. Bron)

Zoals bekend behoort Thilo Sarrazin tot de huidige kritische geesten. Zijn kritiek op de eigen partij (SPD) evenals op de politieke situatie in Duitsland is veelzijdig. Daarom probeert men hem in Duitsland monddood te maken. Maar in het buitenland is men zeer geïnteresseerd in zijn thesen.

Die Freie Welt

De uitslag van de Duitse parlementsverkiezingen, aldus Thilo Sarrazin in een interview met de “Luzerner Zeitung”, zou veroorzaakt zijn door een om zich heen grijpend gevoel van onzekerheid.

“Veel mensen hebben niet op de AfD gestemd vanwege haar programma, maar gewoon omdat de gevestigde partijen geen of te weinig antwoorden op de dringende problemen en de zorgen van deze mensen hebben. De immigratie, de stijgende criminaliteit, verschillende soorten overvallen en de talrijke meldingen over door ´vluchtelingen´ gepleegde verkrachtingen dragen bij aan de grote zorgen van de burgers.”

“Als Merkel zegt niet te kunnen inzien wat ze fout gedaan zou hebben”, aldus Sarrazin, “dan heeft ze niet begrepen wat tot de kernverantwoordelijkheden van een regering behoort: namelijk om er over te beslissen wie het land mag binnenkomen en wie hier mag verblijven.” Merkel zou niet het Duitse volk in het oog hebben, aldus Sarrazin verder, maar een “internationalistisch en universalistisch politiek beginsel” volgen.

Men zou zo´n verkiezingsuitslag zoals nu in Duitsland kunnen negeren en verdergaan als tot nu toe; maar volgens Sarrazin is dat een verwoestend optreden. De SPD zou hebben ingezien dat haar politiek van de afgelopen jaren verantwoordelijk is voor de ondergang van de partij en nu besloten heeft om in de oppositie te gaan. Maar Merkel heeft niets begrepen en vlucht in “ideologische loze beweringen”.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, gezond realisme, Merkel. Bookmark de permalink .

20 reacties op Thilo Sarrazin in interview met de “Luzerner Zeitung”: “Merkel heeft niets begrepen”

 1. Theresa Geissler zegt:

  Je hebt onder de voormalige Oost-Duitsers politici, van wie het van meet af aan duidelijk was, dat ze in niets anders thuishoorden dan in de DDR, zoals Sarah Wagenknecht. Merkel pakte het omzichtiger aan, door zicheen westers-politieke (want christen-democratische) rol aan te meten, maar gaandeweg toont ze nu toch steeds duidelijker haar ware inslag.
  Het heeft wel iets weg van Marcouch en Aboutaleb: Die hulden zich, om de Nederlandse politiek binnen te komen,eveneens in sociaal-democratische vermomming, terwijl ze in wezen móslims zijn.

  Geliked door 5 people

 2. Frans Brassens zegt:

  Sarrazin zegt precies wat ook andere weldenkenden op hun manier denken en zeggen.
  Hij bevindt zich in goed gezelschap. 😉
  Alleen denk ik dat zijn veronderstelling dat men niet op het programma van AfD stemde, maar vanwege zorgen om de ‘immigratie’ en de ‘stijgende criminaliteit’ (waar hij dan aanvult met twee voorbeelden daarvan) iets merkwaardigs in zich heeft.
  Want juist ook in het partijprogramma van AfD staat dat men tégen de ongecontroleerde ‘immigratie’ is en die is rechtstreeks verbonden met de toenemende (islamitische) criminaliteit.
  Ik denk dus dat (een deel van) het partijprogramma wel degelijk een rol speelde.

  Like

 3. renato zegt:

  Wanneer wordt zijn boek “Duitsland Schaft Zich Af” nu eens vertaald in het Nederlands?

  Like

  • Jan zegt:

   Nooit, want het boek is specifiek gericht op de Duitse economische situatie

   Like

   • Heniusz zegt:

    Beste Jan, heb het boek gelezen (in Duits). Kan je zeggen dat de inhoud ook naadloos (behalve al die tabellen, maar die zijn voor Nederland ook te maken) voor de situatie in Nederland op gaat. Kijk alleen naar ons onderwijs…

    Like

 4. Peter zegt:

  De onderstaande opmerking vind ik erg goed van Thilo Sarrazin:
  Merkel hat nicht die Deutschen oder das deutsche Volk im Blick, sie verfolgt einen internationalistischen und universalistischen Politikansatz. Das kann man gut oder schlecht finden. Aber viele finden das nicht gut.
  Merkel heeft haar blik niet gericht op het welzijn van haar bevolking.

  Like

  • Cynicus zegt:

   Nee joh Merkel is nog een echte ouwe DDR-tang
   Ze ziet eruit als Mao en doet als een echte neomarxist haar DDR vernietigende werk in opdracht van de Bilderbergers die een neomarxistische klimaatdictatuur nastreven…

   En dan met kers op de taart van deze klimaatdictatuur een enorme massa-immigratie
   vanuit Afrika en het Midden Oosten.

   Merkel is een echte neo communist.

   Een Bilderberger knecht …

   Er is veel over dit Bilderbergerplan te vinden op internet..

   Heel veel….

   Like

 5. Guardiacivil zegt:

  Op den duur zal het mij niet verbazen als ze ooit eens is begraven en men haalt het huis leeg, dat er in elke kamer een gebedskleedje op de grond ligt.

  Like

 6. Cynicus zegt:

  Merkel is heel en heel erg DDR. Net als haar vriendin Hillary Clinton…

  Ze dragen dezelfde Mao pakjes

  Deze dames zien eruit als echte DDR-dragonders

  Wat is de mening van anderen over deze waarneming ?

  Geliked door 1 persoon

 7. Rensk. zegt:

  Nee en iemand die de zaak volgt kan niet anders dan constateren dat ze het welzijn van Duitsland en Europa als geheel niet voor ogen heeft. Daar heb je geen hoge intelligentie voor nodig.

  Like

 8. kampersrene zegt:

  Hoe komt het toch, dat ik en vele anderen met mij , het begrepen hebben en dat groot Duits staatshoofd niet

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   “Merkel zou niet het Duitse volk in het oog hebben, aldus Sarrazin verder, maar een “internationalistisch en universalistisch politiek beginsel” volgen.”

   Als dat zo is heeft Merkel het beter begrepen dan Sarrazin. Ze heeft het Coudenhove-Kalergiplan begrepen en ze voert het uit volgens de instructies. Het wordt tijd dat Sarrazin (en de rest van het Duitse volk) dát eens gaan begrijpen.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 1 persoon

 9. Annemie zegt:

  Het Coudenhove-Kalergiplan wordt inderdaad nu uitgevoerd. Merkel en Van Rompuy hebben dan ook de prijs gekregen, die naar deze man is vernoemd. Dat zegt alles. Het Duitse volk wordt koest gehouden, net zoals dat onder Adolf Hitler gebeurde. Het zijn brave Nachfolger, waarvan slechts een klein percentage in staat en bereid is er doorheen te prikken. Het is ongehoord, dat Merkel op ee oude voet door kan gaan, als Oost-Duitse dragonder, alleen met het oog op,de macht.

  Geliked door 1 persoon

 10. Jan zegt:

  Debiel links heeft het maar niet door en gaan naar de haattenten

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s