De verkiezingen in Noorwegen, Israël en de Joden

Screenshot_24

(Door: Dr. Manfred Gerstenfeld – Vertaling: E.J. Bron)

De ontwikkelingen in Noorwegen worden in het buitenland in het gunstigste geval slechts spaarzaam geanalyseerd, als ze überhaupt al worden waargenomen. Dat geldt ook voor Israël, ondanks het feit dat Noorwegen van 2005 tot 2013 het voor ons meest problematische land in Europa was. Onder zijn toenmalige, door de chef van de Arbeiderspartij Jens Stoltenberg geleide, regeringen bloeiden anti-Israëlische standpunten op. Bovendien was er sprake van extreme uitdrukkingsvormen van antisemitisme, waaronder in 2006 schoten door een moslim op de enige synagoge in Oslo. In 2012 noemde de bekende Noorse schrijfster Hanne Nabintu Herland Noorwegen het “meest antisemitische land van het Westen”.

De huidige minister-president Erna Solberg, de partijchef van de conservatieven (Hoyre), en drie potentiële coalitiepartijen wonnen onverwacht de verkiezingen van 11 september; ze kregen 89 van de 170 zetels. Het wordt echter niet eenvoudig om een nieuwe regering te vormen. De christendemocratische partij, een bondgenoot van Solberg, die het net lukte om boven de grens van 4% te komen, is erop tegen dat de anti-islamitische Vooruitgangspartij in de regering blijft.

Enkele maanden geleden bleek uit peilingen dat de Arbeiderspartij en haar bondgenoten terig zouden keren aan de macht. In dat geval zou Jonas Gahr Stoere, partijchef van de Arbeiderspartij, minister-president zijn geworden. Dan zou Noorwegen zich vermoedelijk vroeger of later hebben aangesloten bij Zweden en de regering van de Palestijnse Autoriteit erkend hebben. Die slechts een deel van de Palestijnse gebieden controleert.

In 2011 vermoordde Anders Breivik 77 mensen, hoofdzakelijk jongeren van de Arbeiderspartij. Stoltenberg verkondigde daarna openlijk dat Noorwegen desondanks een nog opener democratie zou worden. In werkelijkheid werden andersdenkenden, die zich krachtig verzetten tegen de sociaaldemocratische heerschappij-positie, nog meer buitengesloten dan daarvoor.

Na zijn nederlaag in 2013 werd Stoltenberg secretaris-generaal van de NAVO. Als minister-president was hij zelf geen opvallend anti-Israëlische ophitser, maar hij tolereerde zulke ophitsing door zijn partij en bondgenoten wel. Op verschillende manifestaties waar hij sprak, vonden brutale verbale aanvallen op Israël plaats, waarbij hij zweeg. Door zich niet te verzetten tegen deze aanvallen, keurde hij ze goed.

Het anti-Israëlisme van Stoere bereikte een hoogtepunt, toen hij een commentaar voor de achterkant van een boek van de twee Noorse Hamas-aanhangers Mads Gilbert en Erik Fosse schreef. In “Øyne i Gaza” (Ogen in Gaza) over de operatie “Gegoten Lood” van 2009 beweerden ze dat Israël destijds de Gazastrook binnengedrongen zou zijn om vrouwen en kinderen te doden.

Stoere speelde altijd een dubbel spelletje. In januari 2009 vonden in Oslo de meest antisemitische onlusten aller tijden plaats. Moslims vielen pro-Israëlische demonstranten aan met potentieel dodelijke projectielen. Achteraf bezocht Stoere de synagoge van Oslo om zijn solidariteit met de joodse gemeenschap tot uitdrukking te brengen.

In 2012 werd een onderzoek van het Noorse Centrum voor Onderzoeken van de Holocaust en Religieuze Minderheden gepubliceerd. Het werd door de regering betaald. Het onderzoek stelde vast dat 38% van de Noren denkt dat Israël zich tegenover de Palestijnen net zo zou gedragen als de nazi´s zich tegenover de Joden hadden gedragen. Toen de toenmalige Israëlische president Shimon Peres in 2014 Noorwegen bezocht, verklaarde hij stom genoeg: “Noorwegen is de parel van de mensheid, gebouwd op humanitaire waarden; het streeft ernaar mensen gelijk en vrij te maken.”

Gedurende de jaren van de regering-Stolberg eindigde het extreme anti-Israëlisme bij hoofdzakelijk linkse Noorse organisaties niet. Integendeel. De grootste vakbond LO, die een belangrijke kracht achter de Arbeiderspartij is, sprak zich ervoor uit Israël volledig te boycotten. In 2014 stemde de christelijke jeugdorganisatie CVJM/CVJF voor een boycot van goederen en diensten uit de gebieden. De plaatselijke afdeling Oslo wees de boycot echter af.

De betekenis van Noorwegen wordt vaak onderschat, omdat het land geen lid is van de Europese Unie en slechts 5 miljoen inwoners telt. Maar zijn grote gas- en olie-inkomsten hebben het in staat gesteld om belangrijke subsidies aan het buitenland te verlenen, waaronder voor Palestijnse zaken. De regeringen van de Arbeiderspartij hebben hiervan rijkelijk gebruik gemaakt en de regering-Solberg heeft de schenkingen voortgezet.

In mei van dit jaar eiste Noorwegen echter geld terug dat het had geschonken aan een vrouwencentrum in het dorp Buraq op de Westelijke Jordaanoever. Het was bekend geworden dat het centrum genoemd was naar Dalal Mughrabi, die in 1978 het bloedbad op een snelweg bij Tel Aviv leidde, waarbij 37 Israëlische burgers, waaronder veel kinderen, gedood werden en tientallen gewond raakten.

Een onlangs door Jonas Duc Enstad van het Centrum voor Extremistenstudies van de Universiteit Oslo uitgevoerd onderzoek verklaarde dat het er zo zou uitzien alsof “de meeste antisemitische incidenten in Noorwegen door Arabieren en links-radicalen veroorzaakt worden.”

Omdat de Zweedse regering op dit moment de belangrijkste anti-Israëlische ophitser in Europa is, is de vaststelling interessant dat voor de verkiezingen de Noorse minister van Immigratie en Integratie, Sylvi Listhaug van de Vooruitgangspartij, meerdere keren waarschuwde dat Noorwegen het niet zou moeten toestaan dat zich daar “Zweedse toestanden” ontwikkelen. De “Financial Times” schreef: “Dat is een code voor de bendeoorlogen, schietpartijen, het in brand steken van auto´s en andere integratieproblemen, die Zweden in de voorsteden van de drie grote steden Stockholm, Göteborg en Malmö hebben geteisterd.” Je zou er eveneens aan kunnen denken dat Malmö door veel deskundigen beschouwd wordt als Europa´s hoofdstad van het antisemitisme.

Listhaug reisde kort voor de verkiezingen bovendien naar Stockholm, waar zij de extreem gewelddadige voorstad Rinkeby bezocht. Bovendien verklaarde ze dat er in Zweden meer dan 60 No-Go-Areas bestaan. Zweden met zijn 10 miljoen inwoners is het dominerende Scandinavische land en veel Zweden kijken neer op Noorwegen. Deze ongebruikelijke Noorse kritiek trof Zweden onder de gordel, veelmeer dan het land toegaf.

Als het Solberg lukt vier jaar lang te regeren, zou dit Israël in staat kunnen stellen zijn betrekkingen met Noorwegen verder te verbeteren en zijn linkse vijanden daar beter te kunnen tegenwerken.

Bron:
https://heplev.wordpress.com
Auteur: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", antisemitisme, Arabieren, Barbarisme, demoniseren, Eurabië, Islam, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, Moslims, nieuw fascisme, Noorwegen, Rotzakken, Socialisten, verloedering. Bookmark de permalink .

6 reacties op De verkiezingen in Noorwegen, Israël en de Joden

 1. ReaGluurder zegt:

  West-Europa zal alleen maar meer anti-Israel worden. De allahtonen / Afrikaners nemen het hier over (zonder slag/stoot). W-Eu wordt een vazal van mohammedaans Midden-Oosten (Eurabia). Mooi dat Israel zo’n 50 atoombommen heeft (of nog meer). Lekker blijven koesteren!

  Like

 2. Als de Mohammedanen de baas worden in Nederland vertrek ik naar Amerika.

  Like

 3. Cynicus zegt:

  Israel is een goed land. Israel is een oase van vrijheid in een midden oosten zee van allerlei ellendige moslimdictaturen en heel veel ellende van moslimextremisten.

  Israel is een oase van vrijheid, creativiteit en welvaart in een zee van ellende en onderdrukking in het midden oosten !!

  Like

 4. fleckie zegt:

  A.Breivik vermoordde jongeren, waren het wel uit ‘ eigen land’ afkomstige jongeren??

  Like

 5. Asgard zegt:

  Het volk denk niet zo,..puur weer de overheid, het Noorweegs volk staat ook op andere voet wat betreft de raddraaiers van de politieke veste,..het volk heeft daar niets mee met de overheid,..ook even goed omte weten toch!

  Like

 6. lot zegt:

  Sorry hoor, maar dit gaat echt niet over semitisme/joden. Het gaat over het gehele Arabische schiereiland, de assyriers, de joden, christenen en moslims, allemaal woestijn godsdiensten met een hele andere cultuur. Het is al 1500 jaar bekend onder de Germanen, en dus ook in scandinavie. Zij proberen al 2000 jaar, volgens de joden zijn zij al 3000 jaar bezig om ons continent te veroveren. Binnen gekomen in Marseille, natuurlijk haven van Rome, ook door oosterse mensen opgericht (waarschijnlijk assyriers) Door Joden marseiile gesticht en ook daarvoor al bezig, via de rhonevallei, te komen in HUN europese woud. Dat daar wat apen sorry Germanen rondliepen ach. En daar zijn alle oorlogen uit gekomen. Zij hebben zich gevestigd via rhonevallei in de rijnvallei in romeinse forten als keulen, frankfurt. Het waren veelal 90%? assyrische christenen. Dus de vraag blijft wel/niet verloren stammen die op zijn gegaan in assyrie, of gewoon assyriers. De huidige assyriers zijn gemengd met indiers daarom zijn zij donkerder van kleur, net als in egypte waar zij als eerste naar toe gingen. Ik denk misschien wel 5000 jaar geleden begonnen naar egypte, waar na de zondvloed de Atlantische civilisatie was gedood. Deze pyramidebouwers zijn ook in india kolonies gaan stichten waar zij materiaal als de veda’s achterlieten en zich hadden vermengd deel van de bevolking. Daarom zijn de Germanen ook burgundia gaan stichten rondom de rhonevallei bij lyon, om deze barbaarse invallen te stoppen van andere niet europese volkeren. Neem beowulf.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s