Aan het adres van de zittende Paus Franciscus: “Benedictus XVI beklaagt zich over ´verdonkeremanen´ van God in de Liturgie”

Screenshot_56

Paus Franciscus (rechts) en de emeritus paus Benedictus XVI. Duidelijker kan een emeritus paus het afwenden van de Katholieke Kerk van haar 2000-jarige weg niet bekritiseren – waarvoor de nieuwe en linkse paus Franciscus verantwoordelijk is.

(Door: Michael Mannheimer – Vertaling: Theresa Geissler)

BENEDICTUS WAS EEN TRADITIONALIST. FRANCISCUS IS EEN LINKSE POPULIST DIE HET VOLK EN DE REGERINGEN NAAR DE MOND PRAAT

De onenigheid tussen de teruggetreden paus Benedictus, een voorvechter van de roomse Liturgie en een waar christen, en de nieuwe, linkse Paus Franciscus valt niet meer te ontkennen. Als BENEDICTUS zich beklaagt over “het verdonkeremanen”van God in de Liturgie”, dan is deze klacht direct tegen zijn opvolger Franciscus gericht.

De liturgie (uit het Grieks ‘openbare dienst’) is de openbare Godsdienst van de kerk. Zij omvat in het bijzonder de viering der Sacramenten, vooral de Eucharistie, en de Getijden. De Liturgie is de gemeenschappelijke, officiële Godsdienst in tegenstelling tot de private vroomheid.

De regeling der Liturgie hangt enkel en alleen af van de autoriteit van de kerk; en weliswaar ligt deze bij het Apostolaat en bij de bisschop. De Aardse Liturgie moet aansluiten bij de Hemelse Liturgie.

Net zoals in de hoge diplomatie wordt de tegenstander namelijk in de regel niet genoemd. Maar het is Benedictus niet ontgaan dat het Franciscus veel meer gaat om de inmenging in de wereldpolitiek dan om de zaak waarvoor hij eigenlijk verantwoordelijk is: Het zielenheil van de 2,2 miljard christenen, voor wie hij zorg te dragen heeft.

FRANCISCUS HEEFT ZICH GEHEEL VOORAAN OPGESTELD ALS SPREEKBUIS VAN EEN GRENZELOZE MASSA-IMMIGRATIE VAN MOSLIMS NAAR EUROPA

Daarmee overtreedt Franciscus overduidelijk de grens, die sinds de Verlichting voor de kerk geldt: Deze heeft voor de zielen van de mensen zorg te dragen – terwijl de politiek voor de politieke vrede tussen de volkeren te zorgen heeft.

Paus Franciscus is een fervente vertegenwoordiger van een grenzeloze immigratie van Moslims naar Europa en gaat daarin zelfs verder dan Merkel.

WERD BENEDICTUS GEDWONGEN OM AF TE TREDEN, OMDAT HIJ EEN CRITICUS VAN DE ISLAM WAS?

Paus Benedictus geldt als de verstandigste, naar verhouding meest ontwikkelde paus in de geschiedenis van de Roomse Kerk. Geen andere moet in puncto de leer van het christendom ook maar bij benadering zo deskundig zijn geweest als hij. Waar het hem aan ontbreekt, was charisma, zoals bijvoorbeeld Paus Johannes Paulus II had. Maar zoals binnen zekere grenzen ook de zittende Paus Franciscus bezit.

Aftreden:

Welke omstandigheden Benedictus gedwongen hebben zo vroegtijdig af te treden, zal vermoedelijk voor altijd in het duister gehuld blijven. Dat Benedictus deze stap niet vrijwillig heeft genomen, daarvan mag men uitgaan. Hij werd tot deze stap met vermoedelijk zware chantagemiddelen gedwongen.

Als bekritiseerder van de islam was hij de wereldwijd islamofiele organisaties (NWO, EU, Duitse regering, Kalergi) en Geheime bonden (Bilderbergers, Vrijmetselaars, Illuminati) waarschijnlijk een doorn in het oog en paste hij niet in hun concept van een globale migratie en globale islamisering – wat de facto neerkomt op een genocide aan de Europese volkeren.

Franciscus is uit heel ander hout gesneden: als Argentijnse paus heeft hj vermoedelijk geen idee van het dodelijke gevaar van de islam. En vooral: Franciscus is Links, zoals hij te boek staat.

Paus Franciscus: DE VERMOEDELIJK ERGSTE PAUS UIT DE KERKGESCHIEDENIS WAAR HET DE EENHEID VAN DE KERK EN HAAR 1400-JAAR LANGE AFWEREN VAN DE ISLAM BETREFT

Franciscus hoort ongetwijfeld tot het internationale netwerk van de vernietiging van Europa.

Zo op het oog is Paus Franciscus de ergste paus die Europa in zijn huidige islamiseringsfase kon treffen. 1400 jaar lang waren de pausen ermee bezig de bestorming van de islam van het bolwerk der christenen, Europa, af te weren.

Franciscus zet met zijn 21 punten omvattende eisen-catalogus, waarin hij uitdrukkelijk de gezinshereniging, “grootouders, broers en zusters en kleinkinderen inbegrepen”, eist, de 1400-jarige strijd van de kerk tegen de islamisering op zijn kop en handelde de facto als een islamitische Kalief.

MARCELLO PERA: “PAUS FRANCISCUS DOET DIT ALLEEN, OMDAT HIJ ALS LINKSMENS HET WESTEN VERACHT”

Welnu, uiterlijk sinds een interview met MARCELLO PERA, een intieme vriend van de onder raadselachtige omstandigheden teruggetreden Paus Benedictus XVI., begrijpen wij beter, wat deze Paus Franciscus, die vanuit de Latijns-Amerikaanse protestkerk komt, tot dergelijke uitspraken drijft.

Marcello Pera, de voormalige president der Italiaanse Senaat, oefent meerdere malen scherpe kritiek uit op Paus Franciscus en verwijt het opperhoofd der Katholieke kerk,

“een paus te zijn, die alleen maar politiek bedrijft”.

“Hij bedrijft alleen maar politiek, die noch door het verstand, noch door het Evangelie wordt geleid.”

Franciscus grijpt met “sterke en explosieve stellingen” in bij de politieke debatten,

“die men tot voor kort nog als ´links´ zou hebben bestempeld.”

Pera verder:

“Ik kan daarop slechts één antwoord geven:

De Paus doet het, omdat hij het Westen veracht, ten doel heeft het te vernietigen en alles doet om dit doel te bereiken.”

De islam wilde altijd al het Vaticaan innemen. Hij heeft dit thans bereikt – zonder dat de moslims ook maar één enkele Jihadist naar Rome moesten sturen.

Paus Franciscus is als linksmens per se islamofiel – en werkt net als de rest van de westerse linksen nauw samen met de islam. Hij heeft de facto het Vaticaan geïslamiseerd. Alleen niemand zal dat zo toegeven.

PAUS FRANCISCUS: POLITIEK IN PLAATS VAN RELIGIE

Hij bedrijft politiek in plaats van zich te bekommeren om het zielenheil van zijn twee miljard gelovigen. Terwijl hij bij elke gelegenheid de islam het hof maakt, vernam men nog geen enkel woord van protest uit de mond van het katholieke opperhoofd over het feit, dat in de islamitische landen jaar na jaar tussen de 100.000-150.000 christenen worden gedood. Door moslims, omdat deze christenen het “verkeerde” geloof zouden hebben.

Als ik geen atheïst zou zijn, zou ik denken, dat Satan persoonlijk de macht niet alleen in de meeste westerse landen, maar ook in het Vaticaan heeft overgenomen.

(Michael Mannheimer)

____________________________________________

Benedictus XVI. klaagt over “verdonkeremanen” van God in de Liturgie

De voormalige paus Benedictus XVI. heeft zich beklaagd over een “verdonkeremanen”van God in de Liturgie. Daaraan ligt de eigenlijke oorzaak voor de crisis in de kerk ten grondslag, schrijft de 90-jarige in een voorwoord van de Russische uitgave van zijn werken over Liturgie. In een wijdverbreid misverstand van de liturgische hervorming heeft men de catechisatie alsook de eigen activiteit en creativiteit in het middelpunt van de Godsdienst gedrukt.

Als evenwel de voorrang van God niet langer duidelijk wordt in de Liturgie en in het leven, is de kerk in gevaar, aldus Benedictus XVI., die tot 2013 opperhoofd der katholieken was.

Benedictus XVI. herinnerde verder aan het grondbeginsel uit de Monniksregel van Benedictus van Nursia (ca. 480-547), dat niets voorrang mag krijgen vóór de Godsdienst

Dit heeft de grondvester van het monnikenwezen van het Avondland bewust geformuleerd met het oog op schijnbaar grotere dringende zaken in het landsbestuur, ambachtelijke arbeidscontracten of van de wetenschap. Deze prioriteit van God geldt niet alleen voor het kloosterleven, benadrukte Benedictus XVI. Wanneer de mens God op de laatste plaats stelt, onderwerpt hij zich aan constructies die hem tot slaaf maken en die zijn waarde als mens zouden weerspreken. De Italiaanse krant “La Stampa”citeerde het voorwoord woensdag j.l.
Bron:
https://michael-mannheimer.net
Door: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Eurabië, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, katholieke kerk, Krankzinnigheid, Marxisme, New World Order, Paus Franciscus, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

43 reacties op Aan het adres van de zittende Paus Franciscus: “Benedictus XVI beklaagt zich over ´verdonkeremanen´ van God in de Liturgie”

 1. ildiko zegt:

  Hij is een echte ANTICHRIST ! verrader een gevallen engel !( duivel)

  Geliked door 4 people

 2. Cathja zegt:

  Ik ben het voor 100% eens met dit artikel. Ik ben niet Rooms-Katholiek, maar heb altijd zeer veel respect gevoeld voor de vorige Paus, Benedictus. Deze man is zeer geleerd, heeft vele boeken op zijn naam staan, en hij wordt zelfs in orthodox-protestantse kringen gewaardeerd.

  Al vrij snel na het aantreden van de huidige paus (na het gedwongen vertrek van Benedictus, want daarvan ben ik heilig overtuigd!), kreeg ik het gevoel dat er met deze Argentijn iets niet in de haak was. Hij gedroeg zich veel te ‘jolig’, en aan waardigheid ontbrak het bij hem totaal.
  De aap is inmiddels wel uit de mouw gekomen: hij is een verachter van het christendom, ten gunste van de antichrist, de islam! Grote schande voor de R.K. kerk wereldwijd, en wat moeten de gelovigen met zo’n misleider als ‘hoofd van een wereldkerk’?

  Ooit schreef iemand dat de huidige paus de laatste paus zou worden. Op dat moment was er totaal geen sprake van het gedwongen aftreden van Benedictus. Ik vrees dat deze mevrouw gelijk gaat krijgen. Ik houd mijn hart vast als het Vaticaan ingenomen wordt door de volgers van de islam.
  Dan is christelijk Europa ten dode opgeschreven. We gaan die kant echt uit.

  De huidige paus is een misleider der mensen.
  Hij is de ANTICHRIST!

  En uitgerekend met hém hebben onze koning en koningin nauwe banden!
  Onbegrijpelijk?
  Of weten ze meer en is er sprake van opzet?

  Geliked door 2 people

  • Tistochwat zegt:

   @ Cathja 14 oktober 2017 om 09:11

   En uitgerekend met hém hebben onze koning en koningin nauwe banden!

   Laat dat ‘onze’ maar weg…
   Die twee aanbidden toch eveneens mammon en allah?

   Like

   • Cathja zegt:

    @ Tistochwat op 14/10 om 21:31

    Dat ‘onze’ slaat eigenlijk meer op het féit dat deze twee koning en koningin van NL zijn. Niet omdat ik blijdschap voel omdat juist ZIJ dat zijn. Ik heb er meer dan genoeg op aan te merken.
    W.A. is van huis uit Nederlands Hervormd (Vrijzinnig) en Maxima is R.K. In welke vorm W.A. zijn ‘geloof’ giet kan ik niet beoordelen, en wat Maxima met haar Roomse afkomst doet is me ook niet geheel duidelijk. Beiden zijn geen trouwe kerkgangers bijvoorbeeld. Maar wie zij nou aanbidden? Maxima heeft in elk geval haar onderworpenheid aan de islam duidelijk getoond (net als haar schoonma), toen ze in een islamitisch land bij het bezoek aan een moskee een hoofddoek moest dragen. ‘Uit respect’ volgens haar, hoor je dit te doen. (De vrouw van Donald Trump weigerde het overigens).

    Dat zij nauwe banden hebben met deze vreselijke paus stoort me buitengewoon! Ik ben er van overtuigd dat er tijdens de audiëntie van W.A. en Maxima achter de gesloten deuren in het Vaticaan dingen zijn gezegd waarvan jij en ik (en velen met ons) niet blij zouden worden! Deze paus is een fervent voorstander van de NWO, zoals je weet.

    Ik vraag me bijvoorbeeld wel af waarom Maxima enkele jaren geleden zoveel privégeld aan de paus heeft geschonken, en met welk doel? In die vraag schuilt misschien wel het antwoord op jouw ‘vraag’ aan mij.

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    @ Cathja 15 oktober 2017 om 14:06

    Dat ‘onze’ slaat eigenlijk meer op het féit dat deze twee koning en koningin van NL zijn. Niet omdat ik blijdschap voel omdat juist ZIJ dat zijn. Ik heb er meer dan genoeg op aan te merken.

    Dat weet ik wel. 🙂

    W.A. is net zo ‘christelijk’ als een frituurpan.
    Zijn egoïstische genotzucht kent geen grenzen.

    Like

 3. Jan zegt:

  Franciscus, de marxistische idioot


  ….

  I don’t like to speak of Islamic violence, because every day, when I browse the newspapers, I see violence, here in Italy. this one who has murdered his girlfriend, another who has murdered the mother-in-law. and these are baptized Catholics! There are violent Catholics! If I speak of Islamic violence, I must speak of Catholic violence

  I had a long conversation with the imam, the Grand Imam of the Al-Azhar University, and I know how they think . . .
  ….
  They seek peace.these are Muslims, who want to make the Jubilee. They are brothers.
  ..
  en vervolgens spreekt een marxist in hart en nieren:
  …Terrorism grows when there are no other options, and when the center of the global economy is the god of money and not the person — men and women — this is already the first terrorism!
  ….
  Terrorism is not fueled by the religion if Islam itself. Terrorism is fueled in large part by a lack of work and opportunity for people.
  ..
  Muslims have attended Catholic services and are even participating in the Extraordinary Jubilee. How can Islam be to blame?

  vervolgens hoort men nog steeds de zwarte gek die Amerika na 8 jaar terreur nog steeds terroriseert:
  …organizations such as the Islamic State are evil, but they are also not Islam. They are perversions of Islam
  ….
  The presence of violent Muslims is no more an indictment of their religion than the existence of violent Catholics.

  oplossing:
  If we wish to fight terrorism, we must resist the temptation to become terrorists ourselves. One way to resist is to avoid violence.
  ….
  http://www.catholic.org/news/hf/faith/story.php?id=70197

  Voor atheïsten heeft hij ook een ‘modern’ standpunt:
  Pope Francis assures atheists: You don’t have to believe in God to go to heaven
  http://www.independent.co.uk/news/world/europe/pope-francis-assures-atheists-you-don-t-have-to-believe-in-god-to-go-to-heaven-8810062.html


  https://stream.org/pope-francis-really-believe-communists-think-like-christians/

  Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   Hij vindt het ook gewoon om de ergste dictators, moordenaars, als president
   te ontvangen.
   Hier met Omar al-Bashir van Sudan.

   Like

  • delamontagne zegt:

   Hier vorig jaar bij een bijeenkomst in het Vaticaan met muslim-leiders om de “HARMONIE” tussen de verschillende godsdiensten te bevorderen

   ( n.b. de tweede van linksonder in de witte jurk, is de huidige potentaat van Dubai.
   Één van de “paradijselijke” landjes in de Gulf.
   Althans volgens de H.H.K.K. vroegere majesteit Beatrix

   Like

   • MF zegt:

    Godsdiensten zijn niet gelijk en ook niet gelijkwaardig, zoals de multiculturalisten graag zouden willen. Het spijt me, ik kan het niet anders zien…

    Like

 4. Marian zegt:

  Die LUL is toch voor allah!!!!

  Like

 5. Wim zegt:

  De priester Antoine Bodar heeft, net al veel anderen, ook niets op met deze paus. In een interview in E4 wijst hij zelfs op een wereldwijd ongenoegen in de kerk. “Maar dat dringt niet tot de Nederlandse media door”. Met dat laatste bedoelt hij te zeggen dat dit ongenoegen stelselmatig uit de Nederlandse media gehouden wordt. Weer een teken dat de media hun eigen (linkse) agenda volgen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Tistochwat zegt:

  Ach, het verbaast me allemaal niets. De huidige ‘zijne zaligheid’ is toch bevriend met de ‘oranjes’?
  Reken maar dat er een smerig spelletje is en wordt gespeeld. Olie, geld en macht, daar draait het ALTIJD om.
  Van de katholieke kerk moet ik overigens niets hebben. De schaamteloze weelde van het Vaticaan past niet bij de sobere levensstijl van Jezus, zoals in de Bijbel beschreven. Bovendien heeft, volgens de Bijbel, geen enkele mens de autoriteit/macht om de zonden van anderen weg te nemen, zodat die zondaars alsnog ‘in de hemel’ komen.

  Geliked door 2 people

 7. reageerbuis zegt:

  Dank voor al je vertaalwerk Theresa! Je doet er goed aan.

  Geliked door 4 people

  • Theresa Geissler zegt:

   Dank je, Reageerbuis. Ach ja, het is tenminste een bijdrage, die men momenteel wèl van mij wil hebben, hè? Michael Mannheimer persoonlijk zelfs, sinds enige tijd. Dús ja, voorlopig….
   Maar laat niemand denken, dat ik andere mogelijkheden om het mijne openlijk bij te dragen, heb laten varen: Ik blijf bezig – en blijf intussen alert op een kans.

   Like

 8. Eigenlijk wil ik niets weten van deze pathologische verknipte mensen die hun geloof zo op de voorgrond doen willen laten treden. De clerus is ziek tot op het bot en dat heeft de geschiedenis ons wel geleerd, zo niet, dan is er maar een oplossing een keiharde brein-reset, iets met een hoogvoltage elektro schokken.

  Geliked door 3 people

 9. Golden Girl zegt:

  ik schreef het eerder al, waarom is die Argentijnse verrader dan naar het Westen gekomen als hij het haat, die Benedictus was zover ik weet een oprechte paus, daar zal wel een vies spelletje zijn gespeeld, Franciscus is een namaak paus, ga retour Argentinie

  Like

 10. bigljohn zegt:

  Het is nu alleen maar wachten tot Paus Franciscus, hij is zonder twijfel de antichrist, om zogenaamde gezondheids-redenen af gaat treden, en zijn plaats door een groot Moeftie word ingenomen. Ik zou daar helemaal niet raar van opkijken. Het ligt gewoon in de lijn der verwachtingen. Dus niet alleen maar de groot Moeftie van Jeruzalem, maar vervolgens krijgen we ook de groot Moeftie van Rome….

  Like

 11. MF zegt:

  Is de vorige paus niet afgetreden wegens zijn verloren (machts-) strijd tegen de homolobby?

  Like

 12. Aegolius cs zegt:

  Sterke analyse en gefundeerde kritiek over het geloofssysteem van het Vaticaan.
  Het Goddelijk moreel/administratief systeem, namens een bovenaardse toezichthouder, faalt in haar menselijke rechtvaardigheidsevolutie.
  Gelukkig hebben we in Europa, nog ietwat lastig te handhaven, oude christelijke wetgeving.

  Like

 13. Anneke zegt:

  De 666-gangsters regeren al tijden deze wereld. Gelukkig te weten dat hun langste tijd er vrijwel op zit. Hun tijden van succes zijn merendeels verleden-tijd. De wereld komt langzaamaan in ‘opstand’ tegen de 666-gekken. Zij het met kinderlijk kleine stapjes, méér ogen en oren zijn geopend en zien het gevaar van de Mohammed 666-strijders in. Nu onze politieke verraders nog even tot besef laten komen. “Als dit überhaupt mag lukken”.

  Like

 14. MF zegt:

  Of het paus Franciscus om politieke macht gaat, durf ik niet te zeggen. Dat een paus, elke paus!!, politieke invloed heeft, valt niet te ontkennen.

  Geliked door 1 persoon

 15. MF zegt:

  En waar word de mens dan slaaf van? Hij wordt dan slaaf door een totalitair systeem. Eerst het nazisme/fascisme, toen het communisme, en nu het derde totalitaire systeem: de islam (zie Hirsi Ali).
  De mens dient dus inderdaad zich ten eerste op God te richten. Deze paus is te humanitair (de vorige te weinig?) en daarom speelbal van de zgn. derde totalitaire golf. Het gevaar van de islam mag niet worden onderschat. Toch is het m.i. niet terecht, hoewel aantrekkelijk, om de gehele islam waardeloos te noemen (zie: islamitische mystiek, soefisme).
  Ik herhaal wel nadrukkelijk, voor een juist begrip van mijn woorden, dat de gevaren van de islam niet mogen worden onderschat, en dat gebeurt helaas, zeker in Europa, wel!!! En dan vooral in West-Europa, dat alle tekenen vertoont van het ondergaande West-Romeinse Rijk: massaal immoreel gedrag, decadentie, verzwakking et cetera. Wat dacht u bijvoorbeeld van die totale, arrogante onzin van de onzijdige, genderneutrale mens Pechthold (D66)?

  Like

 16. MF zegt:

  @Anneke
  Links-liberaal sociaal zijn werkt niet, omdat het geen transcedente basis heeft: het is leeg humanisme…

  Like

 17. MF zegt:

  @Golden Girl
  Nostra Damus heeft gewaarschuwd voor een “zwakke paus”…..

  Like

 18. MF zegt:

  @Aegolius c.s.
  De multi-nationals willen ook geen moraal, maar zwakkelingen: dan kan de markt al die mensen “opvreten”, en kunnen zij centjes verdienen!!!

  Like

 19. MF zegt:

  Volgens D66 moeten de Jehova ’s getuigen dus weg. Waarom? Mag het volk zelf bepalen wie het volgt en wat het wil? Oh nee, dat bepaalt Pechthold, en daarom moet het referendum weg, want hij begint bang te worden voor de uitslag. Wat een loser……

  Like

 20. Tistochwat zegt:

  Ik heb een hekel aan een kerel in een soepjurk.

  Like

 21. MF zegt:

  @Cathja
  De reden van aftreden van de vorige paus weet ik niet zeker. Wel zeker is dat hij niet meer anders kon, vanwege zijn gezondheid: hij stond op het punt er volledig onder door te gaan!

  Like

  • Cathja zegt:

   @ MF

   Van verschillende kanten kwam er bericht dat paus Benedictus zwaar onder druk stond. Waarom? Daarover hoeven we echt niet te speculeren. Dat zijn gezondheid hier ernstig onder leed is dan niet zo vreemd.
   Het is niet gebruikelijk dat een paus zijn ambt neerlegt, anders dan dat hij bijna op zijn sterfbed ligt. Denk aan de Poolse paus. Deze man stond werkelijk op instorten, en was bijna niet meer te verstaan. Maar zover was Benedictus echt nog niet, anders was hij inmiddels wel overleden. Hij is nu 90 jaar oud, maar weet nog goed waarover hij het heeft. Dat hij en Franciscus niet bepaald vrienden zijn, komt doordat laatstgenoemde het niet zo nauw neemt met de zondagse vieringen. Franciscus heeft meer op met de god van de moslims dan met de God van de christenen.
   Franciscus is de slechtste paus ooit!

   Geliked door 1 persoon

   • MF zegt:

    Franciscus wil liturgische vernieuwing, maar Benedictus wilde juist het klassieke ritueel herwaarderen en herstellen om de band met God te vergroten, en niet te veel op de “humanistische” tour te gaan. Dat is het meningsverschil, als ik het goed heb. Met toegeeflijkheid wordt je uiteraard in eerste instantie populair. Daarom waren de journalisten ook lyrisch toen Franciscus kwam. Echter… Franciscus twijfelt volgens mij, omdat hij steeds meer inziet dat lief doen en toegeeflijkheid tot niets leiden. Hij zit in tweestrijd en is het m.i. in zijn hart eens met Benedictus XVI…

    Like

 22. Cynicus zegt:

  Deze paus wenst een soort van wereldreligie. Een wereldreligie in een wereldorde. Deze wereldreligie is het satanisme en dat satanisme heeft wortels in het paganisme.

  Like

  • MF zegt:

   Hij zou daarom “vrienden” met moslims kunnen zijn, om ze te adopteren en dan de machtigste man op aarde te zijn. Maar dat gaat niet lukken.. daar zij de moslims te slim voor. Die willen 1 ding: totale heerschappij + sharia.

   Like

 23. Republikein zegt:

  Toen wij, mijn vrouw en ik, nog kerkgangers waren werd de dienst geleid door ene ds. Pera, hij zal misschien familie zijn van bovengenoemde, wie weet.
  Hij was ook aanwezig tijdens de doopdienst van onze kinderen, een sympathiek mens, we hebben het er nog weleens over, over die fijne vent met begrip voor de problemen van die tijd.
  Ik heb het over de jaren 80.
  Helaas vertrok hij voor een andere missie en dat luidde ons vertrek in uit de kerk, we konden ons er niet meer goed bij voelen, einde kerkgang.

  Like

  • MF zegt:

   Jammer, dat u niet meer gaat…

   Like

   • Republikein zegt:

    Dat is niet uit de lucht komen vallen, alles heeft zijn tijd nodig.
    Mag ik u verwijzen naar een recent artikel om te duiden welke vraagtekens er op mijn pad verschijnen?

    Onze maatschappij wordt gedicteerd door een economische, tot dodelijke kanker verworden dictatuur! Waarin een ieder wordt gedwongen, in het vormgeven van de ingeboren kwaliteiten zich te voegen naar de spelregels die door deze dictatuur opgesteld zijn. Opleidingen en werkgelegenheid sluiten hierbij alleen maar aan bij de door externe autoriteiten bepaalde spelregels van gecontroleerde en gemanipuleerde economische noodzakelijkheid. Velen voelen zich daardoor verloren in een wereld die de individuele kwaliteiten van mensen niet op waarde weet te schatten. Voor zover dat wel wordt gedaan, worden deze kwaliteiten ingepast in het systeem van uitbuiting en slavernij.
    https://www.wanttoknow.nl/inspiratie/arend-zeevat/hoopvolle-tekenen/

    Voor “de rest” ben ik meer geneigd om in sterrenstof te geloven.
    Mvg!

    Like

 24. Jan zegt:

  Franciscus, de Communist: “Laten wij honger alsjeblieft niet voorstellen als zou dit een ongeneeslijke ziekte zijn”

  “Earth’s fruits must be available for all” says pope on World Food Day
  http://news.trust.org/item/20171016150604-3r8xn/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s