Noord-Koreaanse hackers stalen Zuid-Koreaanse oorlogsplannen

Screenshot_17

Kim Jong-un, staatsleider van Noord-Korea.

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Blijkbaar is het Noord-Koreaanse hackers gelukt om geheime militaire documenten van de Zuid-Koreanen te stelen. Daaronder bevinden zich oorlog- en aanslagplannen. Deze zijn nu compleet waardeloos.

Contra magazine

Terwijl het gewone Noord-Koreaanse volk grotendeels geen toegang heeft tot internet, ziet dat er bij de hackers van de Noord-Koreaanse regering anders uit. Volgens de BBC is het de hackers van de Noord-Koreaanse regering gelukt om uiterst gevoelige data van de servers van het Zuid-Koreaanse leger te stelen. De databeveiliging van het Zuid-Koreaanse leger is vermoedelijk dus niet erg groot geweest – of het heeft een mol binnen de eigen gelederen.

Volgens het bericht konden ze ongeveer 235 Gigabyte aan militaire documenten van het Defence Integrated Data Centre ontvreemden, met o.a. door de VS en Zuid-Korea gezamenlijk ontwikkelde noodplannen, berichten aan vooraanstaande commandanten van de beide landen en plannen van de Special Forces van Zuid-Korea om Kim Jong-un en de Noord-Koreaanse leiding uit de weg te ruimen.

De hack, die overigens al in september vorig jaar zou hebben plaatsgevonden, werd tot nu toe geheim gehouden om eerst eens uit te zoeken welke data er precies ontvreemd werden. Tot nu toe kon ongeveer 80% van de gestolen data geïdentificeerd worden. Daarmee zijn de plannen echter compleet waardeloos geworden, omdat men hier in Noord-Korea nu weet van heeft. Wellicht is dit echter ook een reden voor het feit waarom Zuid-Korea in de afgelopen maanden nogal terughoudend was voor wat betreft al die oorlogsplannen van de Amerikanen.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Noord-Korea, VS, Zuid-Korea. Bookmark de permalink .

6 reacties op Noord-Koreaanse hackers stalen Zuid-Koreaanse oorlogsplannen

 1. Aegolius cs zegt:

  Trump zal per omgaande twitteren dat het hen is toegelaten ouwe troep te hacken. Of niet en dan wordt het zorgelijk?!

  Geliked door 1 persoon

 2. Oeps48 zegt:

  Goede middag Dames en Heren.
  Als er een derde wereldoorlog voor de deur staat, moet je vooral geen aanvalsplannen e.d. op je computers zetten. Je kunt erop rekenen, dat de vijand die gaat stelen. Dat was dus een klein beetje veel dom !!!

  Like

  • BertG. zegt:

   En waarom zou dit geen complot kunnen zijn.
   Ze hebben wat onzin info op de pc gezet in de hoop dat ze het vinden, zodat NK het idee heeft dat ze alles weten.
   En ondertussen liggen de echte oorlog/ verdediging plannen ergens veilig.
   Zou zomaar kunnen toch.

   Dus Oeps aan jou, de schone taak om ze te ontmaskeren.
   Of wacht je eerst op een artikel op Niburu.

   Like

 3. Jan zegt:

  Britain makes battle plans for war with North Korea: Top brass could send new aircraft carrier BEFORE it’s had flight trials as Trump says ‘only one thing will work’ after 25 years of failed talks
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4960972/Britain-draws-battle-plan-case-North-Korea-war.html#ixzz4v788jlTU

  Geliked door 1 persoon

 4. Marian zegt:

  Dit verbaasd mij niets.

  Geliked door 1 persoon

 5. fleckie zegt:

  ( ter. documentatie) ALERTS, een jaar geleden, ‘: PROCES NIEUWS ‘118, maart 20199’ , blad van. ‘TRIBUNAAL. VOOR. DE. VREDE’.
  Dit gebeurde in januari 2018 net voor de Olympische Spelen in Zuid-Korea, waardoor een mogelijke kernoorlodreiging met Noord-Korea toen gelukkig op de achtergrond raakte.
  ( OPMERKELIJK : HET JAPAN- BERICHT. VERSCHEEN. IN. VEEL. INTERNATIONALE KRANTEN! MAAR. NIET. OF. NAUWELIJKS. IN. DE. NEDERLANDSE. MEDIA!)
  Verkeerde knop jaagt Hawaï de stuipen op het lijf. Het was. flink schrikken voor de bewoners. op Hawaï . Zaterdagavond ( Nederlandse tijd) kregen ze een alarmbericht op hun mobiele telefoon over. een. Inkomende. raketaanval. Het bleek vals alarm te zijn, maar. de waarschuwing zorgde wel voor grote paniek. .het bericht luidde: Ballistische inkomende. taketdreiging naar. Hawaï . Zoek onmiddellijk een schuilplaats, Dit is geen oefening”. Alles werd in hoofdletters geschreven. De autoriteiten meldden even later dat er geen bedreiging was en dat de melding op een vergissing berustte. Het was onduidelijk hoe de fout kon worden gemaakt,aldus de BBC. Hawaiianen en sociale media waren in rep en roer. De krant Honolulu Star zei dat de ambtenaren in de ochtend het bericht ten onrechte hadden verzonden, voordat de fout 20 minuten later werd gecorrigeerd. Pas 38 minuten later werd de vergissing met een sms-bericht rechtgezet. De gouverneur van Hawaï, David leg bood later excuses aan voor het valse alarm. Volgens hem gi g de waarschuwing uit door een. menselijke fout.” Het was een vergissing tijdens een. standaardprocedure bij de wisseling. van. dienst en een medewerker duwde. de. verkeerde. knop in”, zei hij. Hawaï is de dichtstbijzijnde VS-staat bij Noord-Korea. ….. …….METRO 15-01-18.
  _______________________________________.___________ Alert. |. EMERGENCY ALERTS |
  | Emergency Alert |
  |. There is no missile threat or danger to. the State of. |
  |. Hawaï. Repeat .false Alarm . |
  _________________________________________________… |.
  |. EMERGENCY ALERTS. |
  | Emergency Alert. |
  |. BALLISTIC. MISSILE. THREAT. INBOUND TO. HAWAII. |
  | SEEK IMMEDIATE. SHELTER. THIS IS. NOT. A. DRILL. |
  ___________________________________________________ |*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
  Valse alarm in Japan dagen na Hawaï blunder. Tokyo – de Japanse publieke. omroep NHK
  gaf dinsdag een vals alarm dat zei dat Noord-Korea. een. raket. gelanceerd. had. Het riep mensen op om te s chuilen, maar wist de fout binnen enkele minuten. te corrigeren. De vergissing vond plaats in een spannende tijd in de regio na de grootste nucleaire test van Noord-Korea tot nu tor in september en de claim in november 2017 dat het met succes een nieuw type intercontinentale ballistische raketten had getest die het gehele Amerikaanse vasteland konden bereiken. Pyonyang dreigt regelmatig Japan en de VS te vernietigen. . Er. waren. geen. Onmiddellijke. meldingen. van. paniek. of. andere. verstoringen. na. het. NHK-rapport. NHK waarschuwde. Om. 18.55 u (09.55 GMmT). Op zijn website : ” Noord-Korea lijkt een raket te hebben gelanceerd … De overheid roept mensen op om te schuilen in gebouwen of ondergronds”.
  Dezelfde waarschuwing wetd verstuurd naar gebruikers van mobiele telefoons van de online nieuwsdistributie-service van NHK . In vijf minuten zette NHK een ander bericht op de website dat zichzelf corrigeerde en zei dat er geen overheidswaarschuwing, genaamd ‘J–alert ‘, was uitgevaardigd.” . ” Dit kon gebeuren omdat apparatuur om een nieuwsflits op internet te verzenden verkeerd was gebruikt. Het spijt ons heel erg”, zei een NHK- omroeper in het 9- uur avondjournaal diep buigend in verontschuldiging.- Al afgelopen zaterdag zorgde een valse raketwaarschuwing tijdens een civiele verdedigingsoefening voor paniek over heel Hawaï. Een woordvoerder van het bureau voor noodsituaties schreef die toe aan menselijke fouten en een gebrek aan ‘FAIL-SAFE’ maatregelen. REUTERS 16-01-18. ( vertal. Google/ FS) *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

  |

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s