Migranten in Libië voor “bijna 50% HIV-positief?”

Screenshot_31

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Naar het heet zouden de in Libië gestrande “migranten”, die verder willen naar Europa, “bijna voor de helft HIV-positief” zijn. Is dat mogelijk? Een analyse.

Contra magazine

Op dit moment wordt steeds opnieuw een artikel van het “Anna Schuster Blog” gedeeld, volgens welk “bijna de helft” van de in Libië gestrande “migranten” HIV-positief zou zijn. Daarbij beroept men zich op de Italiaanse website “lavocedeltrentino.it” (“De stem van Trentino”, kennelijk gelieerd aan de “Lega Nord”), volgens welke volgens een Libische ambtenaar 400 van de 1050 geteste “migranten” met het HIV-virus besmet zouden zijn. Van Italiaanse kant beroept men zich op een Arabische website met de naam “al Wasat”.

Welnu, als je een blik op die “migranten” (slechts ongeveer 3% gelden als echte vluchtelingen) werpt die in het jaar 2016 vanuit Libië naar Italië kwamen, dan zie je uit welke landen ze vooral komen. In totaal waren er verleden jaar meer dan 123.000 asielaanvragen in het land. Nigeria (27.000), Pakistan (13.700), Gambia (8.900), Senegal (7.600), Ivoorkust (7.500), Eritrea (7.400), Bangladesh (6.700), Mali (6.400), Guinee (6.100), Ghana (4.900), Afghanistan (2.900), Somalië (2.400), Irak (1.500) en Syrië (1.400) vormden hierbij volgens de officiële statistiek het grootste aandeel.

Als je bedenkt dat zelfs in het sterkst door het virus getroffen Subsahara-Afrika het besmettingspercentage gemiddeld “slechts” ongeveer 5% bedraagt, dan vraag je je af: hoe m komt men op zulke aantallen? Zelfs wanneer je er van uit zou gaan dat het aantal met HIV besmette “migranten” iets hoger is dan gemiddeld (bijvoorbeeld ten gevolge van verkrachtingen op weg naar Libië), dan zou dit betekenen: misschien 6% van de Nigerianen, 3% van de Gambianen, 2% van de Senegalezen, 5% van de mensen uit Ivoorkust, 2% van de Eritreeërs enz, zouden HIV-positief zijn. Onder de Pakistani bedraagt het infectiecijfer officieel 0,1%, gelijksoortige percentages mag je voor Afghanistan en Syrië verwachten.

Je kunt er dus van uitgaan dat het bericht van de Italianen berust op een niet te verifiëren bericht van een Arabische website, die met percentages strooit die gezien de HIV-besmettingscijfers van de landen van herkomst zo helemaal niet kunnen kloppen – zelfs wanneer je aanneemt dat de percentages iets boven het gemiddelde liggen en bijvoorbeeld rondom de 5% bedragen. Dat zou echter nog wel betekenen dat er met de actuele migratiegolf jaarlijks meerdere duizenden mensen naar Europa komen die met HIV besmet zijn.

Wat echter waarschijnlijker is: omdat in het bericht ook ziektes met het hepatitis B-virus genoemd worden en deze ziekte (afgezien van de Noord-Afrikaanse gordel van Egypte tot Marokko) in heel Afrika wijdverbreid is, zou het hierbij om zulke gevallen kunnen gaan. Het is dan ook zeer waarschijnlijk dat de “migranten” uit deze landen de ziekte ook vanuit Libië via Italië Europa binnen brengen en daar verbreiden.

Het is heel belangrijk om dit te onderzoeken en de mensen in Europa over de potentiële gezondheidsgevaren te informeren. Maar: wie zulke onhoudbare meldingen, zoals in dit geval het “Anna Schuster Blog”, in omloop brengt, schaadt het onderzoek over de te verwachten ontwikkeling ten gevolge van de massa-immigratie van Afrikanen naar Europa enorm. Mocht het dan namelijk daadwerkelijk eens tot een epidemie komen – wie wil daar dan nog geloof aan hechten?

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", Afrika, Desinformatie, Europa, Illegalen, Immigratie, Italië, Libië. Bookmark de permalink .

22 reacties op Migranten in Libië voor “bijna 50% HIV-positief?”

 1. Rensk. zegt:

  Nou dan hoeven die oude vrouwen niet meer naar Afrika. Zag ik een keer een documentaire dat die oude vrouwen voor geld sex wilden van afrikanen. Walgelijk Van de week deed ik de tv aan en wat voor progamma dat was weet ik niet, maar ik hoorde twee van die ouwe vrouwen zeggen: nou na twee dagen kennis duik ik het bed in hoor. Ik wist niet wat ik hoorde. Volgens mij waren ze al wel tegen de 70 of 80 of zo. Nou dan kunnen ze los gaan met al die bokito’s die er binnen komen.

  Geliked door 1 persoon

  • Elisah zegt:

   Ja Rensk, erg is dat, ik kan dat ook niet begrijpen, hoe ontaard en losgeslagen moet je zijn om zoiets te doen. Dat zijn misschien van die vroegere ‘hippies’ uit de periode dat alles en iedereen het met elkaar deed en alles maar moest kunnen wat seks betreft.
   Aan de andere kant, tegenwoordig kan je nog zo’n 20 jaar doorleven met aids……misschien is dat als je 70 of 80 bent wel een gunstig vooruitzicht?

   Like

   • Jan zegt:

    Wat vrouwen (de 60 gepasseerd) bij mij op het werk zeiden: “Prachtige vrouw, mooi”, dwz haar uiterlijk. Als ik haar zie, krijg ik braakneigingen, alleen al omdat zij er als een anorexia-patiënt uitziet of alsof zij uit het kamp komt

    Like

   • Jan zegt:

    Catherine Keyl over toeristensex

    Niet alleen ík heb een zwak voor beachboys, ook de vriendinnen van Catherine Keyl zijn dol op zwarte jongeheren. De dames lieten zich in Ghana verwennen door jochies van 18 jaar (of jonger) en kwamen herboren terug, aldus Catherine. “Sommigen van hen hadden in geen jaren seks gehad.”

    Op Catherine’s website stroomden de boze reacties binnen. Van: “Win-win? Die vrouwen gaan na hun vakantie terug naar een huis dat van alles is voorzien. Die jongens verdienen misschien net genoeg om hun gezin een seizoen te onderhouden.” Tot: “Zou het erg zijn als een blanke vriendin van Catherine het met mijn 14-jarige zoontje zou doen?” Ook het Ghana Verkeersbureau reageerde woedend op de column van de presentatrice,
    ….
    https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:Tdkj0BAc6fcJ:https://www.viva.nl/sex-en-liefde/toeristenseks/+&cd=2&hl=nl&ct=clnk&gl=nl

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Rensk en @Elisah: Kom op, Dmes: Al is het uiteraard geen verstandig gedrag te noemen, er zit ook een positieve kant aan:
   De generatie van onze ouders en grootouders zat op die leeftijd al te verstoffen achter de geraniums, durfde geen stáp buiten het eigen land te zetten en dacht, dat hun tijd al gekomen was, eer het zover wás.Niets durfden ze meer, behalve vitten op “die onverantwoorde, losgeslagen jeugd.”
   De huidige generatie,die van de babyboomers, wordt tenminste op een leukere manier oud: Mondiger, ondernemender, zelfbewuster. Ze doen vaker rare dingen, maar dat doet iedereen op zijn tijd.
   Dus vind ik aan deze ontwikkeling ook wel iets goeds zitten.

   Geliked door 1 persoon

   • Elisah zegt:

    Ach ja Theresa, ik ben wel een beetje een preutse trut. 😉
    Vitten op de jeugd van tegenwoordig, dat doen de huidige ouderen ook, terwijl de jeugd van nu vaak aardige en sociale kinderen zijn.

    Like

  • Jan zegt:

   Hoor je de meulenbelters nooit over maar zij staan wel op Schiphol als mannen naar Thailand gaan of een ander land. Iedereen is dan ineens een hoerenloper, uitbuiter.

   Heeft iets met splinter en balk te maken.

   Like

   • Elisah zegt:

    Inderdaad Jan.

    Like

   • Elisah zegt:

    Dat genante geflikflooi van die catherine en consorten is in mijn ogen slavernij, sexslavernij, ze maken misbruik van arme mensen die noodgedwongen hun lichaam geven voor geld.

    Like

  • Republikein zegt:

   ANWB adviseert bij lekkende buiten- en uitpuilende binnenlippen eerst de zaak grondig te onderzoeken alvorens met het oppompen te beginnen.
   Het voorkomt frustratie.

   Like

 2. renato zegt:

  Wanneer je als viriele Afrikaan met en een kindsoldaat-verleden met een geïnfecteerde sleepzak en een afgebrand afweersysteem een breed en vochtig spoor door de krottenwijken van je eigen habitat achterlaat en je bent via je glimmende smartphone door de kwartiermakers uit je eigen streek geïnformeerd over het zorgstelsel in West Europa, dan lijkt mij één plus één twee. De ontwikkelingshulp heeft geen zoden aan de dijk gezet, maar ondermijnen inmiddels wel onze eigen dijken. De survival of the fittest wordt sinds meer dan 60 jaren door de zieligheidsindustrie met allerlei lucratieve en sneaky programma’s bestreden. Ik herinner mij nog goed hoe we op de lagere school onze bijdrage leverden aan de hongerende kindertjes in Afrika. Repen chocolade, gecondenseerde melk en zilverpapier waren de geijkte artikelen om de toen al genetisch overgebrachte schuldgevoelens ten aanzien van het koloniale tijdperk en de slavernij in te lossen. Toen waren we nog naïef en manipuleerbaar. Juist wegens de massale kindersterfte welke heel gewoon was, werden er konijns-gewijs kinderen verwekt en dat is zo ondanks de geïmporteerde medische zorg gebleven. Het continent is een snelkookpan geworden en de ontwikkelingshulp gaat gewoon door. Gefaciliteerd door onze Europese overheden en via de campagnes van de NGO,s die het ingekakte Europese volk via inzamelingsacties het geld uit de zakken klopt. Het gros heeft nog steeds niet in de gaten dat het wordt getild. Eigenlijk is het te ernstig om in schaterlachen uit te barsten.

  Geliked door 4 people

 3. renato zegt:

  Regel 1 1x met teveel

  Like

 4. Om de centjes van eigen risico, zorgpremie en een flinke hap die via de werkgever wordt geroofd op te kunnen maken moeten er wel nieuwe patienten uit de afvalbakken van deze wereld worden gescoord. Ik zie 60-koppige families uit voormalige apenlanden allemaal op splinternieuwe rolscooters voorbij sjezen met verse heupen en gouden gebitten als waren zij de voormalige Poederpruiken waar we met de pet in de hand voor langs de kant van de weg gingen staan als ze voorbij moesten. Geloof me, de ‘samenleving’ bestaat uit een paar Poederpruiken, enkele miljoenen Horigen en miljarden Slaven. Maar we mogen gelukkig nog wel wat schuimbekken als we het maar niet te dol maken.

  Like

 5. willie zegt:

  Zo overdreven is die schatting niet, lees hier
  http://discovermagazine.com/2004/feb/why-aids-worse-in-africa

  Like

 6. Mirjam zegt:

  Je kunt een zogenaamde ‘schuld’ wel tot in het oneindige doortrekken. De ‘schuld’ waar iedereen het schijnt over te hebben is al lang en breed ingelost en heeft niets meer te maken met het leven nu. Afrika en al die onderontwikkelde landen die nu leeglopen houden hun broek al honderden jaren door onze hulp op, maar nog lopen ze met hun broek op hun tenen, niet eens eraan denkend om een riem te kopen en eens zelf aan de gang te gaan.

  Het enige wat ze hebben geleerd in al die tijd is, hoe ze moeten vegeteren op de hulp van anderen en waar zie die ‘hulp’ moeten zoeken. Eigen initiatief is aan die mensen niet besteed, ze zijn alleen experten geworden in het parasiteren en gratis en voor niets lui zijn. Alleen in die sector heeft hun IQ zich ontwikkeld en nergens anders in. De stroom die hun ‘heil’ en ‘hulp bij luiheid’ nu in Europa komen zoeken, wordt aangetrokken door de leuzen die mevrouw Merkel en de andere staatshoofden in naam van de EU de ether in hebben gegooid. IEDEREEN WELKOM EN GRATIS GELD, HUIS, AUTO EN BEDIENING.

  Als tegenprestatie willen de geroepenen dan ook iets terugdoen, maar het mag niet teveel moeite kosten, want dat is niet de bedoeling. Zijn nemen daardoor de volgende dingen mee, die ze al in hun budget hebben: GRATIS ONGENEESLIJKE ZIEKTES, BEREIDHEID TOT VERKRACHTINGEN, GEWELD EN MOORDEN, TOT HET ONDERDRUKKEN VAN DE BURGERS EN HET OVERNEMEN VAN HUN LANDEN.
  Faire deal toch, of niet?!

  Like

 7. abouneenee zegt:

  Duidelijk. Het vernietigen van de witte mens zal enkel vooruit geholpen worden door het importeren van besmettingshaarden uit Afrika en alle beetjes helpen op weg naar de voltooing van het plan tot vernietiging van het superieure DNA van blanken. De Merkel-achtigen hebben niets met menselijkheid, dat wordt genegeerd, zoals vereist, in ruil voor macht. Rutte is ook al zo’n machtsgeile loser in pak en met een paar bavianen om hem heen om het nog wat te laten lijken.

  Like

  • abouneenee zegt:

   Net als met de Marrokanen, krijgt Europa geen representatieve groep inwoners van Afrika, maar krijgen wij een relatief grote groep probleemgevallen. Als het westen opgezadeld wordt met ziektegevallen scheelt dat natuurlijk in de zorgkosten en wij kunnen die gevallen natuurlijk beter behandelen. Daarbij werd verzonnen dat de nieuwe Europeanen zouden werken, maar nu blijkt natuurlijk dat 50% van de nieuwkomers afhankelijk is e blijft van een uitkering.

   Iedereen die wat tegen relatief welvarende Nederlanders (‘rijke stinkerts’) heeft omdat zij zelf relatief minder welvaart hebben wordt door de EU gebombardeerd tot middenklasse door de creatie van een nieuwe onderklasse.

   De uitbreiding van de EU ging Merkel niet snel genoeg door de aanwas van Turkije en andere landen, dus dan moest de EU van binnenuit maar worden vergroot.

   Like

 8. Wolf zegt:

  We kunnen dit lui,vies,links EUrofielen stemvee [dat is de bedoeling] vergelijken met de ratten die in de middeleeuwen ook alles kaal vraten en de PEST { AIDS!] overbrachten waaraan miljoenen Europeanen aan gestorven zijn. De Kalergi ,Soros,Bilderbergse Eurofielen van islam en stinklinks hebben aan alles gedacht om ons te vernietigen.

  Like

 9. delamontagne zegt:

  Er komen er weer heel veel aan…!
  Volgense de Hongaarse krant, die er mee spot dat West-EU al die z.g.n. vluchtelingen opneemt, worden ze aan de overkant van de Midi voorzien van tassen en gelijksoortige kleding.
  Deze zijn eergisteren vertrokken en komen uit Gambia..

  Magyar Idők
  ( p.s. ik versta/spreek geen Magyar, maar ieman dheeft ’t naar Frans vertaald……………)

  Like

 10. Marian zegt:

  Dan mogen ze onze zorgpremie nog meer gaan verhogen. Dank zij dat vuile zootje hier naar binnen halen. Berg je dan maar als die hun hobby hier gaan uitvoeren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s