Exclusief interview met Beatrix von Storch: “Voor antisemitisme is geen plaats in de AfD!”

Screenshot_25

(Door: Collin McMahon – Vertaling: E.J. Bron)

Cem Özdemir en Sigmar Gabriel hebben de AfD “nazi´s” genoemd, vooraanstaande vertegenwoordigers van de joodse gemeenschap zoals Josef Schuster en Charlotte Knoblauch hebben voor antisemitisme in de AfD gewaarschuwd. Daarover spraken we met Beatrix von Storch (foto), Europarlementariër van de AfD.

journalistenwatch

U bent in het Europees Parlement oprichtingslid van de “Vrienden van Judea en Samaria”. Hoe kwam het daartoe en wat hebt u bereikt?

Het ging ons erom een signaal af te geven. In het Europees Parlement bestaat sterke steun voor de boycotbeweging tegen Israël, vooral bij de linkse en socialistische partijen. Deels zijn dat dezelfde afgevaardigden die de politieke islam vleien en de toetreding van Erdoğan´s Turkije geforceerd hebben, die Israël politiek wil buitensluiten. Conservatieve, nationaal-liberale en eurosceptische politici doen niet mee aan deze huichelachtige Political Correctness. Wij wilden laten zien dat zij niet voor “Europa” spreken.

Welke verbindingen hebt u met Israël?

Ik heb in 2010 Israël bezocht en kennisgemaakt met een zeer open en internationaal gericht land. Israël is de enige democratische en pluralistische samenleving van het Midden-Oosten te midden van radicaalislamitische dictaturen. Als christen vind ik het joods-christelijk erfgoed belangrijk en als Duitse ben ik me ook bewust van de historische verantwoordelijkheid. Behalve de culturele en historische band zijn er ook gezamenlijke veiligheidsbelangen.

De Noorse minister Sylvi Listhaug zei dat door de islamitische terreur in Europa de Europeanen nu beter zouden kunnen begrijpen wat Israël al tientallen jaren meemaakt. Listhaug is lid van de Vooruitgangspartij, die politiek vergelijkbaar is met de AfD. Daarom ben ik ook voor een nauwere samenwerking met Israël op economisch, politiek en cultureel gebied.

Hoeveel Joden kent u in de AfD?

“Die Zeit” heeft bevestigd dat er alleen al in de deelstaat Baden-Württemberg vier van de 38 directe kandidaten van de AfD het joodse geloof aanhingen. Overigens houden wij geen statistiek bij over de religieuze achtergrond van onze partijleden. Als ik een partijvriend ontmoet, dan vraag ik hem niet of hij katholiek, evangelisch of joods is. Ik ken echter een serie partijvrienden die het joodse geloof aanhangt.

Bestaan er ook antisemitische tendensen in de AfD?

Antisemitische opvattingen vindt u overal. Dar reikt tot in de links-liberale redactiekantoren van de mainstream media. Wij zeggen steeds opnieuw: voor antisemitisme is geen plaats in de AfD. Daar moeten we ook heel duidelijk rode lijnen trekken. Anders dan de islam hoort joods leven bij Duitsland, altijd al.

Josef Schuster heeft gezegd: Ik heb . . . het gevoel dat de AfD geen remmingen zou hebben om ook tegen joodse mensen op te hitsen als dit opportuun zou zijn.” Charlotte Knoblauch zei: “De AfD staat voor antisemitisme, racisme, vreemdelingenhaat, historische bevlekking, revisionisme, democratie- en vrijheid-vijandigheid. … De AfD is voor joodse mensen niet verkiesbaar!” Wat zou u graag tegen haar willen zeggen?

Dat zijn insinuaties, die ik beslist afwijs. Ik kan alleen maar aanbevelen ons partijprogramma te lezen. Ons programma werd door de leden aangenomen. Daarin bekennen we ons tot vrijheid, democratie en rechtsstaat. Dat zijn de waarden waar het ons om gaat en die we willen beschermen. Wij hebben de AfD opgericht, omdat we de rechtsbreuken en de uitholling van de democratie door Merkel´s euroreddingpolitiek niet langer wilden accepteren.

Helaas onderschatten velen het gevaar dat er van de islamisering uitgaat voor Joden en niet-Joden. Laten we gewoon eens kijken naar de situatie bij onze westelijke buren. Sinds 2006 hebben 40.000 Joden Frankrijk verlaten. Een van de belangrijkste motieven is de angst voor moslims en islamitische terreur. Ik wil niet dat het in Duitsland ook zover komt.

Ik heb in Hongarije een synagoge bezocht, anders dan in Duitsland hoeft deze daar niet door politieagenten met machinepistolen bewaakt worden. Dit verschil met Duitsland heeft bijvoorbeeld iets met de islam te maken. Dat de AfD de enige partij is die de moed heeft dat openlijk uit te spreken, is een van de redenen waarom we ook door veel Joden ondersteund worden.

Screenshot_26

“Wij staan als AfD aan de kant van de joodse gemeenschap in Duitsland.”

Bron:
www.journalistenwatch.com
Interview: Collin McMahon

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), antisemitisme, demoniseren, Duitsland, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering. Bookmark de permalink .

5 reacties op Exclusief interview met Beatrix von Storch: “Voor antisemitisme is geen plaats in de AfD!”

 1. louis-portugal zegt:

  Goed zo Beatrix.
  Beter dan onze oude trix.

  Like

 2. Anton Haksteeg zegt:

  Zo hoort het te zijn nu en in de toekomst. Er is geen ruimte binnen onze cultuur voor de islam de zgn. godsdienst van het terrorisme

  Like

 3. Wolf zegt:

  De AFD maakt de grote fout door direct in de verdediging modus te schieten. Ze moeten die SJW adepten aanvallen!!!. Aanvallen is de beste verdediging.

  Like

 4. M. zegt:

  Het zijn alleen de nep geloven die dood en verderf voortbrengen. Door de nepgeloven bij elkaar te voegen word het erg benauwd voor alle goede mensen wereldwijd die niet voor de duvel dansen.

  Like

 5. Aegolius cs zegt:

  *Anders dan de islam hoort joods leven bij Duitsland, altijd al.*

  Het is vreselijk om tegen het omgekeerde te moeten strijden. Het politieke geloofsinstituut Luther was tegen Joden en Hitler weer voor de islam met als zelfde doel als Luther. En Merkel glibbert er als een aal snot tussen de waarlijk gelovigen door……

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s