“Afrikaanse leiders zijn de nieuwe koloniale plunderaars”

Screenshot_35

Het “huis” van de Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma.

Afrikaanse presidenten van onder meer Togo en Burundi sluizen miljarden euro’s weg uit hun eigen land. Dat is de conclusie van het onderzoeksrapport The plunder route to Panama dat vanmiddag wordt gepresenteerd in Amsterdam. “Deze Afrikaanse oligarchen zijn de koloniale plunderaars van nu”, zegt onderzoeksleider Evelyn Groenink.

Lees verder>>>
(h/t Petra de Boer)
NOS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Apartheid", Afrika, Barbarisme, corruptie, Criminaliteit, dictatuur, Elite, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Maffia, nieuw fascisme, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op “Afrikaanse leiders zijn de nieuwe koloniale plunderaars”

 1. sabina zegt:

  Tja corruptie dat is altijd de reden waarom een economie niet van de grond komt.

  Like

 2. renato zegt:

  Dat wisten we toch al lang? De blanke bwana heeft plaats gemaakt voor de zwarte bwana. Niets nieuws onder de zon. Moet het dan 2017 worden om dit bevestigd te zien? Slaapkoppen…!!!

  Like

 3. Jan zegt:

  Zwarten kunnen geen landen leiden, hebben zij de intelligentie niet voor en bovendien zijn zij allemaal nog een socialisten wat er nog eens voor zorgt dat alles in sneltreinvaart afgebroken wordt of onder hun ogen verkruimelt

  Voorbeeld Johannesburg, ooit een mooie stad, nu een grote sloppenwijk.

  Een blik in de toekomst van Europa

  Let the city burn Johannesburg turns into a slum

  Once upon a time, South Africa had the ability to make nuclear weapons, had advanced medical technology and a country with beautiful, clean cities. Now everything is gone, after 22 years South Africa is turning into townships and slums. Johannesburg is a dirty, crime infested, overcrowded city that has been destroyed.

  https://southafricatoday.net/media/south-africa-video/crime-videos/let-the-city-burn-johannesburg-turns-into-a-slum-video/

  Like

  • Thomasson zegt:

   @Jan. Tientallen jaar terug had ik een discussie met een Nederlandse verpleegster die een broer had in Rhodesia. Het was in de tijd waarin Ian Smith had Rhodesia los gemaakt van de Britse kroon. Ja! ..zei ik….En Rhodesia is een apartheidland ..Net als Zuid Afrika ..en de inheemse bevolking daar heeft dit en dat niet..enz.. Ze zei tegen mij dat ik ben door de media gehersenspoeld. Rhodesia is een land waar geen apartheid heerst zoals in Zuid Afrika. De bevolking daar heeft medisch zorg voor 10 dollar per jaar. Hun levensstandaard is de hoogste van heel Afrika. Nu achteraf gezien, ben ik blij dat ik ooit met haar had gesproken. Ik ben heilig overtuigd dat ook in Zuid Afrika – zelfs met de apartheid – had de zwarte bevolking beter leven dan de rest van Afrika. Kijk wat ze hebben gedaan met een land die tijdens de apartheid was een van de TIEN RIJKSTE LANDEN VAN DE WERELD? In Johannesburg werd de eerste harttransplantatie in de menselijke geschiedenis verricht. Wat is over van dit land? Dat zal ook met Europa gebeuren als wij met de opgelegde KALERGI-PLAN van de EU en NWO zouden instemmen. De gekleurde nieuwe Europeanen zouden dezelfde mentaliteit en dezelfde mate van intelligentie hebben.

   Geliked door 1 persoon

 4. Petra DeBoer zegt:

  Wat we inderdaad allang wisten maar de linkse kerk schijnbaar niet, word nu bevestigd. Dus stoppen met ontwikkelingsgeld naar Afrika.

  Geliked door 1 persoon

 5. Jan zegt:

  Why Blacks Destroy Everything They Inherit


  (das ist ja zum Kotzen!)


  White rule in South Africa ended in 1994. It was about ten years later that power outages began, which eventually reached crisis proportions. The principle reason for this is simply lack of maintenance on the generating equipment. Maintenance is future-oriented, and the Zulu entry in the dictionary for it is ondla, which means: “1. Nourish, rear; bring up; 2. Keep an eye on; watch (your crop).” In short, there is no such thing as maintenance in Zulu thought, and it would be hard to argue that this is wholly unrelated to the fact that when people throughout Africa say “nothing works,” it is only [a slight] exaggeration.
  __ How Africans Differ from Westerners
  …..
  “As soon as we have problems, we ask someone else to take care of them for us,” Isaac continued. “We ask the Europeans. We ask the Americans. We ask the Chinese. We will run this train into the ground, and then we will tell the Chinese we need another one.
  ….

  ….
  https://alfinnextlevel.wordpress.com/2016/08/11/why-blacks-destroy-everything-they-inherit/

  Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Maar op ontwikkelingsgeld wordt niet beknot. Waarom niet? Omdat de ontwikkelingsmaffia net zo verrot en corrupt is als de corrupte Afrikaanse elite. Zeg maar soort zoekt soort en beide zorgen samen dat ze elkaar in stand houden. Dat allemaal ten koste van de Westerse belastingbetaler. Zie je ontwikkelingshulp niet zitten, dan ben je een slecht mens. Wat doen de arme Afrikaanse burgers? Je weet wel die lui die allemaal ontwikkeld moesten worden. Die komen nu allemaal naar Europa om hun deel op te eisen.

  Geliked door 2 people

 7. guusvelraeds zegt:

  In Zuid-Afrika, waar Groenink woont, is de bevolking daarom niet geneigd om belasting te betalen. “Gewone Zuid-Afrikanen weten dat Jacob Zuma en zijn vertrouwelingen alle centen in eigen zak steken.”

  De zes Afrikaanse journalisten voerden het onderzoek met gevaar voor eigen leven uit. Ze hopen dat er meer internationale aandacht komt voor de problematiek.

  Weten Freek de Jonge en Pia Dijkstra hiervan?

  Misschien willen ze een avondvullend programma uitbrengen op TV, zoiets als ze vroeger deden voor het communistische ANC en hun troetel kind het haat en broedermoord oproepende Radio Freedom.

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @Guusvelraeds, Freek de Jonge en Pia Dijkstra hebben al jaren hun kop in het zand.
   Het is misselijkmakend wat er door hun toedoen in Zuid-Afrika is gebeurd.

   Like

 8. Mirjam zegt:

  En de achterlijke regeringen en achterlijke regeringsleiders van de Europese landen, blijven maar ‘ontwikkelingsgeld’ storten, jaar na jaar, in de bodemloze putten van deze landen met hun corrupte ‘leiders’.

  Geliked door 1 persoon

 9. Anton Haksteeg zegt:

  Maar natuurlijk de E.U. heeft dat niet door. Dat vereist intelligentie en wie denkt dat Juncker of Timmermans dat hebben? Nederland heeft nooit zoiets door dus blijven ze maar storten in die bodemloze put. Doe net als de USA ga uit de UNESCOen de VN en besteed dat geld in eigen land op de juiste manier en geen penny aan gelukszoekers. In tegendeel.

  Like

 10. tjonge zegt:

  maar als je “onze” zwartjes in het westen over de slechte witte man hoort dan zijn wij toch de slechtmensen ?
  hoe kan dit nou ?

  Like

 11. Thomasson zegt:

  Waarom moeten wij ons zorgen maken over Afrikaanse landen? Of iets vinden van de stijl waarin hun leiders hun toko’s beheren? Ze zijn negers, zij gedragen zich als negers en ze zouden op deze wijze leven en regeren tot het einde van de tijd. Ze hebben gewoon niet de capaciteit om zich verder te ontwikkelen. In de tijd van de slavernij hebben zij elkaar tot slaven verkocht. Ze hadden geen enkel probleem de zwakkeren onder hen te ruilen voor paar glazen kraaltjes of glazen flessen en potten. De enige waarover wij moeten zorgen maken is; dat zij in hun Jurassic Park blijven en niet onze landen binnenkomen.

  Geliked door 1 persoon

 12. Marian zegt:

  Dit is geen nieuws.

  Like

 13. Henk der Niederlànder zegt:

  Er moet een revolutie geweest zijn in Hilversum zonder dat iemand dat gemerkt heeft.
  Dat een item als dit zo maar bij de publieke omroep zo maar benoemd word kun je toch op zijn minst opvallend noemen.
  En daarbij nog vermelden dat men in Afrika zo corrupt is als de neten getuigd toch wel dat er misch. iets gaat veranderen daar.
  Zal wel bij hopen blijven denk Ik eerlijk gezegd.
  Na morgen horen we hier waarschijnlijk nooit niks meer over.

  Like

 14. koddebeier zegt:

  Zolang we geregeerd worden door debielen blijven we miljarden storten, maar ontwikkelen zullen ze daar toch nooit, net zomin als de Haagse ballen !!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s