Red het referendum: teken de petitie!

Screenshot_81

Sinds vandaag weten we het zeker: de nieuwe regering van Rutte III – met daarin nota bene D66 – wil de Wet Raadgevend Referendum afschaffenDat is het toppunt van arrogantie! Veel burgers hebben het terechte gevoel dat politici alleen maar geïnteresseerd zijn in hun stem en niet in hun mening. De bevolking wil in grote meerderheid meer invloed op de politieke besluitvorming. Het beperken van die invloed staat daar haaks op. Het referendum mag niet worden afschaft! Teken de petitie hier:

www.meerdemocratie.nl/referendum

Onze referendumwet gaat terug op de commissie-Biesheuvel, die al in 1985 positief adviseerde over de invoering van het correctief referendum.  Het afschaffen van de referendumwet is een grote stap terug in de tijd. Het kan decennia duren voor er weer een referendumrecht is ingevoerd.

Het is ook een internationaal unicum: nog nooit heeft een staat waar referenda gehouden worden, dit recht afgeschaft!

Demofobie

Waarom dan wel in Nederland? De politiek is geschrokken van het Oekraïne referendum en sindsdien hebben partijen last van ‘demofobie’: angst voor het volk. Maar de inrichting van de Nederlandse democratie mag niet van afhankelijk zijn van een ervaring met het referendum. Democratische spelregels moeten gebaseerd zijn op principes en niet op opportunisme.

Nederland moet nog veel leren omtrent referenda en dat kan alleen door er mee door te gaan. De Tweede Kamer heeft in de referendumwet vastgelegd dat de wet na drie jaar (dus in zomer 2018) publiekelijk geëvalueerd moet worden door de Tweede Kamer, na een openbaar rapport van de minister van Binnenlandse Zaken.

Teken daarom onze petitie tegen de afschaffing van het referendum door Rutte III:

www.meerdemocratie.nl/referendum

Bron:
www.meerdemocratie.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in CDA, ChristenUnie, D66, democratie, meningsdictatuur, Rotzakken, Volksvijandigheid, VVD. Bookmark de permalink .

15 reacties op Red het referendum: teken de petitie!

 1. Annette/Gerald zegt:

  Gelijk getekend. Net zoals referendum tegen de sleepwet en vorig jaar Oekraïne en 12 jaar geleden tegen uitbreiding van de EU. Jammer alleen dat je het gevoel hebt dat alles voor niks is. Maar wij blijven doorgaan!!!

  Geliked door 2 people

  • BertG. zegt:

   Tegen beter weten in.
   Bij elke referendum die wat uit leek te maken, was het antwoord, SMOEL HOUDEN JULLIE.
   Wij weten het beter.

   Maar we proberen het nog maar een keer, misschien werkt het nu wel.
   Je weet het niet.

   Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Toppunt van arrogantie…?
   Volledig akkoord, maar ook tegelijk scheppen van duidelijkheid.
   Datgene wat we allang moesten weten maar niet wilden weten, was dat Rutte schijt had aan elke uitslag van welk referendum dan ook.

   Dictatuur…!
   Met als dekmantel ’n verkrachte democratie…!

   Like

 2. Aegolius cs zegt:

  Zolang u mocht stemmen, kon iedereen inmiddels begrijpen dat het een staatsrechtelijk burgerplichtpleging was om bestuursambtenaren aan te stellen. Na disfunctioneren, evenwel in het oordeel van de politiek (…) stappen zij op met medaille van “goed gedrag” en een niet te versmaden wachtgeld.

  Geliked door 3 people

 3. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Dit Kabinet bestaat uit laffen
  die onze stem af willen schaffen…!
  .
  DAT NOOIT !!!
  .

  Geliked door 1 persoon

 4. Anneke zegt:

  Wat voor nut heeft een referendum, als er op politiekvlak NIETS mee wordt gedaan??? De politiek schuift de realistische referenda uitslagen aan de kant. Al járen; HELAAS !!! !!!

  Geliked door 1 persoon

 5. Karen zegt:

  Nederland wordt meer en meer een bananenrepubliek. Eigenlijk erger want we zitten ook nog steeds opgescheept met die zwaar overbodige familie Amsberg.

  Geliked door 1 persoon

 6. Jade zegt:

  Getekend, bevestigingsmail zat bij mij
  in de spam-box.

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Je kunt wel pessimistisch blijven roepen “Het heeft geen zin,”maar ik heb toch maar getekend.

  Like

 8. Marian zegt:

  Ook maar getekend, je weet maar nooit.

  Like

 9. Onno zegt:

  Zonder pessimistisch te zijn, weet ik dat het raadgevend referendum slechts een van de (absurde) illusies is, die bijzonder akelige naoorlogse dictatuur onder dekmantel van “vrije” verkiezingen (als vazalstaat van de psychopathische USA/GB ‘deep state’) Prins Bernhard BV ons ‘gullible fools’ als een worst voor de neus houdt.

  We moeten hier eerst zien de jurisdictie terug te krijgen = De Staat der Nederlanden te herstellen (waar uiteraard geen plaats is voor weerzinwekkende aartsverraders van De Staat der Nedetlanden in oorlogstijd als Bernhard en Wilhelmina en hun nageslacht = die krijgen de Habsburg behandeling zoals de Habsburg familie in Oostenrijk en…..met 1000x meer reden). Daarna moet die gemoderniseerd worden, o.a. door een moderne psychopatentest verplicht te stellen (om te beginnen) om tot openbare dienst/bestuur te worden toegelaten.

  Like

 10. D. G. Neree zegt:

  Ook getekend. Maakt niet uit of het geen zin heeft. Hoe meer die gladjakkers in Den Haag onze stem negeren hoe eerder ze in de bagger zullen vallen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s