Meer Brussel, minder soevereiniteit: Frankrijk wil vaart zetten achter de integratie van de eurozone

Screenshot_79

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Als het aan de Franse minister van Economische Zaken en Financiën ligt, moet de eurozone uitgroeien tot een uniforme ruimte onder Brusselse controle. De begrotingssoevereiniteit van de nationale parlementen moet opgeheven worden. Tegelijkertijd spreekt hij zich uit tegen strenge begrotingsmaatregelen.

Contra magazine

De Franse minister van Economische Zaken en Financiën, Bruno Le Maire (foto), heeft zich uitgesproken tegen een voortzetting van de Europese bezuinigingspolitiek. “De strenge bezuinigingspolitiek kan niet Europa´s toekomst zijn. Dat is een doodlopende weg. Spanje, Italië en Portugal hebben allemaal met moedige bezuinigingen hun economie opnieuw opgesteld”, zei Le Maire tegen de “Welt”. Het zou niet de zin van Europa zijn om  je te houden aan begrotingscriteria en bezuinigingsmaatregelen uit te voeren, verklaarde de minister van Financiën.

Met de criteria van boekhouders zou men niemand aan het dromen kunnen krijgen. “Helaas is het Europese project eentje van technocraten geworden”, zei de minister. Hij beloofde echter dat Frankrijk dit jaar nog onder de schuldengrens van 3% zou blijven. Hoe hij dat gezien de vastgeroeste structuren en het enorme verzet in de bevolking wil doen, liet hij open.

Le Maire sprak zich voor een verdieping van de eurozone uit, wat in feite gelijkstaat aan een Brussels economie- en belastingregime. “Ik ben er vast van overtuigd dat een verdieping van de eurozone een machtig en gerespecteerd economiecontinent van onze muntzone zal maken.” Een minister van Financiën van de EU zou ervoor moeten zorgen dat “we niet 19 verschillende soorten economische politiek binnen één muntzone hebben”, zei Le Maire. “Diegenen die hun concurrentievermogen moeten verbeteren, moeten dat doen. Maar net zo goed moeten diegenen die te weinig investeren, meer investeren, opdat ook de anderen hiervan profiteren. Dat is het principe van Europa”, aldus de minister.

Hij kondigde aan te willen optreden tegen belastingdumping in Europa. “Belastingdumping heeft geen toekomst. We kunnen niet accepteren dan veel landen van de eurozone een belasting op het inkomen van rechtspersonen van 12,5% hebben”, zei Le Maire, die van de Conservatieven naar de nieuwe meerderheid “En Marche” in Frankrijk is overgestapt. Hij wierf ook voor het Franse initiatief om de grote, wereldwijd opererende internetconcerns meer belasting te laten betalen. Belasting-rechtvaardigheid zou “wezenlijk voor Europa” zijn. Le Maire noemde het verkiezingsresultaat van de AfD “een sterk signaal”. Dat de partij met bijna 100 afgevaardigden in het parlement zou komen, zou duidelijk aantonen dat er geen andere optie zou bestaan dan in Europa vastberaden op te komen voor Europa. Het alternatief daartoe zou een stap terug zijn.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Elite, establishment, euro, Europa, Europeanisering, EUSSR, Frankrijk, Graaien, Overheid, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op Meer Brussel, minder soevereiniteit: Frankrijk wil vaart zetten achter de integratie van de eurozone

 1. fleckie zegt:

  Wanneer krijgen we eindelijk de mogelijkheid om ..UIT….de ‘ monetaire dictatuur’ te stappen, voordat we allemaal aan de ‘bedelstaf’ zijn geraakt?

  Like

 2. Thom zegt:

  De minister van financiën van Frankrijk weet wel waar Abraham de mosterd moet halen namelijk bij ons. Hij wil een einde aan de bezuinigen en één grote Europese schatkist, waar de Fransen dan goede sier van gaan maken. Zo lust ik er nog wel één. Rutte, Timmermans en Juncker zullen dit een uitstekend idee vinden.

  Like

 3. Mirjam zegt:

  Wederom een poging van Frankrijk om hun eigen begroting door Europa op orde te laten brengen. Ze willen koste wat kost de macht in handen krijgen om over het geld van onze landen te kunnen beschikken. De EU, the ruler, dát is wat is wat ze willen. Onze burgers machteloos en totaal onderwerpen aan de dictatuur van Brussel, is hun eeuwige doel. Ons geld stelen en hun schulden ermee aflossen, omdat hun eigen beleid Frankrijk naar het faillissement heeft geleid. DAAAAAAG Frankrijk, forgett it!

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Als het aan de Franse minister van Economische Zaken en Financiën ligt, moet de eurozone uitgroeien tot een uniforme ruimte onder Brusselse controle. De begrotingssoevereiniteit van de nationale parlementen moet opgeheven worden.

  Wat dacht je. Frankrijk is op sterven na dood. Het is dat ze al meer dan 40 jaar goedkope atoomenergie hebben anders was het allang kopje onder gegaan. Frankrijk kan onder de Euro zonder hulp van buiten niet overleven. De ideologie van het globalisme en multiculturele heeft het in Frankrijk gewonnen van het gezonde verstand. Nu kan alleen nog de wal het schip keren.

  Like

  • Mirjam zegt:

   Frankrijk én consorten kunnen duidelijk zélf niet overleven zonder de EU. De zogenaamde rijke en vooruitstrevende landen zoals Duitsland en Frankrijk zitten door de EU nu op een positie, volgens henzelf en de mediapropaganda, waar de enige weg ‘omhoog’ is. Maar dit kan alleen door de EU schijnwereld en de EU dat zijn alle landen van Europa, waaronder Nederland. En als er één land, zoals Engeland, ‘afvalt’ is dit een vermindering van het machtsgevoel. Ze voelen zich door de positie die ze nu in de EU hebben ‘machthebbers’, omdat ze het, zoals ze denken, qua hun status voor het zeggen hebben. They can call the shots now, dat is wat ze denken. Ze zijn machtswellustelingen en machtsmisbruikers en leiden aan een ziekte die men hoogmoedswaanzin noemt.

   Echter hun positie is wankel, zolang elk land binnen de EU dictatuur, haar eigen soevereiniteit heeft, want dan is die macht niet totaal en zullen ze altijd zitten op het niveau van break-even. Een kleine verandering en de EU gaat eraan. De angst van een break-down en totaal verlies van hun huidige ‘status’ is daarom altijd 50/50 en misschien wel in de realiteit 99/100.

   De echte sterke landen binnen de EU zijn die welke hun eigen weg al gaan, Hongarije is daar een uitstekend voorbeeld van. Zij vertikken het om zich te conformeren aan de waanzin van de EU, de dictatuur, zij blijven zichzelf. Engeland heeft afscheid genomen en dat IS een van de sterkste landen qua economie. Boehoe… er worden tranen met tuiten gehuild door de EU-elite, maar uiteindelijk kan een totale meltdown niet worden voorkomen. Merkel probeert nog wel om een pact te sluiten met Frankrijk, maar haar eigen positie in Duitsland is breekbaar geworden en de burgers hebben hun tegenzin in nog meer EU aan haar duidelijk gemaakt. Volgend jaar worden er nog 7 miljoen nareizende familieleden verwacht van de kansenparels die zij, zonder het volk te vragen, het land binnen heeft gelaten. Deze monden moeten gevoed worden en de uitbreiding van het moslim volk door de ongebreidelde geboortegolven, moet men er ook nog bijtellen: alles voor een multiculturele samenleving, waar het oorspronkelijke volk van Duitsland niet op zit te wachten, maar wat hen ongevraagd door de strop wordt geduwd.
   Duitsland is een rijk land, maar dit zal hen financieel de das omdoen, omdat het sociale zekerheidsstelsel door deze Harz4 kandidaten totaal uitgeput zal worden en dit Duitsland zelf. In navolging hiervan zal dan heel Europa moeten inspringen, om hen weer financiële hulp te bieden en wij, de burgers, zullen dit moeten ophoesten.
   De EU zoals het nu is, is eigenlijk letterlijk gezien, maar een financieel instituut voor de klaplopende landen, die er deel van uitmaken. Ze fungeert als geldschieter en macht backup voor de witte boorden criminelen die daardoor kunnen doen wat ze willen. De Europese burgers worden gegeseld en hun zwaar verdiende geld gebruikt als brandstof voor het draaiende houden van de welvaartsmotor.

   Het duurt niet meer lang, dan is de EU verleden tijd en de landen weer soeverein. De waarheid ligt op tafel voor iedereen om te zien en kan niet meer bedekt worden.

   Like

 5. Republikein zegt:

  Zulke geluiden horen en lezen we overal, de natiestaat staat haaks op de gedachte van de elite, zij die het weten kunnen want hebben veel kennis in huis, opgedaan van ons belastinggeld.

  Geert Wilders, Thierry Baudet, Jan Marijnissen, Nigel Farage, Marine Le Pen, Viktor Orbán en Carles Puigdemont, president van Catalonië, verkondigen in de kern eenzelfde boodschap: leve het nationalisme. Daartegenover zet Paul De Grauwe, tegenwoordig hoogleraar politieke economie aan het European Institute van de London School of Economics, zijn visie. De gebeurtenissen in Catalonië en voorts Brexit hebben zijn gemoed doen overlopen. Zijn commentaar is treffend. Ik heb het gevoel dat ik het zelf ook zo uitgedrukt zou kunnen hebben. Voor hem geldt echter het argumentum ad auctoritatem, het autoriteitsargument. Als een van ’s werelds meest vooraanstaande economen is De Grauwe een autoriteit.
  http://www.krapuul.nl/overig/blog/2663371/het-huidige-nationalisme-is-een-paradox/
  Als ze me missen ben ik pissen.

  Like

 6. Anton Haksteeg zegt:

  Het zal zo langzamerhand wel iedereen duidelijk zijn dat deze “Franse” lijn complete kolder is. Het beste is uit de EU want de Fransen onze poen nog meer verdelen betekent gewoon het einde van Nederland. We moeten de PVV kiezen willen onze kinderen nog een mogelijke toekomst hebben. Laat dat alsjeblieft duidelijk zijn we hebben met een soort moordenaars bende te doen.

  Like

 7. cefas zegt:

  Om hun gigantische schulden af te wentelen op de rest van de EU.

  Like

 8. nathanael.cheilon zegt:

  Natuurlijk wordt nu Macron naar voren gebracht Merkel heeft haar tyd gehad Soros en de bilderberg foundation gaan weer een stuk verder met hun duistere plannen.
  Mensen wees realistisch wij hebben verloren de linkse neo fascistische extremist zoals d66 pvda gl sp en dzg schijnheilige christen de media die het land waar mijn ouders voor hebben gevochten is er niet meer. De islam wordt de baas het tuig uit Afrika en het Midden oosten komen met miljoenen en onze economie en verzorgingsstaat is foetsie omdat we voor de asielzoekers alles weg gevonden niet voor onszelf.

  Like

 9. Kees zegt:

  Een werkweek van 35 uur, ruim voor je 60e met pensioen, dat willen de fransen zo houden, maar ze kunnen het niet betalen, ze hebben graag dat wij dat betalen, logisch toch?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s