LIDL: “Half-om-half gehakt” zonder varkensvlees

Screenshot_16

(Vertaling: E.J. Bron)

“Twee pond gehakt om te braden, alstublieft!” “Een kilo gehakt, gemengd?” “Ja, alstublieft.” Een banaal, vanzelfsprekend gesprek aan de slagersbalie in de supermarkt. De vraag van de verkoopster moet garanderen dat de hoeveelheid en het product juist begrepen werden, een alledaagse vanzelfsprekendheid. De verschillende namen voor hoeveelheden in het gesprek zijn deel van onze geschiedenis en cultuur, onze alledaagse cultuur, ze worden naast elkaar gebruikt en begrepen. Maar dat is hier niet het probleem. Het probleem betreft een andere vanzelfsprekendheid:

PI News (2)

Bij “gemengd gehakt” gaat iedere klant er vanzelfsprekend van uit dat de ene helft uit rundvlees bestaat en de andere uit varkensvlees. Dat is een lekker mengsel, of men nu gehaktballen of een saus Bolognese maakt voor de pasta. We zijn multicultureel.

We zullen echter afscheid moeten nemen van de vanzelfsprekendheid van dit lekkere mengsel als we diegenen het land in blijven laten komen die er rigoureus op letten dat er geen varkensvlees meer op het menu behoort te staan. Moslims wijzen onze eetgewoontes af, met een rigoureuze intolerantie die ertoe leidt dat winkels hun assortiment veranderen.

Deels, omdat er al minder Duitsers zijn dan “geïmmigreerde” moslims, deels, omdat het de Duitsers niets uitmaakt wat er met hun eetcultuur gebeurt, grotendeels, omdat intolerante moslims in hun bijgeloof hartkloppingen krijgen wanneer ze in de buurt van varkensvlees komen en het daarom verboden willen zien. De zakenwereld gehoorzaamt diegenen die het hardst schreeuwen.

Zo schreef een lezeres uit Gelsenkirchen ons dat ze daar “half-om-half gehakt” wilde kopen, maar dat dit uit “rund en kalkoen” bestond. De reden leverde LIDL meteen mee: zonder varkensvlees (foto).

Toen de komische afgod genaamd “Allah” zijn spijsregels uitvaardigde, kan hij alleen maar dronken geweest zijn, mits hij werkelijk bestond. Daaraan kun je sterk twijfelen gezien zulke culinaire waanideeën, die tegenstrijdig zijn aan welke goede smaak dan ook.

LIDL-Gelsenkirchen heeft zichzelf onderworpen door zijn gehakt aan te passen aan de islamitische spijsvoorschriften. Maar dat hoeven we niet te pikken. Dat kunnen we meedelen aan de keten, op hoffelijke wijze, zoals wij dat gewend zijn. Noch wat betreft de spijsvoorschriften noch wat betreft de toon moeten we moslims nadoen.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Duitsland, Eurabië, Graaien, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

43 reacties op LIDL: “Half-om-half gehakt” zonder varkensvlees

 1. Petra DeBoer zegt:

  In Nederland is dat bij wet geregeld en is het verplicht om te vermelden uit welk vlees half om half gehakt bestaat.

  http://wetten.overheid.nl/BWBR0009675/2016-02-19

  Geliked door 1 persoon

 2. BertG. zegt:

  Waarom halen ze dan niet kippen gehakt, dat bestaat al heel lang.

  Maar ik zal er eens op letten of ze dat hier ook toepassen.
  Alhoewel de Plus hier geen halal afdeling heeft en alles door mekaar ligt.
  Er komen dan ook zeer weinig mossels hier in de winkel boodschappen doen behalve voor wat simpele boodschappen.

  Like

 3. Marian zegt:

  Ik koop gelukkig niet bij de Lidl. Gewoon lekker links laten liggen.

  Geliked door 1 persoon

 4. BertG. zegt:

  Hebben al die zeik mossels wel eens gelet op waar hun schoenen van gemaakt zijn?

  Like

 5. Oeps48 zegt:

  Goede middag Dames en Heren.
  Ik word zo moe van die slagers, die alsmaar iets anders proberen te verkopen, dan de klanten bedoelen. Met half-om-half weten we uit gewoonte, dat dat gehakt is van varkens- en rundervlees. Ze moeten niet de snelle yupper gaan uithangen, want dan snijdt de slager zich in zijn eigenste vingers. Paardenvlees is GEEN biefstuk. En gehakt van rund en kip is GEEN half-om-half. En een vegetarisch product van soja, erwten of iets anders is Geen vlees. Noem het product gewoon bij de naam. dan weet iedereen wat het is. Daarmee voorkomt de slager grote problemen. Snelle yuppers jagen zelf de klanten de deur uit. Als ze het onderste uit de kan denken te moeten halen, krijgen ze de droesem en het lid op de neus.

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Paardenbiefstuk is wel degelijk biefstuk en lekkerder dan runderbiefstuk ook nog.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Ik kan het alleen nergens meer kopen hier.
    Alleen nog paardenrookvlees.

    Like

   • Oeps48 zegt:

    @J. C. Th. Köhler (11 oktober 2017 om 21:44)
    Goede morgen Dames en Heren.
    Ik neem aan, dat u zich het paardenvleesschandaal van enkele jaren geleden nog wel herinnert. Toen is paardenvlees als runderbiefstuk verkocht. Paardenbiefstuk dient wel als paardenbiefstuk verkocht te worden. Paardenvlees is veel goedkoper dan runderbiefstuk. Biefstuk is overigens een verbastering van het Engelse woord “beaf” dat rundssvlees betekent. Er is overigens niets mis met paardenvlees. In het item gaat het om de naamgeving en niet om het product. Snelle yuppers maken momenteel misbruik van algemeen aanvaarde benamingen en proberen daarmee extra winst binnen te halen. De klant wordt daarmee bedrogen. Ook in supermarkten wordt steeds meer een loopje genomen met het gescheiden aanbieden en benoemen van vlees en vleeswaren. Nu ook halal steeds meer wordt aangeboden is het hek helemaal van de dam. Het is derhalve helemaal terecht, dat er aktie wordt ondernomen tegen het gesjoemel..

    Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Oeps48:

    “Biefstuk is overigens een verbastering van het Engelse woord “beaf” dat rundssvlees betekent.”

    Zou het misschien BEEF kunnen zijn? En “rundssvlees” is dat rundvlees van de SS?

    Koop eens een woordenboek!

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    BertG,

    in elk geval op de markt in Amstelveen. Maar er zijn wel meer markten waar het te koop is. En als je naar een echte slager gaat, dus niet bij de super, dan heeft ie het of je kunt het bestellen, dan zorgt ie dat ie het heeft.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

  • BertG. zegt:

   Gehakt van 50% struisvogel gehakt en 50% duiven gehakt, is nog steeds half om half.
   En paarden biefstuk bestaat ook.
   In beide gevallen zou het er op de verpakking vermeld staan.

   Het is niet wat jij gewend bent, maar dat is heel wat anders.

   Like

  • pepechrista zegt:

   Paardenvlees is niks minder dan rund- of varkensvlees. Vroeger waren er overal speciaal paardenslagers. In Belgie is paardenvlees overal te koop. Hier in de buurt is een boer en die fokt speciaal voor de slacht, dus voor de consumptie, veulens van dikke trekpaarden. Ik eet allang geen paardenvlees meer. Paardenbiefstuk is mals en lekker vindt degene die het eet.

   Like

  • Harry zegt:

   Nou Oeps 17.33 ,

   ” Met half om half weten we uit gewoonte ” , etc .

   Kijk eens op je avatar , man , je bent zelf ook half om half .
   Ik zie tenminste niet meer dan vijftig procent .
   Kennelijk kon die andere helft jouw helft niet langer verdragen en is blijkbaar op de vlucht geslagen .

   Like

 6. Williaan. zegt:

  Toch niet verbaasd?! We wisten dat dat zou gaan gebeuren en nog bij veel meer producten zal dat straks zo zijn.

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Vuige lidlratten !! Landverraders !! OP naar de ALDI !

  Geliked door 1 persoon

 8. Tistochwat zegt:

  Je moet toch wel heel weerzinwekkend vies onderdanig zijn om te buigen en te kruipen voor de achterlijke gewoontes van de mohammedaan!
  Donder $#@!@#$%^&%$#@#$% toch op naar je zandbak met je krankzinnige vreetvoorschriften en ga daar lekker de hele dag de vrome kloot uithangen!
  Geen varkensvlees willen vreten omdat dat niet mag van ‘allah’, maar wél levende wezens afslachten omdat dat MOET van ‘allah’!

  Sterf, islam, sterf!

  Geliked door 2 people

 9. Qvic zegt:

  Wat vele moslims ook niet weten is dat in elk brood tegenwoordig meelverbeteraars zitten en dat wordt gemaakt van varkens. Zo ook het schuim op je koffie uit de koffieautomaten. Daar hoor ik nooit een moslim over klagen. De moslims eten en gebruiken veel meer varkensproducten dan zij zelf beseffen, daarmee is hun afkeer/verbod van varkensproducten enkel een illusie in de westerse wereld.

  Geliked door 2 people

  • scherpschutter zegt:

   Misschien kunnen we de moslims wijzen op het geheime varkensvlees dat in hun eten zit. Zelfs lipstick bevat varkensvet. Lusten ze straks helemaal niets meer.

   Like

 10. renato zegt:

  Van elk varken worden 187 bestanddelen gebruikt. Het is niet te voorkomen dat we er mee in aanraking komen. Ook al zouden we dat niet willen. Interessant onderwerp om er bepaalde lieden staccato aan te herinneren…….

  Like

 11. BertG. zegt:

  Als de klant kan kiezen tussen 2 soorten half om half, kan ik er niet zo mee zitten.
  Het wordt pas erg wanneer er geen keuze meer is, zo als nu bij de Lidl.

  Als mensen zouden weten wat ze allemaal aanrommelen met gehakt, dan zou niemand meer een bal gehakt draaien.
  Of je moet het zelf door de molen halen.

  De winkel ligt vol met gemodificeerde troep, wat je allemaal binnen krijgt, en niemand kent de gevolgen bij langdurige consumptie.
  Wel eens afgevraagd waarom er geen pitten meer in een watermeloen zitten?
  Of pitloze druiven?

  Like

 12. Anneke zegt:

  Krijg steeds vaker een nare smaak in de mond, als ‘k de naam Lidl hoor of zie.

  Like

 13. Bas zegt:

  Sommigen krijgen allergie van varkensvlees. Bovendien zijn het vieze beesten. Het beste is toch wel om helemaal geen vlees te eten, maar vertel dat maar n’s aan carnivoren en ovivoren.

  Like

 14. Guardiacivil zegt:

  Onze gewoontes en cultuur is al eeuwen bekend.
  Lidl en andere grossiers moeten niet gaan denken dat ze zo maar onze eetgewoontes kunnen veranderen en dat nog wel buiten onze wil om.
  Wij willen half om half zoals het altijd is geweest, “rund en varken” !

  Geliked door 1 persoon

 15. Marian zegt:

  Onze volks verlakkers zitten om de hoek.

  Geliked door 1 persoon

 16. christdus zegt:

  Het enige ” varkens ” – vlees dat eruit moet zijn die kut-moSSels !!

  Like

 17. christdus zegt:

  Oh ja , en natuurlijk ook hun ” varkens “- stallen , ook wel moSSkeet of haathut genoemd ,

  Like

 18. paul zegt:

  laten we niet denken over Nederland zoals het eerst was we zijn als binnenlander 2e rangse burgers geworden en we kunnen ook nog meer belastingen gaan betalen en onze rechten inleveren slaap lekker!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s