Spaans leger staat klaar om in te grijpen in Catalonië

Screenshot_14

Plannen Operatie Maliënkolder gereed

Het Spaanse leger staat klaar om de politie en Guardia Civil in Catalonië te helpen als de regering in Madrid de Catalaanse autonomie tijdelijk opheft. De Spaanse chef-van-staven, generaal Fernando Alejandre Martínez, die een paar jaar terug nog in Brunssum voor de NAVO werkzaam was, heeft daarvoor het Plan Maliënkolder klaarliggen, meldde woensdag de krant El País.

Post online

“Wij zijn militairen en we zijn dol op plannen voor eventualiteiten maken”, verduidelijkte de generaal. Hij zei dat de legerkonvooien die al in Catalonië gesignaleerd zijn, voornamelijk materiaal vervoeren voor eventuele troepen die ingezet worden. Het is vooralsnog een logistieke operatie. Doel van het Plan Maliënkolder is voornamelijk bijstand aan de nationale politie verlenen.

Het 17.000 man tellende politiekorps van de autonome regio Catalonië, de Mossos d’Esquadra, wordt als bondgenoot en beschermer van separatisten gezien. Madrid heeft daarom politie uit andere Spaanse streken naar Catalonië gestuurd.

Het leger treedt alleen op als de regering in Madrid daar uitdrukkelijk opdracht toe geeft, beklemtoonde een generaal buiten dienst tegenover El País.

Bron:
http://politiek.tpo.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Catalonië, Spanje. Bookmark de permalink .

15 reacties op Spaans leger staat klaar om in te grijpen in Catalonië

 1. tippelaar zegt:

  Dat zijn dreigementen die er niet om liegen. We gaan het zien maar ik hoop dat catelonië zich afscheidt. De burgeroorlog die daarna komt is een opmaat voor Baskenland en andere landen. De ondergang van Europa is coming.

  Geliked door 2 people

 2. Kanaloa zegt:

  En zo werkt dus de democratie in de EU. doen wat je gezegd wordt en je mond houden, In Nederland is het niet anders

  Geliked door 2 people

 3. Jan zegt:

  Liever een burgeroorlog dan uit sterfhuis-EU te stappen. En voor 4,3 wil je als dictator best wel de bevolking wat uitdunnen

  EU Budget – wie betaalt wat in Europa en naar wie gaat het geld toe?
  https://tallsay.com/page/4294976089/eu-budget-wie-betaalt-wat-in-europa-en-naar-wie-gaat-het-geld-toe

  Geliked door 2 people

 4. Bezorgde Burgert ofwel xenofoob, islamofoob, etc zegt:

  En ingrijpen daar zullen ze de orders voor krijgen en dat zullen ze doen.
  Mark ‘Jekyll & Hide’ Rutte hier ook als ie de kans krijgt.
  Trap maar niet in zijn lach, hele slimme strategie trouwens die eeuwige grijns.
  Hij is keihard.

  Geliked door 1 persoon

  • abouneenee zegt:

   Ik snap heel goed hoe Mark zo is geworden en weet daarom met 100% zekerheid te zeggen dat hij verkeerd bezig is. Vrijheid mag misschien gezien worden als een loos begrip, maar het betekend wel dat burgers hun eigen keuzes mogen maken. In hoeverre burgers echt vrij kunnen zijn om keuzes te maken in een prestatiegerichte samenleving waar een overheid het redelijk vindt het leeuwendeel van de vruchten van jouw arbeid te confiskeren is natuurlijk ook maar de vraag. Ik spreek liever van slavernij 2.0, mede mogelijk gemaakt door onszelf. Dat is de vrijheid die het stemvee toegeworpen krijgt door de PVV-bashers.

   Like

 5. paulzwueste zegt:

  De tijd van Franco is nooit weggeweest…

  Geliked door 1 persoon

 6. Oeps48 zegt:

  Goede middag Dames en Heren.
  Er dreigt nu dus een burgeroorlog in Spanje. Dan is dan het begin van het einde. En Spanje is al zo goed als failliet. Voorlopig maar niet meer op vakantie naar Spanje.

  Geliked door 1 persoon

 7. guusvelraeds zegt:

  50 jaar heeft de Europese elite gewerkt aan het project EU. Eerst onder het mom van economische samenwerking om de Europeanen niet meteen kopschuw te maken. Stap voor stap in het verborgene ging het richting een federatief Europa. De bevolkingen hoefden niet geraadpleegd te worden. Dat was alleen maar lastig en die snapten het toch niet. 2 x voor de schijn een referendum inzake de Europese grondwet. Een Frans nee en een Nederlands nee. In Ierland net zolang tot het goede antwoord gegeven werd. Daarna nooit meer. Rutte lacht je nog in het gezicht uit maar de rest van het Eurofiel zooitje doet dat achter de gordijnen. Stiekem onder het mom van nooit meer oorlog en geveinsde humaniteit hebben ze hun Europa dictatuur (transfer unie) voorbereidt. Nu komen we op het moment van waarheid en zal de EU haar masker van bedrog moeten laten vallen. Het monster zal haar ware gezicht laten zien en zal de Europese volkeren vermalen met niets dan liefde in haar ogen die de ideologische wreedheid die gaat gebeuren voor het moment nog even verhuld.

  Zij die de Nobelprijs kregen voor vrede zullen de oorlog in Europa opnieuw ontketenen.

  Gaat de geschiedenis zich herhalen? Alle signalen wijzen in die richting.

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Ik zie Obama in z’n rieten rokje nog op het platje staan, toen hij die Nobelprijs geheel gratis kreeg vóórdat hij ook maar iets had gedaan!

   Like

 8. delamontagne zegt:

  Catalonië, links en moslim minded……..
  */*/*/
  Valencia celebra su liberación del poder islámico: unidad con Cristo y con España, resume Cañizares
  * / * /

  De Aartsbisschop van Valentia, Spanje vierde op 28 Sept j.l. het einde van de Overheersing door de Moren [ moslims ].
  ………………
  Op 28 Sept 1238, na 18 maanden van belegering, gaven de moslims die Valentia, Spanje bezet hielden zich over aan Koning Jacques Ier d’Aragon, de Veroveraar.

  De erop volgende 9 Octobre begaf de Koning zich naar de Grote Moskee, die vroeger als “Wisigothische Kathedraal”was gebouwd [maar door de muslims tot moskee was omgezet ], maar nu weer tot de R.K. eredienst werd teruggevorderd en aan de H.Maagd Maria werd toegewijd.

  HEDEN:
  Een “Te Deum Laudamus”, [ wij loven U O God ] , werd in de herstelde Kathedraal ten gehore gebracht.

  Al meer dan 3 jaar weigeren de gemeentelijke autoriteiten, een alliantie van extreem Links, Socialisten en Nationalistische Catalanen, behulpzaam te zijn of zelfs maar de Kathedraal te betreden:
  HET VIEREN VAN DE BEVRIJDING VAN DE STAD VAN DE MOSLIMSE OVERHEERSING, is onverdraaglijk voor hen = het gemeentebestuur……..!
  Kardinal “Antonio Cañizares” Aartsbisschop van Valentia heeft hier duidelijk geen problemen mee
  Het zal hem wel geen vrienden maken bij het Gemeente-bestuur.

  https://www.religionenlibertad.com/valencia-celebra-liberacion-del-poder-islamico-unidad-con-cristo–59850.htm

  Like

 9. Anton Haksteeg zegt:

  Wat die arrogante Catalanen wensen (beweerdelijk) is zeker geen verbetering van de totale situatie en de Spaanse regering kan ingrijpen. de Catalanen moeten al het mogelijke doen om te praten of zijn ze een Noord Korea in hun mentaliteit?

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Haksteeg.
   Arrogante Catalanen…?
   De Catalanen willen al ’n paar honderd jaar vrijheid.
   Ze hebben niks met Spanje.
   Sinds wanneer is een volk arrogant als het zijn vrijheid wil…?
   Wat heeft Noord Korea er in Godsnaam mee te maken…?

   Like

 10. D. G. Neree zegt:

  Als Madrid het leger inzet tegen de eigen bevolking,dan moeten ze uit de Europese Unie gezet worden. Ik dacht dat het artikel 7 was van de afgewezen-grondwet-die-toch-werd-doorgevoerd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s