Rutte III bevestigt: unieke talenten mogen blijven graaien

Screenshot_32

De vlag kan uit bij Matthijs van Nieuwkerk en andere grootverdieners in de publieke sector.

‘Uitzonderingen voor topadviseurs zijn nodig’

Het nieuwe kabinet gaat de topsalarissen in de publieke en semi-publieke sector niet verder aanpakken. Het wetsvoorstel dat ervoor moest zorgen dat niemand in de toekomst meer dan een minister verdient blijft op de plank liggen, bevestigt een woordvoerder van een van de coalitiepartijen na berichtgeving in de Telegraaf.

Post online

Voor topbestuurders geldt al dat zij niet meer dan een minister mogen verdienen (179.000 euro). Op hoge adviseurs en medewerkers van (semi)publieke instanties die net onder de top zitten, zijn de huidige regels echter niet van toepassing.

Uitzonderingen voor topadviseurs zouden nodig zijn, luidt de kritiek op verdere aanscherping van de Wet Normering Topinkomens. Anders zou de overheid bijvoorbeeld niet de juiste financiële of ICT-specialisten kunnen aantrekken, aldus de woordvoerder.

Een van de vaakst genoemde namen in dit verband is voormalig hoofdcommissaris van de Amsterdamse politie Bernard Welten. Die verdient tegenwoordig als adviseur ruim 267.000 euro. Zijn baas, Erik Akerboom, krijgt 148.000 euro. De kritiek op de topsalarissen richt zich ook vaak op de publieke omroep, waar presentatoren als Jeroen Pauw en Matthijs van Nieuwkerk ruim meer dan een minister verdienen.

Eerder dit jaar bleek het aantal grootverdieners bij de politie sinds 2015 flink te zijn gestegen, van zeven naar 24.

Bron:
http://politiek.tpo.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Rotzakken, Rutte, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

20 reacties op Rutte III bevestigt: unieke talenten mogen blijven graaien

 1. Thoth zegt:

  Van Nieuwkerk, door de zgn. VARA, verdiende zoveel wegens zijn ‘uitzonderlijke’ prestatie. Beklagenswaardig is deze opvatting voor iemand die in de media werkt. En wat betreft de ‘IT-specialisten’ en de politie – de laatste gaan naar 24 – ook door een zgn. ‘unieke’ prestatie. En de domme Nederlanders keken er naar uit….. de lezers van Bron en ik dus niet.

  Geliked door 1 persoon

 2. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 3. leefbarbaar zegt:

  Daarom ook; zet je TV uit.
  Je boos maken over staatspropaganda, media-incest, en graaien heeft weinig zin, als iedereen er naar blijft kijken.
  En de adviseursbedrijfstak is vaak regelrechte maffia. Kan er iemand een bedrijfstak noemen, die floreert dankzij ingehuurde deskundigheid? En dat bij de (semi)overheid? De politie heeft tientallen, misschien wel honderden overbetaalde adviseurs en wat presteren zij?
  Veel adviseurs zijn tevens ambtenaar, hebben een eigen bedrijf en zitten in de politiek. Zimbabwe is er niks bij.
  Rutte III is misdadig.

  Geliked door 3 people

 4. Karen zegt:

  Goh fijn dat ze geld vrij gemaakt hebben om zulke salarissen te kunnen blijven uitbetalen aan dat soort mensen. Je vraagt je af waar halen ze dat geld vandaan? Eigenlijk een hele domme vraag, natuurlijk bij de gewone man. Die gewone man kan heus nog wel een beetje verder uitgeknepen worden, geen probleem. Trouwens anders hebben we ook nog ouderen daar is altijd nog wel wat van af te pakken of op te bezuinigen. Je moet er toch niet aan denken dat bv het salaris van zo’n Nieuwerkerk verlaagd moet worden. Echt niet, die propaganda maker heeft z’n salaris dubbel en dwars verdiend. Ook die groot verdieners bij de politie, ook hun salaris dubbel en dwars waard. Iedereen moet toch toegeven dat het bij de politie gesmeerd loopt, nee afblijven van hun salaris.
  Je zal toch CU, CDA of nog vele malen erger D66 of VVD gestemd hebben, om je dood te schamen. Met een beetje geluk gaat dit kabinet heel gauw vallen.

  Geliked door 2 people

 5. kampersrene zegt:

  Ik ben ook een topadviseur zoals al de reactieschrijvers van E.J.Bron en mijn advies is gratis.Stuur heel die troep Islammers , de vromen ,tafelschuimers , avonturiers , profiteurs naar richting exit met als voordeel Nederland kan weer Nederland worden , voor de ouden van dagen kan weer gezorgd, de tradities kunnen in ere hersteld worden Opnieuw kan er geleefd worden in vrede en zonder angst voor aanslagen en verkrachtingen .Kostprijs voor dit advies is “een” Euro

  Geliked door 2 people

 6. Cathja zegt:

  Ik kan Matthijs van Nieuwkerk met de beste wil van de wereld geen ‘uniek talent’ noemen, maar hij wordt wel volgens die gedachte betaald.
  Onze MP slaat de verkeerde weg in door de topsalarissen niet aan banden te willen leggen, omdat er dan zogenaamd geen talentvolle mensen meer aangetrokken kunnen worden.
  Grotere flauwekul heb ik niet eerder gehoord!

  We dachten het wel: als Rutte III aan de macht komt, dan gaan alle remmen los, en worden de rijken opnieuw rijker. De minder rijken worden armer.
  Volgens onze MP is het ook verdedigbaar dat de BTW van 6 naar 9 procent gaat, omdat we via ‘lastenverlichting’ (welke?) uiteindelijk meer in de knip overhouden. Maar hoe werkt dat bij onze ouderen? Werken moet lonen, maar mensen met een AOW-uitkering werken doorgaans niet meer. Ja, die krijgen allerlei toeslagen en zo…. Ze lullen zich er wel uit.
  Per saldo schieten we er niks mee op dat onze economie ‘groeit en bloeit’. Ik vrees dat er opnieuw meer mensen zich moeten aanmelden bij de Voedselbank.
  ‘Dankzij’ onze miljarden die te verdelen waren….

  Geliked door 1 persoon

  • Mirjam zegt:

   Dat gewauwel van Mathijs van NIeuwkerk en zijn door teveel aan adrenaline gevoerde zin ‘de wereld draait dooorrrrrrrrrrrrr’, is het kijken niet waard, laat staan de enorme bedragen die de overheid, en daarmee indirect de belastingbetaler, hiervoor neertelt. Zijn jaarlijkse salaris ligt rond € 550.000 voor deze onzin. En dát is niet overbetaald? 😐
   Wat voegt deze man met zijn onzinnige onderwerpen/gasten en vertoningen nu toe aan de maatschappij dat dit bedrag waard is? Laatst was hij overal in de media, omdat zijn haar niet goed zat. Het was ‘top’ nieuws. Heeft iemand hier op EJ Bron, of waar dan ook, daar € 550.000 uit hun belastinggeld voor over, om dit te horen? Ik dacht het niet.

   Geef dat geld liever aan mensen die er iets constructiefs meedoen. Stort het in het regerings ‘potje’ voor de thuiszorg van oude mensen, onze ouderen, waarvan de regering zegt dat ze langer thuis kunnen blijven, maar ze dan wel zónder adequate hulp aan hun lot overlaat en het thuis verzorgend personeel is ontslagen wegens de bezuinigingen.
   Ze moeten zich schamen dat ze achterlijkheid laten zegevieren over gezond verstand.
   Eruit met al die parasieten en er kunnen goede programma’s worden gemaakt, voor veel minder geld, maar het is gewoon wat een gek ervoor geeft. En er zitten genoeg gekken in de regering.

   Like

 7. Oeps48 zegt:

  Goede middag Dames en Heren.
  Het genderloze regeerakkoord toont duidelijk aan dat met list, leugens en bedrog alleen maar de hogere belangen van de van de ruttige leugenaar worden gediend. De lieden met de hogere inkomens wordt niets in de weg gelegd, om door te gaan op het pad van grisselijk graaien. Zij kunnen vol vertrouwen de toekomst tegemoet zien. Daarentegen worden de gewone doorsnee burgers blij gemaakt met een dood vogeltje en met een kluitje in het het riet gestuurd, om de rekening te op te halen, die ze mogen betalen. De gewone doorsnee burgers, mensen zoals u en ik, kunnen erop rekenen, dat wij er in de komende regeerperiode flink op achteruit zullen gaan. De toekomst heeft ons niets te bieden. De toekomst is voor ons volkomen onbetrouwbaar. Wij kunnen alleen maar hopen, dat het kabinet ruttig-3 weldra zal sneuvelen. Het wordt de hoogste tijd, dat wij, de gewone doorsnee burgers, in verweer gaan komen. Oppositie besef, dat de tijd rijp is voor akties, demonstraties, burgerlijke ongehoorzaamheid, stakingen en platleggen van het land. Wilders, laat je niet langer met debatten in de Tweede Kamer aan het lijntje houden. Laat zien, waar je voor staat. Laat merken, dat het menes is. Maak het ruttig-3 onmogelijk, om te regeren. Schop de coalitie tegen de zere schenen. Geef ze een rechtse haak op hun kanis. Mobiliseer de massa !!! De massa is een wapen, waar de satanistische elite niet tegenop kan. Haal alle bejaarden, invaliden en hulpbehoevenden, met hun krukken, rolstoelen, rollators en scootmobielen naar Den Haag. Laat ze het Binnenhof blokkeren en bezetten. Leg de economie stil. Blokkeer de snelwegen en de spoorllijnen. Maak Schiphol onbereikbaar. Leg de haven van Rotterdam plat. Haal de boeren met hun tractoren en gierkarren naar Den Haag. Laat ze in Den Haag maar een flink poepje ruiken. We hebben niets meer te verliezen, alleen maar te winnen. Het doel heiligt de middelen. De tijd is NU rijp. Wacht niet langer, aarzel niet langer en treuzel niet langer !!! Laat het momentum niet aan je voorbij gaan. Over een maand is het winter en is het te koud. Het is nu of nooit !!! Wilders laat zien dat je de tweede partij van Nederland bent. Wij hebben op je gestemd. Wij verwachten veel van jou. Doe je best !!! Hup,hup, hup de schouders eronder en nu snel aan de slag !!! Alleman, vooruit, op naar Den Haag met het rood-wit-blauw en de grove bezem. Het is tijd voor de grote schoonmaak !!!

  Geliked door 1 persoon

 8. BertG. zegt:

  Dan wordt het tijd dat ze mijn uitkering ook drastisch verhogen.
  Alhoewel ik het geen graaien zou willen noemen, als uniek talent.

  Like

 9. Aegolius cs zegt:

  Getalenteerd in het graaien of in deskundigheid aanbieden aan de inmiddels groteske ondeskundigheid van de overheidsbestuurders?
  Biedt de beste naaier… de koning een kostuum aan en de regering klapt.

  Like

 10. P Klein zegt:

  Zorg op zijn reet,,kan niks meer ,maar politieke waarheden verzwijgen op de tv ,dat mag wat kosten . ,die lul moet zich kapot schamen .

  Geliked door 1 persoon

 11. koddebeier zegt:

  Graaiers verdienen geen enkel respect !

  Geliked door 2 people

 12. Ron Soeverein Mens zegt:

  Unieke talenten? ? Het enige wat ze kunnen is zendtijd en belastinggelders verspillen met domme programma’s en hun eigen domme gepraat. Helaas lachen ze iedereen uit met hun belachelijke salaris wat wij betalen

  Geliked door 2 people

 13. Marian zegt:

  Hij is zelf de grootste graaier.

  Geliked door 1 persoon

 14. guusvelraeds zegt:

  Ik heb er geen probleem mee als iemand meer verdient als een minister. Het bedrijfsleven moet zelf bepalen hoog ze salarissen stellen. Uiteraard wel met een minimum grens aan de onderkant. In de publieke sector is dat een ander verhaal daar worden salarissen gefinancierd met belastinggeld. Hier ben ik wel voor de regel niet meer dan een minister of staatssecretaris. Het verhaal van dan krijgen we niemand is grote kul. In het bedrijfsleven moet je namelijk wat kunnen en wordt meteen afgerekend als succes uitblijft. In de publieke sector krijg je weer een andere functie als je in een functie mislukt bent. Men wacht even totdat de wind is gaan liggen en schuift de mislukte persoon in alle stilte door naar de andere lucratieve baan met belastinggeld in de lucht gehouden. Competenties doen er niet toe, als je maar de juiste nestgeur hebt.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s