Europese Commissie waarschuwt voor permanente grenscontroles: “Als Schengen sterft, zal Europa sterven”

Screenshot_53

(Vertaling: E.J. Bron)

De Europese Commissie heeft voor permanente grenscontroles in de Schengen-zone gewaarschuwd. “Als Schengen sterft, zal Europa sterven”, zegt Dimitris Avramopoulos, Europees commissaris voor Migratie, Binnenlandse Zaken en Burgerschap. De Europese Commissie heeft tijdens een ontmoeting tussen de Europese ministers van Binnenlandse Zaken voor permanente grenscontroles in de Schengen-zone gewaarschuwd.

epoch times

“Als Schengen sterft, zal Europa sterven”, zei Dimitris Avramopoulos vandaag in Luxemburg. Hij zou weliswaar de bezorgdheid van enkele lidstaten betreffende de veiligheidssituatie begrijpen, maar het zou “echter onze plicht zijn om Schengen te verdedigen en te behouden”. Volgens Avramopoulos hebben tot nu toe al zes landen de verlenging van hun grenscontroles met nog eens een half jaar aangekondigd.

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Thomas de Maizière (CDU), verdedigde in Luxemburg de beslissing van Duitsland om wegens het terreurgevaar eerst tot mei 2018 de grenzen te blijven controleren. “De reden daarvoor is de gespannen veiligheidssituatie in het Europese gevarengebied met het oog op het internationaal terrorisme en de nog altijd gebrekkige beveiliging van de Europese buitengrenzen”, zei hij. De controles zouden echter een “tijdelijke maatregel” blijven en niet tot de dood van Schengen leiden.

Al in september hadden Duitsland, Frankrijk en andere lidstaten geëist om de maximale duur van controles vanwege het terreurgevaar van twee naar vier jaar uit te breiden. De Europese Commissie wil volgens een voorstel van verleden week hoogstens drie jaar toestaan en tegelijkertijd de horden verhogen.

De Maizière en zijn Franse collega Gérard Collomb begroetten in principe het voorstel van de Europese Commissie. Er zou echter “zeker nog over verdere details onderhandeld moeten worden”, zei de Maizière. Ook Collomb kondigde “enkele opmerkingen over de modaliteiten” aan.

Behalve de kortere termijn die in het plan genoemd wordt, stuit bij de lidstaten ook het plan van de Europese Commissie om na een jaar een beslissing van de ministerraad over een uitbreiding met twee jaar te eisen.

In de Schengen-zone van 26 landen is normaal gesproken reizen zonder grenscontroles mogelijk. Vanwege de “vluchtelingen”crisis en terreuraanslagen hebben sinds 2015 in totaal 6 landen weer controles ingevoerd.

Een ander onderwerp op de bijeenkomst van ministers van Binnenlandse Zaken is de vastgelopen hervorming van het asielrecht in de EU. Hier blijven Oost-Europese landen zich verzetten tegen plannen om bij grote aantallen “vluchtelingen” “asielzoekers” automatisch over alle lidstaten te verdelen.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Brussel, cultuurrelativisme, Europa, Europese Commissie, EUSSR, gezond realisme, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, moralisme, Naïviteit, nieuw fascisme, Oost-Europa, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

42 reacties op Europese Commissie waarschuwt voor permanente grenscontroles: “Als Schengen sterft, zal Europa sterven”

 1. Williaan zegt:

  Belachelijk idee, grens controles zijn dingend nodig om het toenemende gespuis onder controle te krijgen, of hebben zij er persoonlijk belang bij? Europa zal daardoor echt niet sterven! Maar juist overleven.

  Geliked door 2 people

 2. Sjaak zegt:

  Schengen sterf !
  Maastricht waar dit uitgebroed werd, als
  tribunaal exempel een hek erom zetten !

  Geliked door 2 people

 3. sabina zegt:

  Je laat toch s nachts ook niet de deur van je huis open staan ? Grenscontrole is een MUST er kunnen anders wel 100.000 illegalen je land naar binnen lopen om vervolgens te gaan lopen stelen roven en moorden

  Geliked door 3 people

 4. Theresa Geissler zegt:

  “Schengen sterven? Europa Sterven?”
  Hoezee, hóe treurig! Ik kán gewoon niet wachten tot het zover is!
  (zou trouwens voor Europa een mooiere dood zijn dan de verstikkingsdood door islamitische invasies!)

  Geliked door 4 people

 5. aquarius4422 zegt:

  Europa is al dood.

  Geliked door 3 people

  • Thom zegt:

   En wij leven nog (even). Daarom zing uit volle borst zoals de boerinnekes met de rokskes zwaaiden:

   “En van je hoempa hoempa tettereh, hou er de moed maar in, hou er de moed maar in. En van je hoempa hoempa tettereh!”

   Like

 6. Jean zegt:

  Dus beste medestrijders weten we wat we moeten doen nl. alle grenzen sluiten dan zijn we ‘eindelijk’ verlost van die EU troep in Brusselallahbath. Besparing: miljarden op jaarbasis én….. een massa gewelddadige barbaren minder op voorwaarde dat we beginnen met de afvoer van de aanwezige barbaren.

  Geliked door 1 persoon

 7. Statler & Waldorf zegt:

  “Als Schengen sterft, zal Europa sterven”

  Neen!
  Als Schengen sterft zal de EU sterven.

  Europa is niet hetzelfde als de EU.
  Bij de Nederlandse Propaganda Omroep doen ze dit ook al jaren bewust.
  Europa is een continent
  De EU de duivel met z’n 40.000 overbetaalde ambtenaren.

  Geliked door 4 people

  • Sjaak zegt:

   48000 zijn het !
   Niet meegerekent de Parasiten die verzwegen worden !

   Like

  • Jean zegt:

   Al jaren zeg en schrijf ik:
   Leve Europa en naar de hel met die EU bende misdadigers/parasieten.
   Zoals U schrijft Europa is niet de EU en de EU troep is niet Europa.
   Europa moeten wij redden van de ondergang door NU alle grenzen te sluiten en NU starten met de afvoer van de aanwezige parasieten/geweldplegers/islamieten & islamtieten.

   Geliked door 1 persoon

 8. Anton Haksteeg zegt:

  Als Schengen sterft zal Europa leven gelukszoekers dienen allen geweerd te worden en terug gestuurd te worden zonder pardon. Ze dragen niets bij en aan de islam terreur hebben we geen behoefte het eist de dood van ALLE niet islamieten, lees die vervloekte koran en aanschouw het met eigen ogen. De grenzen weer onder controle zoals ook Denemarken en voormalige Oost blok landen doen. Die kennen de problematiek maar onze regeringen weigeren dat te erkennen.

  Geliked door 3 people

 9. Wachteres zegt:

  Dood aan Schengen, leve Europa!

  Geliked door 2 people

 10. Feniks zegt:

  Politieke immuniteit is niet meer van deze tijd en moet worden opgeheven zodat alle verantwoordelijken kunnen worden vervolgd . Aansprakelijk gesteld en onteigend om de kosten van hun wanbeleid te betalen.

  Geliked door 2 people

 11. Mirjam zegt:

  Schengen:
  In drie gevallen kunnen tijdelijke grenscontroles worden ingevoerd:

  – bij te voorziene omstandigheden zoals grote sportevenementen of politieke demonstraties
  – in urgente gevallen zoals terroristische aanslagen
  – als er aanhoudende tekortkomingen zijn bij de controles op de buitengrenzen van de Unie in een lidstaat

  Die laatste is het belangrijkst, want Europa heeft altijd al tekortkomingen gehad bij de controles op de buitengrenzen: m.a.w. ze controleerden niet of nauwelijks. Bovendien is het zo dat als de buitengrenzen van Europa door wat voor redenen niet gecontroleerd worden, Europa verplicht is om de binnengrenzen te controleren. Beiden is niet voldoende gebeurd en daarom is Schengen sowieso een farce en nietig.

  In februari 2016 werd naar aanleiding van een evaluatie in Griekenland geconcludeerd dat er veel maatregelen nodig zijn aan de buitengrenzen. In juli 2016 heeft het Europees parlement ingestemd met een EU grenswacht. Frontex zal worden uitgebouwd en kan vanaf het einde van zomer 2016 de bewaking van de Europese buitengrenzen gaan versterken. Dit zal echter pas gebeuren als een lidstaat zijn grenzen niet meer kan beveiligen en om hulp vraagt.

  Vooralsnog hebben de migratieministers besloten dat iedereen die de Schengenzone binnenkomt of verlaat, aan de grens gecontroleerd moet worden op registratie in databanken. Dat geldt ook voor EU-burgers. Het Europees Parlement heeft hier op 17 februari 2017 mee ingestemd. Het pakket is versneld behandeld vanwege de aanslagen in Europa. De systematische control verplichting aan de grenzen geldt voor grenzen op het land, zee- en luchthavens. Als ze tot lange wachtrijen of verkeersopstoppingen leiden mag worden overgegaan op steekproefsgewijze controles.

  Geliked door 1 persoon

  • Mirjam zegt:

   Als Schengen stopt en de grenzen van elk Europees land door hun eigen militaire macht weer worden bewaakt, ieder land zijn eigen soevereine wetten volgen ter bescherming van hun burgers en land, dan zal Europa weer leven in plaats van doodgaan. Dan hebben wij, de EU landen weer de macht en niet de Brusselse EU. Hongarije, een relatief arm land, heeft dit laten zien en eigenlijk hebben we geen bewijs nodig. Voordat de EU Europa kapot heeft gemaakt, was het al zo dat geen Europees het vrije verkeer van moordenaars, verkrachters cq immigranten/vluchtelingen toestond.

   Geliked door 1 persoon

  • M.A.L. Sion zegt:

   Nee, hoor! Niks steekproefsgewijs. Bij lange wachtrijen moeten de verkeersdeelnemers even iets langer wachten. Is vergelijkbaar met het in een file (verkeersopstopping) terecht komen. Dan moet men ook geduld oefenen.

   Geliked door 1 persoon

 12. Pietersen zegt:

  Wij gaan niet dood als de grenzen sluiten, we gaan dood aan teveel islam.

  Geliked door 2 people

  • Sjaak zegt:

   De moslims moeten hun karton pakken waarmee ze
   uit hun zandbak gekopen zijn en opsodemieteren !
   Wanneer niet goedschiks, dan maar kwaadschiks !
   ERGO !
   En omdat ze dat nooit en te nimmer dit vrijwillig doen,
   gaat het alleen kwaadschiks !
   Een burgeroorlog door dit moslimvolk is onuitwijkbaar !
   Dat komt daarvan wanneer je kankeruitzaaingen niet op
   tijd eruit opereert !
   Nu zitten we met de gebakken peren !

   Like

 13. guusvelraeds zegt:

  “Als Schengen sterft, zal Europa sterven”, zegt Dimitris Avramopoulos,

  De EU smeerlappen gebruiken altijd de aanduiding Europa als ze de EU bedoelen.

  Deze manipulatieve smeerlapperij ben ik kots en kots beu.

  Als Schengen faalt (laten we dat hopen) dan gaat de EU sterven. Europa niet.

  Europa zal uit de as van de EU oprijzen als een Phoenix.

  Geliked door 2 people

  • Sjaak zegt:

   Dimitris Avramopoulos !
   Poulos = Schlachtkip !
   Grieks = Geplukte kip !

   Like

  • Jean zegt:

   Guusvelraeds, die Griek staat wat te lullen voor behoud van postjes en poen, dat wij Europeanen kapot gaan aan terreur en criminaliteit interesseert die Griek geen fluit net zoals dat Italiaans loeder wat je soms in zijn nabijheid ziet.
   Opsluiten voor levenslang en al hun bezittingen in beslag nemen om de Europese burgers te vergoeden voor geleden schade.
   Leve Europa en naar de hel met die EU troep parasieten.

   Like

 14. Juan Pan Blanco zegt:

  Europa zal herleven, de EU zal sterven, en maar goed ook.

  Geliked door 2 people

 15. Oeps48 zegt:

  Goede avond Dames en Heren..
  Als Schengen sterft, zal Europa sterven. Ze bedoelen, dan zal de EU sterven. Dat zou een zegen zijn. De EU is toe aan het “voltooide leven”. Draal niet langer. Zeg Schengen op. Plaats hekken, muren, schuttingen en slagbomen. Controleer onze eigen grenzen. Laat de deur niet langer openstaan. Weer baas in eigen huis. Nederland is ons lands, is ons territorium. De EU, de NWO, globalisering, Schengen en omvolken is duivelsgespuis.
  De geschiedenisboekjes leren ons, dat in het verleden talloze pogingen zijn ondernomen een groot Europees rijk te creëren. Zo’n 2000 jaar geleden probeerden de Romeinen een groot rijk op te bouwen. Het hield geen stand. De Merovingers probeerden een groot Frankisch rijk op te bouwen. Het werd geen succes. De Karolingers hebben het ook geprobeerd. Het faalde. De Habsburgers hadden ook ambities, maar kwamen niet ver. Hoe vaak is niet geprobeerd het Heilige Roomse Rijk van de grond te krijgen. Het lukte niet. Napoleon probeerde het ook. ook daar ruste geen zegen op. Hitler dacht het wel te kunnen. Niet dus. En nu wordt er weer een poging gedaan. Ze proberen ons de EU wordt door de strot te duwen. Ze denken, dat wij het duiivelsgespuis wel zullen slikken. Het smaakt niet en het ligt zwaar op de maag. Laten we het gewoon uitkosten !!! Waarom zou, wat in 2000 jaar niet is gelukt, nu wel lukken ???

  Geliked door 3 people

 16. fleckie zegt:

  Nu komen de doemdenkers aan bod.( aan vagevuur, voorgeborchte van de hel, enz. kan men de mensen niet meer wijsmaken, dus nu moet op een andere manier geprobeerd worden,..’.DOEMDENKEN’ dus.

  Geliked door 1 persoon

 17. leefbarbaar zegt:

  Sterf Schengen, sterf!
  En de hele NSB hier kan dan naar Brussel en breekt voor Nederland de Tweede Gouden Eeuw aan.

  Geliked door 3 people

 18. Thomasson zegt:

  Het is erg jammer voor mijnheer Avramopoulos, maar onze veiligheid gaat voor!. Het Verdrag van Schengen betekent levensgevaar voor miljoenen Europeanen die ten prooi zouden vallen aan de amokloop van miljoenen criminelen, verkrachters, jihadisten en terroristen uit Afrika en islamitische landen. Die moeten wij, kost wat het kost, buiten onze grenzen houden. Als ‘Schengen sterft’, zal Europa niet sterven …De EU in haar huidige gedaante zal misschien sterven, maar die kunnen wij als kiespijn missen. Lange leve Europa zonder EU en zonder islam.

  Geliked door 2 people

 19. Marian zegt:

  Europa is voor mij al op sterven na dood.

  Geliked door 1 persoon

 20. ieznogoedh zegt:

  Schengen gaat onderuit en de reden daarvoor is dat de EU de buitengrenzen niet wilde bewaken. Dat was nu juist een voorwaarde voor Schengen. Uiteindelijk heeft die overbetaalde en niet gekozen EU zelf de dood van Schengen over zich afgeroepen.
  Overigens, ik reis al wat jaen rond zo in Europa en voor dat Schengen van kracht werd was het door de bank genomen, geen enkel probleem om over de grens te komen. OK, misschien niet met 100 km per uur maar even rustig aan tot je bij de douaniers kwam die je dan zonder problemen doorwuifden. Want … die lui wisten haarfijn wie ze wel en wie ze niet moesten controleren. Een soort profiling zeg maar. Werkte uitstekend. Een goed voorbeeld daarvan dat wel nog steeds bestaat is de luichthaven in Tel Aviv. Profiling, werkt uitstekend! Mevrouw jansen van 72 hoef je namelijk niet te controleren want die gaat zichzelf echt niet opblazen. Achmed van 27 misschien ook niet, maar misschien ook wel, dus gewoon even goed controleren.
  Helaas is al die kennis inmiddels verloren gegaan door de linkse drammers. Die zien er misschien nog niet uit als zombies, maar veel meer dan bij zombies zit er niet in die linkse koppies.

  Geliked door 1 persoon

 21. Cathja zegt:

  Wat is er mis met permanente grenscontroles? Is het juist NU niet van het allergrootste belang dat we weten wie er Europa binnen komen? We hadden nooit onze binnengrenzen moeten opgeven! We hebben de smoezen uit Brussel geloofd, dat er streng gecontroleerd zou worden aan de buitengrenzen. Dat is een leugen van formaat gebleken, gezien de buitensporige aantallen vreemdelingen die zonder enige belemmering ons werelddeel zijn binnengekomen, en nog steeds binnenkomen.
  Het is NOOIT de bedoeling geweest om de buitengrenzen streng te bewaken en te controleren. Er is ons alleen een rad voor ogen gedraaid. Nu we met miljoenen vreemdelingen en terroristen zitten opgescheept, krijgen we die er nooit meer uit. ‘Dankzij’ Angela Merkel’s uitnodigingspolitiek, plus de ondersteuning van talloze Brusselse figuren, die een geïslamiseerd Europa blijkbaar geweldig vinden!

  Geliked door 1 persoon

 22. Ivanneau zegt:

  Opvallend is dat als hun eisen niet worden ingewilligd ze direct met allerlei doemscenario’s beginnen te dreigen. Wat dat betreft is het altijd hetzelfde liedje. Net kleine kinderen in een speelgoedzaak die hun zin niet krijgen en dan op de grond gaan liggen krijsen. Daar is maar één antwoord op: bij hun oor pakken en buiten zetten.

  Geliked door 1 persoon

 23. koddebeier zegt:

  Ja het licht gaat uit en wereld vergaat, stomme EU hufters, denken ze nou echt dat we daar nog intrappen !!! De sukkels ! Beter dat de EU en al z’n aanhangers sterven dan bezet en onderdrukt door de islam !!

  Like

  • Nemesis zegt:

   Ja, we trappen er vol in, dat blijkt uit de vetkiezingen. Brhalve dan die hun kruisje bij de PVV hebben gezet.
   Ben voor Schengen ook heel at door Europa gereisd en ieder weekend over d grens Duitsland/Nederland of Venlo of A12, was soms stervensdruk. Paspoort open in de hand, even inhouden en werd doorgewonken. Ben nooit echt geontroleer. Zoals gezegd, pofiling deed z’n werk.

   Geliked door 1 persoon

 24. Laat schengen sterven en dood vallen, dit is ons land ,en niet van de Brusselse dictators ,die zelf de macht hebben genomen. Wij willen niemand van hun , grenzen dicht ,schengen weg wezen. Europa word een must en de EU word begraven. De dood aan alle verraders is gewenst. Alle die mee gewerkt hebben Europa kapot te maken ,moeten de doodstraf krijgen. Voer die meteen in, en we zijn van vele duivels verlost.

  Geliked door 1 persoon

 25. koddebeier zegt:

  M/z :“Als Schengen sterft, zal Europese Unie sterven”, Sterf dan is eindelijk wangedrocht !!

  Like

 26. M. zegt:

  Zonder open grenzen krijgt men de westerse landen niet kapot, daarom blijven ze er alles aan doen om ze open te houden. Met andere woorden iedereen die onzin prevelt over open grenzen wil graag dat u kapot gaat en uw land daarbij.

  Like

 27. M. zegt:

  Europa moet de deur open houden voor de rest van de wereld en de rest van de wereld houdt de deur dicht voor Europa. Open grenzen zijn alleen voor landen die kapot moeten. Hun geprevel over open grenzen en vrede is misselijkmakend en precies het tegenovergestelde van wat ze prevelen.

  Like

 28. Republikein zegt:

  De lijst van de bandieten is zeer lang.
  Neem een kijkje evt, en ga niet van je stokje.
  http://www.integritywatch.eu/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s