Macron lost Merkel af als belangrijkste marionet van de financiële globalisten

Screenshot_9

(Vertaling: E.J. Bron)

Establishment van de globalisten laat zijn poppetjes dansen

Merkel is aangeslagen. Bij “The Economist” heeft men het over “Merkelschemering”. Nu laat men Macron voor het voetlicht treden. De financiële globalisten laten de poppetjes nog steeds dansen. Macron moet voor hen “Europe´s new order” doordrukken. Dat betekent nog meer EU en vooral één eurozone begroting.

Die Freie Welt

Emmanuel Macron: de marionet met de reageerbuispartij is de uitvoerder van de financiële globalisten

Macron is voor Frankrijk en de EU datgene wat Barack Obama voor de VS was, een marionet van het establishment, met de opdracht een missie te vervullen. Macron´s missie is: financiële EU. Het gaat om een eurozone begroting, een minister van Financiën van de EU, een euro-belasting, een Openbaar Ministerie van de EU, het uniform maken van de EU-markt en tenslotte om het EU-leger. Frankrijk en Italië zijn aangeslagen en hebben enorme schulden. Hen zou een eurozone begroting heel goed van pas komen.

Het was overduidelijk en toch zijn de meeste Fransen erin getrapt. Op een moment dat zowel de Franse socialisten als de conservatieven hun steun in de bevolking kwijtraakten, dook in 2016 als vanuit het niets de nieuwe partij “En Marche!” op. De jonge en charismatisch voormalige Rothschild-bankier en minister van Economische Zaken Emmanuel Macron trok andere politici aan zijn kant, ook al zaten deze al voor andere partijen in commissies of in het parlement.

Het was vooral opvallend dat heel plotseling bijna de voltallige Franse mainstream media Macron bejubelden, vleiden en reclame voor hem maakten. Wanneer is dat bij een partij met een nieuweling ooit eerder gebeurd? Het riekt naar een coup: omdat de socialisten en conservatieven de agenda niet meer konden doordrukken, heeft men gewoon een nieuwe, kunstmatige reageerbuispartij met een charismatische kandidaat in het leven geroepen. Hij moet de agenda van het financieel establishment doordrukken en daarbij – net zoals Obama dat in de VS heeft gedaan – een zo mogelijk vriendelijk en sympathiek gezicht laten zien.

Macron lost Merkel als belangrijkste stuk in het EU-schaakspel af

Werd Merkel nog lange tijd als machtigste vrouw van de wereld bejubeld en na de verkiezing van Donald Trump tot president van Amerika door de Amerikaanse mainstream media zelfs als mogelijk aanvoerster van de westerse wereld gevierd, dan is haar aanzien na de Duitse parlementsverkiezingen sterk afgenomen. Té duidelijk is de afnemende steun in de Duitse bevolking. De CDU mag dan weliswaar nog de grootste partij zijn, maar de negatieve tendens is voor iedereen zichtbaar. Ook in het buitenland.

Nu treedt Macron naar voren. Hij is de nieuwe hoop van de mensen achter de schermen. Niets verduidelijkt dit beter dan de voorpagina van “The Economist” van 30 september (foto). Daarop is te zien hoe Macron in de schijnwerpers en Angela Merkel in de schaduw staat. “Europe´s new order” is de titel bij de illustratie. Men neemt echter beide nog wel als duo waar. Er is zelfs sprake van de “Emmangela show”. Maar men maakt ook duidelijk dat het nu Macron is die de kar trekt. Zijn toespraak over het “vijfjarenplan”, waarbinnen de EU hervormd en uitgebreid moet worden, stuitte bij de financiële elites op groot enthousiasme. Hij lijkt nu te leveren wat men van hem verlangt. Men is positief gestemd: “The scene is set: after a long winter of crisis, the political and economic winds for Europe are now fair. Mr Macron and Mrs Merkel will not get a better chance.”

De EU-lobby zal het tempo opvoeren – De EU-critici moeten duidelijker tegensturen

Voor de financiële globalisten en EU-lobbyisten is het tijdskader nu gunstig. Naar het motto: Nu of nooit! Macron zit vast in het zadel, Merkel is aangeslagen, maar nog altijd bondskanselier. Daarmee kan voor de komende vier jaar het roer van de EU in de richting van de absolutistische centrale staat omgegooid worden. Zo schijnt men in hun milieu te denken. Of uitgedrukt in het jargon van “The Economist”: “The leaders of Germany and France will change the EU.”

Maar de feiten dat het de AfD in Duitsland is gelukt om als op twee na grootste partij in het parlement te komen en in Frankrijk Marine Le Pen het gelukt was om in de finale van de presidentsverkiezingen te komen, spreken een andere taal. Ook al tekenen zich nog geen absolute meerderheden af voor de EU-critici, dan is het desondanks duidelijk dat het EU-scepticisme in de Europese bevolking toeneemt. De politieke oppositie van de Oost-Europese landen met betrekking tot de huidige koers in Brussel spreekt boekdelen. Merkel en Macron zullen de EU-koers aangeven en doordrukken wat doorgedrukt kan worden. Op deze koers zal men zich moeten instellen.

De EU-kritische oppositie weet dus uit welke hoek de wind waait en hoe de zeilen gezet moeten worden om schuin tegen de wind in te varen die ons vanuit Brussel, Parijs en Berlijn in het gezicht blaast.

Bron:
http://www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, democratie, dictatuur, Duitsland, Elite, establishment, EU-critici, Eurofielen, Europa, Europeanisering, EUSSR, Frankrijk, Globalisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, New World Order, nieuw fascisme, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfbeschikking, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op Macron lost Merkel af als belangrijkste marionet van de financiële globalisten

 1. Rensk. zegt:

  Ik ben niet heel bang uitgevallen. Maar ik heb wel degelijk angst wat de toekomst gaat brengen En geen onrealistische angst. Was dat laatste maar het geval. Ze hebben nu vier jaar de tijd hun agenda door te voeren. We hebben al een voorproefje gezien.

  Geliked door 1 persoon

 2. Drs.P. zegt:

  Is bijna hetzelfde als wat er in NL in het “klein” gebeurd is.
  CDA-Bak-met-ellende heeft de NL burger de NWO-EU in genaaid waarna zijn “taak” was volbracht en kon hij van het toneel verdwijnen. Direct daarna werd zijn naaitaak overgenomen door ene rubberenrobbie met zijn debiele glimlach die het land naar de rand van de afgrond heeft gebracht. Een blauwdruk voor de EU!!!!.

  Geliked door 1 persoon

 3. Thom zegt:

  Gewoon gelul. Macron wil alleen dat het geld van de rijke landen in de EU-pot verdwijnt en daaruit gaan de landen die in de financiële problem zitten en met Frankrijk voorop het eruit halen. Niks geld voor de EU, het is ons geld naar Frankrijk. Dat wil Macron, hij wil het Franse potverteren door ons laten betalen.

  Geliked door 2 people

 4. Petra DeBoer zegt:

  Macron gaat het niet redden want diegenen die op hem stemden haken alweer af.
  De agenda van Macron en de globalisten gaat het ook niet redden want het moet financieel opgehoest worden door de Duitsers en de Nederlanders. Dat gaan we dus mooi niet doen!

  Geliked door 1 persoon

 5. edwin vissers zegt:

  Duidelijke Rothschild inmenging,
  Marionet bankier nu aan de macht,
  Piramide met alziend oog, midden in het beeld,
  666, die uitkomst is too good to be true, toont geen enkele schroom,
  Het bijzondere loopje,
  Het Europese vrijmetselaarsvolkslied ipv het eigen volkslied.
  De extreme EU voorliefde, inclusief liefde voor islam en globalisering,
  Een mediaverbod op kritiek tijdens verkiezingen,
  Flinke fraude bij de verkiezingen,
  Le Pen had vermoedelijk gewoon ruim gewonnen,
  Macron schuldig aan corruptie en fraude, maar is als president uiteraard onaantastbaar.
  Ja, het zijn interessante tijden.

  Geliked door 1 persoon

 6. koddebeier zegt:

  Eng mannetje, in het zadel geholpen door vele, vele domme kiezers !!

  Like

 7. Jan zegt:

  Iemand die werkelozen lamstralen noemt en Frankrijk in een chaos storten staat wel heel ver van het volk. Niet verwonderlijk dat Macron i bed is met Merkel

  Dünkel und Überheblichkeit
  Macron macht wieder abfällige Bemerkungen über Arbeitssuchende
  http://www.freiewelt.net/nachricht/macron-macht-wieder-abfaellige-bemerkungen-ueber-arbeitssuchende-10072312/

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s