Het Catalaanse referendum . . .

Screenshot_68

(Door: H. Numan)

. . . is toch even anders dan u te horen krijgt. U hoort over arme zielige onderdrukte Catalanen die de Spaansche Scharen schutten. Barceloon, houdt u vroom! Nee dus. De twee meest rode regio’s van Spanje zijn Catalonië en Baskenland. Niet toevallig waren dat de bolwerken van de Republieken – dat mag u gerust vertalen als volksrepublikeinen – in de Spaanse Burgeroorlog. Catalonië was zelfs heel even onafhankelijk. Baskenland kunt u enigszins vergelijken met Noordoost-Groningen en Catalonië met Amsterdam. Enkel véél socialistischer. Daar hoort u niet zo gek veel over.

Ook niet dat Catalonië al heel lang zijn referendum en mogelijke onafhankelijkheid aan het voorbereiden is door het aantrekken van ontzettend veel mohammedanen. De Catalaanse leiders hopen dat die inwijkelingen dan Catalaans i.p.v. Spaans willen leren en uiteraard voor onafhankelijkheid gaan stemmen. Catalonië is dan ook niet toevallig de regio in Spanje met het hoogste aantal mohammedanen. Daar hoort u helemaal niets over.

Nu wil het geval dat die mohammedanen dolgraag in Spanje, en met name Catalonië, willen wonen, want … Al Andalus. De Catalanen hebben een agenda, maar de mohammedanen ook. Het grootste aantal mohammedanen in haar bevolking heeft Frankrijk, gevolgd door België en … jawel, op de derde plaatst staat Catalonië. Niet Spanje, maar Catalonië. Daarna komen Engeland en Duitsland. Er wonen op dit moment veel meer mohammedanen in Catalonië dan in de rest van Spanje bij elkaar.

Zo heel af en toe hoort u wel eens gerommel daar in het land van Sinterklaas. De Moren willen namelijk bijzonder graag eventjes alles terugkrijgen wat ze meer dan 500 jaar geleden verloren hebben. In de oorspronkelijke staat a.u.b. en met halal compensatie. Want echte mohammedanen doen niet aan rente. Vrij regelmatig worden kerken en kathedralen bezet, vooral die van Cordoba. Cordoba was de laatste belangrijke stad die ze verloren, en het feit dat hun moskee direct werd omgebouwd tot kathedraal doet ze nog steeds heel veel auw.

Andersom niet, natuurlijk. Want rekening houden met apen (wij) en varkens (joden) is voor de zotten (wij). Er is geen mohammedaan op aarde die er over peinst om de Hagia Sophia kathedraal terug te geven. We hebben net een flinke rel gehad over de Tempelberg in Jeruzalem, waarin de Israëli zoals meestal toegaven. Wat deden die heidense varkens (joden)? Ze hadden de gotspe om metaaldetectors en poortjes te plaatsen bij de ingang.

Tja, het komt zo wel eens voor dat een of andere mohammedaan zin heeft in 72 maagden (m/v) en zich van kant maakt te midden van zo veel mogelijk heidenen. Vandaar dat de Israëli’s detectors en poortjes wilden plaatsen. En dat mag dus niet van Allah. Heel vervelend, maar dat is nu eenmaal de religie van vrede, niet waar? Dus gaan we net zo lang rellen en/of moorden tot we onze zin krijgen.

Gaat u verder de aardkloot rond, dan ontdekt u dat mohammedanen overal het zelfde sjabloon toepassen. De meest heilige plaats van de bevolking wordt direct omgebouwd tot moskee. Vervolgens wordt dat de allerbelangrijkste moskee ter plaatse. En die moskee is voor altijd en eeuwig van hen. Worden ze het land uit gerost, zoals bijvoorbeeld in Spanje in 1492, is dat geen probleem. Er staat een moskee, dus dat land is nu van hen. Voor altijd. Dat ze hun biezen moeten pakken, is slechts tijdelijk. Eens komen ze terug. Zoals nu dus.

In India, waar de mohammedaanse Holocaust meer dan 500 duurde, zijn het vrijwel altijd moskeeën gebouwd op en over hindoetempels waar problemen ontstaan. Heel vaak gaat het om oude, verlaten moskeeën die door hindoes legaal overgenomen worden om dan weer als tempel te functioneren. Dat geeft gegarandeerd gigantische rellen. Dat die moskee daar een halve eeuw leeg stond te versloffen doet niet ter zake. Eens een moskee, altijd een moskee.

Terug naar onze Catalaanse kameraden. Zeg wat u wilt, maar ze hebben de media keurig onder controle. Geen woord over socialisme. Geen woord over een onheilig verbond met het mohammedanisme. En de Spaanse regering was zo aardig om +800 mensen het ziekenhuis in te knuppelen.

Dat laatste is, denk ik, ”een beetje dom, hè schat?” om de woorden van een bekende Argentijnse goudzoekster te gebruiken. Maar de Spaanse regering heeft meer aan haar hoofd dan enkel de volksrepubliek Catalonië. Er is vrijwel geen regering op aarde die vrijwillig haar belangrijkste provincies graag ziet vertrekken. Catalonië levert een belangrijk deel van het Spaanse bnp, Baskenland een stuk minder. Als Rotterdam de onafhankelijkheid uitroept, kunt u er van verzekerd zijn dat Rutte net zo hard laat knuppelen. Vooral als het vertrek van Rotterdam gevolgd kan worden door Noordoost- Groningen, Friesland en Limburg.

Als u zich de Falkland-oorlog nog kunt herinneren: die werd destijds willens en wetens veroorzaakt door de Argentijnse regering om binnenlandse problemen op te lossen. Dat werkt andersom natuurlijk ook. In ieder geval schijnt de Spaanse regering dat te denken. Ik denk dat een beetje dom iets te zwak uitgedrukt is, maar je wordt geen premier als je in de Josti-band speelt. Hooguit koning. Verder hebben premiers bergen experts en ambtenaren die hen met raad en daad terzijde staan. Dat meppen in Barcelona was dus niet per ongeluk.

Spanje staat, zoals u weet, op de rand van een faillissement. De zwakke broeders in de EU zijn Griekenland, Italië, Spanje, Portugal en Ierland. Griekenland is een hopeloos geval. Die zijn allang financieel dood, maar weigeren dat te erkennen. Zolang Duitsland de reanimatiemachine laat lopen, blijven ze in leven. Spanje kan Catalonië gewoonweg niet missen. De dag dat Catalonië een volksrepubliek wordt, is de dag dat Spanje failliet gaat. De volgende dag gaat de EU failliet.

Nu ben ik alles behalve een voorstander van de EU. Maar om op die manier van de EU af te komen, dat is nogal drastisch. Dus mensen die juichen over het succes van de Catalanen juichen ofwel te vroeg, ofwel vinden het fantastisch als we in een crisis terechtkomen waar die van de jaren 30 een vrolijk feestje bij was. De huidige generaties zijn geen armoede meer gewend, maar dat is zo verholpen.

Ik kan me zo voorstellen dat het referendum negeren gevolgd wordt door veel meer referendums, want er zijn in Spanje veel meer regio’s die onafhankelijk willen worden. Baskenland en Mallorca bijvoorbeeld. Hard optreden zal referendums daar voorlopig tegenhouden. Tevens is het een duidelijke waarschuwing naar het Catalaanse politbureau dat Madrid behalve Spaanse matten ook Spaanse bokken heeft. Zeggen dat je mensen mogelijk, heel misschien, kan arresteren, doet Rutte maar. Rajoy geeft gewoon de zekerheid. In verreweg de meeste gevallen is dat afdoende.

Je kunt heel begripvol, vriendelijk en zeer beleefd vragen aan krakers of ze een kraakpand willen verlaten. Die zeggen dan laconiek ‘Nee hoor. Dat willen we niet. Veel plezier verder.’ Als de krakers de absolute zekerheid hebben dat de volgende dag de ME komt knuppelen en de officier van justitie laat doorschemeren dat 40 uur schoffelen niet, maar 2 jaar gevangenisstraf wel op het programma staat, vertrekken ze meestal heel stil in de nacht.

Alleen gaat u dat nergens lezen.  GeenStijl is vol vuur voor de revolutie, al denken haar reaguurders er vaak anders over. DDS en TPO hebben het veel te druk met het duo Thea & Theo de hemel in te prijzen en Wilders te verfoeien. Dus leest u het hier.

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Islamisering, Islamofilie, Socialisten, Spanje. Bookmark de permalink .

22 reacties op Het Catalaanse referendum . . .

 1. Precies, het is ook daar weer Lentetijd en er volgen d’r meer. Alles om de aandacht af te houden van die Muur waar we over een tijdje vol tegenaan knallen en die al een jaar of 10 wordt afgeschermd. Die Muur zie je pas echt op de dag dat de pinautomaat niets meer uitspuugt of een brood 7 miljard Euro kost. Over een paar weken dus..

  Like

 2. Bas zegt:

  Door de immigratie politiek komt de kwestie wel in een ander daglicht te staan.

  Like

 3. Cynicus zegt:

  Ik denk dat er achter dat onafhankelijks streven van Catalonie een agenda zit om de natiestaten van binnenuit kapot te maken. Ook wordt er getest in hoeverre de bevolking zich laat intimideren door politiegeweld. Het is gewoon een vies achterbaks spelletje met als doel vrijheden van de bevolking af te pakken. Testen hoever men kan gaan en kijken wat mensen vinden met big data. Reken maar dat big data het druk had om iedereen in een hokje of vakje te zetten. Straks als het rustig is worden de kopstukken van de onafhankelijkheidsbeweging opgepakt.

  Liked by 2 people

 4. ruben zegt:

  Een heel goed stuk. Dit was al bekend, maar zoiets lees je natuurlijk niet in de msm. Met reden. …

  Liked by 1 persoon

 5. Taljaard zegt:

  Het is van een vervelende voorspelbaarheid; rooien hebben ALTIJD een dubbele agenda.
  Maar het is volgens hun leer ook een dogma dat religie niets anders inhoudt dan een middel om zogenaamde klasse-tegenstellingen in stand te houden en er verder niets toe mag doen.
  Ergo, wanneer je moslims dus maar lang genoeg in de watten legt zullen ze vanzelf de socialistische beginselen gaan omarmen. Althans, volgens de rooie catechismus.
  Van dat dogma zijn ze niet af te brengen en bovendien opent het in hun denken aanlokkelijke machtspolitieke perspectieven. Temeer daar ze er al sinds de val van het Oostblok van overtuigd zijn dat er met de autochtone (”witte”) bevolking niets meer te beginnen is, omdat die zijn ”verburgerlijkt” en ”mentaal vergiftigd door de kapitalistische consumptiemaatschappij.”
  Die kijken alleen maar naar hun eigen belang, dus daar kun je geen rooie heilstaat meer mee bewerken, die vuile klasse-verraders. Denken dat ze bourgeois zijn, maar in de woorden van de onsterfelijke St. John Lennon; ”You’re still fucking peasants as far I can see.” (A working class hero is something to be!)

  Nee, dan die prachtige ”onbedorven zonnekinderen”, ”les sauvages nobles”, die rechtstreeks uit Rousseau en Marx lijken te zijn weggelopen. Met hun ”levensblije vitaliteit” en hun ”besef van onderlinge verbondenheid en klasse-bewustzijn”, wat zich uit in ”de spiritualiteit der vertrapten”, de islam. Dat is pas een ”proletariaat” waar je als rooie nog iets mee kunt.
  Importeren die handel!
  Zoveel mogelijk.
  En maak de liberalen maar wijs dat het een onuitputtelijk reservoir van goedkope arbeidskrachten is. Die tuinen daar wel in. En het heeft ook nog eens tot voordeel dat je dan als oprechte rooie wraak kunt nemen op bovengenoemde ”witte” klasse-verraders. We zullen ze leren!
  Hoe durven ze het socialisme de rug toe te keren?
  Het nieuwe proletariaat zal ze uit hun baantjes en huizen verdringen; net zolang tot ze weer met hangende pootjes bij de rooien terugkomen. En wanneer ze daartegen protesteren zijn het ”fascisten”, ”racisten”, ”xenofoben” en domme Tokkies die niet weten wat goed voor ze is; namelijk de enig zaligmakende leer van Marx. Want die is groot, en Mohammed mag wat de rooien betreft hun profeet zijn.

  Liked by 2 people

 6. Rensk. zegt:

  Goed om bovenstaande ook eens te lezen. Dat er veel islamieten in Catalonie zaten wist ik wel. Ik heb echter niet direct het verband gelegd met idd het binnenhalen van stemmers, zoals de PvdA ook heeft gedaan en waarvan we nu de resultaten zien. Ik vraag me alleen af hoe het nu zit met Merkel, die voor Mardrid is en eigenlijk zelf hetzelfde doet als Catalonie namelijk zoveel mogelijk islamieten binnen halen. Ik begin het allemaal tamelijk verwarrend te vinden.

  Liked by 1 persoon

 7. Pietersen zegt:

  De constante honger naar nieuwe sensatie doet de media alle objectiviteit uit het oog verliezen met alle ellende en valse informatie van dien.

  Like

 8. BigLJohn zegt:

  Als Catalonie zelfstandig word moeten we eigenlijk het gezegde van Johan Cruijf toepassen; Elk nadeel heb zijn voordeel. Je moet een klein visje uitgooien om een grote te vangen. Als de E.U. daardoor verdwijnt, zijn er alle mogelijkheden om de Islam in Europa aan te pakken, ook in Spanje !

  Liked by 2 people

 9. Stef zegt:

  Geachte heer Numan,
  Zeer verhelderend zoals altijd.

  Like

 10. Marc zegt:

  Interessante info. Reden voor de Spanjaarden zich af te scheiden van Catalonië!

  Like

 11. Ivanneau zegt:

  Helelmaal duidelijk zo klaar als een kontje. In Catalonië is het ook niet zo pluis als velen denken. Het heeft er echter wel voor gezorgd dat de regering van een EU land zijn ware gezicht heeft laten zien. Alle andere regeringen zijn geen haar beter. Is het toch nog ergens goed voor.

  Liked by 1 persoon

 12. Aegolius cs zegt:

  Nooit geweten dat Catalanen als “krakers” van de staat Spanje konden worden gezien. Wel dat de Staat Catalonie tot zijn nadien koninklijk gebied (erfgoed) beschouwt.

  Liked by 1 persoon

 13. Mary zegt:

  “De dag dat Catalonië een volksrepubliek wordt is de dag dat Spanje failliet gaat. En de volgende dag is de EU failliet”, alsof de EU niet failliet gaat met deze waanzinnige import van het grootste deel van Afrika?? en niet alleen failliet maar ook van zijn oorspronkelijke bevolking ontdaan. Nee als dit de manier is om de EU onderuit te laten gaan en dus van multi ellende af te komen, prima!!!!

  Liked by 2 people

 14. Guardiacivil zegt:

  Ik heb niemand nog horen spreken over het risico van een nieuwe burgeroorlog.
  Als de vlam in de pan slaat is dat risico wel groot geworden.

  Liked by 1 persoon

 15. Dit stukje is weer een eye-opener!!! Net zoals dat stukje van gisteren op E.J. Bron over het feit dat die Amerikaanse schutter in Las Vegas bekeerd was tot de islam. Dat hoor je niet op het Journaal… evenals het rode gevaar in Catalonië.

  Like

  • Rensk. zegt:

   Ik heb nergens nog echt een bewijs gezien dat de schutter een bekeerling is. Wat ik me ook afvraag is hoe die grote concentratie moslims in Catalonie aan hun inkomsten komen? Hebben ze daar werk? Zijn er uitkeringen. Of zitten ze aan de onderkant van de maatschappij? Zou ik graag willen weten, omdat ik benieuwd ben hoe Catalonie er mee om zal gaan als ze werkelijk onafhankelijk worden. Omdat ze kennelijk binnengehaald zijn als stemvee.Die meneer , die dat stuk hierboven heeft geschreven, zou ie nog meer kunnen vertellen alstublieft?

   Like

 16. Oeps48 zegt:

  Goede avond Dames en Heren.
  Als Catalonië zo belangrijk is voor Spanje, als wordt beweert, dan hadden ze Catalonië niet tegen de haren in moeten strijken, maar onder de kin moeten kietelen. Die Catalaanse gevoelens zijn niet zomaar wakker geworden. Daar is wel iets aan vooraf gegaan. Als gevoelens en emoties eenmaal gaan spreken, is de rede ver te zoeken. Met het optreden van de Guardia Civil heeft de Spaanse regering olie op het vuur gegooid. Dat is nog nooit een goed idee geweest. In Catalonië is de geest uit de fles. Die krijg je er niet zomaar meer terug in. De Catalanen zijn nu vastbesloten. Het ijzer is heet en ze smeden het. De kans dat ze het gaan redden is groot. Andere regio’s zullen ongetwijfeld volgen. Dat het eventueel een burgeroorlog wordt, is niet uit te sluiten. En het kan ook zomaar overslaan op andere Europese landen. En dat is dan het einde van de EU. Dat willen we toch, nietwaar. Het kunnen nog hele interessante tijden worden dit najaar.

  Like

 17. Piet Karbiet. zegt:

  Euh, Cordoba ligt niet in Catalonie maar in Andalusie. En ik heb het hier al eerder geschreven; mij zijn die mohammedanen in Catalonie niet opgevallen afgelopen zomer. Ik kom daar al jaren en veel hoofddoekjes zie je er niet. Heb dit laatst nog bij mijn kinderen gecheckt. Vluchtelingen blijven er ook net, geen oetkeringen. In o.a. Tarragona zijn veel overblijfselen te zien van de Grieken, Romeinen en Byzantijnen maar van de Moorse overheersing niks. Nada. Die zijn daar maar kort geweest. Barcalona is vernoemd naar Hamilcar Barkas (285 – 229 v.Chr.) een Carthaags veldheer. Vader van Hannibal. Waarom weet ik niet.

  Like

 18. Ik vind dat dom gelul om te zeggen dat Catalonie veel mohammedanen gaan opnemen . Er is daar niks aan de hand . Ik ben er 4 jaar geweest, Ze zullen ze eerder eruit gooien. Ze gaan weer alles verdraaien, lijkt de NOS wel. Ik zou zeggen Viva Catalonie , en vaarwel EU.

  Like

 19. Rensk. zegt:

  Daarom zou ik graag nog meer informatie hebben van degene die dit hierboven schrijft. Van Catalonie weet ik alleen dat er veel islamieten wonen. Dat had ik een keer gehoord van iemand, die aan de grens woont van Zuid-Frankrijk.

  Like

 20. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS & TRAVEL GURU MAGAZINE (on WP) herblogd.

  Like

 21. Remco zegt:

  Wat een onzin verhaal… Ik woon hier nu 27 jaar en ja, er zijn best wel wat moslims. Maar er gaan weken voorbij dat ik heen en weer ga naar mijn werk (40 km per dag, ja met de auto, dan zie je er weinig) en dat ik er géén zie. Niet bij ons op het businesspark naast het vliegveld, niet in de winkelcentra waar we gaan eten en niet ´s avonds als ik thuis weer de hond uit laat. En ja, aan de kust zijn er best wat. Maar het is inherent aan de economische situatie, aan de kust is best nog wat werk, zeker in de zomer. In de binnenlanden zijn er ook maar in geen verhouding met Nederland of Duitsland Ik ken alleen als goed voorbeeld Dusseldorf on Munchen)

  En dat van die rooien? Ach, deze streek heeft natuurlijk al jaren veel werk geboden aan vele mensen uit heel Spanje. Dorpsstammen zijn geemigreerd naar Catalunya om te werken. En dat is prima. Mijn schoonouders komen respectievelijk uit Sevilla en Cuenca, de kids zijn geboren in Barcelona. De ouders willen géén onafhankleijkheid, de kinderen (mijn zwagers en schoonzussen) lopen mee in de demostraties. Om van mijn kinderen maar te zwijgen, pure separatisten. Het feit dat hier veel charnegos zijn en veel werkende middenklasse resulteert in socialisme, al gauw vertaald naar communisme. De werkelijke redenen waarom ze hier van Spanje af willen is 60% historisch (kijk maar eens wat vriend Franco de grootouders van vele hier heeft aangedaan), 35% economisch (we worden hier tamelijk achter gesteld tov Madrid en ja, ik reis veel naar Madrid en kan vergelijken) en 5% omdat die hele PP een smerig corrupt zootje is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s