Tienduizenden Israël-vrienden uit 80 landen in de straten van Jeruzalem

 

(Vertaling: E.J. Bron)

Tienduizenden mensen uit 80 landen namen gisteren deel aan de traditionele “Jeruzalem-parade”, die ieder jaar plaatsvindt in de week van het Loofhuttenfeest. De parade van dit jaar stond in het teken van de 50e verjaardag van de hereniging van Jeruzalem.

Israel Heute

Het aantal deelnemers wordt op ongeveer 60.000 geschat. Toeristen, Israëlische soldaten, politieagenten en andere vertegenwoordigers van de Israëlische veiligheidstroepen, vaandeldragers, straatkunstenaars, dansers, muzikanten en talrijke groepen van verschillende openbare organisaties liepen samen de 17 kilometer lange route door Jeruzalem.

Vele toeristen en vrienden van Israël komen ieder jaar om deel te nemen aan de parade en zodoende hun liefde tot Israël met anderen te delen en tot uiting te brengen. Een deelneemster uit de VS zei: “Ik ben gekomen omdat ik van Israël houd. Dit is mijn 20e reis naar Israël. We zijn blij iets voor Israël te doen, het is een fantastisch land”.

De burgemeester van de stad Jeruzalem, Nir Barkat, zei: “De Jeruzalem-parade is al meer dan 60 jaar traditie. Ieder jaar zijn we er enthousiast over, vooral dit jaar, waarin we de 50e verjaardag van de hereniging van de stad vieren. Jeruzalem begroet op deze feestdagen honderdduizenden bezoekers en toeristen, die enthousiast zijn over de betovering van de stad en de fantastische plekken en attracties.”

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Israël, Jeruzalem, Jodendom. Bookmark de permalink .

8 reacties op Tienduizenden Israël-vrienden uit 80 landen in de straten van Jeruzalem

 1. Cathja zegt:

  Prachtig om te zien, al die vrienden van Israël! Jammer dat het filmpje niet een stukje langer was. Echt genieten van die vrolijke drukte daar!

  Israël, van harte gefeliciteerd met deze bijzondere dag! Vijftig jaar een herenigd Jeruzalem, dat is toch iets om dankbaar voor te zijn?

  Shalom, en een vredige toekomst gewenst!

  Geliked door 2 people

 2. tippelaar zegt:

  dood aan de palestijnen en LEVE ISRAEL

  Geliked door 1 persoon

 3. Henk.V zegt:

  Vijftig jaar een verenigd Jeruzalem onder de Israëlische vlag lijkt mij zeker een felicitatie waard! Shalom to you, Israël! 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Marian zegt:

  Dit is een pracht gezicht. Lang leve Israël!!!!

  Like

 5. Mary zegt:

  Fijn dat er in die zandbak nog een land te zien is waar iedereen in vrijheid feest kan vieren, natuurlijk wel flink bewaakt maar dat moet dan ook wel met zulke buurlanden.

  Like

 6. delamontagne zegt:

  Zo’n feest in Israel is toch weer héél anders dan die barbaarse idioterie wat in de omringende Moslimlanden van Israel voor “feest” moet doorgaan !
  Leuk om als eerste in ’t begin Friezen en friese vlag te zien.

  Like

 7. Anneke zegt:

  Deze beelden zouden toch ook eens door de NOS getoond moeten worden. “Onmogelijk, dit mag deze omroep niet van de psychopathische elite achter de schermen”. Hun leugens over Israel moeten staande blijven. TRIEST…het is JUIST zo’n fantastisch land!!!

  Like

 8. Cynicus zegt:

  Goede zaal Israel steunen. Wat mij part mag Israel het hele Arabische schiereiland besturen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s