Hulp bij aangifte wanneer politie weigert!

Screenshot_77

(Door: Nationale Bond voor Overheidszaken)

Beste Nederlanders,

Veel mensen schijnen weggestuurd en vervolgens doorverwezen te worden naar het burgerlijk recht wanneer zij een aangifte van strafbare feiten willen indienen op het politiebureau. De politie verwijst graag naar burgerlijk recht vanwege de werkdruk, maar nog belangrijker: het burgerlijk recht is een belangrijk verdienmodel voor de rechtbank en de advocatuur! In het strafrecht start het OM namelijk de rechtszaak en bij burgerlijk recht heeft u gerechts-/griffiekosten en vaak een advocaat nodig.

De politieagent mag nooit een rechtsgang belemmeren als wetshandhaver, aangezien hij een ambtsplicht heeft die hij niet mag schenden, en u heeft altijd het recht om zelf de rechtsgang te bepalen die u wenst. Justitie & OM zijn simpelweg verenigingen die niet mogen bepalen wat wel of niet strafbaar is, alleen een onafhankelijke rechter beslist namelijk of er een strafbaar feit is gepleegd.

TIP: Stappenplan aangifte:

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Justitie, Nederland, Overheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op Hulp bij aangifte wanneer politie weigert!

 1. Haroon Nan zegt:

  Vaak een advocaat nodig, en de advocaten die de belangen moet behartigen schenden de Advocatenwet.

  Like

 2. Ron zegt:

  Goede handleiding op de website waarnaar verwezen worst, maar laat de maker hiervan even de tekst door de spellingschecker halen om te kijken of woorden op het einde met een “t” moeten eindigen of met een “d”.
  De fouten verstoren een beetje het beeld van een site.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Ron 3 oktober 2017 om 20:33

   Dat was mij ook al opgevallen, evenals uw “worst”: 😉

   Goede handleiding op de website waarnaar verwezen worst

   Like

  • Ron zegt:

   Oeps nu maak ik er zelf een.
   worst –> wordt.

   Like

  • Wim zegt:

   Ik denk dat een spellingchecker dit soort fouten er niet uithaalt, want het zijn grammaticale fouten, in een andere context zouden die woorden correct gespeld zijn. Overigens staan er ook nog andere fouten in, wat bij elkaar genomen een nogal amateuristische indruk maakt. Je gaat je dan vanzelf afvragen of de inhoud dan nog wel klopt.

   Like

 3. J. C. Th. Köhler zegt:

  Wie zijn de schertsfiguren die hier achter zitten? Want serieus te nemen zijn ze natuurlijk niet.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

  • Ron zegt:

   Beste J. C. Th. Kohler,
   Graag zie ik uw verbeteringen op het artikel of de site hier uiteengezet zodat we er allemaal nog wat van kunnen leren of anders een verwijzing naar een website waar het wel op de “correcte wijze” geformuleerd is.

   Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Dat “we er allemaal nog wat van kunnen leren” is een utopie. Je kent het gezegde: “Dom en eigenwijs gaat altijd samen.”
    Als je zulke artikelen op deze site plaatst en tegelijkertijd blijkt geeft de Nederlandse taal nog niet op basisschoolniveau te beheersen maak je jezelf belachelijk en ongeloofwaardig. Noemt/noemen zich de “Nationale Bond voor Overheidszaken”. Een club waar nog bijna niemand van heeft gehoord. Trekken een heel grote broek aan maar aan de eerste publicaties te zien kunnen ze dat niet waarmaken. Totnutoe hebben ze althans nog niets waargemaakt.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

 4. bigljohn zegt:

  Breek mij de bek niet open over de politie. Bij ons in Tilburg krijgt onze buurt om het half jaar een andere wijkagent, die op zijn of haar beurt geen contact legt met de buurt, en die bij een klacht ook niet bij de mensen thuis verschijnt, maar de zaken laat versloffen. Dit heb ik zelf meegemaakt. En dan is er nog de invalidenparkeerplaats van mijn vrouw voor onze deur. Een afgeperkt parkeervak met paal en verzekeringsnummer van haar brommobiel. Het gebeurt nog al eens dat onbevoegden daar op die parkeerplaats gaan staan. De politie bellen doen wij niet meer, want steevast gaat het zo; We bellen de politie die naar aanleiding van het kentekennummer van de foutparkeerder de automobilist opbelt om de foutparkeerder vriendelijk te doen verzoeken zijn auto daar weg te halen. We hebben het hier over een overtreding van €385,-. zonder administratiekosten. De politie laat zulke schoften vrij weggaan ZONDER dat ze een boete hoeven te betalen. Toen wij de politie daar over aanspraken stelden ze zich heel autoritair op. Ja, eigenlijk moesten wij onze mond dicht houden. Moesten wij eens doen, onze auto in de stad verkeerd parkeren. Je word dan ook niet gewaarschuwd, maar krijgt meteen een fikse boete !!!

  Like

 5. Petra DeBoer zegt:

  Waarom nu weer reclame voor deze website wat zaken beweerd wat gewoon onjuist is. Het is namelijk civiel recht en niet burgerlijk recht waar over gesproken word. Justitie en OM zijn geen verenigingen maar overheidsorganen en alleen het OM (openbaar ministerie) kan iemand vervolgen en is een onderdeel van het ministerie van justitie en veiligheid maar een rechter of meerdere rechters beslist/beslissen.

  Like

 6. Onno zegt:

  En dit alles als je “overheid” in werkelijkheid de aan de ‘gullible fools’ ofwel goedgelovige idioten (u de belastingbetaler dus) verzwegen USA/GB vazalstaat Prins Bernhard BV is.
  ‘Good luck’ ermee….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s