Che Guevara: massamoordenaar als icoon van links

Screenshot_21

(Vertaling: E.J. Bron)

Ongeveer 25.000 mensen hebben in Bolivia deelgenomen aan een bijeenkomst ter gelegenheid van de 50e sterfdag van Che Guevara. Zijn “duistere kant” wordt nog altijd grotendeels verzwegen.

Die Freie Welt

“Che was nog nooit zo nodig als vandaag”, zei de socialistische president Evo Morales, zoals n-tv berichtte. Zijn idealen zouden nog steeds leven. Daadwerkelijk wordt hij wereldwijd nog steeds als martelaar vereerd.

Even ter herinnering. Hij was de poster-boy van de 68´er-beweging: Wolf Biermann zong over hem als “Christus met het schietijzer”. Jean-Paul Sartre noemde hem de “meest volmaakte mens van onze tijd”. Andreas Baader (Rote Armee Fraktion – RAF) had een poster van Che Guevara in zijn cel hangen. De vier Palestijnen die in oktober 1977 de “Landshut” kaapten, droegen T-shirts met de afbeelding van Che Guevara. Nelson Mandela noemde hem een voorbeeld voor iedereen die naar vrijheid streeft.

Het tijdschrift “Focus” spreekt n.a.v. zijn sterfdag zijn “duistere kant” aan. Zijn mislukken als politicus is inmiddels algemeen bekend. Minder bekend is, dat Che Guevara een massamoordenaar was, die persoonlijk veel mensen doodschoot en daarin genoegen vond. Als “soldaat van de revolutie” zag hij zichzelf als “effectieve, gewelddadige, selectieve en koelbloedige moordmachine”.

Links negeert deze “duistere kant”. Je kunt er echter over nadenken of een fascinatie voor de misdaad – ja, zelfs voor het kwaad – een omstandigheid, wellicht zelfs een voorwaarde voor de bijna cultische heldenverering is.

De video “The Truth About Che Guevara” laat het verderf in alle details zien: ze toont hem als corrupte ondernemer, als mislukte politieke avonturier, als schietgrage massamoordenaar en verkrachter. De weergaven van Stefan Molyneux zijn zoals altijd goed onderlegd.

Hoe groot het gevaar was dat van Che Guevara uitging, laat een terugblik op de Cubacrisis zien, die de “Focus” voor zijn rekening neemt. Che Guevara beoordeelde de terugtrekking van de atoomraketten uit Cuba als “verraad”. Hij zei heel openlijk dat, wanneer de raketten onder Cubaanse controle zouden hebben gestaan, men ze zou hebben afgevuurd.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Barbarisme, Censuur, Communisme, dictatuur, Krankzinnigheid, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

11 reacties op Che Guevara: massamoordenaar als icoon van links

 1. Williaan. zegt:

  “Volkshelden” hebben vaak zeer duistere kanten. De meeste zullen we nooit vernemen.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Een regelrechte klootzak dus. Mooi laten verzinken in de vergetelheid; meer is-ie niet waard.
  Als je dan ook het namenlijstje ziet van zijn bewonderaars….! Brrrrrr…..

  Like

 3. Petra DeBoer zegt:

  Ook de NOS schonk deze week aandacht aan deze terrorist. Wie besteed nu aandacht aan zo’n terrorist…negeren en de aanhangers ook, of op zijn minst veroordelen.

  https://nos.nl/artikel/2197112-de-foto-die-van-che-guevara-een-pop-icoon-maakte.html

  Like

 4. Jan zegt:

  Ierland geeft postzegel uit met massamoordenaar Guevara

  It has been claimed that over 16,000 executions and 100,000 political imprisonments have taken place since Guevara and the Castro brothers took over Cuba in a bloody political coup in January 1959.

  Ireland accused of ‘honouring a mass murder’ with new €1 stamp of Che Guevara
  http://irishpost.co.uk/ireland-accused-of-honouring-a-mass-murder-with-new-e1-stamp-of-che-guevara/

  Werkelijke naam Ernesto Lynch
  Hij stonk als de hel

  De aanhang nu, even knetter
  http://www.aljazeera.com/indepth/inpictures/2017/10/che-guevara-remembered-50-years-execution-171010082733968.html

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Che Guevara moge hij rotten in de hel. Samen met al die andere moordenaars en politiek criminelen waar de linkse geschiedenis rijk mee bedeeld is.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ernesto is de Mohammed van Links. Minder gedeeld is dan weer de kennis dat Fidel Castro wel klaar met hem was en hem daarom overhaalde de revolutie verder buiten Cuba te gaan verspreiden.

  Like

 7. Cynicus zegt:

  Alweer een een of hersenloze linkse idioot die nogal wat wordt vereert door links

  Ook deze linkse heeft een grote lijkenberg op zijn geweten. Net als Stalin, Mao, Kim Jung IL, de DDR en Pol Pot

  Die linkse communisten worden blijkbaar errug moeilijk wakker !

  Like

 8. Flo zegt:

  Past prima in het rijtje van hun ideale voorbeeld ,Mao en Pol pot

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s